Sorozatok

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Nem igazán emlékszem olyan évre, amikor ennyi prémium sorozattól kellett búcsúzni. Esetleg 2015 volt hasonló, de már abban az évben is sok minőségi cucc jött ki, szóval volt pótlás. Most valahogy nem látom ezt az új sorozatos "cunamit", inkább jöjjön egy gyors felsorolás, miktől búcsúzunk idén:
- Succession
- Ted Lasso
- Fargo
- Yellowstone
- The Marvelous Mrs. Maisel
- Stranger Things
- The Grand Tour
- The Crown
- Barry
- The Handmaid's Tale
- Cobra Kai
- Tom Clancy: Jack Ryan
- Snowfall
- Billions
- Fauda (?)
- Mayor of Kingstown (?)
- The Blacklist
- New Amsterdam
- Good Omens
- Happy Valley
- Endeavour

Biztos, hogy valamit kihagytam, de ez már így is rengeteg. Mayor of Kingstown esetében valószínűsíthető a kasza, Fauda esetében meg én biztosra veszem, mert azt onnan nehéz lenne folytatni.

Mayor of Kingstownnak a második évadának színvonala gyorsan zuhant.Endeavourt sajnálom,Jack Ryant néztem,de azt el tudom engedni.A Cobrai Kai első évad felénél abbahagytam mindig mondogatom,hogy majd folytatom:) A feketelista szintén majd egyszer folytatom kategória:)
A Jennifer Garneres új sorozat első két részt láttam,kiváncsi vagyok mi sül ki belőle.

Elkezdődött az ötödik hónap az évben, már túljutottunk 2023 első harmadán, megannyi platform van, amin sorozatokat tudunk nézni. Korábban azt fejtegettem, hogy idén rengeteg remekműtől búcsúzunk, de mik érkeznek a helyükre? Hol tartunk eddig?


HBO Max:

Úgy tűnik, hogy a beharangozott két minisorozat nem okoz majd csalódást, mindkettő erős közepes volt, egészen hihetetlen, hogy a White House Plumbers megtörtént eset, tényleg annyira abszurd. Harrelson és Theroux hozza a klasszis szintet. Az HBO előnye a másik sorozat eetében is, hogy hiába ismerjük a sztorit (Love and Death), mégis annyira kiemelkedő színészek vannak benne (Elizabeth Olsen és Jesse Plemons), hogy jobb alkotást kapunk, mint a Jessica Biel-féle Disney minisorozat. Mindkét esetben viszont az a gond, hogy ezek csak minisorozatok, HBO idei nagy durranás a The Last of Us volt, amely a kritikusoknál is jól zárt, tényleg mindenki csak elismerően beszélt róla. Az Idol majd június elején érkezik, addig befejeződnek ugye a platform klasszikusai (Succession, Barry).

Idézetet írta: Pozzato Dátum január 06, 2023, 14:11:25
  • White House Plumbers: Elvileg ez lenne az egyik legnagyobb dobása az HBO-nak, ami reális is lehet, hiszen két sztár a főszerepben: Woody Harrelson és Justin Theroux. A készítő az a David Mandel, akinek az egyik legjobb szatirikus politikai vígjátékot köszönhetjük (Veep, IMDB értékelés: 8.4). A sorozat középpontjában a Watergate-botrány áll, annak is egy más szemszögből való megközelítése: 'Nixon politikai szabotőrjei és a Wartergate agyai voltak, és akik akaratukon kívül megdöntötték az elnököt, miközben túlbuzgó módon védeni próbálták annak hivatalát." Szóval ez egy félig-meddig humoros alkotás lesz, már van róla trailer is.
  • Love and Death: Ez egy trükkös sorozat lesz, ugyanis a sztorit 2022-ben elmesélte a Hulu és kiadta Candy címmel (trailer), aminek főszereplője Jessica Biel. Ez elérhető a Disney+ felületén, értékelése 7.2 az IMDB-n és öt részből áll, míg a Love and Death 6 részes, főszereplője Elizabeth Olsen (másik pedig Jesse Plemons). Ezen a téren már eléggé komoly az erősödés, hiszen Olsen korunk legjobb színésznője, sorozat készítője pedig David E. Kelley (a legendás sorozatkészítő, például: Big Little Lies). A történetben nem tudom, van-e annyi, hogy másodjára is ütős legyen, de a lényege itt van: megtörtént események alapján készült (1980-as sztori), Wylie városában játszódik, ahol egy háziasszonyt azzal vádolnak, hogy megölte barátját egy baltával, brutális gyilkosság. Miért tette, ha mindene megvan? Az HBO 2023-as bemutatója során volt róla egy teaser.

