Az orosz-ukrán háború hatása a sportra

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Jogosnak tartod, hogy az orosz sportolókat/csapatok kizárják a nemzetközi versenyekről?

Igen
18 (62.1%)
Nem
11 (37.9%)

Összes szavazó: 29

Szavazás lezárva: március 06, 2022, 10:40:41

A francia kormány elkobozza az orosz oligarchák Franciaországban parkoltatott vagyonát
https://hvg.hu/ingatlan/20220228_A_francia_kormany_elkobozza_az_orosz_oligarchak_Franciaorszagban_parkoltatott_vagyonat?fbclid=IwAR1XDag3xPhixn-nUjSFZlLmR1kE1ReLtMZMjq3cfQfhEk6BTXU4gy9G5Do

A www.sportfogadas.org -on a "Mi lesz a Schalke, Chelsea vagy épp az orosz klubok sorsa?" címmel megjelent és a https://www.sportfogadas.org/elozetesek/mi-lesz-a-schalke-chelsea-vagy-epp-az-orosz-klubok-sorsa linken található nagyon jól megírt összefoglaló alapján szerintem Dmitry Rybolovlev álmatlan éjszakái hirtelen nagyon hosszúak lettek.

Egyelőre még nem WimbledOFF, hanem WimbledON.

Az ITF felfüggesztette Oroszországot és Fehéroroszországot a csapatversenyekről, valamint az illetékesek törölték a moszkvai ATP és WTA tenisztornákat.
Ugyan elsőre még úgy tűnt, hogy az orosz és a belarusz teniszezők egyike sem indulhat majd a Grand Slam-tornákon, mivel azokat az ITF rendezi, gyorsan kiderült, hogy szó sincsen egyéni versenyekről, hanem kizárólag csakis a csapatversenyekről van szó.
Vagyis Daniil Medvedev, Andrey Rublev, Anastasia Pavlyuchenkova, Victoria Azarenka, Aryna Sabalenka és társaik indulhatnak majd a Roland Garroson, a Wimbledonon és a US Openen, viszont nem játszhatnak majd a Davis Kupa és a Billie Jean King Kupa mérkőzésein.

Ha jól értettem.

The UCI has banned Russian and Belarusian teams from competition 'until further notice', though Russian and Belarusian riders on foreign teams are still free to compete.

A nemzeti jelképek, zászlók, himnuszok tilalma azt is jelenti, hogy Aleksandr Vlasov orosz bajnok (Bora-Hansgrohe) nem viselheti nemzeti bajnoki mezét, de Vlasov és más, külföldi csapatokban regisztrált orosz és fehérorosz versenyzők számára engedélyezett részt venni az UCI rendezvényeken.
Az olyan országúti versenyzők, mint Pavel Sivakov (Ineos Grenadiers), Aleksandr Riabushenko (UAE Team Emirates), Alena Amialiusik (Canyon-Sram), Maria Novolodskaia, Alena Ivanchenko (UAE Team ADQ), Tamara Dronova és Diana Klimova (Roland Cogeas Edelweiss)  folytathatják a versenyzést.

https://www.cyclingnews.com/news/uci-bans-russian-and-belarusian-teams-from-competition-until-further-notice/?utm_campaign=socialflow&utm_content=cyclingnews&utm_source=facebook.com&utm_medium=social&fbclid=IwAR1nk91e8AaOdqmO3X1bXJW8jqXDCaxsZH1zsCwdHgEoydnXVVdOJrgZqWY

Ha gondoljátok és valakinek van elég pénze, akkor tehet ajánlatot, Abra bácsi örülne, lehet akciósba is megvehető:
Abramovics már a héten eladhatja a BL-győztes Chelsea-t
https://index.hu/sport/futball/2022/03/02/abramovics-mar-a-heten-eladhatja-a-bl-gyoztes-chelsea-t/

Adidas suspends long-running Russian Football Union partnership

Adidas has announced the suspension of its collaboration with the Russian Football Union (RFS) with immediate effect.

The decision comes as several high profile sports organisations cut all ties with Russian-affiliated bodies or companies due to the conflict in Ukraine.

The German sportswear brand has been the kit manufacturer for the country since 2008, and designed the shirts for its home World Cup in 2018. The Russian National Team first wore adidas when playing Wales on 10 September in Moscow in the qualifying match for FIFA World Cup 2010.

Prior to the termination, the last agreement stated that the contract would be extended until 2026.

Az Ukrán Biatlonszövetség és a Nemzetközi Biatlonszövetség a hivatalos honlapján megerősítette a szomorú hírt, miszerint az oroszok elleni harcban, Harkiv közelében mindössze 19 évesen elhunyt a korábbi juniorválogatott Jevgenyij Malisev.

Forrás: NS.hu

,,Követeljük Csercseszov vezetőedző menesztését, aki az agresszor országot képviseli és még mindig nem tett nyilvános bejelentést az ukrajnai orosz invázió ellen. Csercseszov többször is kiállt Putyin és rezsimje mellett. Határozott fellépést követelünk a Ferencváros vezetőségétől. Ellenkező esetben, Ukrajna népe nem bocsátja ezt meg Önöknek."
(Anna Rebrova, a Fradit korábban edző Szerhij Rebrov felesége)

https://www.instagram.com/annarebrova31/

Nem tartom korrektnek, hogy szinte mindenhonnan kizárják az Oroszokat.. Az OK, hogy ne legyen ott rendezve BL döntő/ EB/VB stb., de a csapatok játékosok miért szívnak?

Idézetet írta: gerry Dátum március 03, 2022, 18:26:02Nem tartom korrektnek, hogy szinte mindenhonnan kizárják az Oroszokat.. Az OK, hogy ne legyen ott rendezve BL döntő/ EB/VB stb., de a csapatok játékosok miért szívnak?

Egy folyamatot akarnak elindítani: kizárnak sportolókat, elhagyják az országot a nagyobb cégek, bankok mennek csődbe > ezekből juthatnak információhoz a kevésbé "tanult" állampolgárok. Egy olyan nép, akinek alsóhangon 40-50%-a semmiről sem tud, azokat csak így lehet észhez téríteni. Ha előbb vagy utóbb, de érzik a nyomást, érzik, hogy gond van, akkor lehetséges lázadás (ennek én még mindig kevés százalékot adnék). Ha felszólalnak idővel sportolók, akkor az emberek látják, hogy hoppá, itt tényleg van valami. Ovecskin egyelőre minimálisan szólal felt, Dzyuba csöndben, amint ők is beszélni kezdenek, úgy változik a helyzet, egyre nagyobb lesz az elégedetlenség.

Ha jól sejtem, akkor egy forradalmat akarnak kirobbantani, ami elviszi Putyint. Érzi Nyugat is, minden más beavatkozás világháborúhoz vezetne. Más eszköz nincsen, amiből ért a nép.

Idézetet írta: gerry Dátum március 03, 2022, 18:26:02Nem tartom korrektnek, hogy szinte mindenhonnan kizárják az Oroszokat.. Az OK, hogy ne legyen ott rendezve BL döntő/ EB/VB stb., de a csapatok játékosok miért szívnak?

Figyu, az orosz biatlonosok,sifutok mind katonak. Toluk kapjak a fizetest. Ugyan bevetni nem fogjak oket. Van egy ukran biatlonos Pidruchnyi,aki most Lahti helyett az orszagat vedi. Eleg fura lenne ha ekozben meg a katona oroszok versenyezgetnenek es a katonatarsaik megolnek az ukran biatlonost..

Idézetet írta: gerry Dátum március 03, 2022, 18:26:02Nem tartom korrektnek, hogy szinte mindenhonnan kizárják az Oroszokat.. Az OK, hogy ne legyen ott rendezve BL döntő/ EB/VB stb., de a csapatok játékosok miért szívnak?

A legtöbb szankcióval egyetértek de ez a kollektív bűnösség elve már ijesztő.

Idézetet írta: MessiÁs Dátum március 03, 2022, 18:49:47Figyu, az orosz biatlonosok,sifutok mind katonak. Toluk kapjak a fizetest. Ugyan bevetni nem fogjak oket. Van egy ukran biatlonos Pidruchnyi,aki most Lahti helyett az orszagat vedi. Eleg fura lenne ha ekozben meg a katona oroszok versenyezgetnenek es a katonatarsaik megolnek az ukran biatlonost..
Most hallom, hogy a téli para olimpiáról is kizárják az oroszokat. Ők is katonák?
A női kézilabda BL-ből is kizárták az orosz csapatokat, miközben nem csak orosz lányok szerepelnek. És még lehetne sorolni. Az USA is végrehajtott a II. vh óta sok-sok agresszív háborút (PL. Vietnám). Egyszer sem hallotam, hogy amerikai kosarasokat, atlétákat ezek miatt eltiltottak volna.
Ebből az egész háborúból csak az USÁ-nak és Kínának származik haszna.

Idézetet írta: kompresszor Dátum március 03, 2022, 19:17:41Most hallom, hogy a téli para olimpiáról is kizárják az oroszokat. Ők is katonák?
A női kézilabda BL-ből is kizárták az orosz csapatokat, miközben nem csak orosz lányok szerepelnek. És még lehetne sorolni. Az USA is végrehajtott a II. vh óta sok-sok agresszív háborút (PL. Vietnám). Egyszer sem hallotam, hogy amerikai kosarasokat, atlétákat ezek miatt eltiltottak volna.
Ebből az egész háborúból csak az USÁ-nak és Kínának származik haszna.


Rossz oldalrol kozelited meg. Nem azert kell oket hagyni mert az usat sem zartak ki, hanem szimplan oket is ki kellett volna. Csak hogy veluk nem tettek meg nekem nem elegseges indok hogy akkor ezert maradjanak az oroszok..

Es igenis nyomast kell gyakorolni az oroszokra minden eszkozzel.


Es akarmilyen is az usa, akarmit is tett orszagok, rezsimek ellen, miattuk nem kell félnunk hogy bejonnek az orszagunkba vagy akar europaba es elfoglaljak. Attol sem kell felnunk hogy ok nyomjak meg eloszor az atom gombjat. Es nem is fenyegetnek az atommal.

Tegyuk a szivunkre a kezunket, kitol felunk jobban? Usatol vagy az oroszoktol?

Azt kéne megértenie az embereknek, hogy jelen helyzetben azzal tesz a világ a legjobbat az oroszoknak, ha teljesen elszigetelik őket. Nekik meg kell újulni, mert különben ez világháborúvá fog eszkalálódni. Korábbi hozzászólásaimban írtam: olvassátok el a II. világháború kezdetét (lengyelek megszállása stb.), mintha kezdenénk elölről mindent (az sem véletlen, hogy megannyi náci utalás van az oroszok jelenlegi történelmében...).

Ez az ember nem fog megállni, honnan tudom? Onnan, ha tényleg Donbasz vagy Krím lett volna a végső cél, akkor a "függetlenségük" után fogják és megerősítik a régiót, ehelyett elindult Kijev felé. Miről beszél azóta Putyin? Nácitalanításról. Volt egy orosz elemző, aki elmondta: Putyinnak van minimális és maximális célja. Lehetséges, hogy félreértelmezték a helyzetet és már nem Ukrajna a maximális cél.

Az utóbbi 77 évben nem volt ehhez fogható veszély a világban. Hiába volt délszláv háború, hiába volt hidegháború és még lehetne sorolni. Akkor nem állt szemben a világ egy ilyen vezető, aki bármire képes. Az a legkisebb gond, hogy a kínai sportolóknak előnyük lesz ebből, megmondom őszintén, leszarom, ahogyan azt is, hogy USA-t anno nem zárták ki. Ha elkerülünk ezzel egy világháborút, akkor felőlem a komplett orosz sportszekciót eltilthatják egy életre.

Drasztikus lépések kellenek, mert ez nem egy szimpla helyzet, hanem a világunk biztonsága forog kockán. Egyik nap még Donbasz, utána Kijev és az általuk vélt nácik, majd mi következik? Nyugat még így is rendkívül óvatosan fogott hozzá, hiszen megy az internet az oroszoknál, nem mondtak fel egy csomó szerződést, mert USA-nak sem teljesen érdeke, hogy anyagilag rosszul jöjjön ki a helyzetből. Ezt lehetne jóval szigorúbban is kezelni.

Itt a jövőnk a tét, ezt kell megérteni. Az, hogy 2-5 vagy 10 év múlva egy putriban fogunk élni (ha egyáltalán élünk), vagy biztonságban és fejlődhetünk. Ezt az embert az elmúlt 23 évben nem sikerült csírájában elfojtani, most kell behozni a lemaradást. Lehet itt finomkodni a szavakkal, de szerintem nem érdemes. Én magam részéről rendkívül dühös vagyok, mert nem ilyen életet képzeltem el, hogy még családalapítást tervezni se tudok, mert bármikor megtörténhet, hogy új szomszédunk lesz, aki gondolhat egyet és azt mondja: magyaroknál sok az oroszellenes náci, ideje elfoglalni (és akkor bizony mehetünk a frontra). Mintha 1939 nyarán hallotta volna már ezt a kifejezést a világ, amikor Hitler ezért ment "megtisztítani" Lengyelországot...  És amit eddig nem sok helyen láttam leírva: ez nem orosz-ukrán háború, ez egy szisztematikus népírtás. Kiírtják a szomszédainkat.

Mintha egyre több emberben kezdene tudatosulni, hogy milyen potenciális veszélyeknek vagyunk kitéve. Nem csak az esetleges világháború, de az infláció is fájó lehet. Mondjuk az elsőből gyakorlatilag következik a második. S ugye előfordulhat élelmiszerhiány is, s ez a három olyan együtt, hogy jelzőt most nem is keresnék rá. Szóval, ma előttem a pénzváltónál ránézésre 3-5 mft értékben vett valaki eurot és dollárt, szép 100-as címletekben. Egyik kollégám, aki egy hónapja még poénkodott a bevásárlásaimon, már a babatápszereket nézi, hogy miből mennyit raktározzon, a szomszédunk pedig vett tűzifát a 20 éve nem használt cserépkályhához. Valamiért mindig előjön az a kritika, hogy túl negatív vagyok, meg hogy pánikolok. Először is, a gondolataim semmilyen befolyással nem bírnak a világ biztonságára, másrészt pánikolni inkább a felkészületlenek szoktak. Remélem, azért mindenki tesz némi óvintézkedést.