Okosságok, meglátások és egyéb hülyeségek a 2018-as foci vb idejére

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Továbbá meccs előtt raktam még egy svéd +1,5 hendit totál megérzésre.

Felül kisatíroztam a tétet ,alul meg nem. Én balga... ;D ;D ;D
(most vettem csak észre)

Anglia-Panama
G-csoport
2018.06.24. 14:00 Nizsnyij-Novgorod

Tipp: Lövések hendikep Panama +12,5
Odds: 1,85
Eredmény: 12-8 (hendikeppel 12-20)

Gólokat, lapokat, szögleteket és a hendit nem érzem, ezt viszont nagyon.

Megnéztem mindkét csapat legutóbbi 10 meccsének lövési statisztikáját (barátságok meccsek és vb-selejtezők vegyesen) és Angliának csak egyszer sikerült úgy meccset lehoznia, hogy 13 lövés volt közte (Szlovákia ellen). Szlovénia ellen pedig kereken 12 volt a különbség. Tunézia ellen is legutóbb csak 11 volt a különbség.

Panama pedig általában tartja a lépést az ellenfelekkel szemben a kapuralövések terén, egyedül csak Dánia ellen volt 18 a differencia. Belgák ellen is csak 9 volt közte.

Hasonlót várok, mint a tegnapi német meccsen. Angol fölényt, sok lövést, magas labdatartást, de max. 12 kapuralövést közte. Azért annyira szerintem nem fogják szorongatni az angolok Panamát, mint tegnap a svédeket a németek.
Valahol kicsit kiegyensúlyozottab meccset várok, Panamának nincs veszítenivalója, sok átlövést várok.

Gondolkoztam még a Panama kapuralövés 6,5 overen, de ezt biztosabbnak érzem. Lehet, hogy csak 5-6-ot lőnek kapura, de az angolok is csak 15-16-ot pl. Na meglátjuk.

Elnézést kérek, hogy megint ennyire meccs előtt rakom csak ki a tippet, máskor igyekszem hamarabb kitenni.

Japán-Szenegál
H-csoport
2018.06.24. 17:00 Jekatyerinburg

Tipp: Összes elkövetett szabálytalanság a hazai csapatnál 11,5 felett
Odds: 1,65
Eredmény: 10 db japán szabálytalanság (mivel összes szabálytalanság, beleszámoltam a leseket, kezezéseket, rossz becsúszó szereléseket stb.)

Nagyon szimpatikus ez az afrikai csapat, kezdve az edző bolondosságátol (sport szeletes csávó...  ;D), a játekosok összetartásán és szenvedélyen át a hazájuk szurkolóiig.

Szerintem ők fogják dominálni a meccset, nagyobb tüzet érzek bennük, mint Japánban. Japán múltkor nagyon ráült a meccsre, miután vezetést szereztek és emberelőnyben voltak. Nincs olyan nagy átütő erő bennük szerintem.

Szenegált harcosabbnak érzem, menni fognak előre tűzön, vízen át. Sok japán faultot várok.

2 db japán fault hiányzott basszus. Mikor láttam, hogy a félidőig csak hármat hoztak össze, na mondom ez esélyes, hogy bukta. 3 zöld tipp után várható volt, hogy megint piros lesz...  ;D

De az a durva, hogy néztem a szenegáli leseket meccs előtt. 1,5-ös határ volt rá, meg kellett volna rakni. Hezitáltam, pedig a statok is jók voltak az előző meccseiken. Átlagban mindig hoztak kettőt, de volt hogy 3-4-et is. Ahhh de mérges vagyok magamra. Visszanézve az előző meccseiket a japóknak, elég sokszor nem volt meg a 12 fault, volt hogy 10 db se. Leseket kellett volna.

