Fogadási Stratégiák

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Nos megnéztem a főoldalon a kezdőknek szóló kedvcsináló "Stratégia és moneymanagement" részt, azon belül is az EasyMoneyt. Hát... vagy valamit félreértettem, vagy ez a legviccesebb javaslat amit valaha hallottam.
Ha jól értem csinálok egy 3-as kötést a létező legkisebb rizikójú oddsokkal, majd ha ez bejött akkor ezt ismételgetem tovább ugyanazzal a pénzzel.
Nos ez nem más mint a tuti bukó stratégia. Ahhoz, hogy ezt hatvanszor eljátszuk ~180 eseményt kell eltalálnuk egyetlen hiba nélkül. Ugye aki egy picit is régebben nyomja ezt, annak nem kell magyaráznom, hogy ez még 30-szor sem fog menni, nemhogy 180-szor.

Üdv mindenkinek!

Én az utóbbi hetekben a Martingale-stratégiát kezdtem játszani, a döntetlenes verzióját.Eleinte jöttek is az X-ek rendesen, az első 9 fogadásomból 5 lett döntetlen, ami 55 %-os találati arány. Csak itt az volt a gond, hogy mivel 200 HUF-os kezdőtéttel indultam és korán (elsőre,másodikra általában) jöttek a találatok így nagyon kicsi volt a profit.Ezért úgy döntöttem kicsit begyorsítom a dolgot és megemeltem a kezdőtétet 500 HUF-ra.Most meg úgy néz ki hiba volt mert a másik véglet van.Nem akar jönni az X, már zsinórban a 6.meccset bukom. Már a negyedik mecsnél éreztem, hogy be kell valamivel lassítani a dolgot és nem dupláztam, hanem csak másfélszereztem a tétet nehogy elszálljak még mielőtt jönne a döntetlen.Most úgy vagyok vele, hogy a 7.és esetleg a 8.fogadást még megfinanszírozom, de utána valószínűleg ki kell szállnom, de nagyon jó lenne X-el befejezni mert így nagy bukta lesz és utánna kb fél év mire a rövidebb sorozatok esetleg visszatermelik ezt a veszteséget. Kissé értetlenül állok az események előtt, mivel én mindig olyan meccset keresek, ami háromesélyes, tehát komoly sansz van a döntetlenre.Így igazából minden harmadikra, vagy rosszabb esetben negyedikre jönni kéne az X-nek.De nem jön  most már a hatodik háromesélyes meccsen a találat. Ha valakinek lenne valami jó ötlete, tanácsa az ilyen elszabadult sorozat kezelésére, azt szívesen látnám, mert ha kiszállok bukta, ha folytatom tartok tőle mégnagyobb bukta. :-\

Én sosem kedveltem ezt a döntetlenes verziót. De a hétvégi Juve-Inter sztem egy esélyt még megér.

Amugy ez a módszer sztem úgy kifizetődő, hogy 2.00-2.20 oddsú hazai győzelmekre rak az ember. Azért annak az esélye, hogy hósszú távon ne legyen hazai győzelem sztem igen kevés  esélyű, bár a nyeremény is kisebb. De idővel a tétet is lehet emelni:)

Juve-Inter 2-1, úgyhogy a 7.meccsemet is buktam zsinórban.Csak az a poén az egészben, hogy mellette a Sportinbeten is elkezdtem ugyanezt a döntetlenest, ott meg ötből kettőt eltaláltam, persze ilyen 250 és 500 Ft-os tétekkel úgyhogy nyeremény az minimális.Kis tétnél jönnek rendesen az X-ek, amikor meg muszály lenne, akkor sehogy se jön.Csak az a szívás ha most a 7. után abbahagyom bukok több mint 30 ezret ezzel a sorozattal, ha meg nem hagyom abba csak lapátolom továbbra is bele a pénzt, de meddig? Mi van ha nem jön tizedikre vagy tizenötödikre sem? Azért ha a valószínűségszámításokat nézzük minden negyedikre, sőt a totál háromesélyes meccseknél minden harmadikra jönni kéne a döntetlennek.Hát többet vártam ettől a Martingale stratitól, úgy voltam vele, hogy sokat nem lehet vele nyerni, de az legalább biztos nyeremény és most elkerülhetem a nagy bukásokat. Úgy néz ki tévedtem. Ahhoz képest, hogy kb 3 hete játszom csupán ezt már elég hamar megjött egy hosszú sorozat, azt hittem ilyen nagyon ritkán mondjuk egy évben egy ha összejön.

