Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Nem nézte valaki World Ports Classicot? Mi történt, hogy hazaért a szökevény?

Fernando Alonso menti meg az Euskaltelt!?
Írta: mihaly_norbert

Bombaként robbant a mai nap délelőttjén a hír, miszerint a Forma 1 sztárja Fernando Alonso mentheti meg az év végén megszűnő Euskaltel-Euskadi csapatát. Alonso kerékpársport iránt mutatott rajongása nem újkeletü dolog, hisz az asztúriai úriember már évekkel ezelőtt is beszélt arról, hogy nagyon szívesen üzemeltetne egy profi kerékpáros istállót.
Az Euskaltel-Euskadi sajtósai megerősítették a hírt miszerint a Ferrari spanyol sztárja Fernando Alonso megvásárolta a gárda 2016-ig érvényes World Tour licencét. A pletykák szerint körülbelül 6 millió Euróért vették meg a licencet illetve a 14 szerződéssel rendelkező kerékpárost valamint a szakvezetést. Az új gárda vélhetően majd asztúriai székhellyel Samuel Sanchez köré próbál meg építeni egy ütőképes sort. Fernando szeretne Sanchezen kívül számos helyi kerekesnek helyet biztosítani, de meg kívánja tartani a gárda jelenlegi sztárjait is. Vélhetően lesz így helye Igor Antonnak, Mikel Nievenek illetve az Izagirre testvéreknek is.
Az Euskaltel társaság közben bejelentette, hogy nem kívánnak részt venni a csapat működésében a 2014-es esztendőben, holott ők egy évvel ezelőtt még öt éves tervről beszéltek.
Jelen pillanatban az alábbi 14 versenyzőnek van szerződése a következő évre: Samuel Sánchez; Mikel Nieve; Igor Antón; Mikel Landa; Ion Izagirre; Romain Sicard; Egoi Martínez; Gorka Verdugo; Juanjo Lobato; Garikoitz Bravo; Jon Aberasturi; Pello Bilbao; Rubén Pérez és Miguel Mínguez.
Persze egyelőre számos kérdés lóg a levegőben. Fernando Alonso az MMR kerékpárgyár részvényese, amely könnyedén kiszoríthatja az Orbeát a nyeregből. Vajon az autóversenyző mögött álló Banco Santander lehet a gárda főtámogatója? Vagy netán maga a Ferrari száll majd be, hisz az Ő költségvetésük körülbelül 250 millió Euró per év. És, vajon mi lesz Alberto Contadorral, aki Fernando országos cimborája?
A találgatásokon kívül azonban egy bizonyos, Fernando Alonso hatalmas dolgot hajtott végre, amely mentőcsomag a kerékpársport számára is...

Forrás: http://pedalkiraly.blog.nepsport.hu/

Kíváncsi leszek, hogy Contadort vajon tényleg elhozzák-e.

Contador a Banco Santanderbe megy?

Miután Alonso pár napja megvette a megszűnő Euskaltelt és átvette a versenyzőiket,nagy valószínűséggel Banco Santander lesz a csapat neve. Az F1-es világbajnok meghagyta a baszk csapat eddigi 14 emberét és szakmai stábját így továbbra is Igor Gonzalez de Galdeano irányítja majd Samuel Sánchezéket.
Hogy kerül a képbe Contador? Úgy, hogy jó barátok Alonsóval és úgy vélem ennek a csapatnak még szüksége van pár klasszisra. Contador ráadásul jó kapcsolatban Galdeanoval is és pár éve úgy volt, hogy az Euskaltelbe szerződik, de végül az ügyből nem lett semmi.
Contador mostani csapatánál sincs minden rendben ugyanis Oleg Tinkov kihátrált a csapat mögött, viszont kilátásba helyezte, hogy ha Contadort elküldik a csapattól akkor visszatér és újra támogatni fogja őket. A probléma Contador bérével van illetve az idei formájával volt.
Úgy gondolom idén reális esélye van Albertonak a megújuló baszk csapatba szerződni. Nagy fogás lenne ez tőlük és úgy gondolom ha visszatérne Contador egy spanyol csapathoz és egy ilyen jó edzői stábhoz akkor jövőre komolyan kéne vele számolni egy Grand Touron.

#183 szeptember 04, 2013, 15:45:42, yossarian
1. Tony Martin (Ger) Omega Pharma-QuickStep 00:51:37   
2. Jan Barta (Ger) NetApp-Endura   00:02:15   
3. Vasili Kiryienka (Blr) Sky   00:02:27
4. Andriy Grivko (Ukr) Astana   00:02:35
5. Marco Pinotti (Ita) BMC 00:02:37

Cancellara a 11 km-es pontál már 46 másodperc hátrányban Martinhoz képest. Úgy tűnik a német tönkreveri a mezőnyt.