Apple

Ahogyan említettem, csinálnak 2-3 sorozatot, egyik tuti jó lesz, ezen az elven dolgoznak. Ebben az évben már hat sorozatot dobtak piacra, de ebből csak egy volt jó (Shrinking), de ez sem emelkedett ki. Igazából ők a május-június időszakra készültek, három eléggé finomnak ígérkező alkotásuk jön a következő egy hónapban: Silo/Wool, The Crowded Room és a High Desert. Nagy szükségük lenne rá, hogy minimum kettő betaláljon, mert az jó alapot jelenthetne a szezon második felére.

Idézetet írta: Pozzato Dátum január 06, 2023, 17:58:52
  • Wool: A sorozat elvileg már készen van, utolsó simításokat végzik, itt is izgalmas lehetne a készítő vagy a szereplők személye, de még ennél is érdekesebb a sztori. Hugh Howey nyolckötetes könyve alapján készült, nem kell parázni, mert például az első könyv mindössze 60-70 oldal, de annál tömörebb. A posztapokaliptikus világban játszódó sorozat középpontjában egy "betonváros/betontorony" áll, amelynek lakói ugyan megmenekültek a pusztulás elől, de ebben a "börtönben" borzasztó az élet. A létesítményt egy rezsim uralja, akik mindenkit elnyomnak annak a címén, hogy meg kell védeni őket mindentől, ami külsőleg érkezhet. Az emberek viszont lázadozni kezdenek, de ezeket erőszakkal elnyomják, zavargásokról pedig később sem beszélhetnek a túlélők a fiataloknak.
  • The Crowded Room: Készítők között ott van Mundruczó Kornél, míg a szereplők között Tom Holland! A könyv már önmagáért beszél (Moly: 88%), megvalósítás érdekes lehet, rövid sztori: "Antológiai sorozat lesz (minden évben más elmebeteggel), első évad Billy Milligannel foglalkozik, aki az első olyan ember volt, akit a betegségéből kifolyólag ("a másik személyiségem követte el") felmentettek egy bűnügyi tárgyaláson."

Amazon Prime

Eddig egy olyan sorozat menti meg a Prime idei újoncait, amire kevesen számítottak (Daisy Jones & The Six), illetve egy másik okozott kellemes csalódást, amiről szintén nem hittem volna (Farzi). Azért vicces az egész, mert bizonyítást nyert náluk: hiába van mondjuk óriási költségvetés, szupersztárokkal dolgoznak (Christoph Waltz vagy Rachel Weisz), nem ezen múlik. Azon, hogy milyen a forgatókönyv. Ha az nem jó, akkor minden. Itt egy gyors kitérő: ezért is lesz fontos most a forgatókönyvírók sztrájkja, ugyanis ez meghatározhatja a következő évek sorozatainak alakulását.

A Citadel esetében óriási vagyont költöttek, erre tették fel a következő éveiket, majd a két véglet közül végül az utóbbi jött be, szinte borítékolható volt, hogy nem lesz középút, hiszen óriási hírverést tett bele az Amazon, már azelőtt berendeltek egy komplett világot (melléksorozatok stb.), hogy bárki látta volna, szóval vagy nagyon magabiztosak voltak és tudták, ez annyira jó, hogy érdemes a platform jövőjét erre feltenni, a másik, hogy szimplán elszúrták. Ez utóbbi.

