NBA 2022/23

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Pozzato Dátum március 25, 2023, 09:09:56Ez egy trükkös eset volt, ugyanis a szituációt megelőzően a Warriors játékosa szabálytalankodott, Dallas jöhetett volna, viszont a Warriors kapta a labdát, míg a Mavs stábja és a játékosai azt sérelmezték, erről nekik nem szóltak. Ebből könnyű kosarat szerzett a GSW, meccs végén pedig pont ez a két pont hiányzott. Ott a helyszínen szerintem tudni kellett volna a Mavsnek, hogy a GSW kapta a labdát.

... itt a Dallas hibázott.

Jelenleg viszont még a play-in is necces. A legnehezebb sorsolása a Minnesota - Dallas - New Orleans triónak van.

Hát... én több dolgot is másképp látok. Bár ahogy mondani szokták: ettől szép a sport.  :beerchug:

A James-szel kapcsolatos bekezdésekre részben azért nem reagálnék, mert teljesen egyetértek az abban leírtakkal, részben pedig ott annyira magukért beszélnek a számok, hogy minden fajta szerecsenmosdatás butaság volna.

Ugyanakkor a Dallasszal kapcsolatban a következő a véleményem:

1. Látva a GSW-Dallas szituációt, én nem is akartam hinni a szememnek. Először azt hittem, hogy ez valami beállított vicces jelenet akar lenni, mert én még ilyet nem láttam, hogy a GSW úgy végez el bedobást a Dallas palánkja alatt, hogy a Dallas térfelén csak Warriors játékosok vannak. Azt vártam, hogy mikor kezdenek el kő-papír-ollót játszani, hogy eldöntsék, ki dobjon ziccert a bedobás után. És amiért én másképp látom ezt a szitut (vagyis nem egyértelműen a DAL hibájának), mert miután a Warriors játékosáról kipattant a labda (lehet, hogy szabálytalanság is volt, ahogy írtad), utána a Dallas időt kért. Ekkor volt az (ami egyébként jól látható is volt a felvételeken), hogy a bírók ide-oda mutogattak. Hol azt mutatták, hogy a GSW jön, hol pedig azt, hogy a Dallas. Teljes volt a káosz. Viszont az jutott eszembe, hogy – ha jól tudom – az a csapat kérhet csak időt, akinél a labda van. Nem tudom, hogy ez az NBA-ben is így van-e, de ha igen, akkor a dallasi időkérés után joggal gondolhatták a hazai játékosok, hogy ők jönnek bedobással, hiszen ha nem az övék lenne a labda, akkor nem is kérhettek volna időt. És mire felocsúdtak, hogy az egyik bíró a dallasi palánk alatt áll a labdával (és a GSW játékosaival), addig az ellenfél már elvégezte a bedobást. Én ezt a szituációt nem tudom egyértelműen a Dallas hibájának betudni. Itt inkább én azt éreztem, hogy ez a bírói hiba az egész szezon pocsék bíráskodásának a megkoronázása volt.

2. A másik, amivel talán egy kicsit vitatkoznék, az a Dallas hátralevő sorsolása. Én nem látom ezt annyira vészesnek. 8 meccsük van. A SAS, a CHA és az IND elleni mérkőzés a "kötelező" kategória. A CHI, ATL és a MIA elleni meccs hozható, már csak azért is, mert a CHI és az ATL helye biztosnak tűnik a play-inben, és mivel valószínűleg se előre, se hátra nem tudnak már menni, lehet, hogy ott is elkezdődnek majd a pihentetések. És végül marad egy SAC és egy PHI ellen összecsapás, ahol a SAC-nak betonbiztos 3. helye van Nyugaton (úgyhogy náluk is könnyen előfordulhat, hogy nem a legjobbjaikkal állnak majd ki), úgyhogy egyedül a PHI ellen lehet "húzós" a dolog. Tény, hogy egészen gyatrán játszanak mostanában Doncicék, de én igenis belelátok ebbe egy 6-2-es (rosszabb esetben 5-3-as) sikert, amivel meglehet a play-in. Utána pedig – ebben a főcsoportban – már minden lutri.

Kép a dallasi térfélről –Számodra nem elérhetőek a csatolmányok ebben a fórumban.  a GSW bedobásakor.

Az biztos, hogy a bíráskodás trágya, nem nagyon lehet itt finomkodni, mert kritikán aluli az egész. Elvileg ott rögtön egy GSW-t intettek, amit én azért nem értettem, mert a GSW játékosa szabálytalankodott.

