csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában



#22336 november 07, 2018, 09:54:26, csabax
Napoli - PSG 2  :noway:

Osztás és szorzás, valamint összeadás és kivonás - bármelyik matematikai műveletet próbálom segítségül hívni (lásd: "na, gyertek ide, bémeg!"), s akármennyire is próbálkozok a csűrés-csavarás módszerével, úgyis hiábavalónak bizonyul az erőlködés. Minden esetben csakis arra az 1 darab következtetésre jutok, hogy amennyiben nem győz Nápolyban a PSG, akkor neki kampec. Kész, vége, nincs tovább! A franciák részéről akár be lehet zárni azt a Bajnokok Ligája nevű boltot!

És bizony ilyenkor nem lehet nem arra gondolni, hogy a katari sejkek pénzéből euró százmilliókkal kitömött PSG immár évek óta képtelen bejutni a BL-elődöntőbe. Sőt, már egyre inkább arról van szó, hogy a PSG-nek meg kell nyernie a Bajnokok Ligáját. Legalábbis ezt akarják a dúsgazdag szponzorok, vagyis még pontosabban, ezt akarja a félhomályban bujkáló Katar államot képviselő Nasszer Al-Khelaifi üzletember-sejk, vagyis a Paris Saint-Germain Football Club elnök-vezérigazgatója és csatolt részei (az arab sejkek). És nyilván ezért - a BL-siker elérésének érdekében - került Párizsba a világ legdrágább focistája, a Barcelonától érkezett Neymar. És nyilván ezért  - a BL-siker elérésének érdekében - került Párizsba a franciák "csodatinije", Kylian Mbappe.

Persze, előre borítékolható, hogy a nápolyiak nem fogják olcsón adni az irhájukat, ám valószínűleg ott is úgy szokják mondani, hogy van az a pénz... Amitől korpás lesz néhány illetékes elvtárs haja.

De visszatérve a mérkőzésre, mert, ugyebár, a zöld gyepen is lesz majd valamilyen labdarúgásra is emlékeztető dolog. Ez többek között azt jelenti, hogy érdemes lehet "leltározni" a hiányzókat: hazai oldalon Chiriches, Verdi és Meret kapus, illetve Kurzawa és a fiatal Dagba a franciáknál. Máshogyan fogalmazva: mindkét csapatban játszani fognak a meghatározó játékosok.

Egyelőre olyasmit motyognak francia oldalon, hogy kissé bizonytalannak tűnik az uruguayi Edinson Cavani szerepeltetése. Valami bordatájéki fájdalomról szól a mese. Maximum majd annyi történhet, hogy a Neymar-Mbappe duó mellett nem Cavani, hanem az argentin Angel Di Maria fog játszani a csatársorban. Ennyi!

A hazaiaknál mindegyik meghatározó játékos rendben van: Insigne is, Mertens is, Milik is, Hamsik is, Callejon is, Koulibaly is, Allan is, Zielinski is, satöbbi, satöbbi. Mindannyian!

Izgalmas mérkőzés várható. És Nápolyban tudni kell majd szépen "meghalni"!


#22338 november 10, 2018, 11:54:15, csabax
Schalke - Galatasaray 1  :great:

Kabak és kobak bevonásával akár lehetne is valamilyen ócska szóvicc jellegű akármicsodával előhozakodni, de talán célszerűbb lesz mindössze csakis azt lejegyezni, hogy Ozan Kabak bizony jó hátvédnek tűnik. Viszont nálam ő az "egy fecske nem csinál nyarat" kategóriába tartozik. Vagyis viszonylag jó focistának tartom, ám egyben azt is nagyon valószínűnek tartom, hogy nem a jelenlegi csapatában fog "kiteljesedni" és meghatározó játékossá válni. Természetesen egyáltalán nincsen ok a sietségre, hisz még csak mindössze 18 éves a csávó, azaz bizony még csak felnőtt focipályafutása legelején jár, s ha úgy folytatja, ahogyan eddig teljesített, akkor tutira biztos vagyok abban, hogy lesz ő még a török gárdánál magasabban jegyzett csapat tagja is. Egyelőre jobbára úgyis csak annyit tehet majd Gelsenkirchenben, hogy megnehezíti az ellenfél dolgát és felhívja magára a figyelmet.

Valószínűnek tartom, hogy elsősorban és egyelőre nem ő lesz, aki a két hazai csatár, Mark Uth és a Kamerunban született, de immár svájci állampolgár Breel Embolo útját állja majd a gólszerzés előtt. Ráadásul a Schalke most 1-3-5-2-ben fog "nyomulni", hiszen úgy vélekedik Domenico Tedesco edző, hogy bőven elegendő lesz majd mindössze három védő a veterán Naldo vezérletével, s az előbbiekben említett két csatár mögötti középpályát pedig jó alaposan bebiztosítja magának. És, persze, csapatának.

