Kriptovaluta

Indította Tomka, augusztus 15, 2017, 08:59:44

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Alk

**** Tősgyökeres
augusztus 15, 2022, 01:42:28 #90 augusztus 15, 2022, 01:57:14, Alk
A kriptopiacokon zajló eseményekhez érdemben jelenleg nem tudok hozzátenni, de az elmúlt fél év alapján olybá tűnik, hogy nem a kriptovaluták/részvények/valuták/nyersanyagok árai változnak, hanem valami más. Ki tudja, hogy mi a közös a Bitcoinban, Teslában, forintban és rézben? :) Valószínűleg egyébként semmi, kivéve azt, hogy ezeket mind dollárban mérik. Egy példával szemléltetve, jelenleg nem a magasságunk vagy a súlyunk változik, hanem a mérőszalag, illetve a mérleg. Persze a piacokra sok más tényező is hat egyidejűleg, de a dollár értékének változása alakítja leginkább a trendeket idén. A dollár értéke meg megint ezer más dologtól függ, legutóbbi fellendülés okát sokan a vártnál kedvezőbb inflációs adatokban látják. Számomra kissé ez is érdekes, pont hogy rosszabbodó inflációs adatoknál vásároltam volna szívesebben, de a többség úgy látja, hogy azt a Fed képes lenne kordában tartani kamatemelések által. Így viszont a recessziós félelmek erősödtek volna. Mindez abból eredeztethető, hogy mindenki bízik a Fed hatékonyságában. Én valamelyest kevésbé. Igazából nem is bennük nem bízom, de ha a kínálati oldal csökkenése okozza az inflációt, azzal nem sok tennivalója van a jegybanki alapkamatnak. Tavasztól rengeteget erősödött a dollár egészen júliusig, s ez kihatott szinte mindennek az árára. Azóta gyengülőben, viszont az összes veszély a világban, ami erősítette, továbbra is jelen van. Azt, hogy azokkal (infláció, recesszió, stagfláció, háború, járvány(ra való reagálás)) mi lesz, megjósolhatatlan, de - körbenézve a világban - egyelőre sok okot nem látok az optimizmusra (pénzpiacokat is beleértve).

BTCSzámodra nem elérhetőek a csatolmányok ebben a fórumban.
CopperSzámodra nem elérhetőek a csatolmányok ebben a fórumban.
TeslaSzámodra nem elérhetőek a csatolmányok ebben a fórumban.
HUFSzámodra nem elérhetőek a csatolmányok ebben a fórumban. 

peshark

**** Tősgyökeres
Ekozben Michael Burry kapott a rovid bull runon es eladta tozsdei portfoliojanak 98%-at. Ha valakire, ra lehet szamitani es hallgatni ilyen teren, ugyhogy jonnek a piros (ho)napok, oveket becsatolni.. ;D

peshark

**** Tősgyökeres
Bankrupt Celsius Network just received approval by the courts to sell their millions in mined #Bitcoin to cover its operations.

Ha ezt a mennyiseget tenyleg raontik a piacra, akkor megint 10% feletti piros napok lesznek.. ::)

Alk

**** Tősgyökeres
Na, csak eldőlt az irány. Nincs pozícióm, de most nőtt rá az esély, hogy jövőre legyen.

peshark

**** Tősgyökeres
Idézetet írta: Alk Dátum november 09, 2022, 20:31:43Na, csak eldőlt az irány. Nincs pozícióm, de most nőtt rá az esély, hogy jövőre legyen.

Mentunk szepen lefele, aztan SBF tett rola, hogy gatya legyen az egesz szektornak. Kozel lehet a bottom, ha btct nezunk olyan 12-14k kore varjak a nagyon okosok, en hiszek nekik. Van aki szerint benez 10k ala, 8 kornyekere, az is benne lehet. Ezzel nem azt mondom, hogy btct vennek a bottom kornyeken, csak hogy ehhez lehet viszonyitani.. :)
Egyebkent aki nincs benne napi szinten, elkepzelni nem tudja mik mennek, imadom amugy ;D