Az Amazonnál tehát sűrűn kell imádkozni, ugyanis eddig a Daisy Jones & The Six minisorozatot leszámítva, nagyon nem állnak jól, ráadásul már lement az idénre tartogatott "nagy durranások" fele. Abban kell bízni, hogy Donald Glover valami extrát hoz ki a Mr. & Mrs. Smith sorozatból, de már ott sok volt a konfliktus a munka folyamán. The Lost Flowers of Alice Hart lehet még az, amiben bízhatnak, de én most már szkeptikus vagyok Everybody Loves Diamonds kapcsán is, hogy hasonlóan elszúrják, mint a Citadelt.

Idézetet írta: Pozzato Dátum január 07, 2023, 12:40:02
  • Citadel: Először, ami megfogott ebben, azok a forgatási helyszínek (Mexikó, Olasz Alpok, Spanyolország) és az, hogy kémsztori. Utána az, hogy ez szó szerint egy hatalmas sorozat, költségvetés már állítólag 250 millió euró felett van, már most készítik hozzá a spinoffokat (olasz, mexikói, indiai stb.), pedig még az eredeti sorozat sem jött ki. Azok a színészek, akik aláírtak (azért bőven akad kiemelkedő), szinte nem is szerepeltek máshol az elmúlt két évben. A Russo-testvérek készítik az alkotást, akik az elmúlt években kaptak blockbustereket és rendeztek jó sorozatokat is. Mit tudunk önmagában a sztoriról? Semmit, csak a hangzatos kifejezések vannak, hogy "globális kémjátszma", "érzelem és akciódús alkotás" és még lehetne sorolni. Megint a két véglet: vagy ez lesz az etalon a kémsorozatok tekintetében, vagy egy nagyon drága bukta az Amazonnak.

SkyShowtime

A SkyShowtime idén érkezett, nem izgulják túl a dolgokat az biztos, mert amiket ebben a hozzászólásban említettem, azok közül semmit se mutattak még be, ha jól tudom. Elvileg júniustól indul a buli, mindent az év második részére időzítettek.

https://www.sportfogadas.org/forum/index.php?topic=9351.msg1001425#msg1001425

Disney+

Hasonló a helyzet a Disney platformján is, ugyanis áprilisban kezdték el bemutatni azokat, amikről korábban írtam, inkább ők is a szezon második felére tartalékoltak. Egyelőre csak ez a kettő jelent meg, The Good Mothers jól sikerült, majd felkapott lesz. A Small Light első két része érkezett meg, egyelőre jó alapozás.

Idézetet írta: Pozzato Dátum január 14, 2023, 14:59:51
  • A Small Light: Liev Schreiber 3 év után visszatér, sztori pedig a következő: "egy holland nőről, aki az életét kockáztatva bújtatta Anne Frank családját a nácik elől majd két éven át, utána pedig megőrizte utóbbi naplóját."
  • The Good Mothers / Ndrangheta, World Wide Mafia: Mindkét sorozat ugyanarról a szervezetről, a calabria 'Ndranghetáról szól. Az olaszországi központtal rendelkező bűnszervezet mostanra a világ legismertebbje lett, utóbbi sorozat az elmúlt évek ügyeit és tárgyalásait meséli el, míg az előbbi három anya történetét, akik felvették a szervezetbe születtek, de felvették a harcot, hogy elpusztítsák.

Netflix:

Ahogyan mondjuk eddig az Apple vagy az Amazon, úgy a Netflix sem remekelt, talán az elmúlt hetekből kiemelhető a Beef és a The Diplomat, amely minőséget és újdonságot hoztak. Ez tőlük is kevés, négy hónap alatt két minőségi sorozat, de legalább volt. Náluk tényleg nehéz előre megmondani, mikor jön valami igazán ütős cucc, de most van két sorozat esetében remény:

FUBAR: elvileg három évig fejlesztették, májusban érkezik Arnold Schwarzenegger főszereplésével, sztori: "Egy apáról és lányáról szól, akik rájönnek, hogy a másik évek óta dolgozik titokban a CIA-nek, és hogy kapcsolatuk eddig hazugság volt, és hogy nem is ismerik igazán egymást. Azonban kénytelenek összeállni, hogy egy új küldetést letudjanak, s minderre sok humor és fantasztikus akciók kíséretében kerül majd sor."