Martingale=gyors, ám fájdalmas halál... Szerintem gyorsan felejtsd el. Egyébként ahogy írtad az első 9 fogadásodból 5 döntetlen lett, majd utána 6 alkalommal nem jött az x. Amikor azt mondod, hogy 3-4 alkalomból egyszer jön az x, akkor rövid távon gondolkozol. Matematikailag tényleg 3-4 alkalomra jut egy x. Viszont van egy olyan tényező, amit nem lehet kiküszöbölni, ez pedig a szórás. Amikor 9/5 tipped x lett, akkor a bré jó oldalán álltál, hiszen a szórás számodra poztív irányban történt, most viszont rossz oldalon állsz, hiszen 6/0 x lett. ha ezeket összeadod, akkor 15 alkalomból lett 5 x, ami pont megfelel az általad számolt 3-as átlagnak, mégis a csőd szélén állsz. Na ez az amit Martingale bácsi nem számolt bele, vagyis inkább nem fedte fel a buktatót. Ez a stratégia csak akkor lehet nyereséges, ha végtelen sok pénzed van, ennek elég kicsi az esélye, már csak annál az egyszerű oknál fogva is, hogy ha annyi pénzed van, akkor nem szórakozol ilyen stratégiákkal... Egyébként nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de a "nyerő stratégia" szóösszetételt lassan el kéne felejteni, ugyanis nem létezik ilyen. Gondoljatok bele, ha lenne ilyesmi, akkor mindenki fogadna, pontosabban már nem tudnánk hol fogadni. Észre kell venni, hogy egy rossz fogadóból nem csinál jó fogadót egy akármilyen stratégia. Egy gyenge fogadó csak úgy válhat jó fogadóvá, ha tanul, tapasztal és elemzéseket végez ezerrel. Anno egy régebbi fórumon valaki írta, hogy a tapasztalat jó iskola, csak rohadtul drága. Sportfogadásnál ez hatványozottan igaz, úgy hívják, hogy tanulópénz, amit meg kell fizetni...

Az igaz, hogy nem létezik nyerő stratégia, mert, ha szarok a tippek, akkor mindegy, milyen a tétrakási szisztéma, de én az utóbbi időben erősen tapasztaltam magamon a következő dolgot:
Rendre jó tippeket néztem ki magamnak, és mégis minden héten rendre negatívban voltam, pedig egy standard tét mellett heti 20%-os profit körül lett volna. Szóval nekem sokáig a helyes tippjeim helyes megjátszása volt a gond és még jelenleg is kicsit probléma, mert fegyelmezetlen és türelmetlen vagyok. Szóval egy helyes BM a siker alapja lehet mindenképpen én azt mondom, persze megfelelő tippekkel és találati aránnyal. A Martingale tényleg a gyors halál más néven, de én most egy nagyon erősen módosított változatát tesztelem. Annyiban különbözik, hogy, úgymond hamar megállunk, ha bukunk és hamar el tudjuk érni a kívánt profitot. Egyelőre tényleg csak tesztelem, 3-4 szálon fut, majd, ha jutok valamire megosztom veletek ;)
De minden nyerő stratégia alapja a megfelelő találati arány, ezt jegyezzétek meg :)

