NBA 2022/23

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Pozzato Dátum május 23, 2023, 13:53:12Magyarán, kiegyensúlyozott ligát akarnak.

Nagyon sok kritikával illettem/illettük az elmúlt években a ligát (szerintem teljesen jogosan), de most azt kell mondanom – olvasva az általad leírt változásokat és elképzeléseket –, hogy nem rossz ez az elgondolás. Többször is elmondtam már idén, és továbbra is állítom, hogy az utóbbi évek egyik legjobb szezonja volt az idei. És ez pont annak volt köszönhető, hogy Keleten is, de főként Nyugaton annyira kiegyensúlyozottak voltak az erőviszonyok, hogy még az utolsó napok is tartogattak izgalmakat. Márpedig ha a liga vezetői tényleg arra törekednek, hogy még a mostaninál is jobban közeledjenek egymáshoz az erőviszonyok (és ne egy-két csapatban összpontosuljanak a sztárok), akkor abból mi szurkolók csak jól jöhetünk ki. Mondom ezt annak ellenére, hogy imádtam pl. annak idején a 2012/13-as Lakerst (Kobe-Nash-Howard-Gasol-Artest). :)

Emellett biztos vagyok benne, hogy a vérfrissítés is jót tesz majd a csapatoknak, és olyan városokba is visszatér majd a 15-20 ezres szurkolótábor, ahol eddig esetleg 8-10 ezren lézengtek csak a meccseken.

Ez a szezonközi torna pedig – pláne az eddig hallott változások ismeretében – még inkább érdekes lesz. Én még mindig nem vagyok teljesen meggyőzve arról, hogy ezt a tornát kirobbanó lelkesedéssel fogadnák akár a csapatok, akár a játékosok, de lehet, hogy tévedek. Talán majd ha még jobban helyükre kerülnek az utolsó puzzle-darabok, és teljes egészében megismerjük a részleteket, akkor talán erről is kiderül majd, hogy Adam Silver egy zseni.  ;D

Lakers nem tehetne meg hogy kivasarolja Jamest, aki igy szabadugynok lesz es veteran minimumert alair?  Nyilvan nem, gondolom. Vagy megtehtne de semmi ertelme mert a regi penze bent maradna a sapkaban?

Mert ha James lennek, multimilliomos, talan milliardos is, szarnek a penzre es nyerni akarnek meg gyurut es nem nyomnam 50millioval a sapkat. De gondolom vetaran minimumert max akkor tudna barhova is alairni ha ez a szerzdodese kifut.

Idézetet írta: MessiÁs Dátum május 23, 2023, 22:24:10Lakers nem tehetne meg hogy kivasarolja Jamest, aki igy szabadugynok lesz es veteran minimumert alair?  Nyilvan nem, gondolom. Vagy megtehtne de semmi ertelme mert a regi penze bent maradna a sapkaban?

Mert ha James lennek, multimilliomos, talan milliardos is, szarnek a penzre es nyerni akarnek meg gyurut es nem nyomnam 50millioval a sapkat. De gondolom vetaran minimumert max akkor tudna barhova is alairni ha ez a szerzdodese kifut.

Fogalmazzunk úgy, ennek nem örülne az NBA.  ;D

Másfelől, ezt a helyzetet LeBron idézte elő. Pályafutása során keresett 431 millió dollárt (ez csak a szerződéseiből származó bevétel). 37 éves vagy, csapatodnak szüksége lenne egy harmadik sztárra, esetleg két jó segítőre, óriási vagyonod van, mit csinálsz? Még aláírsz két évre, mindezt 97 millió dollárért, ráadásul úgy, hogy kikötöd az 1+1 éves szerződésnél, hogy a második év játékosopció. Ez volt ugye tavaly nyáron.

Most látszott, mennyire hiányzott az a bizonyos plusz pénz, amikor itt a PO, akkor jól jött volna egy rutinos harmadik vagy negyedik opció. LeBron ebből presztízskérdést csinált, fizessék ki őt rendesen, nem akart egy dollárral sem kevesebbet keresni, inkább a többiek mondjanak le a pénzről (mert ő anno megtette Miamiban). Azt viszont elfelejti, hogy akkor mindenki lemondott a pénzről, hogy bajnokok legyenek, nem csak ő hozott áldozatot (8-10 millióval keresett kevesebbet, de Wade és Bosh is).

