Téli olimpia 2022

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#15 január 28, 2022, 09:19:20, MessiÁs
  Talaltam egy szamomra teteszetos fogadast sifutasra. Persze a tipp csak akkor értelmezhető ha egyik sem lesz covidos, tehat mindketten egeszsegesek.

Siatlon, ffi, 15+15km

Niskanen vs Bolshunov

Bolshunov vegez előrébb
odds:1,83
bet365

Tömegrajtos verseny, elso 15km klasszikban. Klasszikban iden uralja a mezonyt Niskanen, de amugy Bolshu is extra benne. Tavaly jobb is volt mint a finn, de a nyari felkészülés egeszsegugyi problemak miatt felrement. Az orosz mutatott eletjeleket, lehet altatott eddig. A lényeg Bolshu jobb a masodik 15kmes szabadban mint amennyit kaphat klasszikban Niskanentol. Eleve elszakadni is nehez az elejen, de ha sikerul is a finn-nek 15 20mpnel tobbet nehez elkepzelni elonynek, annyit szabadban meg az orosz siman visszahoz. Aztan ha a vegen egyutt vannak, az orosz jobb sprinter es a megindulasa is jobb.

#16 január 28, 2022, 09:18:43, MessiÁs
Nokre ugyanez a verseny csak 7,5+7,5km


E Andersson elorebb vegez mint K Hennig

odds:1,72
bet365


Andersson sokkal jobb szabadban mint a német, es a TdSkin se volt rossz. Kb azonosak klasszikban, de nem tudom elkepzelni hogy a svéd ne verje meg a nemetet szabadban a tav második feleben.


Mindket tipp targytalan, mert csak a kalsszikua resztavra vonatkozik.


A vegyesváltóval rögtön érmet szerezhet Magyarország?

Érdemes rögtön az olimpia első "érmes" napján a short track programját követni! Olvasd tovább


Végre megtaláltam az unibeten hogy lehet tenni az országok érmeire, aranyaira..

Nekem tetszik a svéd over 6,5arany (1,62) és az over 19,5érem (1,72)
Ha csak az aranyakat nézzük, 2-3 leeshet biatlonban, a két Öberg lány minden számban esélyes és a fiúknál is odaérhet Samuelsson. Vegyesben is esélyesek sőt, simán nyerhetnek női váltóban is. Ugyanígy 2-3 leeshet női sífutásban. Abszolút favoritok női sprintben és csapat sprintben, plusz Karlsson és Andersson , de főleg előbbi megszorongathatja  bármelyik egyéni számban Johaugot. Sőt én úgy számolok egyikben meg is veri. Nálam a női váltójuk is jobb mint a norvégok. Aztán ott van a curling, mindhárom számban esélyesek, de főleg a nőknél. És hát Nils van der Poel, akinek az 5000 és 10000es gyorskorcsolya győzelmét 1,15 és 1,05ért adják.

Az érmeket nézve ez a 20nem sok. Biatlonban a 3váltóban éremesélyesek. Nőknél bár nagy a konkurencia, bármelyik számban odaérhetnek az Öberg tesók. Teljesen reális 6-8érem, ahogy sífutásban is. Az összes női számban lesz svéd érmes plusz az összes váltóban. Egyéni sprintben a két legjobb az svéd(a tavalyi legjobb ki se jutott mert sérült),sprint váltó az is tuti és hát a korábban említett Karlsson és Andersson. Itt legalább 8cal számolok és akkor ott van még a curling és a van der Poel az megint 4-5érem. Szóval ennyivel már ott is vagyunk a határon. De van még egy Hectoruk alpesi siben,és a csapat is bőven éremesélyes.

Akiket kevésbé ismerek,de  Oliwer Magnussont is aranyra predesztinálják Big Airben freestylse siben, síkrosszban Sandra Naeslund szintén arany esélyes.

Nyilván jól lötték be a határokat de a svédekben 8-9 arany is benne lehet. A kulcs a svéd lányok ELvira és Hanna Öberg és a női sífutók.

#21 február 02, 2022, 13:04:49, MessiÁs
Bár utálok underre fogadni és német buzi vagyok ;D  tehát a németeknek drukkolok, de szerintem ez a 10,5arany az nagyon sok. 18ban 14et szereztek, de 7et olyan sportágban ahol most kinéz egy nagy kövér 0. Biatlonban (3) északi összetett(3) és műkorcsolya(1).

Biatlonban nincs egy darab esélyesük sem. 18óta visszavonult Dahlmeier aki kettőt is nyert és Pfeiffer aki haza vitte a harmadikat. Most meglepetés lenne ha egy is összejönne.
Északi összetettben domináltak, 3szám 3 arany, csak hogy azóta előkerült egy Rieber és Lamparter. Előbbi az igazán nagy favorit plusz a váltóval a norvégok. Szintén kinéz egy 0. És a Savchenko Massot páros sincs már.
Ahol nyerhetnek aranyat az a bob és szánkó, itt összejöhet 6arany bőven, de ez még mindig csak 6. Ahol jók a németek még az a síugrás, de az is aztán full lutri. Van vagy 5-6 ember(Kobayashi, Lindvik, Granerud, osztrákok)  aki simán nyerhet abból max egy német, Geiger a reális. A csapatban jók lehetnek,de azért a norvégok és osztrákok simán előzhetik őket. Max egy aranyat adnék itt.

Nálam sajnos ez a német csapat max 8-9 arany ha beesik 1-2 meglepi, de az a 11 az nagyon sok.

Tipp: under 10,5 arany
odds: 2,10

Semmi hírt nem találtam a norvég sífutókról, most két nappal a rajt előtt hogy látod a norvég arany tippet?
A németek a második legesélyesebbek, de pont most írtad, hogy max 10 arany kb.
A bwin már kétszeres cash outot fizet, de nem engedném el a háromszoros pénzt szívem szerint.

