A koronavírus és hatásai

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában



Volt itt néhány member aki veszettül nagy oltás-párti volt. Ha jól emlékszem @Nyuszika10 volt az egyik. Hogy áll most a dolog? Minden megyeszékhelyen oltanak már a legújabb Modernával. Volt szuri?

Idézetet írta: curpy82 Dátum január 18, 2024, 21:36:10Volt itt néhány member aki veszettül nagy oltás-párti volt. Ha jól emlékszem @Nyuszika10 volt az egyik. Hogy áll most a dolog? Minden megyeszékhelyen oltanak már a legújabb Modernával. Volt szuri?

A személyeskedés és basztatás tilos a fórumon. Ha valós kérdésed van, akkor ne támadással indíts. Köszi.

Idézetet írta: Admin Dátum január 19, 2024, 07:39:12A személyeskedés és basztatás tilos a fórumon. Ha valós kérdésed van, akkor ne támadással indíts. Köszi.

Kösz,de tőle már nem lep és lepereg.Amióta Sherlock Holmest megszégyenítő logikával kiderítette hogy hazudok-figyelembe se véve azt az egyszerű lehetőséget hogy amikor betegként posztoltam a kolléganőmről,akkor még nem tudtam hogy már előző nap meghalt-de ugyanakkor érdemi párbeszédre (érvek-ellenérvek,példák)nemigen vállalkozott azóta nem érdekel mit ír.De a téma iránt érdeklődőknek utólag mérleget vonhatok a saját környezetemben (munkahely,család,barát/közeli ismerős)tapasztaltakról.1. Oltás előtti helyzet :két halott,hetven körüliek de az egyik elég jó kondiban volt még;két kórházi eset : egy súlyos hatvanas beteg akinek nagyon megrendült az egészsége,eléggé leépült és azóta se jött rendbe;egy ismerős (sportos,egészséges harmincas) egyik napról a másikra csuklott össze,előző nap még találkoztunk,másnaptól majd két hétig volt benn,nem lett később problémája.Sokan hosszú ideig otthon szenvedtek súlyos tünetekkel,nehezen jöttek ki belőle.2.Oltás utáni helyzet :egy halott (akiről itt szó volt),de ő sajnos csak tavasszal adatta be a kínait és az ősszel nemigen akaródzott sokáig a másodikat(miközben már jóformán mindenki megkapta másodjára a Pfizert ha akarta) és mire időpontot kért addigra már késő volt,a betegség gyorsabb volt.Szóval ő elég határeset mert idős volt és több betegségtől is szenvedett,felelőtlenség volt hogy késlekedett az oltással.Számomra megnyugtató volt anyám hozzáállása aki hetven felett van és persze több betegsége,ő betartott minden rendszabályt és amint megjöttek az oltóanyagok akkor azonnal rohant beoltatni magát,négyszer oltották és egyszer sem volt beteg!Az ismeretségi köröm döntő többsége beoltatta magát kétszer-háromszor (talán nem reprezentatív a csoport mert szerintem 90% feletti az oltottak aránya)a munkahelyen pl. csak egy oltatlanról tudok,a rokonságban egyről sem.És bár szinte mindenki volt beteg az elmúlt években (covid/nem covid ki tudja),tudomásom szerint senkit sem viselt meg súlyosan,senkinek sem lett tartós problémája.Mint ahogy az oltás közvetlen tünetein (egy-két napos láz,egyéb probléma) kívül nem lett tartós problémája senkinek egyik vakcinától sem.
Az egészségügyben dolgozó családtagok és imerősök véleménye egyöntetű (volt aki végig a "frontvonalban" küzdött!):oltani!Ez a legjobb esély.Önjelölt orvoszsenik,gyógyszergyártók extrahasznán siránkozók konteóira nem vagyok kiváncsi.Én háromszor oltattam magam,mert már csak amolyan influenza-szintre szelidült a járvány.Nem volt problémám.
Ezzel téma részemről lezárva.