LeBron rengeteg vállalkozással rendelkezik, igazi brand lett a neve. Egyszerűen nem fér bele nála, hogy ne kérjen 40 milliót egy évre, ha megteheti. Őt sosem érdekelték a társai, csak a saját érdeke. Miami Heatnél lemondott a pénzről, de ennek oka volt: nem nyert még gyűrűt, máshogy meg sosem tudott volna.

Az sem véletlen, hogy a Lakers amúgy nem tudott igazolni, ebből a szempontból pedig abszolút érthető LeBron 40 milliója. James fogalmazzunk úgy, hogy nem a liga legkedveltebb játékosa. Nem olyan, akivel szívesen játszanának együtt, nincs tolongás, hogy na én Jamesszel akarok kosarazni.

Ismerik a stílusát, hiába volt az elmúlt években egy csomó sztár free agent, senki sem akart hozzájuk menni. Olyanokat hoztak, mint Westbrook és társai, őket szerintem nem kell bemutatni. Valószínűleg mindenki elismeri a ligában LeBron tudását, de mint embert, kevesen kedvelik. Eljátszva a gondolattal, ha James free agent lenne, vet. minért bárhová aláírhatna, szerintem a bajnoki címért küzdő gárdák többsége nemet mondana rá. Nem akarnak öltözőn belüli feszkót, meg hogy a csapatuk teljesen leépüljön.

Kóros, hogy hogyan lehet utálni így egy játékost.

Idézetet írta: Proxyi Dátum május 23, 2023, 23:59:28Kóros, hogy hogyan lehet utálni így egy játékost.

Nem értelek. Írtam egy szóval, hogy utálom Jamest? Nem. Elismerem a játékát. Arról nem tehetek, hogy emberileg nem kedvelem, de ezzel nem vagyok egyedül. Elég felmenni NBA-s fórumokra (itthon vagy külföldön), elvétve találsz olyat, ahol kiemelik, micsoda csodálatos ember. Mint játékos, kiváló, korszakának kiemelkedő alakja, emberileg pedig egy olyan, aki leépít mindenkit maga mellett.

Ha úgy tartotta kedve, akkor komplett csapatokat formált a képére, mindezt illegális módszerekkel, amiért soha semmilyen büntetést nem kapott. Edző, GM, játékos, minden egyben. Idióta nyilatkozatai vannak, fogalma sincs a politikáról (játékosként nem is kell tudnia, de akkor minek ártja bele magát?).

Szívesen veszem, ahogyan alátámasztod az ellenkezőjét annak, amit mondtam (sőt, örülnék is neki), múltkor is nagyon jól sikerült. Az meg, hogy személyeskedsz, azzal csak magadat járatod le, megint.

Válasszuk szét, ki milyen játékos és ember. Lehet valaki kiváló játékos, pályán egy zseni, de a való életben inkább elkerülnéd. Ilyen például Ja Morant, Stephen Marbury, LeBron James, Larry Bird, Wilt Chamberlain, Rick Barry és még lehetne párat mondani.

Chamberlain például fantasztikus center volt, mindenki kiemeli, korszaka legdominánsabb játékosa. Ahogyan azt is mindig elmondják, hogy egy bunkó volt. Még az a Kareem Abdul-Jabbar is kihangsúlyozta, hogy emberként nem kedvelte, akit amúgy Chamberlain fedezett fel és mentorált, nélküle valószínűleg nem lett volna ekkora klasszis Kareem.

Larry Bird esetében is mindig mondják, korszaka egyik legjobbja volt, All-Time top10-es, de egy bunkó. Ha megnézzük, MJ mellett ő volt a legjobb trash talker, de a pályán kívül is egy igazi tapló volt. Ritkán adott interjút, ha pedig sikerült, abban sem volt sok köszönet.

Rick Barry, na ő volt talán LeBron James mostani megfelelője. Ahogyan James, úgy Barry is magát tartotta a legjobbnak, aki a negatívat írt róla, azt lehülyézte, mindenkit lenézett. Nem nagyon szerettek vele együtt játszani. Nem meglepő, hogy amikor 1974/75-ben bajnok lett, alapszakaszban is kiváló teljesítményt nyújtott, akkor a csapatával kevésbé jól teljesítő, de a társak és a nézők által sokkal jobban kedvelt Bob McAdoo lett az alapszakasz MVP. Barry ugyan megkapta a döntő MVP-címet, de hiába hozott 8-10 kiváló szezont az alapszakaszban, egyszer sem kapott díjat.