Ha nincs hir az jo hir.

A fiuknal Klaebo egeszseges, az kapasbol 4 arany, az sem számít hogy Kruger a siatlon cimvedoje covidos. Az 5is benne van Klaeboban, mert a 3 tuti mellett, a (sprint,csapat sprint, valto) siman nyerhet 2egyenit, az 50kmt es a siatlont. Igy hogs a siatlon az elso szam, nem lesz faradt, ha a vegeig ott tud maradni, es eleg jo formaban volt telen hogy realis esely legyen erre akkor nincs aki lesprinteli. A noknel Johaug se covidos, azonban o kesobb erkezik mint a nagy vetelytars svedek, igy egy minimalis hatranyban van , a svédek most is edzenek mar Kinaban.

A biatlonban,eszaki osszetettben plusz a sifutasban tovabbra is kinez 13-15arany, ezek mellett ott a siugras es Kilde.

Nem aggodok mert 15arany az tuti es annyit senki se fog elerni.

A mostani 1,3 koruli odds is a bizonytalan covidnak szól.

A ma kijott gracenote tovabbra is sima
https://www.gracenote.com/virtual-medal-table/

#24 február 03, 2022, 17:25:37, MessiÁs
Az van hogy Riiber kovidos. Ez megborithatja a nemet arany tippet, mert csapatban nagyon eselyesek igy. (eszaki osszetett)

Es a norvegoknak minusz 2 3 arany.

Ennek ellenere meg mindig sima a norveg arany, ha mondjuk sifutasban es biatlonban nem lesz tobb pozitiv.

Frissites: Ha szerdaig produkal zsinorban 2 negativ tesztet indulhat.




Nem megbántva senkit, aki komolyan veszi, tényleg nem ez a szándékom, de ez így kábé teljes lutri, hogy kiről derül ki reggelre, hogy covidos. Fogadás szempontjából kb értelmezhetetlen, ami történik.

Idézetet írta: TiB Dátum február 03, 2022, 17:50:01Nem megbántva senkit, aki komolyan veszi, tényleg nem ez a szándékom, de ez így kábé teljes lutri, hogy kiről derül ki reggelre, hogy covidos. Fogadás szempontjából kb értelmezhetetlen, ami történik.

Teljesen igazad van. A sokkal jobban terjedo omikron miatt tiszta káosz van. Plusz a hidegebb parasabb ido is konnyiti a terjedést. Mert nyaron azert eleg jol megusztuk Tokyoban..

Idézetet írta: MessiÁs Dátum február 03, 2022, 21:10:23Teljesen igazad van. A sokkal jobban terjedo omikron miatt tiszta káosz van. Plusz a hidegebb parasabb ido is konnyiti a terjedést. Mert nyaron azert eleg jol megusztuk Tokyoban..

A cikk alapján

https://444.hu/2022/02/03/extrem-hideg-palya-varja-a-pekingi-olimpian-a-biatlonosokat

+ a covid miatt hatalmas  meglepetések lesznek.

Érdekelne erről a vélemény:
https://telex.hu/sport/2022/02/01/sifutas-silec-kenes-vakszolas-betiltott-fluor-vegyulet-c8-jo-csuszas-kornyezetvedelem-mint-a-dopping-botrany-biatlon-ho-olimpia

https://www.world-today-news.com/cheating-with-fluoride-in-the-scandinavian-cup-in-falun/

Lebukhatnak mondjuk a svédek vagy a norvégok, ha csalnak? Mert a cikk azt írja, hogy szinte lehetetlenség kimutatni, de különben is nehezen ismernék be a versenyzők a használatát, főleg egy olimpián. Olyan létezik, hogy mondjuk egy stabil top15-es futó ezt használja az olimpián (minden mindegy alapon), míg mondjuk a norvégok és a svédek "beijednek" és mellőzik a cuccost, aztán valaki "hátulról" megnyeri, akinek idén köze nem volt a győzelmekhez? Vagy az lesz, hogy minden top versenyző használja, aztán döntsön az erőnlét és a covid?

#29 február 03, 2022, 23:15:05, MessiÁs
Azt irjak errol a c8rol hogy vizesebb, tehát olvadaspont feletti hőmérsékletnel, a tapados honal mukodik igazan.
Pekingben jelenleg csúnya fagyok vannak, a palya inkabb jeges, es porhavas, nem hinnem hogy nagy befolyással lenne az eredmenyekre.


Azonban a szemelyes tapasztalatom az hogy biatlonban sokkal sokkal gyakrabban vannak mostanaban varatlan futoteljesitmenyek. Egyik heten kap 1percet a palyan majd kovetkezo heten a legjobb futoidot tolja. Es ha belegondolok a legtöbb vk helyszínen decemberberben, januarban enyhe idő volt.


Egyebkent a cikkben a svedek akik nyertek azon a kupan, Poromaa es Sundling abszolut futottak meg kategoria, foleg távolsági versenyeken. Tehat ha nem ok használták, akkor sokat nem ér(mert igy se vertek meg oket), ha ők használták, azt meg nehez feltételezni hogy vkn sose probaltak ki. Es vks tavolsagi versenyrol nincs komoly eredmenyuk, mindket sved egy 10 és 15kmes versenyen 1percet legalabb kap a győztestől. Vagyis mindenki használja.

Elképzelhetetlennek tartom hogy mondjuk a norvegok ha eddig használták azt mondjak hogy koszi most nem, es hagyjak hogy agyon verjek oket egy olyan sportban ahol 6-8arany az elvaras. Szoval tul nagy meglepetes nem lesz. Niskanen, Klaebo, (mas norveg) Bolshunov es Johaugek fognak osztozni az aranyokon.