All the Light We Cannot See: Elvileg csak novemberben érkezik, de nagyon örülök neki, hogy megfilmesítik ezt a könyvet (Moly: 89%). Ez egy kiváló mű, nagyon jó sztorival, ha nem szúrják el, akkor ez lehet az idei Netflix nagy dobás. Az biztos, hogy a szereplőkön nem spóroltak, hiszen Mark Ruffalo játszik benne, aki eddig egyetlen sorozat főszerepet vállalt, ott Emmy-díjat nyert. 

Napokban sok cucctól elköszöntünk az HBO-n:
Succession: Az elmúlt évek kiemelkedő sorozata volt, eszméletlen párbeszédek, végig figyelni kell, mély és szarkasztikus poénok, igazi dráma, sok rohadék, de ez volt a nagybetűs sorozat. Az utolsó évad is fain részeket tartogatott, zárás is jó lett, azt mondom, így kell felépíteni egy sorozatot. Ez volt a tudatos építkezés, lentről, mélyről, amikor még alig nézte valaki, majd végül óriási felhajtás mellett fejeződött be. Nem igazán tudok róla rosszat mondani, csak azt, hogy vége lett, még néztem volna. Azoknak ajánlom, akik szeretik nézni a lassú építkezést, alaposan és okosan előkészített drámákat, ahol nincsen logikai bukfenc, és ahol az emberek, szimplán emberek. Nem szuperhősök, nincsenek csak jók és csak rosszak, hanem csak emberek (a maguk hibáival). Ahol a beszélgetés a kulcsfontosságú, egy-egy szó, mondat vagy olykor egy nézés, esetleg egy utalás egy tárggyal, elképesztő volt ennek a megvalósítása. Pont, mint az életben, csak itt milliárdokról van szó. 9,5/10

Barry: Az utolsó évadot a főszereplő, Bill Hader rendezte. Ez egy jó döntés volt, befejezése is jól sikerült, okos volt ez a réteges megoldás a végéhez érve: sorozat a sorozatban, majd azt megnézni egy szereplő szemszögéből, aki átélte a sorozatban lévő sorozatot.  ;D Sok elborult poén, fekete humor, rasszizmus kifigurázása és megannyi olyan dolog, ami miatt lehetett szeretni Barry Berkman életét. Egy katona, akiből bérgyilkos lett, majd színész, mert fel akart szabadulni az érzelmi blokkja alól, ami végül... Na és persze az idióta mellékszereplők. 9/10

Snowfall: Április végén ért véget, végül 7,7-ről 8,3-ra ugrott, nem ment ennél feljebb, rétegsorozat maradt, mert egyfelől túlságosan valóságos. Annyira valóságos, hogy a '80-as évek csomó kapcsolódási pontját átemeli. A Snowfall nem akart sosem blockbuster sorozat lenni, de nem is lehet, mert jobbára feketék a főszereplők. Ha megfigyeltük, több remek sorozat készült az elmúlt években színes bőrű főszereplőkkel (Power, Atlanta, Gotfather of Harlem, Empire stb.), de jelentős többségük nem lett népszerű, talán csak a Top Boy. A Snowfall problémája az európai piac számára, hogy egy olyan dologgal foglalkozik, amit az itteni ember nem akar és nem is tud átérezni. Azt, hogy színes bőrű srácok terjesztik a drogot és ebből pénzelik a republikánus kormányt, akik ezzel dotálnak egy háborút a másik országban, ez nem az a sztori, amire szívesen menne a nép, hiába elvileg megtörtént eset. Nincsenek benne szupersztárok, viszont egy alapos történet, hat évadon kibontva, nagyon korrekt zárással. Tartottam tőle, hogyan fejezik be, de ez tökéletes üzenet volt a nézőknek. Megannyi politikai utalással foglalkozott, volt benne (banda)háború, illetve a feketék egymás közti feszültsége, mert igen, némelyik csak jobb életet akarna mindenkinek, míg a másik csak pénzt és hatalmat, akár annak árán is, hogy a sajátjait megöli. 8,5/10