A nehezebb rész itt jön: milyen időkérés volt ez? Amit a Dallas kért? Amit kötelezően előírtak, mert korábban nem volt? Ha a Dallas úgy kért, hogy láthatták, először a Warriorsnak adták a labdát, akkor az hiba a Dallas részéről, rosszkor kértek időt. Ebben az esetben tudtommal technikai és az ellenfél jön. Ha a bíró intett utólag mást, felülírva a korábbi ítéletét, akkor is hibázott a Dallas, mert ők automatikusan rögtön kikérték az időt, amikor még a GSW ítélet volt érvényben, így megint a GSW-hez kerül a labda, mert a Dallas rosszkor kért időt.

Káosz, de az biztos, hogy a Shaqtinben helyük van. Mindenesetre az biztos, hogy ilyet még nem láttam az NBA-ben, Dallas meccsei kapcsán meg azért nem merek pozitív lenni, mert simán benne van a 6-2, ahogyan írtad, de ezek képesek egy 2-6-ot is összehozni...

Mibe fektessünk az NBA alapszakaszának végén?

Nagy szorzóval készültünk az NBA utolsó két hetére, ráadásul nem irreális a megvalósulásuk! Olvasd tovább



Próbálom elemezni a videót.

0:12-nél a játékvezető és Poole értetlenül nézik, hogy a Dallas miért nem jön védekezni a saját palánkjuk alá. (Itt azért megjegyezném, hogy milyen bíró az, akinek nem tűnik fel, hogy valami félreértés történhetett a kommunikációban, és valami miatt a Dallas játékosok nincsenek ott, ahol lenniük kellene. Egy normális bíró szerintem egy ilyen szituban utánajár, hogy mi az oka ennek az anomáliának.)

0:25-nél mutatja a játékvezető, hogy a GSW jön. Majd 0:28-nál az ellenkező irányba mutat. (Ez vagy azt jelenti, hogy korrigálta önmagát és a Dallas jön, vagy pedig azt jelenti, hogy a Dallas időt kért. Valószínűleg ez utóbbi történhetett.)

Bár ha megnézzük, akkor ez valószínűleg nem csak nekem nem volt egyértelmű, hiszen 0:30-nál Looney (5-ös számmal) hirtelen reklamálni kezd a bírónál, ami viszont azt sugallja, hogy a játékvezető mégiscsak a Dallasnak ítélte a bedobást. Sőt, 0:33-nál – lefelé ballagva – még mindig az értetlenkedésének ad hangot a fejcsóválásával.

Hát igen. Nem könnyű. Az biztos, hogy nem fognak helyt adni az óvásnak. Már csak azért sem, mert annyit hibáznak a játékvezetők, hogy ha mindegyiknél újrajátszás lenne, akkor még mindig az 1983-as bajnokság zajlana.  ;D

Én inkább továbbra is abban látom a helyzet abszurditását, hogy a játékvezető hogyan engedhette útjára a labdát akkor, amikor egyetlen dallasi sem jött védekezni. Eszébe sem jutott, hogy valami hiba csúszott a mátrixba?!

Az első hiba az volt, hogy rosszul ítélték meg a helyzetet a bírók, az ott egy Warriors fault volt, így alapjáraton a Dallasnak kellett volna jönnie. Ha viszont ott Warriors fault van, de először rosszat fújtak, akkor semmis minden: hibás Dallas időkérés stb., de most ami viszont mindent megkavar....  ;D

Felülbírálták az ítéletet, Warriors jön. Marad tehát érvényben az első döntés, akkor viszont nem kérhetett volna időt a Dallas (ebben az esetben ők hibáztak), így viszont nem kell átmenniük a másik térfélre, nem lehet cserélni sem, automatikusan folytatódik a játék. Ezt adnám érettségin a diákoknak, tuti elbukna mindenki.


#291 március 25, 2023, 20:53:13, HT
Még a délelőtt folyamán írtam egy pár sort, csak aztán el kellett mennem, úgyhogy most másolom be ide.


Hamarosan vége az alapszakasznak, de addig is egy pár dolog kikívánkozik belőlem.

KELET

A Milwaukee és a Boston nagyon kiemelkedik Keleten, úgyhogy (sajnos) nagyon kicsi az esélye, hogy ne ők vívják a főcsoportdöntőt. Nem nagyon tudom elképzelni, hogy jelenleg bárki is képes legyen 4-szer is legyőzni őket egy max. 7 meccses párharcban. A Philadelphia is nagy valószínűséggel ott lesz a főcsoport-elődöntőben, ahogy remélhetőleg az egyre jobb formába lendülő Cleveland is.

