Szerencsejáték piac Magyarországon

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Idézetet írta: hdd Dátum április 21, 2023, 08:52:53Köszi! Jó lenne tudni, hogy a bet365 jelen lesz-e, próbáltam a Tippmixprot, az oddsok még talán elmennek de a kínálat nagyon tré.

Elméletileg mindenki figyeli a fejleményeket. Majd meglátjuk, hogy mi lesz.

Ez megint egy olyan dolog, ahol nekünk semmi beleszólásunk. És akarva akaratlanul megint politikához jutunk.

Ha pozitív akarsz lenni, akkor gondolj arra, hogy már hónapok teltek el, és még mindig van bet365, Unibet vagy épp Betfair. Vagy gondolj arra, hogy az Unibet magyar Youtube-oldala mennyire aktív, és ha nem érdekelné a magyar piac, nem fizetne ilyen tartalmakért: https://www.youtube.com/@unibetmagyarorszag3903/videos Még a twittert is tolják napi szinten, pedig a kutyát nem érdekli a magyar felhasználók közül.

Ha negatív akarsz lenni, akkor gondolja arra, hogy holnap jön egy bejelentés és mindennek vége. De ha már így gondolkodsz, holnap kiderülhet hogy rákos vagy, az is kiderülhet, hogy elüt egy autó és lebénulsz. Szóval aggódás helyett, érdemes a jelenben lenni, mert minden mulandó, a fiatalság, a boldogság de még a pénisz merevedése is. Ez utóbbit csak mesélte haverom apjának a nagypapájának az ükapja ;D


Idézetet írta: TiB Dátum április 21, 2023, 10:12:52Ha pozitív akarsz lenni, akkor gondolj arra, hogy már hónapok teltek el, és még mindig van bet365, Unibet vagy épp Betfair. Vagy gondolj arra, hogy az Unibet magyar Youtube-oldala mennyire aktív, és ha nem érdekelné a magyar piac, nem fizetne ilyen tartalmakért: https://www.youtube.com/@unibetmagyarorszag3903/videos Még a twittert is tolják napi szinten, pedig a kutyát nem érdekli a magyar felhasználók közül.

Ha negatív akarsz lenni, akkor gondolja arra, hogy holnap jön egy bejelentés és mindennek vége. De ha már így gondolkodsz, holnap kiderülhet hogy rákos vagy, az is kiderülhet, hogy elüt egy autó és lebénulsz. Szóval aggódás helyett, érdemes a jelenben lenni, mert minden mulandó, a fiatalság, a boldogság de még a pénisz merevedése is. Ez utóbbit csak mesélte haverom apjának a nagypapájának az ükapja ;D


Úgy, úgy, vagy ahogy a költő mondja:

Rendezd jól be, legyen derűs az élted,
Vessed lábad alá a büszke sorsot,
S fent vagy lent a kerék? tekints, a pillád
Sem rebbentve reá, magad ne add meg:
Tombolhat neked és fenyegethet akkor
Felszaggatva magát a tenger árja,
Füstöt s lángot okádjon égre ám a
Kürtőit kiköpő Vezúv szeszélye,
Tűz-cikkcakkjaival toronytetőket
Sújtson menny köve bár: ügyet sem vetsz rá.
Mért hogy sok nyomorult üres haragra
Gyúlt vad kényurat oly remegve tisztel?
Szívedben ne legyen remény se, félsz se,
S dúl-fúl bármi vadul: lefegyverezted.
Ám kit félelem és a vágya rángat,
S báb csak, nem veti meg sehol se lábát:
Pajzsát dobja el az, feladja posztját,
S készít - verni önön kezére - láncot.

30 millió forintos bírság ingatlansorsolásért

Ingatlansorsolás, mint engedély nélküli szerencsejáték szervezése miatt, 30 millió forintos bírságot szabott ki a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága a napokban egy magánszeméllyel szemben.

Az utóbbi időben, a sajtóban és a közösségi médiában is megfigyelhető, hogy egyre nagyobb az érdeklődés ingatlanok, vagy nagy értékű ingóságok (pl. gépkocsi) sorsolásos értékesítése iránt. A Hatóság ezzel kapcsolatban arra figyelmeztettet, hogy ingatlan vagy ingó tulajdonjogának olyan játék keretében történő átruházása, amelyben pénzt fizető vagy vagyoni értéket nyújtó játékosok vehetnek részt, és közöttük vagyoni értékű nyereményt (így pl. ingatlant) sorsolnak ki, szerencsejátéknak minősül, és azt magánszemélyek, illetve gazdasági társaságok semmilyen módon nem szervezhetik legálisan.

A törvény szerint, szerencsejáték minden olyan játék, amelyben a játékos pénz fizetése, vagy vagyoni érték nyújtása fejében, meghatározott feltételek fennállása vagy bekövetkezése esetén pénznyereményre, vagy más vagyoni értékű nyereményre válik jogosulttá. A nyerés vagy a vesztés kizárólag, vagy túlnyomó részt a véletlentől függ. A sorsolások minősítése során a Hatóság a következő körülményeket veszi figyelembe. Ha a részvétel feltételeként meghatározott ,,termékvásárlás" (pl. könyv, e-könyv, póló) valós célja nem a termék megszerzése, hanem a sorsolásban való részvétel, akkor a játék szerencsejátéknak minősül. Szerencsejáték leplezését szolgálhatja, ha a sorsolás elmaradása esetén a játékosok visszakapják a termék ,,vételárát". További árulkodó elem, ha a termék ára magasabb, mint a szokásos piaci ár, valamint az is, ha a játékos növelheti a nyerési esélyeit azáltal, hogy több terméket vásárol.