Love & Death: Ritka az ilyen, mikor van egy alapsztori, amit két szolgáltató mindössze egy év eltéréssel dolgoz fel és mutat be. A sztori érdekes, de itt nem is ez a lényeg. Adott a Hulu sorozata, a Candy, ahol Jessica Biel a főszereplő. Jó színésznő, de sosem volt kiemelkedő. Adott az HBO sorozata, ahol Elizabeth Olsen a főszereplő, korunk egyik legjobb színésznője, aki megkapta a legjobb férfi mellékszereplőt maga mellé (Jesse Plemons, aki remélem nem csinálja azt, mint a Fargo után, hogy összejön a főszereplővel  ;D ). Mind a fényképezés, mind a törénet elmesélése, mind a főszereplők játéka jobb az HBO verziójánál, ezt pedig a szavazók is éreztetik. Olsen és Plemons annyival többet ad hozzá, hogy simán 8/10

White House Plumbers Nézem ezt a sorozatot (utolsó részhez érkeztünk ma), még mindig nem akarom elhinni, hogy ez megtörtént, pedig megtörtént. Amit a republikánus párt leművelt a különböző szolgálati szervekkel, az valami elképesztő volt. Idióták gyülekezete, nem csodálom, hogy évtizedekkel később Dick Cheney olyan volt köztük, mint egy géniusz. Ha őszinték akarunk lenni, ez sem lesz felkapott sorozat, pedig a Harrelson - Theroux páros remek. A főszereplők olyanok, mintha kitalálat személyek lennének, mert ekkora idióták a világon nincsenek, de bizony vannak, ők voltak a CIA és az FBI emberei (legalábbis, amíg ki nem rúgták őket).  ;D Szóval, a hithű náci és a komcsiellenes páros összefog, hogy megmentsék Amerikát, ennek az eredménye lesz a Watergate-botrány. Eléggé sok ismert sorozatszínész van benne: Kim Coates (Sons of Anarchy), Lena Headey (Game of Thrones), Liam James (Killing), Tony Plana és Judy Greer. Mindössze 5 részes a sorozat, szatíra, lassú építkezés, balfácánokkal teli, szóval, ha kellemetlenül érzed magad, akkor azért van, mert ezek az emberek a valóságban is ilyenek voltak. 8/10

Eltelt az évből öt hónap, talán, ha 4-5 olyan újonc sorozatot tudok mondani, ami jó. Nem kiemelkedő, szimplán csak jó. Nem nagyon emlékszem ennyire silány évre (mondjuk várható volt), de még messze a vége, viszont, mivel lassan minden szolgáltatónál végére érek azoknak, amiket elterveztem, hogy megnézem, így nem marad más, csak a leiratkozás.

Nem hittem volna, hogy ennyire hamar megtörténik, igaz, annyi hendikep volt, hogy több, mint 20 éve nézek sorozatokat. Azt gondoltam, hogy a "sorozatboom" majd olyan lökést ad a szektornak, ami megszámlálhatatlan minőségi sorozatot hoz, de épp ellenkezője történt, felhígult a mezőny, közepes alkotások tömkelege érkezik. Számomra innentől sokkal jobban megéri, egy-egy hónapra kipécézni az adott szolgáltatót, összegyűjteni az újoncait, azokat darálni, aztán leiratkozni. Ahogy számolgattam, így a jelenlegi előfizetés 80%-át megspórolnám.

Kardoskodtam mellette, hogy ezzel az előfizetéssel támogatom a gyártókat, de hiába támogattam, egyre gyengébb minden. A kedvenceim sorra érnek véget, minőségi utánpótlás nincsen, viszont ezzel nem akarom senki kedvét elvenni a streamingtől. Ha szinte újonc vagy, akkor ez egy jó dolog, iszonyatosan sok tartalommal.