Az 5.-6. helyért hatalmas versengés lesz a New York, a Miami, és a Brooklyn között, mert aki lecsúszik a 7. helyre, arra nem csak egy vagy két play-in mérkőzés vár, de utána rögtön a Celtics vagy a Bucks.

Az Atlanta, a Toronto, és a Chicago play-in helye egyre biztosabbnak tűnik (sem előrébb, sem hátrább nem nagyon tudnak már kerülni), de bárki is jut be közülük a playoff-ba (a 7. vagy a 8. helyen), nagyon kicsi esélyt adok nekik a MIL vagy a BOS ellen.

A CHI egyébként megérdemelten fog bekerülni az első 10-be, mert hatalmas hajrába kezdtek az elmúlt hetekben (az utolsó 8 meccsből 6 győzelem), de azért sokat köszönhetnek a WAS-nak is, akik viszont az utolsó 12 meccsükből 9-et veszítettek el. Pedig nagyon jó szezont futottak a fővárosiak, de igazából ők egy három játékosból álló csapat (Beal, Porzingis, Kuzma), akiktől már az is szép teljesítmény volt, hogy az utolsó pillanatig harcban voltak a play-in helyek egyikéért.

Akit én a legjobban sajnálok ebben a főcsoportban, az az Indiana. Nekem tetszett ez a Haliburton - Turner - Hield - Mathurin négyes, még akkor is, ha egyértelműen nem vehették fel a versenyt a többi csapat sztárjaival. És egyébként ők is sokáig ott voltak a tűz közelében, de a végére elfáradtak (és a sérülések sem jöttek jókor). De ugyanígy dicséret illeti az Orlandót, akikről én a szezon elején azt gondoltam, hogy az utolsó helyek egyikéért fognak "versenyezni", de rám cáfoltak, és minden meccsre úgy mentek ki, hogy nyerni akarnak. Noha már csak matematikai esélyük van a play-inre, de ennek ellenére sorra hozzák még mindig a győzelmeket (utolsó 4 meccsből 3 siker).

NYUGAT

Bár a Denvernek volt nem rég egy 4 meccses vereségsorozata, de aztán összekapták magukat, és nem valószínű, hogy kiengedik az első helyet a csoportban. A Memphis 2. helye is egyre biztosabbnak tűnik. Az utolsó 9 meccsükből 8-at megnyertek, úgyhogy jól látszik, hogy amikor a Grizzlies játékosai a játékkal foglalkoznak, akkor nagyon erős ez a csapat. Morant, J. Jackson, Brooks vagy éppen Bane mellett olyan játékosokat tudnak szükség esetén előkapni a "tarcsiból", mint pl. a Clipperstől érkező Kennard, aki tegnap 24 perc alatt dobott 11 kísérletből 10 triplát.

A 3. helynél szinte biztos, hogy nem végezhet már rosszabb helyen az év egyik meglepetéscsapata, a Sacramento, ami egyben mindent el is mond az idei Nyugatról. Mondhatnánk azt is, hogy a Kings ezzel a helyezésével olyan csapatokat árazott be, mint a Clippers, a Suns, vagy éppen a Warriors.

És igazából a 3. helytől lejjebb nincs is értelme tippelgetni, mert továbbra is soha nem látott tolongás van a 4. és a 12. hely között. A Lakers például a mai győzelmével a 12. helyről az általa sosem látott 7. helyre ugrott, míg a Dallas a mai vereségével még az utolsó play-in helyről is lemarad jelenleg.

A Portland vezetősége ezúttal is elég hamar feladta a küzdelmet (ahogy láthattuk ezt tavaly is tőlük), pedig tegnap még csak két meccsre voltak a 10. helytől, de miután hajnalban hazai pályán úgy álltak ki a Bulls ellen, hogy nem volt a keretben a Lillard - Nurkic - Simons - Grant négyes, így elég egyértelmű, hogy elengedték az idei szezont. Nem örülök ennek, de tudjuk, hogy ez nem kívánságműsor. Mentségükre legyen mondva, hogy nem könnyűek a hátralevő meccseik, de ezt a két-három hetet még kihúzhatták volna teljes kerettel. Bár egy szurkoló mindig másképp gondolkodik...