Rossz helyre ment, bocsi.

Sziasztok! 29.-én vasárnap lesz a férfi elit mezőnyverseny Firenzében.
Néztem az esélyeseket és a szorzókat. Hiába adnak Cancellara-ra 4,00-ot
Gibert-re 6,00-ot meg, szerintem nem esélyesek igazán.
Froome meg kap 23,00-ot, talán őt lehetne tenni. És miért ő
Nagyon szívós, jó évet fut, nem is indult szerintem a Tour óta nagy versenyen. Bírja az emelkedőt.
Ezzel szemben egy Cancellara(igaz feladta a vueltát) vueltázott, hegymenetben nem az igazi.
Nibali vueltázott, Gilbert sztem ő sem jó hegyen.
AZt hiszem öt kör lesz a városban a fiesole-i emelkedőt is érintve. Ott keményen kell azért menni
Valaki aki nem ilyen amatőr szaki mint én cáfoljon meg, érdekelnek a vélemények

#185 szeptember 23, 2013, 13:12:50, Pozzato
Idézetet írta: betörő Dátum szeptember 23, 2013, 12:44:25
Sziasztok! 29.-én vasárnap lesz a férfi elit mezőnyverseny Firenzében.
Néztem az esélyeseket és a szorzókat. Hiába adnak Cancellara-ra 4,00-ot
Gibert-re 6,00-ot meg, szerintem nem esélyesek igazán.
Froome meg kap 23,00-ot, talán őt lehetne tenni. És miért ő
Nagyon szívós, jó évet fut, nem is indult szerintem a Tour óta nagy versenyen. Bírja az emelkedőt.
Ezzel szemben egy Cancellara(igaz feladta a vueltát) vueltázott, hegymenetben nem az igazi.
Nibali vueltázott, Gilbert sztem ő sem jó hegyen.
AZt hiszem öt kör lesz a városban a fiesole-i emelkedőt is érintve. Ott keményen kell azért menni
Valaki aki nem ilyen amatőr szaki mint én cáfoljon meg, érdekelnek a vélemények
Hétvégére írok róla egy előzetest ahol leírom az esélyeseket. Ez a pálya főleg az egynapos menőknek kedvezhet illetve azoknak akik képesek magukban is nagy tempót menni (Cancellara, Kwiatkowski).
A hegy nem túl hosszú és nem is annyira meredek. Froomenál vannak jobbak az ilyen emelkedőkre( Purito,Sagan,Gilbert), ráadásul ez tulajdonképpen egy Amstel Gold Race vagy Fléche Wallonenak felel meg.Ráadásul ha hajrára kerülne sor Froome nem egy húú de jó sprinter és nagy valószínűséggel nem tudná leszakítani egy ilyen rövid hegyen a többieket mivel hosszú a lejtmenet is...
Még egy két apróság így előzetesben:
Az elmúlt 15 évben aki megnyerte a vb-t azok közül 14-en vettek részt a vueltán is. Ezt tartják az egyik legjobb felkészülésnek a Vb-re. Ezzel hozzák magukat formába a versenyre. Ebből a 14 versenyzőből aki indul a VUeltán is 10 adta fel a spanyol kört, hogy aztán még inkább készülhessen a vb-re. Ezek közül a versenyzők közül mindegyik első háromba volt legalább egy szakaszon a vueltán. Azt hiszem közülük csak hárman nem tudtak szakaszt nyerni.
Számomra a a fő esélyesek a pálya illetve a csapatuk miatt:
Gilbert: Egyre jobb formába került, a végén még szakaszt is nyert, és látszott rajta, hogy bírja a szökéseket és kezdi visszanyerni tavalyi formáját(szinte tökéletes a formaidőzítése).Fel is adta a viadalt, hogy még készülhessen a vb-re.
Cancellara: Nála minden az időfutam vb-n múlik majd. Ha azt beáldozza a mezőnyversenyért akkor én top3-ba várom őt. Jól ment a vueltán és rengeteget segített és kiválóan tud egyedül tempót menni.
S.Sánchez: A vuelta végére belendült. Van szponzora a csapatának jövőre és első számú ember. A lejtmeneteket imádja és az ilyen versenyek neki vannak kitalálva.
Sagan: Ha indult volna a Vueltán nálam egyértelműen a fő favorit lenne. Így is első ötbe várom őt. Leggyorsabb ember lehet ha ott tud maradni a végén és onnan ő már simán behúzza.
D.Martin: Jó szökevény, és bírja az ilyen versenyeket. Idén is kiválóan ment a tavaszi klasszikuson és nálam ő az egyik titkos favorit.
Z.Stybar:Szakaszt nyert a Vueltán és látszik rajta a fejlődés. Sprintben például rengeteget fejlődött(mondjuk Cavéék mellett könnyű..). Úgy gondolom, ő simán okozhat meglepetést.
M.Kwiatkowksi: Év felfedezettje. Szerintem egy top 10-re simán lehet esélye mert gyors és jól sprintel, jól bírja az ilyen dombokat és szökésekben sem vall szégyent.
Valverde-Nibali-Kreuziger-Pinot: Bennük van két GT, de ettől függetlenül nem írnám le őket.Valverde mindig jó a vb-ken és Nibali pedig már régóta fogadkozik.Pláne a hazai pálya miatt...
+1: Pozzato: Jó formában vagyok.Úgy érzem idén van esélyem nyerni. Viccet félretéve, hazai pálya, és itt a nyár végi és őszi egynaposokon már nagyon jó formát mutattot Filippo.

