PDC Darts Világbajnokság 2021

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#30 december 17, 2020, 11:25:34, oakland23
Az átlagok és nézők között semmiféle, mondom, semmiféle kapcsolat nincs a dartsban. Attól sokkal inkább függ majd a 180-ak száma, hogy mennyi leget játszanak a tornán, mert az ugye nem mindegy. Vannak versenyek, ahol nincsenek nézők, mégis kb hétvégente születnek a 9 nyilasok ugye év közben, miközben a vb-n arra is várunk egy ideje, ha jól tudom. Szóval semmi, de semmi köze a nézőknek a 180-akhoz, legalábbis ez az én nagyon stabil véleményem. Ha valaki formában van, az ígyis úgyis jó, ha meg nincs, játszhat 100 ezer ember előtt, akkor sem lesz jobb.

Én mára egy Woodhouse-Lewis 7,5 darab 180 alatt opciót néztem ki, csak nem táltosodnak meg  ;D
Mondjuk azt jó lenne tudni, Lewis milyen formában van...

-Na meg ugye amit még akartam írni, hogy a pia sokkal inkább hatással van a 180-akra, emlékezzünk a vdBergh-Anderson roncsderbire. amikor Bergh ott megjelent, már a haja állásán ehetett látni, hogy picit többet és máshogy melegített  ;D


Idézetet írta: oakland23 Dátum december 17, 2020, 11:23:14

Én mára egy Woodhouse-Lewis 7,5 darab 180 alatt opciót néztem ki, csak nem táltosodnak meg  ;D
Mondjuk azt jó lenne tudni, Lewis milyen formában van...

Egyik ismerősöm pont ma írt rám FB chaten a meccsek kapcsán. Elég jó megérzései vannak neki is, és mára 3 tippjéből neki is ez volt az egyik, ugyanezzel a dilemmával!

A szerverről tegnap este elszállt mai előzetesemben pont ezt a dilemmát fejtegettem a meccs kapcsán, hogy vajon az őszi ET-on dobott 57-es átlagához képest mennyire tudta magát formába hozni Lewis? Nekem csodaszámba ment, hogy ideért a VB-re, de ha kimenetelt nézzük 1.7 a Woodhousera eléggé szép oddsnak tűnik első blikkre! Aztán ki tudja...lehet megint elődöntőig elmegy a walesi úgy, hogy mindenki lesajnálja! Két éve is ő volt a 72-es mezőnyben az a játékos, aki utolsónak kvalifikálta magát novemberben, aztán meddig elmenetelt..!

Razmáék nem tették magasra a lécet  ::)

Péntek este a mezőny legidősebb tagja áll tábla elé

A londoni darts-világbajnokság negyedik játéknapján színpadra lép többek között Luke Humphries, James Wade, na és a szingapúri legenda, Paul Lim is! Olvasd tovább


#34 december 17, 2020, 16:55:35, robmiller
Kicsit bővebb lére eresztett délutáni összefoglaló azoknak, akik esetleg lemaradtak volna a történésekről!

Madars Razma (Lat) – Toru Suzuki (Jpn) 3:0 (3:2, 3:2, 3:2)

Borzalmasan gyenge meccsel vette kezdetét a nap. Razmán egy-egy leget leszámítva mit sem lehetett érzékelni abból, hogy évek óta a PDC kötelékében versenyzik. Legalább annyira izgult, mint a VB-ken frissen debütáló japán ellenfele. Hozzáteszem az európai player szintén újoncnak minősíthető, viszont neki korábbról azért voltak már BDO-VB (2015, 2016) tapasztalatai. Igazából a lettnek hízelgő ez a 3:0-lás siker, ugyanis ha Suzuki az első két szettben 2:2-es leg-állásoknál elbírta volna a terhet, akkor bizony könnyen fordított eredmény is lehetett volna a kijelzőn! Sajnáltam a japánt, mert legalább egy szett-győzelemre rászolgált volna! A lettnek pedig annak ellenére, hogy a végére majdnem 90-es átlagot összehozott, nem sok jót jósolok Gary Anderson ellen, amennyiben sürgősen nem szedi össze magát fejben vasárnapig. Ez a mutatott színvonal bődületesen gyenge lesz erre a tornára.

