OFFTOPIC

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: peshark Dátum július 02, 2022, 21:13:17Nyilvan nem mindenki szeretne csaladot, gyereket. Viszont nagyon sokan keson jonnek ra, hogy elrontottak. Termeszetesen elore nem tudod es abban a pillanatban ugy latod jonak, de ahogy mesz elore az eletben egy ido utan szerintem atertekeled a dolgokat. Felre ne ertsd/ertsetek nem nagy bolcs megmondoember vagyok csak kivancsi vagyok ebben a temaban az eltero velemenyekre. Oreg sem vagyok, de rengeteg mindent lattam-ateltem mar, volt azert sok olyan ismeros/rokon aki addig halogatta a csalad-gyerek temat amig keso lett. Nyilvan ehhez kell egy biztos hatter, biztos kapcsolat, nem jobb ha felelotlenul gyereket csinal mindenki. Es termeszetesen mindenkinek mas az elete, nincs egy sablon, csak arra vonatkozott az alap gondolatom, hogy nem jobb-e 20-25-30 eves kor kozott csaladot alapitani, gyereket vallalni, mint 40+. Nagyon sok ismerosom megy ebbe az iranyba, de az eveket nem fogjak visszakapni soha es nyilvan sokaknak a munkabeli elismeres rengeteget szamit amit el is fogadok, csak szerintem nehez osszehasonlitani egy mas tipusu -csaladi- "sikerrel".

Ha a saját példámból indulok ki, akkor nálam teljesen fordított az eset. Én 15-17 évesen családot akartam, úgy terveztem, hogy 30 éves koromra család, ház és kocsi lesz. Ennek tudatában készültem, akkoriban próbáltam hosszabb távú kapcsolatokat, igyekeztem megtalálni a megfelelő lányt magam mellé. Aztán ahogyan a világ változott, úgy változtam én is. Felmértem a helyzetet, hogy mik a kedvezőtlen feltételek, mit tudok én nyújtani, illetve mik a példák a környezetemben. Egészen alapos ember vagyok egy-egy nagyobb döntés kapcsán (idegesítően alapos), aztán rájöttem, nem lenne korrekt a leendő feleségemmel (és gyerekemmel), ha én ebbe belevágnék.

Most már szó szerint bármikor jöhet egy komolyabb recesszió, ami akár egy évtizedig is tarthat, ahol nem lehet megjósolni, hogy mi történik (felelőtlenség lenne belevágni egy óriási kölcsönbe, életre taccsra tehet). A másik, hogy ott a környezetünk folyamatos változása, ha most születne egy gyerekem, akkor 2050 környékén lenne 28 éves, ha pedig ilyen ütemben halad a világunk, akkor a mostani magyar viszonyokhoz képest durva nyaraknál is melegebb lehet, de sorolhatnám még a többi természeti dolgot, hogy az esetleges járványokról (és oltások mellékhatásairól) ne is beszéljek. A harmadik, hogy én szerencsés helyzetben voltam gyerekként, sokat utaztam, ezt pedig azóta is bennem maradt, így továbbra is szeretek utazni (még mindig rengeteg a különböző ország, ahová el akarok jutni).

Az viszont nem korrekt, hogy én mondom otthon, figyeljetek, szeretnék most az amerikai foci-vb-re menni, de előtte elmennék még NBA meccsekre, illetve szétnéznék Dél-Amerikában is, mert nagy vágyam Kolumbia, Uruguay és Argentína, így olyan 3-4 hónap múlva érkezem. Nem akarok Istenes Bence-féle "elmenekülést" nyomni, ha úgy érzem, mehetnékem van. A negyedik, ehhez egy idézet való: "Lelkesedés hatékony hajtóerő, de elég önző élmény. Ha valami beszippant bennünket, az a teljes embert kíván, így nemigen marad hely az életünkben mások számára." És engem eléggé sok dolog foglalkoztat, érdekel és beszippant.

Szóval, szerintem az embernek először magában kell tisztáznia, ki is ő valójában. Mik a preferenciái, hogyan élt eddig, mert egy gyerek és a család nem játék. Sokan annak tekintik, felveszik a hitelt, aztán rájönnek, hogy anyának már nincs feszes teste 32 évesen 2-3 gyerek után, akkor csaljuk meg. Anyuka is rájön, hogy kissé besokkalt, mert végig otthon volt, plusz dolgozott, most már újból élni akar, mert mondjuk úgy házasodott, hogy előtte 25 éves koráig a partikat járta, majd rájött, hogy gyorsan ki kéne pipálni a család témát, mert 35 évesen már nem biztos, hogy kelleni fog (ilyenekről is lehetne mesélni, amikor 27-32 éves kétségbeesett csajok keresik fel a férfiakat, hogy mit gondol a gyerek témáról...).

