Ausztrál Open 2022

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Ki nyeri az Ausztrál Open férfi egyes döntőt?

Rafael Nadal
5 (45.5%)
Daniil Medvedev
6 (54.5%)

Összes szavazó: 11

Szavazás lezárva: január 30, 2022, 09:45:22


Tyűűűű...Gálfi! Ez kemény volt. Harmadik szettben meglesz a győzelem is?

Idézetet írta: Admin Dátum január 12, 2022, 07:29:27Tyűűűű...Gálfi! Ez kemény volt. Harmadik szettben meglesz a győzelem is?

Ebből sajnos úgy néz ki, hogy nem lesz következő kör Dalmának.

Uncsi már ez a Djoko téma, de egy biztos: ettől nagyobb PR kampányt nem lehetett volna kitalálni az Ausztrál Opennek ??? Elképzelem, hogy a szerbek az esetleges tornagyőzelem napját állami ünneppé nyilvánítják :) De még ha nem is, arra a pár órára ott biztosan meg fog állni az élet. (persze ha egyéltalán eljut odáig Nole)

Rafinált egy ürge, nagyon nem a kedvencem, de most azt az elszántságot csak valamilyen formában mégis becsülöm benne, hogy ennyire nem hagyta magát, hogy legyőzzék és elnyomják (elnyomja szerintem az igazság). Szerb mentalitás? ???

Helyszíni összefoglaló Gálfi Dalma meccséről:

Háromórás dráma Melbourne-ben


Gálfi Dalma a selejtező 2. fordulójában búcsúzott az Australian Opentől, hiába hárított öt meccslabdát.
Az első szettben kétszer adogathatott brékelőnyben Gálfi Dalma, de nehezen tudta pályán tartani a labdát. Ütött 19 ki nem kényszerített hibát és kikapott 6:4-re. A 25 éves, a világranglistán 252. Indy  De Vroome sem játszott jól, de ő kevesebbet rontott.

A 2. játszma előtt a holland elég hosszú toalett szünetet tartott, de a folytatásban átmenetileg szétesett. Viszonylag gyorsan 5:0 lett a magyarnak.

Ami ezután történt arra nehéz magyarázatot találni. Gálfi Dalma a szettért szerválva botlott, ami még bőven belefért volna. Ráadásul a következő gémet három kettőshibával kezdte a holland – 0:40, 3 játszmalabda. Kimaradt mind és egyenlítés helyett egy pillanat alatt 6:5 lett De Vroome-nak.

Ez az, amikor az ember nem hisz a szemének. Ott állok a pálya szélén (az ötös ilyen) és nem értem mi történik, mert tudom, hogy Gálfi Dalma ennél sokkal jobban tud teniszezni. Talán a Covid és a karantén miatt kimaradt edzések?

A meccsben maradásért adogatva valahogy hozta a gémet, jöhetett a rövidítés. Egy újabb thriller. Gálfi Dalmának leginkább önmagát kell legyőznie. Időnként megnyer egy-egy ilyen belső csatát, de láthatóan ő sem érti mindig mi is történik. Fordít 1:4-ről 6:4-re, majd 8:8-ig összesen négy újabb játszmalabda marad ki. Aztán 8:9-nél ő hárít meccslabdát, nem is akármilyen labdamenettel. Hozza a következő kettő pontot, megvan a szett.

Talán most megnyugszik, gondolom magamban. Ezúttal ő megy el WC-re, de rögtön bukja a szerváját. A székbíró coaching miatt ad neki figyelmeztetést. Óriási tévedés. Az edzője mellett ülök, nem mondott, mutatott semmit, csak biztatta. Dalma reklamál is kicsit, de nincs eredménye. Vissza kell nyerni az elveszett adogatást. Mondanám, hogy nem reménytelen, de a holland a 2. szett 1:5, 0:40 óta sokat javult, fogadóelőnyig sem jutott a magyar. Aztán 3:5-nél a meccsben maradásért szervál és nem hibázik, de ez még kevés a boldogsághoz. Kell a brék. A holland segít, üt egy-két kettőshibát, de közben csak eljut egy újabb meccslabdáig. Remegős, szenvedős minden pont, de megvan a brék. Megint 6:6, jöhet egy újabb tie-break, de itt már tíz pont kell a sikerhez.

