Jégkorong hírek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Hírek, információk, érdekességek a hoki világából

Ebben a fórumtémában gyűjtjük a jégkoronggal kapcsolatos híreket, olyan infókat melyek hasznosak lehetnek a sportfogadók számára.

Bárki megoszthat egy hasznos infót, viszont arra kérünk benneteket, hogy amennyiben bemásoltok egy hírt/cikket akkor jelöljétek meg annak forrását is. Köszönjük.  :topbet_125:

tovább halasztják a jégkorong-BL rajtját

Ismét elhalasztotta a koronavírus-járvány miatt a jégkorong Bajnokok Ligája (CHL) 2020/21-es kiírásának rajtját a nemzetközi szövetség (IIHF), ezúttal november 17-ét jelölték meg az első játéknapnak.

Peter Zahner szerint az európai állapotok alkalmatlanok a jégkorong-BL lebonyolításához.
Peter Zahner, a CHL elnöke kedden közleményben tudatta, hogy az európai helyzet sajnos nem javul, még mindig vannak utazási korlátozások, illetve karanténkötelezettségek, ezért kellett újra módosítani a rajt időpontját.

A CHL eredetileg szeptember 3-án kezdődött volna, de áprilisban október 6-ra tolták a kezdést, most pedig újabb hat hetet csúsztatnak.

A Bajnokok Ligájában 13 ország 32 csapata érintett. A 2020–2021-es kiírásban nem lesznek csoportmérkőzések, hanem a 32 klubot párba sorsolják, és oda-visszavágó alapon, összesített gólok alapján dől el a továbbjutás. Egészen az elődöntőig így folytatják, majd február 9-én lesz az egymérkőzéses döntő.

A második számú európai sorozatot, a Kontinentális-kupát – amelyben az FTC-Telekom is érdekelt lett volna – ebben az idényben nem rendezi meg az IIHF.
forrás:nso.hu

Jégkorong Erste Liga - Volt NHL-es játékost igazol a Dunaújváros

A kanadai Martin St. Pierre személyében először léphet pályára az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) is szerepelt játékos a Dunaújvárosi Acélbikák színeiben a 2020/21-es szezonban.


A klub kedden jelentette be a 37 éves csatár leigazolását. A centerként és balszélsőként is bevethető St. Pierre 2004-ben úgynevezett szabadügynökként csatlakozott a Chicago Blackhawks csapatához, ahol három szezonon keresztül ingázott az AHL-ben szereplő Norfolk Admirals és az NHL-es együttes között. A 2008/09-es szezonban a Boston Bruins, egy évvel később az Ottawa Senators játékosaként szerepelt az észak-amerikai ligában, ahol 39 mérkőzésen 8 pontot (3 gól, 5 assziszt) ért el, míg az AHL-ben lejátszott 587 találkozóján 576 pontot (161 gól, 415 assziszt) termelt.
   
A 2010/11-es szezonban a KHL-ben szereplő Nyeftehimik Nyizsnyekamszk együtteséhez szerződött, ám az orosz "kaland" nem tartott sokáig, mert még abban az idényben megfordult Finnországban és az EBEL-ben is, ahol a rájátszásban tizenkét pontot szerezve segítette bajnoki címhez a Red Bull Salzburg csapatát. Két AHL-ben eltöltött szezon után még egy meccsre visszatért az NHL-be a Montreal Canadiens hokisaként, majd a KHL-es Medvescak Zagreb érintésével került a kazah Barisz Asztana együtteséhez, ahol három szezont húzott le, miközben bemutatkozott a kazah válogatottban is.
   
St. Pierre az előző szezont a Sheffield Steelers együttesénél kezdte meg, majd a szlovák Extraligában szereplő DVTK Jegesmedvékhez szerződött, ahol 17 mérkőzésen 13 pontot (4 gól, 9 assziszt), ugyanakkor a tavalyi csonka szezont nem Miskolcon, hanem már a Slovan Bratislava színeiben fejezte be.
   
A dunaújvárosi csapat jelenleg több játékosa koronavírus-fertőzöttsége miatt nem edzhet. A gárda várhatóan október 6-án játszhat először az Erste Ligában, amelynek új szezonja szombaton rajtol.

forrás: MTI

NHL - Már hat hete nincs pozitív koronavírusteszt

Immár hat hete nincs pozitív koronavírusteszt az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL)  rájátszásában.


