OTP Bank Liga 2022/23

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Mindkét félnek nyernie kellene

Szombaton este két győzelmi kényszerben lévő együttes csatája jön az NB1-ben. Olvasd tovább


Huszti a Fehérvár új edzője, Juhász a sportigazgató

Huszti Szabolcsot nevezte ki vezetőedzőnek a MOL Fehérvár FC labdarúgóklub, a sportigazgatói posztot Juhász Roland veszi át.


A székesfehérvári klub hétfőn délelőtt - a Vasastól elszenvedett szombati vereséget követően - jelentette be: távozik Michael Boris vezetőedző. A német szakember február 16. óta 32 tétmérkőzésen irányította a székesfehérvári együttest, amely ezeken 13-szor nyert.
   
Boris mellett távozott a szakmai stábból Preisinger Sándor asszisztensedző is, míg Sallói István sportigazgató felajánlotta lemondását, ezt a klub vezetése elfogadta.
   
Boris helyét - amint a klub honlapja hétfő délután bejelentette - a 39 esztendős Huszti Szabolcs veszi át, aki 2018 januárjától pályafutása 2020-as befejezéséig volt a Fehérvár játékosa, majd sporttanácsadóként dolgozott a klubnál. Tavaly február és október között a DVSC-t irányította az NB II-ben, majd a feljutás után az élvonalban is. Segítője Toldi Gábor lesz.
   
Sallói pozícióját pedig Juhász Roland veszi át, aki 2013-tól 2020-as visszavonulásáig futballozott az együttesben, majd sporttanácsadóként, az NB III-as csapat szakmai stábjának tagjaként, 2021 áprilisa és 2022 februárja között pedig az élvonalbeli gárda másodedzőjeként dolgozott a klubnál.
   
A MOL Fehérvár FC az OTP Bank Liga kilencedik helyén áll 11 mérkőzésen gyűjtött 11 ponttal.

forrás: MTI

A Fradi kiesése azért elég komoly Iváncsán :o

Hétfőn este keleti derbit rendeznek a Hajdúságban

A feltámadóban lévő Debrecen a hullámvölgyből kilábaló Kisvárdát fogadja a Nagyerdei stadionban. Olvasd tovább


Fogadásépítővel támadjuk az NB1-et

Vasárnap délután az Újpest a Puskás Akadémiát fogadja a Megyeri úton. Olvasd tovább


Ezen a párharcon nem szabad hazaira tenni

A szombati Puskás-Kisvárda összecsapás lehet sorozatban a kilencedik, amelyen a hazai csapat nem tud nyerni. Olvasd tovább


Ezt a tippet nem hagyjuk ki a Fradi kapcsán

Vasárnap este Székesfehérváron vendégeskedik a listavezető Fradi. Olvasd tovább


Ha a Loki otthon van, potyognak a gólok

A hétközi fordulóban a Debrecen együttese a szárnyaló Matyókat látja vendégül a Hajdúságban. Olvasd tovább


A Budapest Honvéd új ügyvezetője szerint eredményes lesz a modellváltás

Kun Gergely, a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának két hete kinevezett új ügyvezetője olyan modellváltást szeretne, melynek révén elsősorban ismét a klub akadémiájáról kikerülő fiatalokra támaszkodna a felnőtt együttes.


"A Magyar Futball Akadémia és a felnőtt csapat kicsit külön működött, de most egy ember, Chris Doherty sportigazgató alá tartozik mindkettő, így a fiatalok feláramlása az élvonalbeli gárdába folyamatos lehet" - mondta az MTI-nek adott interjúban a sportvezető, aki ezt a modellt gazdaságilag is rentábilisabbnak tartja.
    