Sokat gondolkodtam az utóbbi időben ezen a Martingale módszeren és valóban ha összeszámolom a megjátszott meccseimet 28-30%-a döntetlen lett. Csak hát a gond ott van sajna, hogy ezek teljesen szabálytalanul és kiszámíthatatlanul jönnek és általában pont nem akkor amikor nagyon kéne jönni, hanem kis tétnél, amikor a nyeremény is minimális.Én kevesebb mint egy hónapja játszom és totál bukás eddig.Összejött egy 7 meccses X nélküli sorozat (amiről korábban írtam hogy 6, azt a hetediknél untam meg) és most egy 8 meccses döntetlen nélküli széria. Azért nem gondoltam, hogy gyenge egy hónapon belül kettő ilyenbe is belefutok. Be kell látni ez akkor nyereséges, ha valakinek kellően sok pénze van erre a célra, tehát szerintem 30-40.000 Ft-al még el sem érdemes kezdeni. Ha már mondjuk 100.000 Ft rendelkezésre áll, akkor bele lehet vágni és egy elnyúló szériát is be lehet fejezni.Csak példaként én azzal a hetes sorozattal, amit nem tudtam befejezni kb 35.000 ft-ot buktam, jó persze nyertem is rövid sorozatokkal mondjuk egy hónap alatt kb 7-8000 Ft-ot, amivel rendesen mínuszban vagyok. De tegyük fel van egy játékos akinek van erre 100-150 ezer Ft-ja. Csak ugye ő meg minek babrálna ezzel a stratégiával, nyilván neki nem előrelépés ha keres rajta havi 10-15 vagy esetleg 20.000 Ft-ot.

havi 100-150 ezer ft is pite... az megél talán 200 ft-os alaptéttel, duplázva megél pontosan 9 meccset. Ami nem sok, vegyük csak példaként a Gijon tavalyi teljesítményét. Amúgy meg 100 ezer kezdőre havi 10-15 ezer plusz az gyönyörű lenne, lehet összejön az első 2 hónapban, de utána egyszerűen jön a bukta.. Martingale= :noway:

Martingaleban az én kiszemeltem a Duisburg volt még a 07/08-as Bundesliga szezonban. 6 fordulón keresztül csináltam (11-16), már majdnem elvéreztem, mikor a 16. fordulóban a Bayern Münchenhez látogatott. Ilyenkor már az előző forduló tétjét mertem már csak megjátszani (de az odds 6.8 volt!) Ez bejött, de mondanom sem kell, hogy kilókat izzadtam ki a tv előtt. Még a 78 800 Ft-os nettó nyeremény ellenére is azt mondtam, ilyet soha többet.

#639 december 12, 2009, 15:47:44, Milan
Egy csapat esetében 6-7 meccses döntetlen nélküli széria egyáltalán nem olyan ritka, tehát, ha annyi bankod van, hogy csak ezt tudod belőle finanszírozni, ne kezdjél bele, mert túl nagy a rizikó.
A leghosszabb döntetlen nélküli széria 17 meccses volt, ez itt követhető:

(link törölve - konkurens oldal)

Számoljunk egy kicsit:
Ahhoz, hogy egy ilyen szériából nyerőn tudjál kijönni, 18 meccset kell finanszíroznod (a 18.-at fogod megnyerni, azzal jön vissza a pénzed). Viszont az a jó, hogy nem kell mindig duplázni a tétet, mert akkor nagyon gyorsan felmegy. 1,6-szoros emeléssel is nyereségesen tudsz kijönni belőle.
300 Ft-os kezdő téttel, 1,6-szoros tétnöveléssel egy 17-szeres vesztő + 1 nyerő széria finanszírozása 2.362.736 Ft-ba kerül, és 295.912 Ft nyereséget termel, ha az utolsó meccs odds-a 3, de valójában többet nyersz, mivel a döntetlenek szorzója általában 3-nál nagyobb.
Figyelembe véve, hogy az emberek nagy része (nagyon helyesen) nem hajlandó egy mérkőzésre feltenni az összes pénzét, ezért  célszerű kétszer annyi pénzt tartalékolni, mint amennyi egy ilyen széria finanszírozásához kell. Tehát: 2.362.736 * 2 = 4.725.472 Ft-os bank szükséges egy ilyen Martingale szisztéma elkezdéséhez. Így is van benne kockázat, hiszen senki nem garantálhatja, hogy nem lehet 17-nél többször nem-döntetlenezni.
Azért nem ilyen durva a szitu, hiszen egy ilyen sorozat valóban nagyon ritka, és ha körültekintően választod ki a csapatodat, még kisebb az esély erre. Ha meg kezd eldurvulni az összeg, a 6.-7. meccs után, belassíthatsz, és csak annyit teszel fel a következőre, hogy az addig feltett pénzed visszajöjjön. Vagy megfelezed az összeget, és csak azt próbálod visszahozni, stb., szóval vannak válságkezelő módszerek.
Összefoglalva: Szerintem érdemes ezzel a szisztémával foglalkozni, de körültekintően kell eljárni, és több sorozatot kell párhuzamosan futtatni, így a nyerő szériák segítenek finanszírozni egy hosszabb vesztőt.