A holland ápolást kér és kap a rövidítés előtt, időnként úgy lép, mint akinek borzalmas fájdalmai vannak.
Rosszul indul a párbaj rájátszása: 1:3 és az egyenlítés helyett 3:9. Innen pokolian nehéz visszajönni. Dalma megpróbálja, de 6:9-nél jön az 51. ki nem kényszerített hiba, ezúttal fonákkal. Vége!

Indy  De Vroome ütött 18 kettőshibát, de ő van egy győzelemre a főtáblától, míg Gálfi Dalma készülhet a következő versenyre.

Szánalmas.....

Az utóbbi napokban újabb és újabb fejlemények látnak napvilágot Novak Djokovic ügyében, akiről még mindig nem tudjuk, játszhat-e a január 17-én kezdődő Australian Openen.

A legfrissebb fejlemény, hogy Djokovic elismerte, megszegte a koronavírussal kapcsolatos szabályokat, amikor decemberben egy interjú miatt találkozott egy szerb újságíróval, két nappal azután, hogy pozitív lett a tesztje.

Djokovic azt is elárulta, Ausztráliába érkezése után hibásan töltötte ki a beutazáshoz szükséges dokumentumot, amelyben az állt, hogy az utazás előtti 14 napban nem utazott sehova, holott járt Szerbiában, majd Spanyolországban is. A teniszező az ügynökére hárította a felelősséget, aki szerinte rossz rubrikát ikszelt be, de nem szándékosan hibázott.

Az ausztrál bevándorlási hivatal korábban azt kommunikálta, hogy ha kiderül, hogy hamis információk szerepeltek Djokovic irataiban, akkor megvonhatják a vízumot tőle.

Lehet-e még példakép Novak Djokovic?

Mennyit változtatott a szerb szupersztár megítélésén az ausztráliai hercehurca? Olvasd tovább



Idézetet írta: csabax Dátum január 12, 2022, 14:25:46Jogos.
Másik kérdés: Volt-e példakép?


A játéktudását és akaraterejét-küzdeni tudását szerintem mindenki elismeri (még én is :o ), de példaképnek nehezen mondható normális gondolkodású embernek.. ;D

IdézetA játéktudását és akaraterejét-küzdeni tudását szerintem mindenki elismeri (még én is :o ), de példaképnek nehezen mondható normális gondolkodású embernek.. ;D
Ja. Így igaz. Én is elismerem ezeket.
Éppen ezért nem is említettem sem játéktudást, sem akaraterőt, sem küzdeni tudást, sem egyéb hasonlókat, hiszen ezeket elismerem. Arról van szó, hogy lehet-e még példakép Novak Djokovic vagy egyáltalán volt-e példakép Novak Djokovic?  ;D

Idézetet írta: csabax Dátum január 12, 2022, 15:29:42Ja. Így igaz. Én is elismerem ezeket.
Éppen ezért nem is említettem sem játéktudást, sem akaraterőt, sem küzdeni tudást, sem egyéb hasonlókat, hiszen ezeket elismerem. Arról van szó, hogy lehet-e még példakép Novak Djokovic vagy egyáltalán volt-e példakép Novak Djokovic?  ;D

Persze, ertettem mire irod, nem is ellened szoltam ezzel, hanem azt akartam mondani, hogy ennyinel megallt nala a dolog es emiatt a peldakep jelzo nem hozhato vele kapcsolatba :D

Péniszszorongató Nadal is indul? :D

Idézetet írta: TiB Dátum január 12, 2022, 18:59:44Péniszszorongató Nadal is indul? :D

Persze, hogy indul, most húzott be egy felvezető tornát :)

Akkor most nekem Federert kellene megszólnom, hogy ő se maradjon ki? :) Arra sajnos képtelen vagyok :angel:

Na fucsó lajovic ellen kezd, az elvileg simán hozni kéne, aztán elvileg Alcaraz, ha ott is win ak Berrettini, hát nem álomsorsolás  ;D

IdézetPersze, hogy indul, most húzott be egy felvezető tornát :)

Akkor most nekem Federert kellene megszólnom, hogy ő se maradjon ki? :) Arra sajnos képtelen vagyok :angel:

Folytassuk a sztorit. Ez a buzi, miért kapott WC-t?

https://ausopen.com/players/united-kingdom/andy-murray

Az elveszett, lankadó "csillag".  ;D