Mike de Decker (Ned) – Edward Shoji Foulkes (Jpn) 0:3 (0:3, 1:3, 2:3)

Félelmetesen motivált attitűdben jött a színpadra a másik japán. Foulkes messze nem volt úgy betojva, mint az előző meccsen a honfitársa. Az elejétől érződött rajta, hogy vérszagot fogott, s nagyon bizonyítani szeretne! Ölni lehetett volna a tekintetével. Mindennek eredménye 3:0-lás sima első szett, és majd 110-es átlag! Ezt követően ugyan a mutatója fokozatosan visszaesett. Deckernek a végső esélyei fokozatosan szálltak el, s 0:2-től már gyakorlatilag veszett fejsze volt a mérkőzés mutatott játéka alapján. Látható volt, hogy nem tudott mit kezdeni Foulkes dinamizmusával, s ezzel a félig angol, félig japán származású rivális totálisan elbizonytalanította, míg a meccs végére már totálisan szétesett a németalföldi, akit érzékelhetően szétvetett a méreg az utolsó legekben. Azt hiszem Brendan Dolan alaposan felkötheti azt a bizonyos gatyaszíjat! Kőkemény meccs vár rá, ha Foulkes tartja ezt a bitang elszántsággal ötvözött játékszínvonalat! Ez a meccs tökéletesen mutatta ismét, hogy messze, nem szabad bedőlni az 1.20-as oddsoknak. Már az első legben 3 kör dobás után után live-ban felugrott 1.66-ra Decker szorzója, s onnantól nem volt megállás.

Ryan Murray (Sco) – Lourence Ilagan (Phi) 3:1 (3:2, 0:3, 3:2, 3:1)

A skót és a fülöp-szigeteki csatája szinte egyenlő erőket hozott! Inkább reálisabb lett volna egy 3:2-es eredmény valamelyik fél javára, de hát 2:1-es szett-állásnál Murray nagyon fontos pillanatokban dobta a 180-akat, s biztosította továbbjutását a következő körbe, ahol Michael van Gerwen vár majd a világbajnokságon frissen debütáló skótra!

Daryl Gurney (Nir) – William O'Connor (Irl) 3:2  (3:1, 3:0, 2:3, 1:3, 3:0)

Meggyőzően rajtolt a korábbi negyeddöntős észak-ír. Az első szettben 100 feletti átlaggal könnyedén lelépte O'Connort, s ebbe még a duplára való néhány rontás is belefért. A második szettben tovább fokozta a tempót (115-ös átlagot dobott ebben a 3 legben!), s immár vesztett menet nélkül húzta be ezt az etapot is Ekkor összességében 107,2-es átlagon állt a mérkőzést tekintve szemben O'Connor 90 körülijével. A harmadik szettben aztán valamennyire felébredt O'Connor, s szépíteni tudott, de ehhez az is kellett, hogy Gurney elcsesszen 2-3 meccsnyilat. Ezt követően O'Connor élt a lehetőséggel, belelkesült, és a 4. szettre 2:0-lás előnyre tett szert egy szép 122-es magas kiszállót is bemutatva, ahonnan már nem hibázott, s szinte semmiből döntő szettre kényszerítette Gurneyt! Itt már a meccs első felében a nagy mértékben különböző átlagok is elkezdtek közelíteni egymáshoz. Az észak-ír 100 alá süllyedt, O'Connor pedig felevickélt 95 környékére.  Az 5. szett elején 'Connor kiszállóra hibázott, s a rendkívül fontos break-lehetőséggel élt is Gurney, majd egy 180-nal alapozta meg a szett második legjét gyakorlatilag állva hagyva O'Connort és 2:0-lás előnyre szert téve, mindezzel újra a továbbjutás kapujába dobta magát már másodjára a meccsen. A győzelemhez a harmadik legben ismét elhibázott 2 meccsnyilat, ám szerencséjére O'Connor is rontott, ahonnan már nem volt visszaút. Gurney D8-cal első nyílra pontot tett egy igencsak simának induló, de annál meredekebb végződésű csörte végére! 