A szerencsejáték minősítést támasztja alá az is, ha meghatározott számú termék értékesítése esetén kerül csak sor a sorsolás megtartására. Valós, forgalomnövelést célzó promócióknál ilyen feltétel nem fordul elő. Ezen feltétel azt biztosítja, hogy a szervező biztosan hozzájusson a kisorsolt nyeremény árához és az azon felüli haszonhoz. A Hatóság külön felhívja a figyelmet arra, hogy közjegyző részvétele nem teszi legálissá az ilyen jellegű sorsolást.

Az SZTFH szigorúan szankcionálja az ilyen sorsolások szervezését, a szervezővel szemben 500 ezer forinttól, 100 millió forintig terjedő közigazgatási bírságot szabhat ki. Ez a tevékenység büntetőjogi felelősségre vonás alapjául is szolgálhat, mert aki tiltott szerencsejátékot rendszeresen szervez, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az engedély nélküli szerencsejátékot népszerűsítő reklám esetén a reklámozó, a reklámszolgáltató, a reklám közzétevője és a reklámban szereplő személy egyetemlegesen legalább 10 millió forint közigazgatási bírsággal sújtható.

Az engedély nélküli szerencsejátékban a játékos saját kockázatára vesz részt, a Hatóságnak nincs hatásköre a nyereményátadás kikényszerítésére, továbbá a követelések bíróság előtti érvényesíthetősége is kétséges.

(forrás: SZTFH)


Ezt az államosításos kört már lefutották az Unibettel az EU-nál nem?

Szerintem ez a tippmixre vonatkozik, a papir alapu fogadasra.

A tavszerencsejatekra, mint az online fogadas, nem.

Rogán Antal nem szeretne külföldi fogadóirodákat látni Magyarországon

Újabb, szerencsejátékokat szabályozó módosító törvényt nyújtottak be kedd este, némileg váratlanul.

Idézetet írta: MessiÁs Dátum május 17, 2023, 14:40:54Szerintem ez a tippmixre vonatkozik, a papir alapu fogadasra.

A tavszerencsejatekra, mint az online fogadas, nem.

Franc tudja. Nehéz értelmezni, hogy mit is akarnak.

Néha nekünk is az jön át, hogy csak a helyi "földi" üzletekre gondolnak, aztán ki tudja.

A médiában egyelőre nem erről beszélnek, de majd megtudjuk.

@Szigo

Neked van fogalmad, hogy mit is akarnak ezek?  :D


Benyújtásra került ,,a szerencsejáték szervezéssel és az elektronikus ügyintézéssel összefüggő, valamint egyes törvényeknek a jogrendszer koherenciájának erősítése érdekében történő módosításáról szóló T/4027. számú törvényjavaslat".

A törvényjavaslat szerint a szerencsejáték szervezéséről szóló 1991. évi XXXIV. törvény 3. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

,,(3) A kaparós sorsjegyként szervezett sorsjáték, a számsorsjáték és – a lóversenyfogadás és a távszerencsejáték kivételével – a fogadás szervezésére kizárólag az állami játékszervező jogosult."

Mi változik ezzel?

A jelenleg hatályos szabályozás szerint:
 
(3)  A számsorsjáték és - a lóversenyfogadás, a távszerencsejáték és a bukmékeri rendszerű fogadás kivételével - a fogadás szervezésére kizárólag az állami játékszervező jogosult.

Tehát ami változik, hogy kizárólag az állami játékszervező jogosult a hatályba lépéstől bukmékeri rendszerű fogadás szervezésére. TOVÁBBRA IS KIVÉTEL: távszerencsejáték és lóversenyfogadás.

Korábban a bukmékeri rendszerű fogadás is kivétel volt, ez a jövőben tehát állami privilégium lesz.

Hogy ez mit jelent?

Bukmékeri rendszerű fogadás: olyan fogadási forma, amelyben a fogadásszervező a fogadási ajánlatában meghatározott fogadási esemény bekövetkezésére, kimenetelére a fogadó játékos részére - nyereményszorzó alapján - pénzösszeget ajánl fel, és azt nyerés esetén a megállapodásban rögzítettek szerint fizeti ki.

Távszerencsejáték a fogadás: ha azt kizárólag hírközlő eszköz és rendszer útján szervezik. A fogadási esemény fogalmára a 28/A. § (1) bekezdésében foglalt rendelkezéseket kell alkalmazni.

Tehát a papír alapú sportfogadás esetében csak a Szerencsjáték Zrt. által üzemeltetett Lottózok működhetnek, illetve vélhetően a jog átengedésével maradhatnak a dohányboltok, stb. is, de egyéb szereplők nem léphetnek be a piacra, így mondjuk a szlovák, román, stb. fogadóirodák nem nyithatnak boltot.

Ez egyértelmű piacvédelem, de a fene sem tudja, hogy ez átmegy-e a EU-ban, hiszen korlátozza a szabad piacot, méghozzá semmi olyan ok miatt, amely elvileg lehetséges lenne.

Az online sportfogadókat nem érinti, csak azokat a tiniket, akiket elcsábíthatott volna egy román cég, ha fogadóhelyiséget nyit itthon.

Én is ugyanezt vontam le a módosításból, mint Szigo. Sajnos tele van szakértő újságírokkal a média. :hanyas:

De akkor felmerül egy másik kérdés.

Ha a módosítás alapján kiveszik a bukmékeri fogadást, akkor a sorsjegyeket miért hagyják benne?

Furcsa, mert pont ezekre vonatkozik a mostani javaslat.

"Amint a benyújtott javaslatban is írják céljuk, hogy a kaparós sorsjegy és a nem távszerencsejátékként szervezett bukmékeri (földi) fogadás kizárólag állami játékszervező által szervezhető játék legyen."

Vagy csak ott felejtették?  :D