Abból a szempontból jobb a család 20-30 éves kor között, hogy szó szerint még a legjobb haverja lehetsz a gyerekednek, még teljesen segíteni tudsz, nem kell ellátni, mert amikor 18-20 éves, akkor még mindig csak 45-55 éves vagy. Az anyagi része viszont egy másik téma, mert egy két éve dolgozó párnak egyszerűen nincsen vagyona, hacsak a család ki nem segíti. Abban az esetben viszont mindig ott lesz a megfelelési kényszer, hiszen felhozzák majd a nagyszülők; mi fizettük ezt a házat, mi adtuk alád a kezdést... Ha meg hitel, akkor az alsóhangon 20-30 év, ami azt jelenti, hogy az egész gyereknevelési időszakban azon idegeskedünk, hogy meglesz-e minden, ne rúgjanak ki, pörögjünk és 40-45 éves korunkra hullák leszünk...

Én egy másik utat választottam, nehéz döntés volt, de nem ítélem el azokat sem, akik 25 évesen azt mondják, hogy 2 gyerek és család kell. Különböző prioritás, lényeg, ha döntöttünk valami mellet, akkor 100%-ot kell hozni. Az pedig csak akkor megy, ha ott az a bizonyos lelkesedés.

Pozzatoval ott csúszunk el, hogy nála a kettő fedi egymást (munka, ami hivatás és szenvedély egyben), de nekem a munkám nem a szenvedélyem. Van az is, és azt valóban csak úgy szabad/lehet/érdemes csinálni, ahogy leírta.

Idézetet írta: peshark Dátum július 02, 2022, 21:13:17Es termeszetesen mindenkinek mas az elete, nincs egy sablon, csak arra vonatkozott az alap gondolatom, hogy nem jobb-e 20-25-30 eves kor kozott csaladot alapitani, gyereket vallalni, mint 40+.

És még ők (40+) vannak felháborodva, hogy az oviban valaki nagypapának szólítja őket. Egyébként nem ritka eset az orvosok körében sajnos a fogyatékkal született gyerek is, a késői gyerekvállalásnak köszönhetően (pl.).

Sziasztok

Hívjuk bárhogy: kiégés, depresszió, istenesbencézés, elmenekülés stb.....
Srácok, szakorvosok mondják ki, hogy maga a depresszió a maga klinikai állapotában baromi ritka, viszont a depressziós tüneteket mutató állapot gyakorlatilag a lakosság 80-90 %-át kisebb rövidebb időszakra elkapja. Engem is gyakorta besújt! Tisztában kell lenni az alapvető okkal:

Amit szeretnél/tudnál/akarnál csinálni azt valamilyen okból (többnyire rajtad kívülálló okból – értem úgy, hogy nem tudsz változtatni rajta egyénileg az adott térben és időben) nem tudod megtenni-megvalósítani. Helyette viszont kapsz egy teljesen más feladatot, munkát.
Pl.:
tehetséggondozást akarsz – kapsz a munkahelyeden helyette egy fizika óra helyettesítést
gruppen szexre készülsz – kapod helyette a nagymami 75 éves szülinapi buliját, elbaszott dobostortával
kiugranál Münchenbe, egy Bayern-Hertha meccsre – helyette egy falunapon lépsz fel lealkudott pénzért és nézed a színpadról a Bivalybasznád-Szopóroller öregfiúk meccset, miközben hangbeállsz.

Ezeket a mintákat egyébként kódoljuk, már kisgyerekként, vagyis inkább a környezetünk kódolja belénk. pl.:
Megyünk a cirkuszba, de elfogy a jegy – kapsz helyette 1,5 óra játszóterezést
Elmész egy élményfürdős csúszdaparkba, s mikor bemész látod, hogy csak a családi csúszdák mennek, a 6 extrém csúszda felújítás alatt van, ezért mész a pezsgőfürdőbe.

Szerintem a megoldás a TERV!
Flexibilis/rugalmas tervezés az adott lehetőségeinken belül. Piciben kezdve, napi tervezésekkel, pici dolgokkal: rendezem a kertet 1 órában; csinálok 60 felülést; 40 fekvőtámaszt; megírom a két árajánlatot; megnézem ezt a meccset, megfuttatom a kutyát este hat után 2 órában.
Lényeg tervezel, és megvalósítod lsd: ,,Richárd király" című film!

Egy nagyon jó zenész cimborám mondta: ,,Dobozolj" – amit nem tudsz megcsinálni terveid szerint belátható időn belül, de szeretnéd, írd fel, tedd be egy dobozba. Csináld meg azt, amit meg tudsz csinálni azok közül, amit megszeretnél/megakarsz tenni, s időnként nézz rá a dobozodra, hátha ki tudsz belőle venni valamit, amit meg tudsz valósítani, mert olyan helyzetbe kerülsz a dolgaid megvalósításának köszönhetően.

Látni kell, hogy a Föld lakosságának a 98%-a a szopóágon van, tehát szopni fogsz, ha akarsz, ha nem – bár azt is mondják, hogy azért szopsz, mert szereted...
Ha nem születtél bele a 2%-ba, akkor oda bekerülni a ,,csoda" kategória, pl lottó ötös – vagy kibaszott nagy ára van. Így aztán jobb, ha elfelejted az önsajnálatot, és a depresszív állapotodat, mert úgyis lehet élni, csak épp nem érdemes. Lehet nemet mondani....elmaradt a gruppen szex? Megy a faszom helyette nagymami szülinapjára....; nem helyettesítem le a fizika órát – vagy ok lehelyettesítem, de mit kapok érte? pl gruppen sex?