Conor McGregor duplán földre kerül a bunyós műsorban

Érdekesen alakul Conor McGregor élete, karriere csúcsán túl akarják betolni a streaming világ középpontjába. Ezen dolgozik a Netflix és a UFC, de lehet hogy elkéstek. Olvasd tovább


Sorozat és könyvajánló: Tour de France, Giro d'Italia és a Netflix

Május végén érkezett magyar kiadásban a Giro d'Italia történetével foglalkozó könyv, amit júniusban a Tour de France-ról szóló sorozat követett Netflixen.  Olvasd tovább


The Grand Tour: Eurocrash

A legújabb egész estés film Jeremy Clarksonéktól. Korábban már írtunk róla, hogy átálltak erre a formulára, első északi havas rész után, most Európa közepe felé vették az irányt: Lengyelország, Szlovákia, MAGYARORSZÁG és Szlovénia. Ez is kiváló rész volt, egyedül a magyarnál éreztem kellemetlenül magam. Minden országnál kiemelték, mennyire szép, micsoda tájak, nálunk? Íjászok vagyunk, harcolunk, egyetlen egy jó dolgot se tudtak megemlíteni, tájat alig mutattak, mert nincs is mit. Amíg a másik három országban jobbára rendezett környezet, nálunk a minimális képeknél is látszott, ez egy elhagyatott hely, igénytelen az egész. Míg Szlovéniánál kiemelték, mennyire gyönyörű (ez valószínűleg a turizmusnak is jót tesz), Lengyelországnál, hogy Varsó mennyire csodálatos, addig nálunk semmi. A rész amúgy tele volt szokás szerint vicces megoldásokkal, jó öreg Nigel Mansell is helyet kapott benne.


Várható volt, Babylon Berlin is megkapta a kaszát, búcsúzik az is, tényleg drasztikus "lefogyott" az HBO Max. Több helyen már írták, hogy hivatalosan is elbukta a "streaming-háborút" az HBO, ezzel, hogy elit sorozatait adta át a Netflixnek (költségcsökkentés címén). Most már mindenki tisztában van vele, hogy a streaming veszteséges, nincsen annyi néző, ráadásul ez lett az eredménye annak, hogy temérdek trash sorozatot készítettek. A sok alkotást pedig nem lehet kigazdálkodni ilyen közegben, ráadásul az írók mellett most már a színészek is sztrájkra készülnek, változóban a sorozatok (és filmek) világa.

A társadalom jelentős része még a sorozatai nagyobb részét illegálisan nézi, amiből a gyártóknak nincsen profit. Azt gondolták, ha megvalósul a streaming, akkor majd minden változik, de nem jött annyi felhasználó, mint amennyire számítottak, miközben infláció is volt. Én azt gondolom, hogy megvolt a sorozatozás aranykora, jó volt ezt élőben követni, de ennek ennyi. Minden elárul erről az évről már, hogy milyen mértékű a hanyatlás: eltelt 2023 fele, de még mindig csak 1-2 értékelhető sorozat jött ki (ha csak az IMDB-t nézzük, alig van 8.0 felett minőségi content), kiemelkedő alkotás nincsen. Mindezt úgy, hogy sokkal többen készítenek sorozatot, mint korábban.

Mindeközben pedig az egykori klasszis darabok sorra kapják a kaszát. Az Apple az, amely még próbálkozik, valószínűleg a Netflix mellett még ők viselik el majd valahogy ezt az egész krízist (és ők, illeve az Amazon sem csak a streaming, hanem minden más szolgáltatásuk miatt). A Silo egy korrekt munka, évadzáró is jól sikerült, HiJack is szépen rajtolt Idris Elbával, ez mindenképp jó lehet, talán a The Crowded Room is feltámad a végére, nem hiába készült ki tőle Tom Holland és vonult szünetre. Ez viszont még így is nagyon kevés, többi szolgáltatóról nem is beszélve.