Úgy vélte, a téli szünetet a 11., kiesést jelentő helyen töltő kispesti klubnál megvan a tapasztalt játékosokból álló mag - a nyári igazolások közül név szerint Jairo Samperiót, Christian Gomist és Brandon Dominguest említette -, ezért esetleges új érkezőkről úgy nyilatkozott, hogy ha igazolnak is, akkor inkább nagy potenciállal rendelkező futballistát keresnek. Hozzátette, a klub szeretné megtartani az értékeit, de mivel gazdaságilag limitáltak a lehetőségek, ezért ha valaki kap egy olyan ajánlatot, hogy inkább távozna, akkor azt elengedik.
    
"A kiesés egy mentális játék. Aki elkezd rettegni tőle, azzal meg fog történni. Nem szeretném, hogy erről beszéljenek az emberek a klubon belül" - mondta a bennmaradásért vívott harcról Kun Gergely, aki szerint Dean Klafuric személyében nagyszerű vezetőedzőt találtak, mert a horvát szakember kicsit pszichológus és tanár ember is, aki a fiataloknak jó és nyugodt körülményeket teremt.
    
A szurkolók felé tettekkel szeretne bizonyítani. Úgy fogalmazott, hogy maradjanak kritikusak, ha nem megfelelő ütemben zajlik a fejlődés, ugyanakkor szerinte ha szerethető futballt játszik a csapat és kialakul a saját stílusa, akkor hamar helyreáll a bizalom és a kapcsolat is a klub és a drukkerek között.
    
"Gazdaságilag nem rosszabb a helyzetünk, mint másoknak, a tulajdonosi kör stabil hátteret biztosít. Szeretnénk a Bozsik Arénában játszani a hazai meccseinket, de mint minden egyesületnek, problémát okoz a pálya jelentősen megemelkedett karbantartási költsége. Elsősorban a játéktér fűtése, amelyet érthetően kötelezően előír az MLSZ a sérülésveszély csökkentése érdekében, ugyanakkor ez egy sok százmilliós tétel, mert a gáz ára 12-szeresére emelkedett, ami kezelhetetlen" - mondta a klub anyagi helyzetéről Kun Gergely.
    
Kun Gergely szót ejtett a zalaegerszegi incidensről is, amiért rasszista megnyilvánulások miatt egy zárt kapus találkozóra büntették a Budapest Honvédot. Megfogalmazása szerint közös megoldást keresnek a magyar szövetséggel, mert egy idegenbeli találkozón nincs megfelelő jogosultságuk a fellépésre, míg ha hazai pályán történt volna mindez, akkor a beazonosítást követően ki lehetne tiltani a vétkes nézőket.
    
A 14-szeres bajnok Budapest Honvéd 16 forduló után 16 pontjával 11. a tabellán, de csak rosszabb gólkülönbségével szorul a Mezőkövesd Zsóry FC és az Újpest FC mögé. Az OTP Bank Liga küzdelmei január végén folytatódnak.

forrás: MTI

Pótmeccsel indul a 2023-as magyar fociélet

Augusztus elejéről elmaradt mérkőzést pótol a ZTE a Fradi ellen. Olvasd tovább


Nagyon pörög most a dupla érintéses büntető; a Fulhamtől elvették a gólt, a Fradit jobban szeretik a VAR szobában :laugh:

Kisvárda-Paks tipp: Adok-kapok meccset várunk Szabolcsban

A közelmúltban többnyire potyogtak a gólok a két csapat egymás elleni csörtéin. Olvasd tovább


Kecskemét-Fehérvár tipp: Lebecsülik a bukmékerek a Kecskemétet

Az irodák a Fehérvárt, mi inkább a Kecskemétet favorizáljuk a vasárnap esti bajnokin. Olvasd tovább


Paks - Fradi tipp: Gyenge kínálattal rukkoltak elő az irodák

Sem Paks, sem a Ferencváros nem lehet elégedett a hétvégén nyújtott teljesítményével. Olvasd tovább


Honvéd-Kisvárda tipp: Egyre komolyabb bajban van a Kispest

A Kisvárda kihasználhatja, hogy a Honvéd háza táján komoly gondok vannak kibontakozóban. Olvasd tovább