Hiába vannak az embernek megérzései, azért nem árt, ha számokkal is alátámasztja (Panama kapuralövései pl., az előző tipp). Legalább a lelkét megnyugtatja, ha elmegy, hogy ő mindent megtett. De így... :(

Na mindegy, nem dőlt össze a világ, ezt a vb-t amúgy is poénra veszem, nem rágódom, ha elmegy valami.  :angel:

Lengyelország-Kolumbia
H-csoport
2018.06.24. 20:00 Kazany

Tipp: Hendikeppel végzett faultok száma Lengyelország +1,5
Odds: 1,90
Eredmény: 15-10 (hendikeppel 16-10)

Nem szegi kedvem a japán faultok okán keletkezett bukta, újra a szabálytalanságok vizét lovagoljuk meg...  ;D
Rizikós a tipp, de vállalom.

Elég parázs meccsre van kilátás, mindkét csapat zakózott az első meccsen, így az életbenmaradás a tét. Kolumbia a 3. percben már emberhátrányba kerül egy buta hibát követően Japán ellen. Így igazából nem derült ki, hogy mit tud Kolumbia, mert ez a piros eléggé más mederbe terelte a meccset rögtön. Bár Kolumbia egész jól uralta utána a meccset, egyenlített szabadrúgásból, de a végén újra a japánok örülhettek.
Az a baj azzal a meccsel, hogy nem tudhatjuk, hogy a dél-amerikaiak igazából mire képesek.

A lengyelek elég bizonytalanul kezdtek, ki is kaptak simán a lelkes Szenegál ellen.

Sokan Kolumbia sikerét várják, szerintem is ők az esélyesebbek, de legrosszabb esetben is csak X lesz. Több lövést, helyzetet, labdabirtoklást várok tőlük, valahogy  úgy érzem ők fogják uralni a meccset. Bizonytalanok a lengyelek, könnyen zavarbahozhatók, nem látom náluk valahogy azt a csapatszellemet, mint Kolumbiánál, akik emberhátrányban és -1-nél is támadnak és támadnak...

Több lengyel faultot várok, mint dél-amerikait, de hendivel biztosítom. A Japán meccset leszámítva mindig Kolumbia ellenfele szabálytalankodott többet az utolsó 10 meccsüket figyelembevéve. Reméljük most is így lesz. Meglátjuk.

Elérkeztünk a 3. körhöz a csoportmeccsek során, innentől kezdve kezd még izgalmasabb lenni minden. Matek, számolgatások, pontok ide-oda, örömkönnyek, bánatkönnyek.
Mostantól napi 4 meccs lesz (2-2 időpontban párhuzamosan), azonban ma csak 1 db árva tippel érkezem este.
Megmondom miért.

Szaúd-Arábia-Egyiptom: tét nélküli, 0 pontos kiesettek csatája. Felejtős.

Uruguay-Oroszország: max pontos, biztos továbbjutók csatája. Szintén felejtős.

Irán-Portugália: aki nyer biztos továbbmegy, X esetén luzitán továbbjutás, iráni búcsú, portugál győzelem esetén matekozni se kell.
Nem felejtős. Erre lesz az az egy tipp este.

Marokkó-Spanyolország: biztos továbbjutó, biztos kieső meccse. Felejtős.


Irán-Portugália
B-csoport
2018.06.25. 20:00 Szaranszk

Tipp: A hazai csapat által leadott összes lövés száma 6,5 felett
Odds: 1,50
Eredmény: 8 db iráni kapuralövés

Iránnak ez élet-halál meccs lesz, ha csodát akar tenni és továbbjutni. Igaz a spanyolok ellen nem jött össze a 7 kapuralövés, de pofásan játszottak, szervezettek és fegyelmezettek voltak. Ritkán jutnak el a kapuig, ezért hátha sok átlövéssel próbálkoznak majd. Nem lehetlen szám szerintem ez a legalább 7 kapuralövés.

A portugálok azért nem védekeznek annyira fegyelmezetten és szervezetten, mint a spanyolok. Szerintem nem tömörülnek be annyira, azért könnyebben eladják a labdát, mint a hispánok. Több lehetőséget, teret adnak az ellenfélnek a kapuralövésre. Marokkó is pl. legutóbb 16-szor vette célba a kapujukat.

Ha 16-ot nem is lő Irán, de legalább 8-10 körül szerintem igen. Nincs veszítenivalójuk.

Tipp: Büntetőlapok hendikep Portugália +1,5
Odds: 1,62
Eredmény: 2-4 (hendikeppel 2-5)

Logikusnak tűnhet, hogy Irán szerez több lapot, de szerintem ez butaság. Ezt szerintem benézték a bukik. Csak abból kiindulni, hogy Portugália az esélyesebb, támad többet és dominálja a meccset, elég érdekes. Megnéztem az előző meccseiket és számos alkalommal egyenlő volt a sárga lapok száma az ellenfélével vagy max. eggyel több. Egész pontosan pedig így fest az utolsó 10 meccs:

Ellenfél 1-gyel több    Ellenfél 2+    Döntetlen    Portugália több

             1                         1                    6                   2

A statisztikák és a megérzésem is azt mondja, hogy vagy döntetlen lesz a lapok aránya vagy max. 1-gyel lesz csak több Iránnak. Tudjuk milyenek a luzitánok, nekik is el tud borulni az agyuk és csúszkálni összevissza, sok lapot eredményezve. Portugál +1,5 lapok szerintem jó lehet.

Ausztrália-Peru
C-csoport
2018.06.26. 16:00 Szocsi

Tipp: Ausztrália +0,75
Odds: 1,41
Eredmény: 0-2

A délutáni meccsekre csak egy tippet hozok, mégpedig az Ausztrália-Peru derbit szemeltem ki. Peru biztos kieső, Ausztrália még továbbjuthat. Mindenképpen nyerniük kell a kenguruknak, nincs mese. Bár nem a támadás az erősségük, ma muszáj lesz rohamozni Peru kapuját. Védekezésben viszont fegyelmezettek, szervezettek. Így kicsit felemás a kép, ide-oda billen a mérleg, pláne hogy Peru összességében jobb és szebben is játszik.

Azonban valamiért max. döntetlent várok ausztrál részről, egy remire csak képesek, ha nem is nyernek. Persze ahogy megszokhattuk, megint hendivel biztosítok. Lehet, hogy kikapnak eggyel, de így is a tétünk fele megmaradna.

Az esti 8-as meccsekre lehet megint csak 1 tippet hozok, még vacillálok.
Ausztrália simán kikapott, így az eddigi mérleg: 7 zöld, 1 push, 4 piros tipp.

Nigéria-Argentína
D-csoport
2018.06.26. 20:00 Szentpétervár

Tipp: Nigéria +1,75
Odds: 1,50
Eredmény: 1-2


A képlet egyszerű. Ha Argetína kikap vagy ikszel, akkor búcsúznak a világbajnokságtól. Ha nyernek, akkor a horvátok kezében van a sorsuk. Ha Nigéria nyer biztos továbbjutó, remi esetén esélyes, de nem 100 %-os az előremenetelük. Parázs meccsre van kilátás.

Láthattuk Argentínát az előző meccseken... ötlettelen, gyenge és fásult játék. Messinek nem ment, a csapatnak se. A támadójátékuk halovány, a védekezésük zavarodott és lyukas. Sokan szidják Sampaolit, de azért a játékosok se semmik. Semmi összhang, nagy a káosz Argentína háza táján. Győzelmi kényszerben kell játszaniuk, ami egy önbizalommal duzzadó és összeszokott csapatnak is nehéz, nemhogy a kékeknek...

Nigéria simán kikapott a horvátoktól, de már ott se volt reménytelen a csapat. Izland ellen nyertek, Argentína ellentéte ez az afrikai csapat. Masszív védelem, összeszokottság, tűz és szenvedély... sorolhatnám napestig.

