Ausztrál Open 2022

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Ki nyeri az Ausztrál Open férfi egyes döntőt?

Rafael Nadal
5 (45.5%)
Daniil Medvedev
6 (54.5%)

Összes szavazó: 11

Szavazás lezárva: január 30, 2022, 09:45:22

Marci, maradj veretlen harmadjára is!

Fucsovics Márton az a Dusan Lajovic ellen kezd, akitől még sosem kapott ki. Olvasd tovább!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org

Először indul rangos torna főtábláján Bondár Anna

Ellenfele a tavalyi Roland Garros döntőse, Anastasia Pavlyuchenkova lesz. Olvasd tovább!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org

Az igazság pillanata: Djokovic! Lenni vagy nem lenni Ausztrál Openen 2022-ben?

Pár perc, s megtudjuk.

Djokovic utazhat haza, legalábbis a BBC aktuális infója szerint.

Boris Becker sok faszságot mond, de ebben igaza volt: a teniszező a pályán teljesítsen, s kerülje a politizálást. A férgek ellen nem tudsz kijönni nyertesen (soha).

Djoko nem olyan, mint mikor a politikusok csinálnak valamit, aztán mentelmi jogra hivatkoznak.

Rá is azok a szabályok vonatkoznak, amik a többiekre, nem? ???


Továbbra is a kérdés: Tennis Australia és Victoria állam képviselői közül valaki lemondott, aki ezt a cirkuszt kiprovokálta?

#98 január 16, 2022, 10:15:07, csabax
IdézetTovábbra is a kérdés: Tennis Australia és Victoria állam képviselői közül valaki lemondott, aki ezt a cirkuszt kiprovokálta?
Segítség gyanánt:

A Tennis Australia és Victoria állam képviselői közül senkinek sem kell(ett) lemondania, hiszen nem ők provokálták ki ezt a cirkuszt. De, persze, ha valamelyikük mégis le akar mondani, akkor tegye azt.

Van 2 teljesen különböző dolog:
- 1.) az országba való belépés
Az Ausztráliába való belépés nem külön-külön az Ausztrál Államszövetséget alkotó államok feladata, hanem központi feladat.
Tehát Victoria államnak sem joga nincsen, sem pedig feladata nincsen annak eldöntésében, hogy kik léphetnek be Ausztráliába vagy kik nem léphetnek be Ausztráliába. Ez alapján a Novak Djokovic-ügyben és bármilyen egyéb másik hasonló ügyben Victoria állam képviselőinek semmilyen feladatuk nincsen.
- 2.) a versenyen való indulás
Az ausztrál teniszszövetség kizárólag csakis az ország területén rendezendő versenyt engedélyezheti. Ez esetben az Australian Open elnevezésű tenisztornát. Ám abban már abszolút semmilyen jogköre nincsen, hogy az ausztrál teniszszövetség által így-úgy-amúgy meghívott sportolók közül az Ausztrál Államszövetség határőrizetének tagjai kiket engednek belépni Ausztráliába és kiket nem engednek belépni Ausztráliába.
A Tennis Australia melbourne-i tornáján azok a teniszezők vehetnek részt, akiket az ausztrál határőrizet illetékesei beengedtek Ausztráliába.
Az Australian Opent rendező Tennis Australia megtett minden tőle telhetőt, hogy Novak Djokovic Australian Open-résztvevő legyen. Engedélyezte, amit lehetett és tehetett, de abba már nem volt beleszólása, hogy Novak Djokovic beléphet-e vagy nem léphet be Ausztráliába.

Röviden összefoglalva a Novak Djokovic Ausztráliából való kiutasítása előtti helyzet a következő volt:
Ha Novak Djokovic eljut az Australian Open helyszínére, akkor Novak Djokovic Australian Open-résztvevő lesz, de ha Novak Djokovic nem jut el az Australian Open helyszínére, akkor Novak Djokovic nem lesz Australian Open-résztvevő.
Most, hogy pont került az "i"-re már azt is lehet tudni, hogy Novak Djokovic nem jutott el az Australian Open helyszínére, tehát Novak Djokovic nem lesz Australian Open-résztvevő.