Például ott szerepelhet majd - többek között - Sebastian Rudy, Daniel Caligiuri, Nabil Bentaleb és/vagy Yevhen Konoplyanka. Akárhonnan is nézegetem az összeállításokat és akárhogyan is merengek, természetesen a töprengés módszerével, mindig csak arra a következtetésre bírok jutni, hogy ezt a mérkőzést csakis a gelsenkircheni csapat nyerheti meg 1-2 góllal.

Úgy legyen! Ámen!

#22339 november 10, 2018, 14:43:27, csabax
Crvena Zvezda - Liverpool, 0.5 gól felett a hazai csapat

Természetesen nem estem én egyáltalán fejre, és még csak nem is bolondultam meg, hogy hatalmas Liverpool-drukker létemre arra fogadok, hogy ezen a mérkőzésen gólt fog kapni az angol csapat. Hiszen ugyan tényleg annyira Liverpool-drukker vagyok, mint Makótól Jeruzsálem, ám azért arra alaposan figyeltem, hogy ne fogadjak kedvenceim ellen, hanem csakis arra, hogy gólt fognak kapni ezen a BL-mérkőzésen. Ettől még lehet 1-2, 1-3, 1-4 vagy akár 1-5 is az eredmény. Én ugyan nem bánom...

Viszont attól nem lehet eltekinteni, hogy ezúttal a Marakana, azaz hivatalosan a Rajko Mitic Stadion lesz a mérkőzés helyszíne. És azért írtam a becenevet, vagyis a Marakanát, mert - őszintén szólva - még soha senkitől nem hallottam olyasmit, hogy "megyek focimeccset nézni a Rajko Mitic Stadionban", cserébe viszont már több ezerszer hallottam azt, hogy "megyek a Marakanába". Szerintem rengeteg olyan focirajongó van, akik nem tudják (vagy nem akarják soha megjegyezni), hogy hivatalosan Rajko Mitic Stadion a Marakana igazi neve. 

Nem véletlenül írtam eddig többet a mérkőzés helyszínéről, mint a Belgrádban pályára lépő csapatokról, hiszen legeslegelsőnek azt érdemes tudni, hogy a Crvena Zvezda stadionjában egészen félelmetes légkör és hangulat bír lenni. Annyira, hogy nagyon-nagyon-nagyon nagyon! És ez az elképesztően félelmetes légkör olykor-olykor bizony még az olyan focistákra is bénítólag bír hatni - legalább néhány másodpercre -, mint az Anfielden levő nagyszerű hangulathoz hozzászokott Liverpool-játékosok.

Amúgy azt azért külön is érdemes megemlíteni, hogy nagyon jó Jürgen Klopp edző azon döntése, miszerint Xherdan Shaqiri maradjon Liverpoolban és ne utazzon el Belgrádba. A vendégek trénere ezzel a döntéssel minden bizonnyal megelőzte és még időben semlegesítette a nagyobb "bajt", ugyanis előre borítékolható volt 100 százalékos arányban, hogy Szerbiában egyáltalán nem fogják lelkesen fogadni a koszovói származású svájci labdarúgó Shaqirit. Aki, ugyebár, világra szóló botrányt okozott, amikor az idén nyáron rendezett világbajnokságon az albán sas megformázásával ünnepelte a szerbek elleni gólját.

A hazaiaknál egyetlen sérült sincs, mindenki játszhat, de minden bizonnyal nem ez számíthat majd leginkább a hazaiak gólszerzésénél (sőt, tutira biztos vagyok abban, hogy egyáltalán nem, abszolút semmit sem), hanem az, hogy a szerbek legalább egy gólt szerezzenek annak csapatnak, amelyiknek tagja a koszovói származású Xherdan Shaqiri.

#22340 november 10, 2018, 17:09:16, csabax
FC Porto - Lokomotiv Moszkva 1  :great:

Viszonylag egyszerű ennek a mérkőzésnek a képlete, hiszen amennyiben nyerni fog a hazai csapat, akkor onnantól kezdve jóformán kvalifikáltnak vallhatja magát. Ráadásul egyáltalán nem is tűnik kivitelezhetetlen dolognak a portói győzelem, hiszen a Bajnokok Ligája D-csoportjának első helyezettje mérkőzik meg az utolsó helyezettel. Plusz ráadásul az FC Porto még veretlen (2 győzelem, 1 döntetlen), miközben a vendég orosz csapatnak nem csak nem sikerült még egyszer sem győznie az eddigi három mérkőzésén, de még csak döntetlenre sem bírta "hozni" egyetlen egy mérkőzését sem. Sőt, a még ennél is plusszabb dolog az, hogy már 1-7-es gólkülönbsége van a Lokomotiv Moszkvának, s az egyetlen gólját éppen akkor tudta "összehozni" hazai pályán, amikor 3-1-re kikapott az FC Porto csapatától.