Amikor a ligában játszott, akkor Reggie Miller minden volt, csak kedvelt játékos nem. Alattomos, folyamatosan beszélt és mutogatott. Aztán, mikor helyet kapott a médiában, akkor rájöttek, hogy jó arc, kiváló történetmesélő, vicces tag. Lehet, egyszer LeBron is eljut erre a szintre, de jelenleg ettől nagyon messze van. A rájátszás alatt volt egy felmérés, melynek eredménye itt:



Tweetek alapján leginkább utált játékosok, mindezt egy olyan korszakban, amikor ott volt a Green-botrány (Sabonis-eset), Memphis-botrány (Brooks idióta viselkedése LeBronnal szemben és Morant szokásos fegyverkezése), na egy ilyen közegben, ahol elvileg LeBron volt az áldozat (Memphis elleni párharc), még itt is top3-ban volt. Elképesztő.

Valószínűleg, ha a Memphis nem lenne tele idiótákkal, akkor LeBron James lenne Draymond Green mellett a leginkább utált NBA-játékos a jelenlegi ligából, ami nagy szó. Főleg úgy, hogy Green mennyit tesz érte. Ha kell, még a saját társát is kiüti a fenébe. És igazából azért megdöbbentő James harmadik helye, mert szó szerint semmit se csinált ebben az időszakban.

Két éve volt 75 éves az NBA, tavaly volt egy kis összeröffenés a sztárok között, minden legendát meghívtak. Érdemes megnézni a videókat, van róla bőven a neten, itt például Magic és Jordan. Magic szerintem a legjobb történetmesélő, kiválóan adja elő a sztorikat, de mikor megérkezik MJ, mindenki csak rá figyel, mert élő legenda.


Ez az, ami megvolt már Magic elmondása szerint a '90-es évek elején is, amikor játékos volt Jordan. Ez az, ami nincs meg LeBronnál. Nincs meg ez a tisztelet, pedig elvileg a játékával rászolgált, csak a viselkedésével nem. Ha nem beszélne annyi hülyeséget LeBron, nem csinálná feleslegesen a fesztivált, szerintem sokkal kedvezőbb lenne a megítélése.

Emlékszem a Kína-botrányra, de ott volt a BLM-botrány is, mindig rendkívül kínos, amiket beszél, utána meg mentegetőznie kell. A legjobb, hogy indokolatlanul hazudozik összevissza, erre már YT-n is van egy csomó videó (még Benyó is készített róla), legnagyobb az volt, amikor már akkor hallgatta a Migost, amikor még a trió nem is létezett.

Az is mérvadó, ahogyan a társak beszélnek LeBronról, köztük például Shaq. Shaq általában kedveli a játékosok többségét, tisztelettel beszél (van azért, akibe beleáll), viszont érdekes, amikor kérdezték, ki volt a legjobban passzoló játékos, ki volt a legjobb csapattárs, legjobb játékos, akivel együtt játszott, fel sem merült LeBron. Még csak szóba sem hozta, pedig játszottak együtt.

Az pedig külön röhejes, hogy rá más szabályok vonatkoznak, mint a többi játékosra. A tampering az, amire allergiás az NBA, ehelyett többször is előfordult, hogy James esetében felmerült a tampering, ilyen volt AD-szerződése, ahol hetekig ment a vita, hogy ez így nem etikus, végül nem volt eljárás. Russell Westbrook maga vallotta be, hogy már előtte, mielőtt leigazolta volna a Lakers, ott ücsörgött Jamesszel, megvitatni a jövőt, hogy igazolják le és miegymás. Abszolút szabálytalan (Westbrook meg van annyira "okos", hogy ez kifecsegje), mi történt? Semmi.

Lehetne ezt fokozni, folytatni, de felesleges. LeBron James egy rossz példakép, akinek maximum a pályán nyújtott teljesítménye követendő, kitartása, hogy bajnok legyen. Ez becsülendő, minden másról meg jobb jótékonyan megfeledkezni.
 