19:00-tól folyt. köv.


Csoro Jamie Lewis hogy rangat... pedig milyen szepen jatszott 3 eve meg ilyenkor, most meg (vannak ugyan jo korei) akkora szorassal jatszik, mint en a garazsban..

#36 december 17, 2020, 20:02:01, robmiller
Live-tipp
L. Woodhouse 180 2.5 over
@1.57
Legalább 3 leg van rá, hogy vállaljon még egyet. Jól megy neki viszonylag a tömeg. Két 180 megvolt, 6 db 140 mellett. Remélem még egy 180 beakad nála!

Azonnal dobta is szinte! :beerchug:

Btw. Woodhouse nagyon ráment a kiszállózásra: 145, 102, 101, 121....4. szettnél 73%-os a mérlege (8/11)

Nagyon nagy meccs volt, Lewis 0-2 ről fordított 3-2 re, a végén két 11 nyilassal behúzta! Igaz, nézők nélkül kicsit más ez a VB, de azért szerencsére vannak jó meccsek!  :ok:

#38 december 17, 2020, 21:06:59, peshark
Mondjuk ha Meulenkampot zavarja, hogy Krcmar jatszik a nyilaival hatul, akkor lenne bajban a fullon levo Ally Pallyben...

Reg idegesitett ember ennyire, mint ez a holland gyerek..

Az első szett alapján elég simának gondoltam ezt a Searle-győzelmet. Nem tudom mit vett be az amerikai a szünetben, de komoly kis meccs kerekedett ebből! Óriási volt Searle 170-es kerekítője, de Lauby 121-es, meg 148-as kiszállója is nagyot szólt! Brutálisan nyomják a tömeget!

Jo kis porgos meccs, amiben momentumok is vannak rendesen, lehet ez meg nagy drama a vegen :cya:

#41 december 17, 2020, 22:19:52, robmiller
Akármelyik is jut tovább - valószínűleg Searle - Jeffrey de Zwaan segge elkezdhet rezegni. Searle brutális!

Btw. hihetetlen mekkora különbség van átlag és átlag között. Délután Madars Razma brutálisan gyenge, színvonaltalan játékkal dobott 89,21-et. Most meg Lauby egy ekkora derbin, ahol záporoztak a két-triplás tömegek 88,98-on zárt! Pedig sz.rrá verte volna a lettet. Mondjuk az a gyenge első szett teszi ezt csalókává. Az elején 78-as átlagon volt, tuti beszedett az első szünet után valami "okosságot"  ;D

#42 december 18, 2020, 06:24:18, robmiller
Összefoglaló a csütörtök estéről!

Luke Woodhouse (Eng) – Jamie Lewis (Wal) 2:3 (3:0, 3:2, 1:3, 1:3, 1:3)

Az angol rögtön belevágott a közepébe, s egy 145-ös magas kiszállóval megspékelt breaket követően 3:0-ra bedarálta az első szettet. A második szettet ott folytatta, ahol abbahagyta, rögtön breakelt ismét egy 102-es check-outtal. A meccs elejéről sokat elmond, hogy Lewis csupán az 5. legben tudott elsőnek duplára dobni, annak ellenére, hogy átlaga ekkor teljesen elfogadhatóan 90 körül mozgott. Viszont ahogy lentebb peshark is írta, a walesi dobásain érződött, hogy a technikája nagyon szétesett az utóbbi időben. A második szett folyamán viszont Lewis elkezdett feljavulni, s oda-vissza vették el egymás kezdését, míg az igen szoros etap végén jól időzített tömegekkel, valamint megint egy 100 feletti kiszállóval (101) ismét Woodhouse vonulhatott elégedetten a szünetre. A harmadik szett első két legjét Lewis húzta be, s előnyét meg is tudta tartani, mindezzel összejött a szépítés. Ezt követően megjött a walesi étvágya, s a negyedik szettben rögtön hozta a kezdését, amit egy 121-es kiszállóval egalizált Woodhouse. Mindez kevés volt, mert Lewis nem vesztette lendületét, és egyenlített a szetteket tekintve kiélezve ezzel ismét a továbbjutás kérdését.  Az ötödik, döntő szettben pedig felspanolt állapotban elkezdett jönni még jobban a tömeg a walesinél, s 0:2-es szett-hátrányból ,,Dobey-s" comebacket produkálva bedobta magát a legjobb 64 közé!