Ami pedig a Dallast illeti... Úgy kaptak ki hazai pályán a liga 4. legrosszabb csapatától (Charlotte), hogy mindössze egyetlen negyedet tudtak megnyerni. Érthetetlen. Pedig ott volt a pályán, Doncic, Irving, Wood, sőt, Powell hibátlanul dobott (7/7), de ez sem volt elég. Ahogy írtam korábban, szerintem nem annyira vészes a sorsolásuk, hogy temetni kelljen őket, de az biztos, hogy a mainál jobb játékra lesz szükségük.

Idézetet írta: HT Dátum március 25, 2023, 19:42:27A másik, amivel talán egy kicsit vitatkoznék, az a Dallas hátralevő sorsolása. Én nem látom ezt annyira vészesnek. 8 meccsük van. A SAS, a CHA és az IND elleni mérkőzés a "kötelező" kategória....

...én igenis belelátok ebbe egy 6-2-es (rosszabb esetben 5-3-as) sikert, amivel meglehet a play-in. Utána pedig – ebben a főcsoportban – már minden lutri.

Az előbb lett vége:
Charlotte - Dallas 110-104
Ez volt nálam a "kötelező" kategória.

Azt hiszem, érdemes újra megfontolnom ezt a 6-2-es gondolatmenetemet.  >:(

Idézetet írta: HT Dátum március 26, 2023, 21:34:29Az előbb lett vége:
Charlotte - Dallas 110-104
Ez volt nálam a "kötelező" kategória.

Azt hiszem, érdemes újra megfontolnom ezt a 6-2-es gondolatmenetemet.  >:(

Az a baj, hogy ilyenkor ezek a vereségek abszolút benne vannak, ezért írtam a végleteket, hogy 6-2 vagy 2-6, mert simán képes ilyenkor összeesni egy csapat és a kötelezőket is elbukni. Nagyon sűrű az a rész, így még mindig nem lehet őket leírni, de ilyen meccseket hozniuk kéne. Ennyit tesz, ha valaki rosszul cserél, hoz egy bomlasztó személyt, azokat, akik meg tettek a sikerekért, elboltolják.

Két nap, két vereség a liga leggyengébb csapatai közé tartozó Charlotte ellen.

Nem akarom egy ember nyakába varrni ezt a két zakót, de Irvingnek el kellene döntenie, hogy hajlandó-e tenni a Dallas sikeréért, vagy továbbra is minden gondolata a Lakers körül forog.

Egy ilyen kiélezett helyzetben (amikor már minden mérkőzésnek tétje van), akkor egy ilyen sztárnak kutya-kötelessége volna a legjobbját nyújtani. Ezzel szemben tegnap 6/16, ma pedig 5/15.
Ez méltatlan hozzá, és teljesen független attól, hogy tud-e Doncic mellett játszani vagy sem.

Idézetet írta: Pozzato Dátum március 26, 2023, 21:41:05Az a baj, hogy ilyenkor ezek a vereségek abszolút benne vannak, ezért írtam a végleteket, hogy 6-2 vagy 2-6, mert simán képes ilyenkor összeesni egy csapat és a kötelezőket is elbukni. Nagyon sűrű az a rész, így még mindig nem lehet őket leírni, de ilyen meccseket hozniuk kéne. Ennyit tesz, ha valaki rosszul cserél, hoz egy bomlasztó személyt, azokat, akik meg tettek a sikerekért, elboltolják.

Az előző hozzászólásomat pont azokban a percekben írhattam, amikor te is reagáltál a soraimra, úgyhogy nem láttam, hogy mit írsz, de úgy látom, hogy eléggé hasonlóan gondolkodtunk ezúttal.

Gondoljuk végig Irving bácsi elmúlt éveit:
2016: Kyrie Irving bajnok, eldönti, hogy szupersztár akar lenni, nem akar Robin lenni, Batman lenne
2017: Nem akar LeBron árnyékában játszani, Bostonba kerül, nem szereti LeBront
2019: Vezér Bostonba, de együtt akar játszani egy igazán nagy sztárral, Brooklynba megy, csatlakozik Durant
2022: Összeállt az Irving - Harden - Durant trió, de Irving nem érzi jól magát, cserét kér Harden után, de mégsem megy el, mert ő nem hagyná el a süllyedő hajót
2023 február: Elhagyja a süllyedő hajót, elmondja, hol akar játszani, ehelyett elmegy a Dallasba, mert elvileg mégis ott akart
2023 március: Ő valójában újból LeBron mellett akar játszani és az álma az, hogy összeálljon a LeBron - Irving duó Los Angelesben...