Az egyértelmű számomra, hogy a serült kameruni "gólgyáros" Vincent Aboubakar hiányzása akár még jelentősnek is tűnhet, ám az a helyzet van most, hogy így Aboubakar helyén az FC Porto másik "gólgyárosa", Moussa Marega fog szerepelni. A ruszkik pedig jó alaposan elkönyvelhetik majd, hogy csöbörből vödörbe kerültek. És ha ennyi nem lenne elegendő az oroszok számára, akkor ők amiatt is jajgathatnak, hogy a némi kihagyás után nemrégiben visszatért brazil Otavinho is játszani fog ellenük. Hát, hogyan is fogalmazzak szalonképesen, talán így: nem túl szépek a Lokomotiv Moszkva kilátásai.

Főleg úgy nem, hogy náluk hiányozni fog a védelemből a "pokróc" és nagyon kemény grúz, Solomon Kverkvelia. Sőt, ha már lúd, akkor legyen kövér alapon, egy másik meghatározó hátvéd, a horvát Vedran Corluka szerepeltetése is - egyelőre - kétséges. Mindezeken túlmenően még a középpályás Maciej Rybus játéka is kétséges, de a csatár Fedor Smolov sem teljesen egészséges. Valószínű, hogy az utóbbi játszani fog majd, viszont az már kérdéses, hogy mennyire fogja bírni a "strapát", valamint mennyire lehet úgy hatékony, ha az utóbbi két hónapban alig játszott.

A portóiak veterán kapusa, a 37 éves spanyol Iker Casillas pályafutása végéhez közeledve minden bizonnyal egy újabb BL-kiesési szakaszban óhajt szerepelni. Én megelőlegezem neki a dolgot. Szerintem a csapattársai nem csak "előlegezni" fognak.

Idézetet írta: csabax Dátum november 02, 2018, 16:49:06
BW Linz - Vorwarts Steyr, 1.5 gól felett  :great:
82. perc: 2-0

Idézetet írta: csabax Dátum november 02, 2018, 18:59:49
Jong Utrecht - Roda, 1.5 gól felett  :great:

Nemrég még evezett, most a világ legjobb csapatában indult a magyar bringás
"A klasszikus sprintereken kívül, mint Gaviria, Hodeg vagy Jakobsen, mindenkit lesprinteltem.
... A Piemontén olyan koffeinbombát kaptunk, ami fogorvosi érzéstelenítőre hasonlított, a nyelvem zsibbadt tőle."

https://index.hu/sport/bringa/2018/11/02/peak_barnabas_kerekparos_interju_world_tour_quick_step_ideiglenes_statusz/
64. perc: 1-1




Idézetet írta: csabax Dátum november 03, 2018, 06:40:32
Inter - Genoa 1  :great:

Luciano Spalletti edző Interjében ott lesz a kapuban a magabiztos szlovén, Samir Handanovic, előtte pedig a védelemben az Asamoah-de Vrij-Skriniar-Vrsaljko négyesfogat. Ezzel a hátsó sor viszonylag rendben lévőnek tűnik, bár az azért elképzelhető, hogy a soron következő Bajnokok Ligája mérkőzés miatt a mester pihentesse a hollandot, s helyette a veterán brazil Mirandát küldje pályára. Ha ez megtörténik, akkor ez esetben sem beszélhetünk majd a minőség romlásáról, hiszen Miranda esetében egy tapasztalt védőjátékosról van szó. Akik követték régebben az Atletico Madrid mérkőzéseit, azok tudják, hogy milyen teljesítményre képes a néhány évvel ezelőtt Spanyolországban játszó focista. De ha még több változtatás mellett dönt Spalletti, akkor még az olasz válogatott játékos Andrea Ranocchia szerepeltetése sem kizárt.

Elvileg Marcelo Brozovic és Matias Vecino személyében két olyan védekező középpályásuk lesz a hazaiaknak, akik képesek "hozni" az elvárt szintet, míg a támadó középpályások sorában ott lesz Perisic, Martinez és Politano. A horvát játékosnál viszonylag jól ismert a gólérzékenysége és a támadó tulajdonságai is jobbára ismertek. A Martinez-Politano duónál szerintem elegendő mindössze arra emlékeztetni, hogy ők mindketten annyira támadó szellemű labdarúgók, hogy akár csatárként is szerepeltethetők.