Tegyük fel nyer Argentína. De hogy kettővel? Azt erősen kétlem. Az előző meccseiket látva az se biztos, hogy nyernek, de ha nyernek is... max. 1-gyel. Ázsiai hendivel biztosítok, 2 különbség esetén a fele tét visszajár. Erős opció szerintem.

Dél-Korea-Németország
H-csoport
2018.06.27. 16:00 Kazany

Tipp: Lövések hendikep Dél-Korea +14,5
Odds: 1,65
Eredmény: 11-26 (hendikeppel 25-26)

H-csoport, 3.kör. Gálát vár mindenki a németektől, de egy forintot nem tennék rájuk. Mexikó ellen is sétagaloppnak indult a meccs, aztán mi lett belőle. Meg úgy eleve volt már elég meglepetés ezen a vb-n. Sose voltam a papír meccsek híve, ezen a tornán ez hatványozottan igaz.

Az tény, hogy a germánoknak muszáj nyerniük, ha tovább akarnak menni. Utolsó szalmaszál. Svédek elleni meccsen pokolból a mennybe.

Esélyes, hogy nyernek a németek és az is biztos is, hogy Korea könnyebb falat, mint az előző két csapat, de én bízok a tisztes helytállásukban, nincs mitől félniük.

Dél-Korea rengeteget lő kapura. Mikor az előző meccseik statjait néztem szemet szúrt, hogy sokszor a vesztes meccseiken is jóval többször próbálkoztak, mint az ellenfél. Lehet, hogy  egy kapus meccs lesz, de szerintem a lövések számában felvehetik a versenyt a németekkel. 15 lövés közte az nagyon sok...
Csak próbálkoznak már 5-6 alkalommal ők is, pláne hogy azért a német védelem is tud bakizni.

Egy szaros lövésen ment el a tipp, nem hiszem el. A végén Korea 2 gólt lőtt, plusz volt egy neki kapu mellé. Ez a legeslegutolsó percekben, ekkor 4-5 lövés volt így közte. Erre a németek az utolsó másfél percben persze, hogy annyit lőttek, hogy kuka legyen a tipp...
Pedig a félidőig jól alakult, de aztán gondolom megtudták, hogy vezetnek a svédek, így lődöztek vaktában... ahh nem hiszem el...
Éreztem, hogy a 2. félidő nagyon necces lesz, de hogy így menjen el... bíró is már majdnem a 100. percben fújja le, miközben 6 perc a hosszabbítás... :crazy: :crazy: :crazy:

Svájc-Costa Rica
E-csoport
2018.06.27. 16:00 Nizsnyij-Novgorod

Tipp: Összes elkövetett szabálytalanság a hazai csapatnál 11,5 felett
Odds: 1,85
Eredmény: 9 db svájci szabálytalanság

Statok és megérzés alapján. Német meccsből kiindulva rakom. Azon a meccsen gondolom megtudták, hogy kiesésre állnak és elkezdtek őrülten vaktában lövöldözni kapura, hátha beakad.

Itt pedig hátha majd rosszul állnak és agresszívebben akarnak majd labdát szerezni, sok fault árán. Mondjuk Svájcot amúgy sem kell félteni. Elég gyakran hoznak le meccseket 14-15-16 faulttal is. Hátha itt meglesz a min 12. A statok jók, erős a megérzésem is. Meglátjuk!

Hát ez a mai nap egy jó nagy kuka, ment minden a levesbe... jönnek a piros tippek...  :redchug:
8 zöld, 1 push, 6 piros a mérleg...  :(

Szenegál-Kolumbia
H-csoport
2018.06.28. 16:00 Szamara

Tipp: A hazai csapat által leadott összes lövés száma 8,5 felett
Odds: 1,60
Eredmény: 8 db szenegáli kapuralövés