A liga legfrissebb beszámolója szerint a két elszigetelt helyen, Torontóban és Edmontonban az elmúlt héten - a főcsoport-elődöntőkig bezárólag - 2534 tesztet végeztek, és senki nem akadt fenn az ellenőrzésen. Az érintett csapatok 52-52 tagját, valamint a hivatalos személyeket napi szinten tesztelik.
   
A főcsoport-döntők vasárnap kezdődtek, még négy együttes küzd a Stanley Kupáért, de már csak egyetlen helyszínen, Edmontonban.

forrás: MTI

NHL: küzdelmes meccsen maradt versenyben az Islanders

A New York Islanders kedden kétszeri hosszabbítás után nyert a Tampa Bay Lightning ellen, amivel 3–2-re szépítette a két csapat párharcát az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) Keleti főcsoportjának döntőjében.

A keddi találkozó 16. percében az Islanders szerzett vezetést, a Lightning a 25. perc elején egyenlített. A ,,gólváltásig" sem alakult ki túl sok gólveszély, mindkét oldalon kevés volt a kapura lövés, azt követően viszont több mint 68 percig eredménytelenül gyűrték egymást a csapatok, amikor a visszafogottabb támadójátékot nyújtó New York-i gárdában Jordan Eberle megszerezte a győzelmet érő találatot.

A csapatok orosz kapusai közül Andrej Vaszilevszkij (Tampa Bay Lightning) 22, Szemjon Varlamov (New York Islanders) 36 védéssel zárt, utóbbi különösen a hosszabbítás elején volt aktív.

,,Megvoltak a lehetőségeink, de nem mentek be. Ilyen a jégkorong, néha előfordul. Az ilyen mérkőzéseket a védekezéssel lehet megnyerni" – mondta a Lightning edzője, Jon Cooper.

Ezúttal sem léphetett jégre a Tampa Bay házi pontkirálya, Brayden Point, aki a párharc második felvonásán szenvedett sérülése miatt a harmadik összecsapásról is hiányzott már.

Point a rájátszásban 25 pontot (9 gól, 16 gólpassz) ért el 16 találkozón, míg a főcsoport döntőjében 7 pontot gyűjtött be (3 gól, 4 gólpassz) három összecsapáson – az első és második után a negyediken is játszhatott.

párharc következő mérkőzését csütörtök este – közép-európai idő szerint péntek hajnalban – rendezik. Amennyiben akkor sem születik döntés, akkor az szombat estére marad. A Nyugati főcsoportból a Dallas Stars már döntőbe jutott.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ       
Tampa Bay Lightning–New York Islanders 1–2 – kétszeri hosszabbítás után
A négy győzelemig tartó párharc állása: 3–2

forrás:NSO

Osztrák jégkorong-liga - Rajt új néven, 11 csapattal

Új néven rajtol pénteken a Hydro Fehérvár AV19 részvételével az osztrák jégkorong-liga: az elmúlt években EBEL néven ismert sorozat ettől az idénytől ICE néven fut.


Az osztrák bázisú ligának a székesfehérvári együttes mellett a RB Salzburg, a Vienna Capitals, a Black Wings Linz, az EC-KAC, a Graz99ers, a VSV, az Innsbruck, a Dornbirn, a HCB Südtirol, valamint a májusban csatlakozó Bratislava Capitals vág neki. Az előző évben résztvevő cseh Znojmo május végén gazdasági okokra hivatkozva visszavonta részvételi szándékát.
   
Az elmúlt idény a koronavírus-járvány hatására idő előtt, a negyeddöntőknél ért véget bajnokavatás nélkül.
   
Az új szezonban az alapszakasz a tervek szerint 44 fordulóból áll majd, négy pihenőnap mellett minden csapat 40 alkalommal lép jégre, minden riválissal kétszer hazai pályán és kétszer idegenben küzd meg.
   
A Hydro Fehérvár AV19 pénteken Grazban kezdi az idényt. A klub hazai mérkőzésein azok teljes időtartama alatt kötelező lesz a maszkviselés, a találkozókra tüneteket nem mutató, magát egészségesnek érző szurkolók engedhetők be, a csarnokban érintésmentes testhőmérséklet-ellenőrzést végeznek majd.
   
A klub idénynyitó sajtótájékoztatóján egy hete elhangzott: a csapat időben el tudta kezdeni a felkészülést, amely a körülmények miatt több ízben módosult. Ez minden klubnak hasonló mértékben nehezítette a dolgát a hektikusnak ígérkező idényre.
   
