Giro d'Italia 2023

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Ki lesz a 2023-as Giro d'Italia nyertese?

Remco Evenepoel
3 (60%)
Primoz Roglic
0 (0%)
Geraint Thomas
0 (0%)
Tao Geoghegan Hart
1 (20%)
Joao Almeida
1 (20%)
Aleksandr Vlasov
0 (0%)

Összes szavazó: 5

Szavazás lezárva: május 11, 2023, 09:42:22

Pláne, hogy talán ez az első általam is követett GT (azért már volt egy pár), amin még nem hangzott el a kommentátoroktól mondjuk egy esélyesebb megindulásakor, hogy: "látszik, hogy ERŐS, NAGYON ERŐS".
Mondjuk még megindulás is alig volt ;D

Rossz idő, betegség (+ szerintem már Roglic se a legfelső, kimagasló szint) és egyéb okok miatt nincs power az itt lévőkben :-X ; Evenepoelról meg már nem derül ki, hogy mit ment volna a hegyekben.

Mondanám, hogy hoppá, de itt már semmi nem hoppá ???

CARTHY Hugh (EF Education-EasyPost) will not appear at the start.

Healy hatalmas forma  ;D  Az biztos, nem ma lett a mezőny kedvence, de annyi baja legyen, jó kis bringás lesz belőle, fogy ő még Monumentumot nyerni. Movistarból elől ketten, lehet Rubio valamire készül, de az AG2R-ből is sokan vannak elől, nem lepődnék meg, ha Paret-Peintre ma is próbálkozna, bár szerintem kevés ereje lehet már. Buitrago sincs véletlenül elől, vagy saját magáért, vagy majd Carusóért kell mennie.

Idézetet írta: Pozzato Dátum május 26, 2023, 13:47:22Healy hatalmas forma  ;D

Mi történt? Még csak olvasom; kétszer bepróbálkozott a szökéssel a hegyiért,de Pinot lekapcsolta?

Idézetet írta: Latzka Dátum május 26, 2023, 14:20:42Mi történt? Még csak olvasom; kétszer bepróbálkozott a szökéssel a hegyiért,de Pinot lekapcsolta?

A szökevények öt perc előnyben, lassan jön a hegy, erre Healy a semmiből támad. Pinot megy utána, mondván ne szökjön meg, de a francia is érezhette volna, hogy annyira messze van Healy a szökevényektől, hogy neki felesleges mennie (elég lett volna végig a csapatát elől tartani). Mivel Pinot ment, így az Ineos is ment, hiszen Pinot veszélyes összetettben.

Az első 1 órára komoly tempót mentek, érezhetően fáradt volt a mezőny, majd a semmiből megint kellett az 50 körüli tempó, nem voltak boldogok, Pinot pedig nem mehetett el szökésbe. Végül Pinot - Healy páros lepacsizott, miután a francia beérte, jó móka volt, zártak vissza a mezőnyben, mindenki csóválta a fejét, Puccio is mondta, ezt most minek kellett, hát öt percre vannak a szökevények, úgyse értek fel?  ;D

Eltelik néhány perc, mi történik? Healy megint támad, Pinot most gyorsabban reagál, mezőnynek megint nagy tempó kell, pedig alig nyugodtak le. Visszatér, Puccio már nem is szól csak rázza a fejét, Dennis meg Healy összenéznek, köztük Pinot, aki rázza a fejét, Dennis szakad a röhögéstől, Healy szintén fülig érő szájjal, mindenki mondja neki a magáét, hogy itt van még 5000 szintkülönbség, de meg 50-es tempóra kényszeríted a mezőnyt.  ;D

Tényleg nagy figura ez a Healy akkor :laugh: Úgy számoltam, hogy ő már nem veheti le a kéket Pinotról, mert a tegnapi nagy hátrányából inkább arra gondoltam, hogy kipurcant, elfogyott és nem arra, hogy pihent a mai szakaszra.
Meg hát van annak szíve, aki tegnap látta Pinot-t elbukni megint a célvonalnál és képes leszedni róla a trikót? :D  ;D Nos úgy tűnik van/lenne ilyen és Healy a neve :)

Csipázom nagyon a kommentátorokat, de ahogyan próbálják megmagyarázni, hogy miért nem csinál senki semmit az már tényleg nagyon bosszantó :bash:

Szerintem a bicó kedvelők között nem csak nekem ugrik be az a kép ahogyan egy Pogacar megindul, de teszem hozzá bő 1 éve még Roglic is volt, hogy repült. Most csorognak, vánszorognak, nem versenyeznek; szomorú ez :-\