Yellowstone - Kevin Costner-probléma

Szóval, befejeződött a Yellowstone, kapott egy kaszát az ötödik évad felénél úgy, hogy az évad második felét nem forgatták le, egyelőre áll a bál. Kevin Costner távozott, új főszereplője van a sorozatnak Matthew McConaghey személyében, de elvileg ő csak egy új sorozatba (spinoff) szállna be, nem erre a maradék 5-6 részre. Costnernek elege lett, megunta az egészet, mint ember, nekem csalódás, elmúlt másfél évadban is már bőven akadtan vele gondok (problémés személy), majd gondol egyet, lelép. Mindezt teszi úgy, hogy nincs pénze.

A házassága megromlott, válik, feleségének pedig azt mondta, Yellowstone nélkül nincs pénze, nem fizeti a gyerektartást. A Yellowstone készítőinek (Sheridan) pedig azt, hogy a sok munkája miatt nem tudja csinálni a Yellowstone forgatásokat, rövidítsék le. Az egész mögött viszont az lehet, hogy Costner megint duplázni akar, mint anno az Oscar, Emmy vagy Golden Globe díjak kapcsán: rendező és főszereplő elismeréseket bezsebelni.

Készíti a Horizon c. westerneposzt, amelyet rögtön négy film formájában mutatna be, amerikai polgárháború éveit öleli fel. A forgatások már elkezdődtek, gyakorlatilag Costner mindent feltett egy lapra. Állítólag a Yellowstone kapcsán azt sérelmezte, hogy Sheridan ír, neki pedig nincsen beleszólása a karakterbe, de azért amikor megkapta érte idén a Golden Globe-díjat, akkor boldog volt. És akkor itt jön a kérdés, megéri-e így is megnézni a Yellowstone-t?

Elvileg majd valamikor 2023 vagy 2024 során érkezik az utolsó évad második fele, valamilyen felosztásban, de Sheridan annyit elárult, amúgy sem volt tervbe véve, hogy Costner karaktere túléli a sorozatot. És a sorozat simán elbírja Costner halálát, ugyanis több olyan szereplő van, akiknek a karaktere eléggé izgalmas. Sok esetben már nem is Costner miatt nézte az ember, hanem mondjuk Kelly Reilly, Cole Hauser vagy mondjuk Ryan Bingham sorsának alakulása végett.


Ryan Bingham például szimpla mellékszereplő (a klasszikus bajkeverő), úgy került a sorozatba, hogy élete első filmjével Oscar, Golden Globe és Grammy-díjakat nyert (Costner mellett a legnagyobb sztár lenne elvileg), neki köszönhetünk egy kiváló filmzenét. És akkor ott van még kiváló karakternek Wes Bentley, aki mindig örlődik, de ennek is megvan az oka, amit ő is későn tud meg. Sheridan pedig ezen karaktereket jól összegyúrta, mint ahogyan kellően látványosan ábrázolja a western életstílust is. 


Miért éri meg még nézni? A tájakért. Volt, mikor nem is figyeltem a szövegre, szimplán csak néztem Montanát, mert annyira jó volt nézni, tökéletes kameraállások, mintha csak egy filmet néznél. És miután megnézted, elkezded nézni a spinoffokat is (1883, 1923). Amúgy, ha jól tudom, most már elérhető az egész szinkronosan is.


Hijack

Nem hittem volna, hogy idén még lesz olyan sorozat, ami érdekelhet, de ahogyan írtam, Idris Elbával a főszerepben jól kezdődött az Apple Tv+ gépeltérítős sorozata. Egyelőre még nagyon a radar alatt fut és nem lehet tudni, hová vezet majd a sorozat, mindenesetre az első három rész berántja az embert, nézné a következőket, de hát hetiben adja a hétrészes első évadot az Apple. Az is igaz, hogy lassú sorozat, sokszor csak érzékeltetik a feszültséget, mintsem történne bármi is, viszont mindig előkerül egy olyan kártya, amivel tudnak csavarni a dolgokon. Ami nekem abszolút pozitívum, hogy eddig részről részre javult a színvonal.

