III. félidő

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Szóval mégis igaz, amit suttognak. Vagyis az, hogy Kisvárda már nem Magyarország része, hanem határon túli település.  :D

"Határon túli támogatásokra, fejlesztésekre, beruházásokra összesen 14 milliárdról döntöttek a pénz természetesen a Bethlen Gábor Alapon keresztül megy. Nagyrészt külföldi focikluboknak:
SEPSI OSK S.A. (Sepsiszentgyörgy): 2,1 milliárd forint;
Osijek FC Labdarúgó Akadémia: 1 milliárd;
Futball Club Lendva 1903: 1,3 milliárd;
KFC Komarno: 2,26 milliárd;
KFC Komarno: 600 millió;
,,TSC" Labdarúgó Klub: 2,5 milliárd;
Futball Club Csíkszereda Egyesület: 2,8 milliárd;
Várda Sport Egyesület Kisvárda: 1,2 milliárd."


https://hvg.hu/gazdasag/20191227_A_kormany_elsutotte_a_penzagyut__kapott_Hosszu_Katinka_es_a_turani_alapitvany_is?fbclid=IwAR361lgVmnOuBzWh7f4N7ZTypbMut2uGyMpwAf-OVISjrOydKipeNQ5c9QE

UEFA - Szoboszlai az ötven legnagyobb tehetség között

Szoboszlai Dominik felkerült az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) ötven legnagyobb tehetséget tartalmazó listájára.


Az UEFA honlapja kétsoros leírásában kiemelte, hogy a Salzburg magyar válogatott középpályása mindkét lábával jól tud lőni, illetve sokak szerint a Manchester United világbajnok francia klasszisához, Paul Pogbához hasonlítható. Az összegzés végén megemlítette, hogy angol csapatok kiemelt figyelemmel követik pályafutását.

A 19 éves futballista idén márciusban mutatkozott be a nemzeti együttesben, amelyben azóta nyolc meccsen lépett pályára és egy gólt szerzett szabadrúgásból. Szoboszlai meghatározó tagja lett klubcsapatának is, amellyel a Bajnokok Ligája csoportkörében is játszott, egyszer eredményes is volt, majd az osztrák együttes harmadikként végezve, tavasztól az Európa-ligában szerepelhet.

forrás: mti

Az FA-kupa hét végi fordulójában a ,,Fel a fejjel!" kampány keretében minden mérkőzés kezdését egy perccel elhalasztották. A futball szereplői ezzel a gesztussal azt kérik a szurkolóktól, szánjanak egy percet arra, hogy szembenéznek esetleges mentális problémáikkal, mint például a depresszióval.

https://www.youtube.com/watch?v=g6Nt3FYEf5k

Azért visszanézve ennek a két embernek a statisztikáját, eléggé "beteg" évtizedet produkálta:
- Lionel Messi: 529 gól / 615 mérkőzés (gólátlag: 0.86)
- Cristiano Ronaldo: 504 gól / 596 mérkőzés (gólátlag: 0.85)

Hasonló ez, mint anno az NBA-ben a Magic - Bird csata volt.

Miccoli addig haverkodott a maffiával, míg börtön nem lett a vége.

https://www.dailystar.co.uk/sport/football/former-juventus-star-fabrizio-miccoli-21247623

Ő is rúgott gólt szögletből, ahogy Kroos a minap. Hogy tekeredik a labda, brutál :o



Ezt a genyóságot, támasztó lábbal. ;D


Valahogy meg kellett oldani a derbin ultrakent valo reszvetelt...  ;D

As if Daniele De Rossi needed to secure his legendary status any more...last weekend he dressed in disguise to stand with the @OfficialASRoma fans in Curva Sud of Stadio Olympico to watch the Derby della Capitale.

https://t.co/E9sZhsqZ0M

Egy kettétört karrier margójára

Hihetetlen történet egy labdarúgóról, akinek élete tragikus fordulatot vett pályafutása csúcsán. Paraquay, Mexikó majd Anglia, ez volt a terve Salvador Cabanasnak. Egy ország hőse volt, fiatalok példaképe, majd következett egy tragikus esemény, mely örökre megváltoztatta az életét.

Olvasd el Cabanas történetét ITT!


Profi szinten focizik 74 évesen

Eez Eldin Bahder rokona a fáraóknak? Érdemes utánanézni, hadd kérdezzük meg mit eszik és iszik? Olvasd tovább!