"Az ellenfeleink is hasonló cipőben járnak, így egymás játékerejét a bajnokság első felében fogjuk tudni igazán kiismerni" - fogalmazott a finn vezetőedző, Antti Karhula. "A jelenlegi helyzetben mérkőzésről mérkőzésre, körről körre haladunk és igyekszünk minden találkozón a legjobbat nyújtani."

forrás: MTI

NHL - Edzőt váltott a Montreal

Menesztették Claude Julient, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Montreal Canadiens vezetőedzőjét.


A patinás klub szerdán jelentette be, hogy a rossz eredmények miatt szerződést bontott a trénerrel, valamint Kirk Muller másodedzővel. Ideiglenesen Dominique Ducharme kapott megbízatást a vezetőedzői posztra, akinek egyik segítője Alex Burrows lesz.
   
A Montreal jól kezdte a koronavírus-járvány miatt csak január közepén indult szezont, ám a legutóbbi tíz összecsapásából csak négyet tudott megnyerni, sorozatban három vereséggel a kanadai csoportban visszacsúszott a negyedik helyre, és legutóbb szétlövésben kikapott a sereghajtó Ottawa Senatorstól.
   
A 60 esztendős Julien három szakaszban 201 győzelmet, 175 alapjátékidős és 50 hosszabbításos vereséget, valamint tíz döntetlent ért el a Canadiensszel. A Boston Bruinsszal 2011-ben Stanley Kupát nyert, míg 2009-ben őt választották az év edzőjének.
   
A 47 éves Ducharme az elmúlt két idényben másodedzőként dolgozott Montrealban, a kanadai junior válogatott szövetségi kapitányaként nyert világbajnoki arany- és ezüstérmet, míg hazája junior ligájában volt bajnok a Halifax Mooseheads együttesével.
   
A gárda legközelebb magyar idő szerint péntek hajnalban lép pályára a Winnipeg Jets otthonában.

forrás: MTI

Női jégkorong vb-re kijutott a Magyar női válogatott, ma már a második mérkőzésüket játszák. Az első mérkőzésüket 3-0-ra elvesztették Németország ellen, ma pedig majd 2 harmad játék után 0-4 a cseheknek. Ami félelmetes, hogy mindösszesen öt védése volt a csehek kapusának.
Ettől függetlenül Hajrá Magyarok! Már az is szép teljesítmény, hogy az A divizíóban vannak!

Bet365 on szerintem azt hiszik, hogy az osztrák ligás fehérvár játszik a Deac ellen.


Érdekes hír! Nekem az a legfurcsább, hogy ez az eset a finnekkel történik meg :o  Azt gondoltam volna, hogy ők az ilyesmi turpisságot inkább elutasítják, mert az ő nemzetük nem egy kiskapu kereseő, fair play szellemű ország, de úgy tűnik tévedtem ezzel a vélekedésemmel :P

Először kerülhet döntőbe a Gyergyói HK

Kőkemény párharc várható a jégkorong Erste Liga erdélyi elődöntőjében kedden, ugyanis nagyon szoros az állás a gyergyóiak valamint a brassóiak között. Olvasd tovább

Ezeket a mindenféle jégkorong-párharcokat sosem értettem...
Dániában play-off van, negyeddöntők. A főcsoportbeli első Aalborg játszik a Rungsteddel (akik 8.-ak voltak).

Első meccs: Aab-Rungsted 2-11 (7.00 oddsért...)
Második meccs: Rungsted -Aab 0-4

Ma lesz a 3. meccs, Aab-nak 1,30 a szorzója, lehet megint nyernek vagy 5 góllal a vendégek?  :-\

Idézetet írta: flamman Dátum március 14, 2023, 09:42:05Ezeket a mindenféle jégkorong-párharcokat sosem értettem...
Dániában play-off van, negyeddöntők. A főcsoportbeli első Aalborg játszik a Rungsteddel (akik 8.-ak voltak).

Első meccs: Aab-Rungsted 2-11 (7.00 oddsért...)
Második meccs: Rungsted -Aab 0-4

Ma lesz a 3. meccs, Aab-nak 1,30 a szorzója, lehet megint nyernek vagy 5 góllal a vendégek?  :-\

Én simán megpróbálnám, főleg olyan magas oddson, kis téttel.  ;)

Bet365-nél és unibetnél most nincs is a kínálatban, tényleg gyanús ez a meccs ::)