Idézetet írta: Proxyi Dátum május 23, 2023, 23:59:28Kóros, hogy hogyan lehet utálni így egy játékost.

Mondjuk az ellenkezője is.  :)

Hát... bevallom férfiasan, én viszont tényleg nagyon nem szeretem Jamest. És bár nem mondok róla annyira gyakran negatívumokat, de ez kizárólag annak betudható csak, hogy egyszerűen nem is akarok beszélni róla. Ha valaki egyszer-kétszer előhozakodik azzal, hogy ő minden idők legjobb játékosa, afelett még szemet hunyok, de amikor egy játékos szinte minden második meccsen (egy-egy zsákolása után) látványosan megkoronázza magát, akkor én azzal az emberrel nem tudok azonosulni. Sőt, az az ember engem irritál. És igen, valóban ilyenkor van az (amit sajnálok, de én is emberből vagyok), hogy az ilyen játékosoknál szinte csak a negatívumokat látom meg.

A grafikon egyébként nagyon beszédes, bár tartogat egy-két meglepetést számomra. Eleve már az, hogy olyan játékosok is vannak itt a top 20-ban, akikről egyébként soha nem gondoltam volna, hogy akár csak a Top 100-ba is beférne. A másik, ami meglepett, hogy Green leszorult a dobogóról. Könyörgöm, emberek, ököllel kiütötte egy nála gyengébb csapattársát!!! (Nem is értem a szavazókat.) Mindenesetre az valóban sokatmondó, hogy James még ezt a Greent is le tudta körözni. Nálam egyébként Westbrook és Beverley is Top 10-es lenne, valahol ott Irving és Simmons magasságában. Na mindegy, nem részletezem. Viszont nagyon szívesen megnézném ennek a szavazásnak a másik végét is. Vagy legalábbis egy olyan listát, hogy kik számítanak a szurkolóknál a legszimpatikusabb játékosoknak.

Viszont amiről igazából most szót akartam ejteni, az a Lakers-Denver 4. mérkőzése.

Idézetet írta: Pozzato Dátum május 21, 2023, 13:50:59A harmadik negyedben elengedtem a hajnali meccset, mert nézhetetlen volt. Meglepetés volt, hogy ilyen bírói ellenszélben is nyerni tudott a Denver. Várható volt, hogy undorító módon nyomják majd a Lakerst, de ez valami vicc volt, amit műveltek. Amikor meglépett volna a Nuggets, jöttek a kamu büntetők az erőlködő LA-nek.

Kezdem azzal, hogy a fenti idézetet Pozzato a 3. mérkőzés után írta, de mivel azt nem láttam, így volt bennem egy olyan érzés, hogy talán egy kicsit eltúlozhatta, amikor a játékvezetői ténykedésekről írt.
Nos, ezúttal – nagy nyilvánosság előtt is – megkövetlek.  ;D   :beerchug:

Tegnap este ugyanis, amikor sikerült végre tévé elé keverednem, akkor ment épp a 4. mérkőzés ismétlése, és a 2. negyed vége felé járhattunk (3-4 perc lehetett hátra a félidőig). Nem tudom, hogy mi történt addig a pályán, de Faragó Ricsi és Németh Isti ebben az utolsó pár percben szinte végig a Lakerst és a játékvezetőket savazta. Arról beszéltek épp, hogy mennyire kínosak ezek a kamubüntetők, amiket ezúttal is megítélnek a Lakersnek (a visszajátszások ráadásul meg is erősítették a szavaikat), majd percről percre egyik döbbenetből a másikba estek, ahogy jöttek szó szerint egymás után az ajándékdobások a hazaiaknak. A Denver edzőjét alig lehetett lecsillapítani – ami egyébként teljesen érthető, mert ami a pályán folyt, az tényleg egy vicc volt – és nem sok hiányzott, hogy ne csak 1 technikait kapjon. Bár ahhoz már a bíróknak sem lett volna pofájuk. Emellett szinte ugyanazokról a dolgokról beszéltek, mint amikről mi is beszéltünk pár nappal korábban (úgy tűnik, sokat olvasgatják a fórumot), vagyis hogy az egész szezon során mennyire kiemelkedett a Lakers támogatottsága (játékvezetői szempontból), meg hogy ők kapták a legtöbb büntetőt, majd ők is szóba hozták, hogy valószínűleg ez nem lehet véletlen, mert miután kialakultak a főcsoportdöntők, a liga vezetői máris arról ábrándoztak, hogy mennyire jó lesz majd egy Lakers-Celtics döntő. És még folytathatnám a sort. És ezt a Ricsi-Isti dolgot azért említettem csak meg, hogy lássuk, nem kell ahhoz ellenszenvvel viseltetni akár James, akár a Lakers irányába, hogy az ember észre ne vegye a nyilvánvalót.

(Pár másodperc lehetett hátra a félidőből, és a Lakers támadhatott. Mivel az óra köztudottan akkor indul csak, amikor az első pályán levő játékos hozzáér a labdához, így James – ahogy általában ilyenkor tenni szokták – hagyta, hogy a bedobás után a labda szép lassan guruljon a félpálya felé, hiszen addig az óra is áll. Ekkor jött Németh Pisti beszólása – utalva a guruló labdára, valamint a játékvezetők addigi ténykedésére –, ami valahogy úgy szólt, hogy: "Most legalább megnézhetjük, hogy mennyit is lejt a pálya.")
Ez persze a tévé előtt viccesebb volt, mint így leírva.
  ;D

Mellesleg volt egy érdekessége is ennek a sztorinak, ugyanis a Lakers félidőben 15 ponttal ment, ráadásul úgy, hogy 73 pontnál jártak már, és ahogy hallottam a szünetben az összegzést, a Denver eléggé kényelmesen játszott addig, nem is védekeztek annyira feszesen (bár ezt mutatja a 73 kapott pont is), és nagyjából elkönyvelték, hogy lesz ennek a párharcnak egy 5. mérkőzése is. Aztán kijöttek a pályára a csapatok, és a 3. negyed első 6 percét a Denver úgy nyerte meg 18-4-re, hogy szanaszét védekezte a Lakerst. Jokic ide-oda futkosott a két palánk között, és olyan szinten kezdte el szedegetni a lepattanókat, hogy még Ricsiék is csak mosolyogtak rajta. Csak ebben a 3. negyedben lekapott 10 lepattanót (2 támadót + 8 védőt). És ez azért volt érdekes, mert pont az jutott ekkor eszembe, amit Isti is elkezdett ecsetelni, hogy Michael Malone (a Denver edzője) olyan idegállapotban ment be szünetben az öltözőbe (a bíróknak és a kapott technikainak köszönhetően), hogy valószínűleg felhívta a játékosai figyelmét, hogy felejtsék el az 5. mérkőzésre való készülődést, és inkább most zárják le ezt a párharcot. A vendégcsapat játékosai pedig kimentek, elkezdtek védekezni, és megnyerték a 3. negyedet 20 ponttal.

Szóval ennyire tudják befolyásolni a játékvezetők egy mérkőzés kimenetelét.  ;D

Idézetet írta: HT Dátum május 24, 2023, 14:55:42Tegnap este ugyanis, amikor sikerült végre tévé elé keverednem, akkor ment épp a 4. mérkőzés ismétlése

Bátor döntés volt  ;D  Én nem tudtam volna újból megnézni, annyira bosszantot az a meccs. Összességében nem értem, mi szükség van erre, mert ez nem tesz jót a Lakersnek, nem tesz jót a ligának, senkinek. Felesleges nyomni őket, mikor a vak is látta, hogy jelentős a különbség a csapatok között. A Lakers meg így csak céltábla lesz, pont az ellenkezőjét érik el a bírók és a liga, mint amit akarnak.

Ahogyan írtad, Malone legalább tökös volt, valószínűleg elöntötte a szar az agyát, de ez kellett már tőle, mert annyira vakon volt eddig, mindig rosszul nyúlt bele a meccsbe. Én amúgy őszintén szólva, nem látom, hogy lehet megverni ezt a Denvert. Amire tudok gondolni, hogy Butler megőrül, aztán nyom egy elmebajos szériát megint, mint a Milwaukee ellen. A Boston esetében meg szerintem jön egy söprés, ha ők fordítani tudnak és bejutnak a döntőbe.