Alapsztori:
"Idris Elba karaktere Dubaiból repül Londonba, és eltérítik a gépét. Mivel dörzsölt, a nagyvállalatok tárgyalásában résztvevő figura, így elég gyorsan közelebb kerül a fegyveresekhez, akik mintha valami nagyobb játszmának a bábui lennének."

https://www.sorozatjunkie.hu/2023/06/30/pilot-hijack/

Idézetet írta: Pozzato Dátum június 30, 2023, 16:36:13

Gyakorlatilag minden olyan forgatás le fog állni, mely hollywoodi színész szakszervezet tagjait foglalkoztatja.

Nagyon jó kis összefoglaló a helyzetről:
https://www.sorozatjunkie.hu/2023/07/14/szineszsztrajk-2023/

A streamingszolgáltatónak már csak ez kell, így is gondban vannak, nagyon nem hiányzik ez még nekik. Nekem ez is egy lökést adott, hogy hosszú évtizedek után elengedjem az egészet.

Megnéztem Stallone Tulsa King című sorozatát, kevesebb mint egy nap alatt ledaráltam a 9 részt. Nekem nagyon tetszett, minden percét élveztem, bár volt egy nagy hibája. A 25 év börtön után elég gyorsan hozzászokott a világ fejlődéséhez, gyakorlatilag az uber kivételével sok minden nem lepte meg főhősünket. Az évad végi csavar pedig elég zseniális, kíváncsi vagyok milyen irányba viszik el a második évadot.

A Ted Lasso utolsó évada eddig csalódás számomra, túlságos elvitték a politika és LMBTQ marhaság irányába, lehet nem is baj, hogy befejezik az egészet. Zava behozatala zseniális, nagyon érdekelne Ibra véleménye erről a karakterről, és Tartt is kellemes csalódás lett a sorozat végére. Ted karaktere elég idegestő lett a harmadik évadra, és ha nem változik az utolsó pár részre a sorozat, akkor úgy vélem, eléggé sikerült elrontsák azt, amit eddig felépítettek. (A sorozat lezárásáról tudok). 

Közeledik a nyolcadik hónap, még mindig semmi érdemleges idén, talán a Hijack, bár ott is akadnak hibák, de az legalább egy jobb darabnak tűnik. Úgy tűnik, hogy a sztrájk miatt jövőre is gondban lesznek, hiszen folyamatosan tolódnak a forgatások.

Jack Ryan

Elbúcsúztunk tőle is, összességében jó kis sorozat volt, de a végére szerintem már nem volt annyira erős. A könyvekben sokkal több lett volna...

Justified: City Primeval

Ez már megjelent kint, Magyarországra szeptember 6-án érkezik a Disney+ felületére, ahogy nézem, kezdéssel mindenki elégedett, de itt ugye egy folytatásról van szó, Justitied pedig alapjáraton is erős sorozat volt. Az újban már Walton Goggins nem kap szerepet, de Timothy Oliphant is elviszi a háton a sorozatot, Raylan Givens karaktere eléggé hálás szerep. Érdekes, ha semmi más nem jön, akkor könnyen lehet, hogy ez lehet az év sorozata, mert egyelőre a Taylor Sheridan-féle Lioness sem kiemelkedő, pedig ott van a szereplők közt Nicole Kidman és Zoe Saldana.



Végig néztem a Fubart is, azt kell írjam, hogy egész jól sikerült. Nehezen indult be, Jay Baruchel figurája és néhány erőltetett poén sem segített abban, hogy megszeresse az  ember a sorozatot, de a végén már várja az ember a folytatást. Hogy ebből mit fognak kihozni azt kíváncsian várom, mert van benne lehetőség, remélhetőleg élni is fognak vele.
Látszik a sorozaton, hogy nem a mai fiatalságnak készült, lehet azért jön be nekem is, mert Schwarzenegger filmjein nőtem fel (többek közt).