Egyébként, ha jobban belegondolok, tegyük fel, hogy valaki martingale-ezik. Akkor vajon miért sportfogadáson? Miért nem roulette-en, ahol sokkal gyorsabbak az események (gyorsabban el lehet veszíteni a pénzt   :uglystupid2:)? Egyébként lehet, hogy a közeljövőben tesztelni fogok egy hasonló stratégiát, a játék kedvéért, amennyiben belekezdek, természetesen a naplómban dokumentálom a dolgokat. A dolgot már tesztelte valaki itt a fórumon én csak módosítani fogok rajta.

Idézetet írta: th3PR0j3ct0r Dátum december 12, 2009, 21:45:15
Egyébként, ha jobban belegondolok, tegyük fel, hogy valaki martingale-ezik. Akkor vajon miért sportfogadáson? Miért nem roulette-en, ahol sokkal gyorsabbak az események (gyorsabban el lehet veszíteni a pénzt   :uglystupid2:)?

Valószínűleg azért, mert a rulettel ellentétben nem akarja magát a vakszerencsére bízni, hanem ezt a stratégiát inkább a sokkal élvezetesebb sporteseményekre tett fogadásaival akarja alkalmazni, bízva abban, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű információ begyűjtésével minimalizálni tudja a vesztes fogadások sorozatának hosszát.

Idézetet írta: benson Dátum december 12, 2009, 21:54:39
Valószínűleg azért, mert a rulettel ellentétben nem akarja magát a vakszerencsére bízni, hanem ezt a stratégiát inkább a sokkal élvezetesebb sporteseményekre tett fogadásaival akarja alkalmazni, bízva abban, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű információ begyűjtésével minimalizálni tudja a vesztes fogadások sorozatának hosszát.

Ha valaki pénzt szeretne csinálni, és Martingale-ezik, akkor arra kell törekednie, hogy a lehető legkisebb energia befektetéssel a lehető legtöbb pénzt keresse a legrövidebb idő alatt. Fogad egy meccsre, az tart 90 percig, a nyerési esélye (tételezzük fel, hogy x-re fogad) maximum 35%. Ezzel szemben egy pörgetés tart 10 másodpercig és ~48%-ra tesz. Félreértés ne essék, nem roulettezek, félévente 1x talán, továbbá nem is martingale-ezek (mondjuk a jövőben mint mondtam, lehet hogy tesztelni fogok valamit, sok reményt nem fűzök hozzá.) Említetted a vak szerencsét, szerintem a Martingale-rendszernek nagyon leegyszerűsítve az a lényege, hogy akár hasraütés-szerűen fogadhatsz bármire, mert előbb-utóbb úgyis eltalálsz valamit, akkor pedig majd jön a várva-várt profit. Ilyen szempontból lényegtelen, hogy egy háromesélyes meccsre, vagy éppen piros-feketére fogadsz, de fogadhatnál a WSOP versenyek győzteseire is, horribilis oddsokért (ez nem 10 másodpercig tart  :) ) mert előbb vagy utóbb úgyis eltalálod. Említetted a sokkal élvezetesebb sporteeseményekre való fogadást. Akinek annyi pénze van, hogy Martingale-ezhet, az nem fog belekezdeni ilyen bohóckodásokba, ellenkező esetben óriási nagy balf**sz-ról van szó.

Visszatérve a roulette-re, egyszer befizettem 25$-t a Titan Pokerre, a kliensükben van roulette is. 10 centes téten kezdtem alkalmazni a köv. "stratégiát" (vicces szó egy olyan játék esetében, amit ugye nem lehet nyereségesen játszani, kivétel a fent említett esetben, ha valakinek ki**ott sok pénze van): mivel van free spin, ez azt jelenti, hogy tét nélkül pörgethettem. Addig nyomtam a free spint, amíg nem jött egy széria, számokból, tehát egyszámjegyű számok nem jöttek legalább 8 alkalommal, vagy éppen 1x 2x 3x-számok. Amikor elérte a sorozat a 8-9-et akkor megszórtam az asztal azon részét, amiről szó van (1-9 10-19 20-29 30-36) majd pörgettem, ha további 3 alkalommal nem jött akkor megdupláztam a tétet (lényegében ez is martingale módszer...), ha további 2 alkalommal nem dobta be a kívánt helyre, akkor megint dupláztam (idáig elég ritkán jutottam el). A lényeg az volt, hogy ha unatkoztam, beültem pörgetni egy picit. Így eljutottam ~425$-ig, úgy hogy a 10 centes téten nem változtattam soha, csak ha emelni kellett kényszerből. A kifizetést valamiért nem engedte a Titan, a válasz e-mail pedig túl későn jött, ugyanis bekövetkezett az, amire nem gondoltam volna: kb 25-30 alkalommal egymás után nem dobott 30 vagy annál nagyobb számot... 3 perc alatt buktam be azt a 425$-t. Szóval kb ennyit ér a Martingale, hiszen BÁRMIKOR bekövetkezhet az, amire gondolni sem mernél, mert ugye Impossible is nothing  ;)

Tényleg a Martingale azért nem működik, mert a bukás esélye nem 0, csak ahhoz konvergál erősen. Továbbá végtelen pénz kell hozzá, hogy egyáltalán nyerhessünk. Nos, ha végtelen pénzünk van és nyerünk, akkor végtelen+1 pénzünk lesz és ugyanott vagyunk. Nem másodlagos, hogy végtelen pénzben nem lehet fogadni és abból a pénzből akkor inkább veszek egy Audit ;D

Korábban caozu írta, hogy talán a Martingale-t inkább 2,00 - 2,20 odsz-ú hazai győzelmekkel érdemes megpróbálni. Kiszámoltam 2,00-ás szorzóval és 500 Ft-os kezdőtéttel minden szinten 500 Ft-ra jön ki a profit.De 2,00 feletti odszokkal már szerintem érdemes megpróbálni.Lehet találni 2,50-ös hazais meccseket is ahol a hazai csapat papíron hasonló eséllyel bír mint a vendég, ezzel már mindenképp nyereséges lehetne .Hátránya a döntetlenes verzióval szemben, hogy gyengébb az odsz, viszont jóval kisebb az esély egy elnyúló sorozatra. Az egy hónap alatt megjátszott meccseim 28-30%-a lett döntetlen és 43%-a ért véget hazai győzelemmel.Tehát az ilyen háromesélyes meccseken is majdnem minden második meccs hazai siker lett.Gondoltam arra is hogy két hazai győzelemből hozom össze a 2.5-ös szorzót, de ezt elvetettem, mert a két meccs miatt nagyon megnől szerintem a kockázat.Lényeg a lényeg így hogy hazai győzelem 2,50 körüli szorzó és tétduplázás a vesztés után talán működhet, de lehet ez is baromság és ugyanúgy bukta mint a döntetlenes verzió.Igazából ott se gondoltam volna, hogy 8 meccset el tudok bukni zsinórban.