Ez az átlag valami brutális Jokictól:
- 29,9 pont
- 10,3 gólpassz
- 13,3 lepattanó
- 4 támadó lepattanó
- 47% triplából (!!)
- 53% mezőnyből
- 129 ORtg
- 110 DRtg
- 0.303 WS/48
- 13,4 Box score +/-
- 31,6 Usage (elképesztő, hogy ilyen mutatók mellett 32% alatt van a usage)

Amikor Olajuwon két évig dominált, akkor sem tudott ilyen mélyebb mutatókat hozni, pedig azért ő sem volt semmi abban a korszakban.

#429 május 26, 2023, 09:59:42, HT
Idézetet írta: Pozzato Dátum május 25, 2023, 16:23:28Én amúgy őszintén szólva, nem látom, hogy lehet megverni ezt a Denvert.

Ezek tényleg elképesztő számok, pláne egy rájátszásban, ahol már csak a legjobbak vannak, úgyhogy nem egy Detroit vagy egy Charlotte az ellenfél. De a Denver sikerének egy részét én továbbra is abban látom, hogy Jokic mellett van egy nagyon erős mag. Emlékszem, hogy már év elején arról beszéltünk a Nuggets kapcsán, hogy ha sikerül nekik úgy eljutni a rájátszásig, hogy a szerb mellett ott lesz majd Murray és Porter is, akkor bármit elérhetnek. Nos, nemhogy a két játékos ott van most, hanem pluszban még Gordon, KCP és Brown is extrákra képes.

A másik két csapatnál némileg más a helyzet. A Bostonnak van egy elég jó kerete (a Denverhez hasonlóan hétemberes rotációban végig tudnak nyomni egy meccset úgy, hogy bárki van a pályán, nem lesznek gyengébbek), ugyanakkor a playoffban egyre gyakrabban látjuk ennek a Bostonnak a megingásait is. Már az ATL ellen is volt egy-két totógyilkos meccsük, aztán a PHI ellen is 2-3-ról kellett felállniuk, most pedig 0-3-ig hagyták elmenni a Miamit. Ez a Denver ellen megengedhetetlen. Ott végig toppon kell lenni, márpedig ezt Tatuméktól nem igazán láttuk eddig a rájátszásban. A Miaminak ezzel szemben más az erőssége. A három még állva levő csapat közül nálam egyértelműen nekik van a leggyengébb keretük, viszont ahogy te is sokszor elmondtad, ott találjuk a háromból a legjobb edzőt. Amire ugyan legyinthetnénk, de az eredmények is azt mutatják, hogy igenis ez rengeteget számít. Én nem tudom, hogy Spoelstra mit csinált a Vincent, Martin, Robinson hármassal, de mintha szárnyakat kaptak volna (az alapszakaszbeli teljesítményükhöz képest). De ugyanez elmondható Adebayoról is, aki most nyújtja végre azt, amit a Heat szurkolók évek óta elvárnának a csapat kezdőcenterétől. Butler játékára pedig nincsenek szavak. Még akkor is, ha a csapat vezérétől ez azért titkon elvárható. A kérdés viszont az a Heat-nél, hogy vajon meddig tart ez a csoda. Ezek a játékosok ugyanis – és itt elsősorban az előbb említett Vincent, Martin, Robinson hármasra gondolok – nem olyan sztárok, akik hosszú időn át képesek egyenletesen jó teljesítményre. Előbb-utóbb náluk is eljön a hullámvölgy. Sőt, a Boston elleni 4. és 5. mérkőzésen már mutatkoznak náluk is a fáradtság jelei. Ennek a párharcnak egyértelműen a 6. lesz a legfontosabb meccse. Ha azt nem tudja hozni a Heat hazai pályán, akkor a Celtics olyan lelki plusszal futhat majd ki odahaza a döntő mérkőzésre, amivel nem tud majd mit kezdeni a Miami.

De visszatérve a döntőre, van még egy érdekes tényező, amiről nem tudhatjuk előre, hogy miként alakítja majd a dolgokat. A Denver ugye 8-9 napot fog pihenni a döntő első meccséig, míg a másik oldalon ez 4 vagy rossz esetben 2 nap lesz (attól függően, hogy meddig tart a párharc). És akkor kezdődhet az elmélkedés, hogy melyik a jobb.

Az NFL-ben az alapszakasz után a főcsoportok legjobbjai kihagyják a rájátszás első körét, vagyis ők egy héttel többet pihenhetnek. Viszont hosszú évek óta megy a vita, hogy ez jó vagy rossz. Hiszen igaz, hogy többet pihenhetnek, de a hosszú szünetben a játékosok kieshetnek a heti egy meccses ritmusból (amire már nagyon sokszor láthattunk is példát, és néha a játékosok is panaszkodtak emiatt).

A Denver játékát elnézve én azt látom náluk, hogy nekik nem feltétlenül volt szükségük most ekkora pihenésre. Működött a rotáció, senkinek nem kellett 35-37 perceknél többet a pályán lenni, ők lendületből hozták a meccseket. És ha már a pihenésről van szó, akkor viccesen mondhatnám, hogy Murray másfél évet, Porter pedig kb. fél évet pihent a szezon előtt, úgyhogy nem csoda, hogy bírják még. Egyszóval én a Denvernél ezt a hosszú leállást nem biztos, hogy jónak tartom. Viszont az is igaz, hogy a másik oldalon mind a két csapat fáradtabb, úgyhogy Jokicék most valószínűleg annak szurkolnak, hogy legyen ott 7. összecsapás is. Mindenesetre nagyon kíváncsi leszek a döntő első meccsére, ahol egy fáradt, valamin egy túlpihent csapat lép majd pályára.

#430 május 28, 2023, 08:11:44, Admin
Brutál ez a keleti döntő. 0-3-ról döntetlen.  :D

ÉS micsoda hatodik meccs:


Akkor a 151. alkalommal jöhet a fordítás. Nem gondoltam volna, amilyen vakon volt az első három meccsen a Boston, de most már a mentális előny náluk. Úgy látszik, ez most ilyen óriási fordítások időszaka: Bayern München, Boston Celtics, Primoz Roglic.

Nem láttam a meccset, az Admin által linkelt videon vagyok most túl; Butler nagyot játszott a végén. A kérdésem pedig a szakik felé az lenne, hogy indokolt volt Robinsonnak a 2 elengedett (és rossz) triplája? Nem tudom mekkora szerepe van a csapatban illetve hogyan dobja a triplákat, de lehet Butler kezében jobb helyen lett volna a labda. Persze 2. kimondottan adta magát, hogy dobja.

Az első Robinson tripla egy sima open volt, egy PO-ban 40%-os triplázónak (mint amilyen Robinson), ezt be kell vernie, még leütés nélkül is. Amikor játszottam, rendre akkor volt leütés triplánál ilyen open helyzetben, ha nem volt meg a ritmus, izgalom volt. Ez történt Robinsonnál is, szimplán idegeskedett, nem jött ki a dobás üteme.

A második eldobott tripla szerintem egyértelmű hiba. 25 másodperc van vissza, van egy lendületben kapott félig open triplád, feléd repül egy védő, mit csinálsz? Lassan dobod el, hogy telibe kapjon, amivel, ha szerencséd van, bemegy a tripla és 3+1, ha nincsen, akkor sem kapkodtad el a dobást, hanem kapsz három büntetőt.

Az izgalom az, ami nem tudom miért volt Robinsonnál. Addig ugyanis 3/4-et hozott triplából, jól dobott egész meccsen, sőt, igazából a sorozatban is volt három jó meccse korábban, szóval furcsa, hogy ennyire megingott.

Miután kicsit még átnéztem:
Az órán 30 másodperc van vissza, 24 másodperc egy támadóidő. Adebayo úgy passzol, hogy elvileg az egy open tripla, de belül négy Boston védő van (Brown épp akkor fut be), akik közül bárki ki tud váltani Robinsonra. Úgy engedi el a triplát, hogy van még hátra 25 másodperc, palánk alatt egyetlen játékos sincs, aki le tudná szedni a lepattanót, mert a két sarokban vannak.

Ha hibázik, a Bostonnál labda, mindenképp fault kell a Miamitól, mindezt 101-100-as állásnál. Mit tettem volna én? Nem tudom, volt-e még időkérés, ha nem, az sem nagy gond, lelassít a csapat, felállnak a felek, elég lepörgetni az órát, végén dobatni Butlerrel egy 2+1-et, ezzel 103-101 lett volna. A Bostonnak tripla kellett volna, minderre 5 másodpercük maradt volna. Lehet beverik, de ez sokkal jobb opció, mint ahogyan kikaptak.