Kielégítő válasz. Köszönöm

Nagyon érdekes VB lesz az biztos. A fogadóirodák az egynapos klasszikusos menőket favorizálják, de nálam ez inkább egy rövid hegyi szakaszos verseny lesz. Ezek azért már nem csak rövid dombocskák, hanem kemény, meredek dombok. És ugye 10 kört mennek az akárhogy számolom 10 X 3,9 + 10 X 3,7, ez 70 km hegymenet. (még akkor is ha a 2. hegy érdemi része 2 km) Meg ugye az olaszok is Nibalira "csinálták" a pályát, nem pedig a Sagan, Cancellara féle bringásokra. Én három esélyest látok: Daniel Martin, Moreno, Valverde (Horner ;D). Bár persze a spanyoloknál nagy kérdés kire teszik fel ezt a versenyt.

#188 szeptember 23, 2013, 19:24:11, Pozzato
Szerintem ezt a 70 kilométeres hegymenetet(ami szerintem is inkább olyan 45-50km) annyira nem fogják megérezni. Kb az utolsó 2-3 kör lesz a keményebb szerintem addig pedig csak lájtosabb verseny lesz.Sok szökés fog próbálkozni stb. Spanyol-Olasz duó meg majd dominál szerintem.
Ezt a versenyt leginkább az Amstel Gold Race-hez illetve a Giro di Lombardiához lehetne hasonlitani(sőt inkább utóbbihoz). Ott is kb 40-50 kilométeres hegymenet van.
Az alábbi versenyeken az elmúlt három évben ilyen dobogók születettek:
Amstel Gold Race:
2013: Kreuziger,Valverde,Gerrans
2012: Gasparotto,Vanendert,Sagan
2011: Gilbert,Rodriguez,Gerrans
Giro di Lombardia:
2012: Rodriguez,Sánchez,Urán
2011: Gilbert,Rodriguez,Gerrans
2010: Gilbert,Hesjedal,Gasparotto.

Az biztos, hogy ezt a pályát inkább építették Nibalinak, mint Cancellárának. Viszont én nem írnám le Gilbertet, mert annyira nem tűnik nehéznek ez a pálya, mint ahogyan azt gondoljuk. Úgy gondolom olyan versenyző nyerhet itt aki jól bírja az emelkedőket és jól is sprintel(vagy adott esetben nagy tempót tud menni egyedül egy szökésnél).
Betörő: Nem akarlak eltántorítani egy Froome tipptől félreértés ne essék, csak úgy gondolom, hogy őt elengedni nem fogják a többiek, és azért egy Nibali-Valverde duót nehezen szakít le(pláne ilyen rövidebb hegyen) ha hatalmas tempóról lenne szó, plusz utóbbi kettő jobb sprinter nála, hogy a többiekről már ne is beszéljünk(Sagan,Gilbert,Purito stb.).
Egyre tovább nézve a pályát és a környékét, úgy gondolom Samuel Sánchezre érdemes lesz figyelni még akkor is ha nem ő az első opció a spanyoloknál. Igazán fekszik neki az ilyen hosszú lejtmenet és az ilyen kis kaptató a vége felé.
Ahogy Cipolla is írta, Martin jó lehet, de ezt feljebb én is írtam. Annyiban módosítanám az általam fentebb írtakat, hogy egy kolumbiai(Henao,Urán,Betancur,Quintana) is ott lehet a top10-be(sőt akár top3ba is).
Frommera visszatérve. Egy baja lehet neki.Túlságosan középpontban van. Ő itt csak akkor nyerhet, ha egyedül akkora tempóra lesz képes az utolsó körökben, hogy leszakítson mindenkit és a lejtmenetben sem tudják őt utolérni.