18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org

Eredivisie: Óriási gondban a PSV

Nehéz időszakon megy keresztül az eindhoveni klub.  Olvasd tovább


Le a kalappal a cikkíró előtt is, de Cabanas előtt meg főleg  :ok:

Idézetet írta: SPF Előzetes Dátum január 30, 2020, 22:01:05
Egy kettétört karrier margójára

Hihetetlen történet egy labdarúgóról, akinek élete tragikus fordulatot vett pályafutása csúcsán. Paraquay, Mexikó majd Anglia, ez volt a terve Salvador Cabanasnak. Egy ország hőse volt, fiatalok példaképe, majd következett egy tragikus esemény, mely örökre megváltoztatta az életét.

Olvasd el Cabanas történetét ITT!



Gascoigne-t idézve, sárga lapot mutatott a bírónak

A bíró nem tud vigyázni két lapra meg egy sípra, ezért ő a bíró. Jelenetek ITT


Néztem Gascoigne-ról videókat, mennyire jó lenne egy hozzá hasonló jó értelemben vett bolond manapság. Persze erre mondta már egy angol ismerősöm, hogy pia és drog miatt volt, de szerintem alapjáraton is őrült volt a fickó. Manapság minden a tökéletességről, hajakről, külsőségekről, közösségi reakciókról szól. Ki tud új gólörömöt kitalálni, ki tud új hajjal megjelenni a pályán, kinek van a cipőjén Songoku, meg nagyobb Nike jel.

Itt épp pössent kicsit ;D Amúgy az angolját még honfitársai sem értik sokszor.


#2369 február 07, 2020, 14:28:46, SPF Admin
Eurofutball: egyesülhet a holland és a belga élvonal

Közös labdarúgó-bajnokság tervét szövögeti Hollandia és Belgium. Arról ír a Kicker, hogy gyakorlatilag az Eredivisie és a Jupiler Pro League egyesülhet, és a jövőben egy 18 csapatos bajnokságot indítanának.

,,Nem hagyhatjuk figyelmen kívül az új valóságot" – mondta a német magazinnak Bart Verhaeghe, az FC Bruges vezérigazgatója. ,,Előbb vagy utóbb létrejön az Európai Szuperliga, s a Bayern München a Real Madriddal fog játszani vasárnap."

A Deloitte tanácsadó cég úgy kalkulál, hogy egy úgynevezett BeNe League nagyjából 400 millió eurós televíziós jogdíjat zsebelhetne be évente. Összehasonlításképpen, jelenleg a belga és a holland élvonal is egyaránt 80 millió eurót kaszál egy-egy évben, ami a tévés jogdíjakat illeti.

Az egyesülés azt jelentené, hogy létrejönne Európa hatodik legnagyobb bajnoksága (a televíziós bevételeket tekintve) az angol, a spanyol, a német, az olasz és a francia élvonal mögött.

A Deloitte tanulmánya belga részről a Gent, az FC Bruges, a Genk, az Anderlecht, a Standard Liege, holland részről az Ajax, az AZ, az Utrecht, a Feyenoord, a PSV és a Vitesse megbízásából készült.

A 11 klub egy 18 csapatos ligát képzel el, 10 csapat Hollandiából, 8 Belgiumból csatlakozna. A bajnoki idény végén a két ország legrosszabbja kiesne, Hollandia és Belgium nemzeti bajnoka pedig feljutna a BeNe League-ben.

A Twente, a Sparta Rotterdam, a Heracles és a Heerenveen képviselői nem vettek részt az egyeztetéseken, sőt, ezek a klubok kifejezetten ellenzik a lehetséges összefonódást.

A tervek körül egyelőre sok a kérdőjel, például, hogy mi lenne az UEFA égisze alatt futó európai kupasorozatokkal, hogyan határoznának az indulási jogokról.

,,Nem tartom kizártnak a BeNe League létrejöttét. A két ország nagy csapatai már egyeztettek, a kisebbek azonban nem szívesen változtatnának. Ami jelenleg biztos, hogy 2024-ig minden marad úgy, ahogy van. Az új bajnokság ötlete két-három évente újra és újra felvetődik, azonban eddig nem voltak ennyire konkrét elképzelések" – fogalmazott az NSO megkeresésére Guillaume Maebe, a belga Sportwereld újságírója.

(forrás: NSO)

Mit szólnátok egy ilyen közös bajnokságos dologhoz? Hogy mutatna egy magyar-román, magyar - szlovák, vagy akár egy magyar-osztrák közös liga?

Kiráz a hideg ennek hallatán?