Ron Meulenkamp (Ned) – Boris Krcmar (Cro) 3:1 (0:3, 3:0, 3:2, 3:1)

Krcmar karrierje első VB-jén nem szórakozott a meccs elején. Az első szettet 110 körüli átlagon hozta sima 3:0-lal, állva hagyva ezzel Meulenkampot! A holland a második szettre már összeszedettebb lett, bár a tömeg még mindig a horvát ellenfelénél jelentkezett markánsabban. Ennek ellenére Meulenkamp szintén 3:0-lal vágott vissza Krcmarnak! A 3. szettben a holland 1:0-lás leg-állásnál lélektani szempontból komoly break-lehetőséghez jutott, de 24-ről 3 nyíllal nem tudott kiszállni, s a horvát azonnal egyenlített.  Mindeközben Krcmar megdobta a torna 100. 180-asát is! Gyakorlatilag kiegyenlítődtek az erőviszonyok, s a szettben mindketten hozni tudták a kezdéseiket, ami Meulenkamp sikerével zárult, így a holland megfordította a mérkőzés állását. A negyedik szettre a kiszállózási mutatók is totálisan megegyeztek, mindketten egyaránt 35%-os pontossággal (6/17) értékesítették a check-outokat. Minden amellett szólt, hogy sor kerülhet döntő-szettre, ám 1:1-es leg-állásnál fontos pillanatban Meulenkamp breakelni tudott, igen nehéz helyzetbe hozva ezzel Krcmart. 2:1-es vezetésnél dobott 180-ának hatására óriási előnybe jutott, ám jó pár meccsnyilat eldobott D3-ra, mire nagy nehezen be tudta húzni a mérkőzést.

Ryan Searle (Eng) – Danny Lauby (USA) 3:2 (3:0, 2:3, 3:0, 2:3, 3:1)

Az angol a meccs abszolút favoritjaként nem szórakozott a kezdésnél. Meggyőző játékkal húzta be az első szettet, igaz a debütáló amerikai nagyon nem hangolódott rá a tornára, amit mutatott a három leg utáni 78-as átlaga. A szünetről mindenesetre harapósan érkezett vissza a jenki, s rögtön behúzta a kezdését, amit Searle egy 180-nak és némi szerencsének köszönhetően egalizálni tudott.  Ezt újabb amcsi előny követte egy pazar 121-es magas kiszállóval megspékelve. A szettben egyébként mindketten brutálisan dobták a tömeget, Lauby átlaga több, mint 10 ponttal javult az első etaphoz képest, míg Searle mutatója 100 körüli értéken mozgott.  Igazi adok-kapok kerekedett ki egy unalmas kezdő-szett után. A második szettben döntő legig vitték a csörtét, amit Lauby húzott be egy 148-as high-checkouttal! Searle miután ízelítőt kapott abból, hogy ez a meccs bizony lehet nem lesz sétagalopp, a harmadik szettet megint hibátlanul húzta be 3:0-ra úgy, hogy közben azért Lauby is jól dobta a tömeget.  A negyedik szett elején Lauby kiszálló-probléma miatt nem tudta hozni a kezdését, amit Searle rögtön kihasznált és breakelt. Ezzel nem volt vége a dalnak, mert az amerikai vissza-breakelt, egalizálva ezzel a leg-állást, majd azon nyomban egy 180-assal spékelve a vezetést is átvette! Searle ezt követően hozta kezdését, így 2:2-es állásnál Lauby az életben maradásért kezdett. Az angol azonban egy 177-es, majd 140-es dobással begyújtotta a rakétákat. Az amerikai tartotta vele lépést, s végül kihasználta, hogy az angol 6 meccsnyilat elhibázott, ezzel döntő-szettre kényszerítve őt.  A végső menetben továbbra is záporoztak a két-triplás tömegek, s mindenki hozni tudta a kezdését.  Gyakorlatilag szinte csak a 140-eseket üvöltött a speaker! 2:1-es Searle vezetésnél Lauby továbbra is bírta a fokozódó nyomást. Searle időközben a leg végén sorra dobta el a meccsnyilakat, s végül a 12-et tudta értékesíteni szerencséjére. Egyértelműen a torna eddigi legmagasabb színvonalú, s talán a legizgalmasabb meccsét láthattuk, mely egy olyan csörtéből alakult ki, amit előzetesen sokan - köztük én is - totálisan egyoldalúnak tartottak az angol javára! Itt a crowd tuti őrjöngött volna!  Minden tisztelet Mr. Lauby! Szerintem hallani fogunk még róla a jövőben! A holland Jeffrey de Zwaan pedig felkötheti a nadrágszíjat ez ellen a Searle ellen!