Arra talán most nem lesz szükség, hogy ennyire elöl nyomuljon valamelyikük, hiszen várhatóan Mauro Icardi lesz a középcsatár. Az argentin focista kifejezetten jó formában van, már 6 gólnál tart és ezzel jelenleg 3. helyezett a góllövőlistán, az előző fordulóban pedig szerzett gólt. Valószínűnek tartom, hogy a Genoa ellen is folytatni fogja a gólgyártást.

A vendégeknél leginkább az várható, hogy betömörülnek majd a saját kapujuk elé, nagy hangsúlyt fognak fektetni a védekezésre és megpróbálják minél kevesebb kapott góllal "megúszni" az Inter elleni találkozót. Jól teljesítőként talán a csatár Krzysztof Piatek említhető meg közülük. Esetleg még talán az lehet érdekes, hogy a Genoa kapujában az a 21 éves román Ionut Radu fog állni, akit éppen az Inter kölcsönzött a Genoa csapatának. Ugyan tehetségesnek mondják a vendégek fiatal hálóőrét, s így az sem lehet véletlen, hogy idejekorán leszerződtette őt az Inter, majd pedig a fejlődés érdekében mindig kölcsönadja valamelyik csapatnak (tavaly Avellino, idén Genoa), de azt azért erősen kétlem, hogy most majd pontosan az Inter fiatal kölcsönjátékosa fogja megállítani az Inter-hengerlést.

5-0

Idézetet írta: csabax Dátum november 03, 2018, 12:59:14
Bournemouth - Manchester Utd, 1.5 gól felett  :great:
35. perc: 1-1

#22348 november 08, 2018, 12:55:56, csabax
Bayern - AEK 1  :great:
Juventus - Manchester United 1X  :noway:

Szorzó: 1.21

#22349 november 10, 2018, 21:07:06, csabax
Előzetes: Valencia - Young Boys 1  :great:

Meglehet, hogy néhány napon belül kétszer fogok belelépni ugyanabba a folyóba. Ha tényleg így lesz, akkor szentségelek majd néhányat és elküldöm "melegebb éghajlatra" a hazai csapat játékosait, ám ha nem így lesz, hanem úgy, akkor aztán vállon veregetés módszerével fogom vállon veregetni magam, s majd azt fogom ismételgetni, hogy én aztán és bizony már előre "megaszondtam", hogy ez fog történni.

Tehát van némi kockázat a dologban, de immáron mégis megint azt teszem, hogy a Valencia győzelmére tippelek. Jobbára nem igazán tudom megmagyarázni még magamnak sem, hogy miért tippelek a Valencia sikerére, maximum talán annyit bírok bedumálni saját magamnak, hogy belém bújt a kisördög, és folyamatosan azt suttogja, hogy márpedig most nyerni fognak a ,,Denevérek".

Az tutira biztos, hogy a játékosállomány pillanatnyi egészségi állapotának tekintetében meglehetősen jól áll a spanyol gárda, hiszen majdnem mindenki játékra kész, s csupán csak Denis Cheryshev, Cristiano Piccini szerepeltetésénél vannak némi kétségek. Viszont Neto ott lesz a kapuban, Ezequiel Garay ott lesz a védelem közepén, Guedes, Kondogbia, Dani Parejo és Soler vélhetően ott lesznek a középpályán, elöl pedig várhatóan Rodrigo Moreno és Batshuayi fog tüsténkedni.

A vendégeknél sem igazán lesznek hiányzók (csak Teixeira, Lotomba és Wüthrich játéka kétséges), ezért kénytelen vagyok jóformán csak arra hagyatkozni, hogy azt ugyan látom, hogy tényleg pocsékul teljesít idén ez a Valencia, de hát - elvileg - még így is jobbnak kellene lennie ennél a középszerű svájci gárdánál. Úgy vélem, hogy mindenképpen jobb lehet legalább 1 góllal a spanyol csapat. Kénytelen vagyok abba "kapaszkodni", hogy nem lehet ennyire gyenge a Valencia, s ha másra már nem is figyelnek oda alaposabban a focisták, akkor most majd fognak, hiszen ezúttal nem kevés pénzről szól a tét. És, gondolom, jobbára ők sem utasítják el a sok pénzt és nem saját maguk ellenségei.

Ja, és abban is bízom, hogy ezek a spanyolok ugyan "szórakozhatnak" a hazai bajnokságukban, de azért a Bajnokok Ligájában általában mégis le szokták győzni a náluk gyengébbnek tűnő csapatokat. Szerintem ezúttal is így lesz.