MI A F*SZ?  ;D  ;D  ;D

#297 március 26, 2023, 22:31:22, MessiÁs
Tettem Reaves 7assistját 4,20ért. Kezd, gyorsan van neki 3. Mondom király, jobb kezdést nem is kérhette volna.
Erre látom jön be helyette James 6perc után.  :bash:  :bash:  :bash:

Faszba bele, így egyértelműen más lesz a Lakers játéka. Főleg ha együtt vannak a pályán.


De legalább ez már nem nagyon mehet el. 12 van a 2.negyed végén.

DeMar DeRozan, Zach LaVine & Anthony Davis Over 15 Combined Assists 2.820


Idézetet írta: MessiÁs Dátum március 26, 2023, 22:29:15Tettem Reaves 7assistját 4,20ért. Kezd, gyorsan van neki 3. Mondom király, jobb kezdést nem is kérhette volna.
Erre látom jön be helyette James 6perc után.  :bash:  :bash:  :bash:

Faszba bele, így egyértelműen más lesz a Lakers játéka. Főleg ha együtt vannak a pályán.


De legalább ez már nem nagyon mehet el. 12 van a 2.negyed végén.

DeMar DeRozan, Zach LaVine & Anthony Davis Over 15 Combined Assists 2.820



Gratulálok. A második szép tipp volt. De simán összejöhet akár még a Reaves-tipp is.

Én két nagyobb szelvényemre vettem rá tegnap a Lakers mostani győzelmét (persze csak azért, mert akkor még úgy tudtam, hogy James ma nem lép pályára). Szóval ezek után amikor 20 ponttal ment a Chicago az első félidőben, már meg sem lepődtem. Bár lehet, hogy a játékvezetők kisegítenek majd, látva, hogy mennyire gusztustalan módon szórták ki Vucevicet is két technikaival a 2. negyedben.

Pedig szerencsétlen montenegróinak az volt csak a vétke, hogy le merte szerelni (a lassítás szerint is szabályosan) LeBron "pityergő kislány" Jamest, aki szokás szerint előadta a hattyú halálát. Tény, hogy Vucevic reklamált a bírónál (egyébként úgy, ahogy kb. 50 hasonlót látunk minden meccsen), de én még a technikait is túlzásnak éreztem, nemhogy a kizárást. És mindez nem történt volna meg, ha a játékvezető két méterre az esettől nem téved "véletlenül" ekkorát, ahogy általában ez szokás a Lakers hazai meccsein.

Ezek után hiába a két szép szelvény, lehet, hogy jobban örülnék egy Bulls-sikernek.

Idézetet írta: HT Dátum március 26, 2023, 23:04:33Gratulálok. A második szép tipp volt. De simán összejöhet akár még a Reaves-tipp is.

Én két nagyobb szelvényemre vettem rá tegnap a Lakers mostani győzelmét (persze csak azért, mert akkor még úgy tudtam, hogy James ma nem lép pályára). Szóval ezek után amikor 20 ponttal ment a Chicago az első félidőben, már meg sem lepődtem. Bár lehet, hogy a játékvezetők kisegítenek majd, látva, hogy mennyire gusztustalan módon szórták ki Vucevicet is két technikaival a 2. negyedben.

Pedig szerencsétlen montenegróinak az volt csak a vétke, hogy le merte szerelni (a lassítás szerint is szabályosan) LeBron "pityergő kislány" Jamest, aki szokás szerint előadta a hattyú halálát. Tény, hogy Vucevic reklamált a bírónál (egyébként úgy, ahogy kb. 50 hasonlót látunk minden meccsen), de én még a technikait is túlzásnak éreztem, nemhogy a kizárást. És mindez nem történt volna meg, ha a játékvezető két méterre az esettől nem téved "véletlenül" ekkorát, ahogy általában ez szokás a Lakers hazai meccsein.

Ezek után hiába a két szép szelvény, lehet, hogy jobban örülnék egy Bulls-sikernek.




Ott vaaan :D
Pedig elengedtem már, főleg hogy a harmadik végén adta csak a negyedik asszisztját.
Aztán Beasley bevert két triplát 2vel a vége előtt.
Jól mutatja hogy számolnak Reavesszel hogy 4.25tel a vége előtt leszedték aztán egy perc múlva mínusz 14nél visszaküldték még :D

Nem szoktam 10kval játszani csak ritkán, de most valamiért éreztem. Kellett a mázli de ez most jól esett..