(Úgy értendő, hogy Novak Djokovic ugyan átmenetileg néhány napra mégis eljutott az Australian Open helyszínére, de Novak Djokovic nem lesz Australian Open-résztvevő, mert kiutasították Ausztráliából.)

U.i.: És, igen, van némi politikai szál is a történetben. Nemsokára választás lesz Ausztráliában.

@csabax

A sztori itt kezdődik:

Jan. 4, 2022: Australian Open awards Djokovic medical exemption
Djokovic revealed the Australian Open gave him a medical exemption, clearing the path for his participation in Melbourne. The nine-time Open winner announced the news via Twitter.

Less than an hour later, a Victorian government spokesperson explained the state's decision. Djokovic – like other players seeking to avoid the COVID-19 vaccine via medical exemptions – underwent a two-stage process to meet the criteria. The first stage was submitting an application to Tennis Australia, and the second was having it reviewed by the Independent Medical Exemption Review Panel (IMRP).

To qualify for a medical exemption, players must suffer from an acute medical condition or have contracted COVID-19 within the previous six months, among other reasons. Djokovic doesn't have a known acute medical condition, and he last reported testing positive for COVID-19 in June 2020 – well past six months.

https://www.cbssports.com/tennis/news/novak-djokovic-situation-explained-world-no-1-has-visa-canceled-three-days-before-australian-open-begins/

Röviden: A Tennis Australia és Victoria Állam "beengedte", legalábbis próbált mindent megtenni, hogy ez a 26 játékos gond nélkül bejusson az országba, s részt vegyen az év eleji tornán, csak közbeszólt a minisztérium, s egyik pillanatról a másikra Victoria állam képviselői meggondolták magukat.

Akkor honnan is indult az egész?

Tegnap olvastam, hogy a férfiaknál a top 100-ból 96-an, míg a nőknél 97 személy oltatta be magát. Heten vannak, akkor ők gonoszok?😀
Ki lehet vajon a többi 6?

Aktuális Telex cikkből:

"A szerb elnök véleménye szerint Djoković nem is ment volna Ausztráliába, vagy beoltatta volna magát, ha az ottani kormány egyértelműen kimondja, hogy az oltatlanoknak nincs joguk belépni. Így meghagyták az orvosi különengedély lehetőségét, Djoković ezzel összhangban érkezett meg Ausztráliába, és megtett mindent, amit kellett, majd ,,soha nem látott mértékű zaklatás kezdődött" – magyarázta Vučić, aki szerint hajtóvadászat kezdődött a sportoló ellen a médiában, boszorkányüldözés egy ember és egy ország ellen, mert Djokovićon keresztül akarták megmutatni, hogyan működik a világrend, és ezt bárki ellen meg lehet tenni."

(nekem személyesen ezzel van a bajom, s soha életemben nem voltam Djokovic szurkoló, sőt...)

https://telex.hu/sport/2022/01/16/djokovic-ugy-orwell-vilagat-latja-megvalosulni-a-teniszezo-kiutasitasaban-a-szerb-elnok

Meg a másik dolog. Mikor megszületett az első bírói döntés, hogy "beléphet" az országba, akkor miért kellett napokig várni a második lépésre? Dehát ez Ausztrália, sokat ne várjunk...

A szerb elnöknek mi köze van az egészhez? :-\

IdézetA szerb elnöknek mi köze van az egészhez? :-\

Áprilisban ott is választás lesz: https://azonnali.hu/cikk/20210805_2022-ben-szerbia-is-valaszt-de-az-ellenzek-meg-mindig-nem-tudja-induljon-e

Vucic, aki már három oltást kapott (ezt lehetőleg kamerák előtt) és folyamatosan a kínai oltóanyag mellett kampányolt, de úgy érzi, meg kell védenie az oltásellenes szupersztárját. Ha a nép kiállt Djokovic mellett, akkor neki is ki kell, mondván ezen is múlhat a győzelem. A biztonság kedvéért, korábban ott is hatósági áras korlátozást vezettek be.
https://hvg.hu/itthon/20220114_Szerbiaban_is_arstop_van_csak_a_vevok_nem_veszik_eszre