Egy ideje már mondják, hogy maga a verseny dinamikája alapján már a Vuelta a legjobb GT, majd utána a Tour de France, végül a Giro. A Vueltán okosan összeállított útvonal, bringások, akik bizonyítani akarnak, kedvező időjárás. A Girón jól mutat a kőkemény hegyi rész, nekem is tetszik, de pontosan ezt mondtam: mai bringások már nem tökösek (legalábbis nagyon ritka az ilyen Healy, Pogacar, Evenepoel-féle). Biztonsági játékra törekszenek, ne hibázzanak, ebből lesz az unalom. 

Giro d'Italia: Az időfutam dönt mindenről

Egy eléggé gyenge Giro d'Italia utolsó fontos etapjához érkeztünk, amelytől remélünk nagy izgalmakat, de vajon tényleg borul a papírforma? Olvasd tovább


Számodra nem elérhetőek a csatolmányok ebben a fórumban.

Idézetet írta: Latzka Dátum május 27, 2023, 13:37:11Számodra nem elérhetőek a csatolmányok ebben a fórumban.

Érkezik majd róla könyvajánlás, ma érkezett meg, kicsit nagyobb könyvre gondoltam, vastagabbra.

Te jó ég mit kap vissza a sorstól (és persze önmagától) Roglic :redchug:  :topbet_125:  :topbet_125:

Eléggé vegyes érzéseim vannak, mert Roglic jóformán egyetlen napot leszámítva, nem csinált semmit ezen a Girón. Volt egy jó 19. szakasza (vagyis túlzás, 2 km-re), illetve utána egy kiemelkedő 20. szakasza, ami klasszis volt. Erre kapott egy Giro győzelmet (össztességében olyan 20 km-t versenyzett kiváló formában). Ez volt számomra az utóbbi évtizedek leggyengébb versenye - nem a győztes miatt -, annak ellenére, hogy ilyen szoros hajrá volt. Nekem ez nem olyan, mint a Fignon - LeMond csata volt, amire mai napig hivatkoznak, hanem inkább a Cobo - Froome vagy a Hesjedal - Rodriguez, amiről senki sem beszél (vagy, mint az 1984-es Vuelta, ami hivatalosan a legkisebb különbséget hozta a GT-k történetében, de soha senki sem hozta fel, mert annyira outsider bringások versenyeztek és annyira semmilyen volt az egész, hogy azóta se érdekel a kutyát se). Ettől függetlenül, valamit visszakapott a sorstól Roglic, de ezért sokat is tett a csapatával együtt az utolsó etapo(ko)n. Tényleg erre készültek hónapokon át, erre a két napra. Remélem jövőre jobb Giro lesz, bár így, hogy már tudni, hogy se Pogacar, se Vingegaard, se Evenepoel, Mas TdF-re szokott menni, Hindley-t nem foglalkoztatja a győzelme után a Giro, Almeida is már elmondta, inkább a TdF jövőre, szóval eléggé másodvonalas lehet ez a verseny, sajnos (Ayuso, Arensman vagy még néhány fiatal megmentheti).

Amióta kicsit jobban követem a kerékpározást azóta talán ez volt a legszebb dolog, amit láttam a Ving&Pogi lepacsizás mellett, amikor bukott a szlovén a TdF-n. Elképesztő emberi nagyság ez Geraint Thomastól egy elveszített Giro után, le kalappal előtte :ok:

"Aligha kívánhatott volna szebb utolsó szakaszt az Olasz Körversenyen az idény végén búcsúzó Mark Cavendish, aki megnyerte a római befutót. A célba érkezés után szinte mindenki nagy örömmel fogadta a brit sikerét, legyen az csapat vagy csak versenyzőtárs. Sőt, az utolsó kilométereken nem csak az Astana Qazaqstan, hanem egykori munkaadója az INEOS Grenadiers is dolgozott Cav sikeréért, konkrétan Geraint Thomas szállt be a felvezetésbe.

– Nagyszerű barátaim vannak. Boldog vagyok, hiszen rettentően nehéz volt ez a Giro. Elérzékenyültem a befutót követően, hiszen szinte mindenki nagyon örült a sikeremnek. Tizenöt évvel ezelőtt nyertem először egy háromhetesen, az idén az volt az egyik nagy célom, hogy ez újra sikerülhessen – nyilatkozta röviden a célba érkezést követően Cavendish."