José de Sousa (Por) – Ross Smith (Eng) 3:1 (0:3, 3:1, 3:1, 3:1)

Az első szettben nagyon nem muzsikált jól a Grand Slam-győztes portugál, Smith rögtön egy 3:0-lás szett-győzelemmel indította a nap utolsó mérkőzését.  A második szettben továbbra is sűrűn voltak hibázások, fejcsóválások mindkét oldalon, viszont ebből az etapból már Sousa jött ki jobban, így egalizálni tudott. Igazából ezt a meccset már csak fél szemmel követtem, miután láttam, hogy az este fénypontján, a tűzijátékon már túl vagyunk. Konstatáltam, hogy a portugál megfordította az eredményt, majd ezt követően a negyedik szettben bebiztosította továbbjutását a harmadik körbe. Az első szett alapján én többet vártam Smithtől, de időben ébredt Sousa, így elmaradt a meglepetés!

Tyú, én tegnap feltoltam 100K-t Searle-re az első leg után 1.083-on, mondom nagyon sima 8000 lesz ebből. Hát végül meglett, de minden volt, csak sima nem. Nekem az egyik kedvencem Searle, de ha nem fogadok rá, simán a Lauby gyereknek szurkolok  ;D

A Lewis meccsel meg nagy mákom volt, behúztam 180-ait underre 3,5-ből, amikor láttam, két kövér egyessel nyitja az első két körét. Aztán két szett után cash outoltam, elmentem fürdeni, mire jövök vissza látom, hogy egál van, és a tippem rég elment volna...

Mai délutáni meccsek nem hoznak lázba egyelőre, majd élőben ami adódik. Tegnap pl. még a bet365 sem nagyon reagálta le, hogy Razma az első 2-3 legje után a T19-re kezdett, szóval a 180-akra szinte esély sem volt, ráadásul jött neki lenn a tripla elég jó aránnyal, szóval ott is még 2,5-ből és majd 1,5-ből is lehetett underezni, tényleg inkább az élőre kell koncentrálni, sokszor annyira másképp alakul egy meccs, mint várjuk, hogy hihetetlen. Ez a Lauby is a semmiből mekkorát játszott...

Hátha ma délután is lehet fogni valamit, én már pre-match nem nagyon teszek semmit. Legalábbis egyelőre, ami a ma délutánt illeti

#44 december 18, 2020, 14:37:26, robmiller
Live-tipp
D. Labanauskas 180 1.5 felett @1.61


2:0-lás szettelőny szünetében tettem a tétet. Egyet már dobott a litván, öt darab 140 mellett. A kínai éledezett valamennyire a második szettben, de igazán komoly veszélyt egyelőre nem jelent Luckyra. Remélem, hogy az elkövetkezendő, legalább három leg valamelyikében odapörköl még egy 180-at. Kezdésből nagyon adná rögtön kis mentális bombaként!

És rögtön elsőre!!! Egyre jobban imádom ezt a VB-t  :beerchug: