Giro d'Italia 2023

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Ki lesz a 2023-as Giro d'Italia nyertese?

Remco Evenepoel
3 (60%)
Primoz Roglic
0 (0%)
Geraint Thomas
0 (0%)
Tao Geoghegan Hart
1 (20%)
Joao Almeida
1 (20%)
Aleksandr Vlasov
0 (0%)

Összes szavazó: 5

Szavazás lezárva: május 11, 2023, 09:42:22

Ebben a témában lehet beszélgetni a 2023-as olasz kerékpár versenyről.

Giro d'Italia: Evenepoel vagy Roglic, ez itt a kérdés!

Kezdetét veszi az év első háromhetes körversenye, a Giro d'Italia. Egy podcast keretében kitérünk az összetett tippekre,  Olvasd tovább



Lehet szavazni a győztesre. Szerinted ki lesz a végső befutó?

A verseny kezdetekor a következő oddsokat kínálja az Unibet:

Remco Evenepoel - 1.70
Primoz Roglic - 3.00
Geraint Thomas - 11.00
Tao Geoghegan Hart - 12.00
Joao Almeida - 15.00
Aleksandr Vlasov - 17.00


Giro d'Italia: Pedersen megcsinálná a Grand Tour triplát

Az első sprint mindig kaotikus a háromheteseken, de mi most megpróbáltunk biztos tippeket hozni számotokra a Giro d'Italiáról.  Olvasd tovább


#6 május 07, 2023, 18:30:36, Pozzato
A kaotikus első etapok újabb felvonása, Jonathan Milantól ez férfimunka volt.  :beerchug:

Ez az, mikor van három toronymagas favorit, majd jött egy bukás, rossz helyezkedések, aztán három szinte outsider jött a dobogóra. Kaden Groves előtt nagyon komoly esélye volt, de nem volt meg az ereje hozzá. Az lesz érdekes, hogyan alakul az összetett, bukás 3,5 km-rel a vége előtt volt, így nem kapnak azonos időt, az ott elől egy eléggé karcsú csoport volt, Roglic, Evenepoel, Caruso volt, akiket biztosan láttam elől. Elvileg Jay Vine és Geoghegan Hart is kapott, de én EF-ből se láttam sok embert elől.

Eredmények megvannak:
Jack Haig +19 mp
Hugh Carthy +19 mp
Tao Geoghegan Hart +19 mp
Rigoberto Urán +19 mp
Santiago Buitrago +19 mp
Domenico Pozzovivo +19 mp
Thymen Arensman +31 mp
Pavel Sivakov +34 mp

Akik jól helyezkedtek az elejében: Vlasov, Roglic, Almeida, Evenepoel, Caruso és Thomas.

Ez így egy érdekes Giro lesz. A Quick Step csapata szerintem nem alkalmas rá, hogy 21 napig védje a trikót, szóval valószínűleg a következő két napon leadják majd valakinek. Én a Borára szavazok, lehet Kamna veszi át, mert elengednek egy szökést. Ez a taktikai húzás Remcónak is jól jönne, hiszen egy közvetlen rivális (Vlasov) emberei is fáradnának, illetve addig sem nekik kéne dolgozniuk.

A Jumbo-Visma nem kezdett jól érezhetően itt nemcsak Rogliccsal volt gond, Dennis és Affini is önmagához képest nagyon gyenge kronót ment. Ettől függetlenül, egyáltalán nem írnám le a szlovén. Több helyen írták, eldőlt a Giro, de ez három hét, ahol bármi megtörténhet. Elvileg Roglic egy teljesen új felkészülést próbált ki, utolsó 3-4 szakaszra tartogatja az erőt.

Szerintem a többiek közül csak Caruso és Thomas éles jelenleg, de ők is messze vannak a csúcsformától. Az viszont brutális, amit Remco ment az időfutamon, nem a többi összetett menőhöz képest, hanem Gannához képest. Ganna ugyanis idén elvileg a Giro időfutamra és a vb-re készül. Ennek a Gannának adott km-ként 1 másodpercet... Elképesztő. Evenepoel elvileg a Giro után pihen, idén meg akarja csinálni, ami még soha senkinek nem sikerült (tavaly majdnem neki), hogy megnyeri egyazon évben az időfutam és a mezőnyverseny világbajnokságot.

Tudomásom szerint, Evenepoel korábban azt mondta, hogy élete legjobb időfutamát még a Volta ao Algarvén teljesítette, ahol 32 km alatt 1 percet adott Küngnek. Azon a verseny a w/kg értéke Evenepoelnek 6,4 volt, ami maradjunk annyiban, kiemelkedő eredmény még a profik között is. És igazából több szakértő is elmondta, hogy wattleadás és az állóképesség, illetve az aerodinamika szempontjából, Evenepoel a tökéletes kerékpáros. Azért tud síkon egymaga előnyt kiharcolni egy komplett mezőnnyel szemben, mert nagyon kicsi légellenállása, ehhez pedig óriási erő párosul.