Na egész jó kis beszélgetés kerekedett itt.
Én csak elmélkedtem a saját szintemen. Bár nagy rajongója lettem a profi kerékpársportnak, rengeteg dolgot nem tudok még reálisan megítélni. Köszi még egyszer az elemzést

Nem veszi meg Alonso az Euskaltel – Euskadi a WorldTour licencét


Az Euskaltel – Euskadi együttese bejelentette, hogy meghiúsult az üzlet, melynek keretében az ismert F1-es pilóta Fernando Alonso nevével fémjelzett befektetői csoport megvette volna a csapat WorldTour licencét. A baszk együttes az év végén befejezi működését.
A spanyol sajtóban napok óta terjedt a hír, hogy az együttműködés nem realizálódik a felek között. Az Euskaltel – Euskadi a rövid közleményében úgy fogalmazott, hogy az augusztus végén aláírt előszerződésben kölcsönösen meghatároztak pontokat, amiket végig kellett volna tárgyalni. Ezek közül azonban nem minden realizálódott.

A szakítás pontos okai között a spanyol lapok elsősorban azt valószínűsítik, hogy nem sikerült megállapodni a szakvezetés és a csapat eszközeinek átvételéről.



Alonso...no komment.

#191 szeptember 29, 2013, 12:11:14, Pozzato
Pár átigazolási hír itt a vb árnyékában.

Ugye az Euskaltel megszűnt, így a csapat feloszlik, és a bringásaik szabadon igazolhatóak.
Kezdjük először a pletykákkal amik róluk szólnak.
Juan José Lobato után a Cofidis érdeklődik,míg Jon Izagirre után a Movistar. Samuel Sánchezt pedig a Saxobank szeretné megszerezni.
Úgy néz ki, hogy a fiatal baszk Mikel Nieve a Skyhoz szerződik. Még pár pontosítás van hátra a szerződésen.
Gorka Izagirre a Movistarba szerződött.

Lássuk a többi átigazolást.
Jan Bakelants:A Radioshackből az Omega Pharma Quickstepbe szerződött.
John Gadret: Az Ag2rből a Movistarba szerződött.
Kristoff Vandewalle: Az Omega Pharma Quickstepből a Trek Cyclingba szerződött.
Nelson Oliveira: A Radioshackből a Lampreba szerződött.



Stage 16, Tuesday May 27th 2014: the Giro d'Italia goes back on the Stelvio!


Tour: Armstrongot utólag írt recepttel ,,mosdatták ki"

Az örökre eltiltott Lance Armstrong szerint a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) korábbi elnöke, Hein Verbruggen nemcsak tudott a doppingvétségéről, hanem 1999-ben – első Tour de France-sikere alkalmával – az ő ösztönzésére találtak ki mentő körülményt.

Az amerikai bringás a brit Daily Mail lapnak elmondta: az 1999-es Touron fennakadt kortikoszteroiddal. Amikor ezt Verbruggen megtudta, úgy fogalmazott: a pozitív teszt ,,kiütés a sportágnak", majd kérte, ,,találjanak ki valamit". Erre egy utólag kitöltött, visszadátumozott receptet írtak fel neki, így papíron jogosan használhatott egy speciális fájdalomcsökkentő krémet, és folytathatta a francia körversenyt, amelyet aztán megnyert. A Touron aztán összesen hétszer diadalmaskodott, de tavaly megfosztották minden elsőségétől.
A holland Verbruggen – aki 2005-ig vezette az UCI-t – egyelőre nem reagált a vádakra, de korábban cáfolta, hogy cinkosa lett volna Armstrongnak.
A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) a múlt héten jelentette be, hogy büntetlenséget kaphatnának a doppingról valló aktív kerékpárosok, de a már visszavonult Armstrong nem.
Brian Cookson, a szeptemberben megválasztott UCI-elnök kampányának része volt, hogy igyekszik mindent átláthatóvá tenni, és feltárni az UCI múltját is, hogy 2014-re egy korábbinál hatékonyabb szervezetet vezethessen. A korábbi két UCI-elnököt, Pat McQuaidet és Verbruggent korrupcióval vádolják, és a gyanú szerint közük lehetett Armstrong doppingcsalásához. Az amerikai bringás úgy tudott tiltott szerekkel élni több mint egy évtizeden keresztül, hogy hivatalosan nem akadt fenn az ellenőrzésen.
Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint az életre szóló eltiltással büntetett Armstrong már elkésett azzal, hogy teljes őszinteséggel és részletességgel valljon doppingos múltjáról. Armstrong egy hete azt nyilatkozta, szeretné lezárni a múltját, és továbblépni az életében, amely ,,nagyon keményen" megváltozott januári vallomása óta. Kiemelte: ,,fair" tárgyaláson részt venne, mindent elmondana, de annyit kér, hogy egyenlő elbírálás alá essen azokkal, akik már korábban elismerték bűnösségüket.

Lance elkéstél.  :bash:  Tiszta már soha nem lesz.  :noway: Kell a cirkusz a népnek...