Ezért is fog időfutam-vb-t nyerni, lehet idén, lehet csak a következő 2-3 évben, de biztosan fog. Azt is felhozták, hogy indulnia kéne az egyórás rekordon. Én ott azt éreztem, Ganna pályás múltja miatt óriási hendikepje van, rekordjánál azt gondoltam, ez hosszú évekig maradhat, de ha Remco megtanul pályázni, akkor ilyen wattszámok mellett, megdöntheti az olasz világrekordját. 

Egyelőre mondjuk a Girót kéne, mert egy szakasz még nem jelent semmit. Bőven lesznek itt még komoly krízisek. Lehet ebből még egy kiváló Giro, viszont három fő ellenfele olyan Remcónak, akik inkább defenzív versenyzők (Caruso, Roglic és Thomas), jó időfutamukra építenek. Most ebből a komfortzónából kell kijönniük. Az egyetlen olyan bringás, aki támadófelfogású, ráadásul így már verte meg a belgát, az Vlasov.

Döntő fontosságú lesz a következő vasárnapi időfutam, ha a forma marad Remcónál, akkor Caruso ott simán kaphat 3-4 percet, ha nem többet, Thomas, Vlasov és Roglic is 1,5-2 percet. Ha addig nem történik érdemi változás, akkor mondjuk Carusónak 5-6 percről nehéz lesz visszajönni, de Thomasék is gondban lesznek a 3 perces hátránnyal. Ezért kell támadniuk, minél többet, amiből mi nézők profitálhatunk.


A korábban felvázolt forgatókönyv szinte tökéletesen megvalósult, olyan vette át az összetett első helyet, aki valószínűleg 7-9. szakaszig vezet majd, addig sem kell dolgoznia a sztárok csapatainak. Az előny is kényelmes, mai etapon pedig a Quick Step és a Jumbo-Visma is okosan menedzselte az erejét, hiszen az utolsó hegy felénél már minden segítőt hagytak pihenni (le is szakadtak). Az Ineos kissé érthetetlen módon dolgozott helyettük. Nem volt igazából világos, mit is akartak Brailsfordék, nem támadtak, cserében elhasználtak pár segítőt, hogy jobb helyzetbe hozzák az Evenepoel - Roglic duót. Fura.  ;D


#10 május 10, 2023, 07:11:06, firgabácsi
Szóval az 5. szakasz jön. Megelevenedek már én is :)
Két kisebb emelkedő lesz, de a második is csak 2.5 km hosszú kb., igaz 8% körüli meredekséggel.
Az igazi probléma, hogy nagyon messze, kb. 58 km-re van a céltól.
Pedersennek nagyon kellene ez a szakasz, valószínű meg is tesz érte mindent hogy meglegyen.
Ha mégis elmenne egy kisebb csoport szökésbe akkor Matthews benne lehet, összetettben nagy a hátránya, az emelkedőt jól bírja, ha a classic sprinterek nagy részét lerázzák akkor jó esélyei vannak a végén.
Albanese állítólag megjelölte célnak ezt a szakaszt, ami érdekes hogy már két negyedik helye van előző szakaszokról, az egyik egy olyan szakaszon ahol szerintem nem nagyon "kellett volna" ott lennie a végén  :) Szóval a forma elég jó.
Magnus Cort még aki tetszik, hátha újra megvillan.

Hogy legyen tipp is:
Albanese top3 - 10.50
Matthews win - 16.00
Magnus Cort win - 23.00

Az is csoda lenne, ha innen Remco befejezné a Girot...

Idézetet írta: Pozzato Dátum május 10, 2023, 16:38:46Az is csoda lenne, ha innen Remco befejezné a Girot...

És az Hongrien Bernal is... :(  hihetetlen, hogy mennyire nincs szerencséje, én a helyében ezt elengedném, nagy bukása óta ez már harmadik vagy negyedik perecelése pár hónap alatt. Látszik, fél a bringán.

Idézetet írta: Pozzato Dátum május 10, 2023, 17:25:01És az Hongrien Bernal is... :(  hihetetlen, hogy mennyire nincs szerencséje, én a helyében ezt elengedném, nagy bukása óta ez már harmadik vagy negyedik perecelése pár hónap alatt. Látszik, fél a bringán.

És elesik megint. Hihetetlen. Szegény

Őrületes szakasz volt, utólag elég lesz összeszedni kinek mi fáj, ki tud holnap rajthoz állni, ki nem. :(