Szóval derű legyen veletek, élni jó!
Aki meg csak folyamat szopja, gondolkodjon el..."lehet, hogy szeretek szopni?" – ha nem, akkor változtatni kell, a változtatáshoz fejlődni kell, a fejlődéshez jó ötlet és munka kell. S akkor egyszer azt veszed észre: jeee ezt akartam!


Idézetet írta: Pozzato Dátum július 02, 2022, 22:05:08Ha a saját példámból indulok ki, akkor nálam teljesen fordított az eset. Én 15-17 évesen családot akartam, úgy terveztem, hogy 30 éves koromra család, ház és kocsi lesz. Ennek tudatában készültem, akkoriban próbáltam hosszabb távú kapcsolatokat, igyekeztem megtalálni a megfelelő lányt magam mellé. Aztán ahogyan a világ változott, úgy változtam én is. Felmértem a helyzetet, hogy mik a kedvezőtlen feltételek, mit tudok én nyújtani, illetve mik a példák a környezetemben. Egészen alapos ember vagyok egy-egy nagyobb döntés kapcsán (idegesítően alapos), aztán rájöttem, nem lenne korrekt a leendő feleségemmel (és gyerekemmel), ha én ebbe belevágnék.

Most már szó szerint bármikor jöhet egy komolyabb recesszió, ami akár egy évtizedig is tarthat, ahol nem lehet megjósolni, hogy mi történik (felelőtlenség lenne belevágni egy óriási kölcsönbe, életre taccsra tehet). A másik, hogy ott a környezetünk folyamatos változása, ha most születne egy gyerekem, akkor 2050 környékén lenne 28 éves, ha pedig ilyen ütemben halad a világunk, akkor a mostani magyar viszonyokhoz képest durva nyaraknál is melegebb lehet, de sorolhatnám még a többi természeti dolgot, hogy az esetleges járványokról (és oltások mellékhatásairól) ne is beszéljek. A harmadik, hogy én szerencsés helyzetben voltam gyerekként, sokat utaztam, ezt pedig azóta is bennem maradt, így továbbra is szeretek utazni (még mindig rengeteg a különböző ország, ahová el akarok jutni).

Az viszont nem korrekt, hogy én mondom otthon, figyeljetek, szeretnék most az amerikai foci-vb-re menni, de előtte elmennék még NBA meccsekre, illetve szétnéznék Dél-Amerikában is, mert nagy vágyam Kolumbia, Uruguay és Argentína, így olyan 3-4 hónap múlva érkezem. Nem akarok Istenes Bence-féle "elmenekülést" nyomni, ha úgy érzem, mehetnékem van. A negyedik, ehhez egy idézet való: "Lelkesedés hatékony hajtóerő, de elég önző élmény. Ha valami beszippant bennünket, az a teljes embert kíván, így nemigen marad hely az életünkben mások számára." És engem eléggé sok dolog foglalkoztat, érdekel és beszippant.

Szóval, szerintem az embernek először magában kell tisztáznia, ki is ő valójában. Mik a preferenciái, hogyan élt eddig, mert egy gyerek és a család nem játék. Sokan annak tekintik, felveszik a hitelt, aztán rájönnek, hogy anyának már nincs feszes teste 32 évesen 2-3 gyerek után, akkor csaljuk meg. Anyuka is rájön, hogy kissé besokkalt, mert végig otthon volt, plusz dolgozott, most már újból élni akar, mert mondjuk úgy házasodott, hogy előtte 25 éves koráig a partikat járta, majd rájött, hogy gyorsan ki kéne pipálni a család témát, mert 35 évesen már nem biztos, hogy kelleni fog (ilyenekről is lehetne mesélni, amikor 27-32 éves kétségbeesett csajok keresik fel a férfiakat, hogy mit gondol a gyerek témáról...).

Abból a szempontból jobb a család 20-30 éves kor között, hogy szó szerint még a legjobb haverja lehetsz a gyerekednek, még teljesen segíteni tudsz, nem kell ellátni, mert amikor 18-20 éves, akkor még mindig csak 45-55 éves vagy. Az anyagi része viszont egy másik téma, mert egy két éve dolgozó párnak egyszerűen nincsen vagyona, hacsak a család ki nem segíti. Abban az esetben viszont mindig ott lesz a megfelelési kényszer, hiszen felhozzák majd a nagyszülők; mi fizettük ezt a házat, mi adtuk alád a kezdést... Ha meg hitel, akkor az alsóhangon 20-30 év, ami azt jelenti, hogy az egész gyereknevelési időszakban azon idegeskedünk, hogy meglesz-e minden, ne rúgjanak ki, pörögjünk és 40-45 éves korunkra hullák leszünk...

Én egy másik utat választottam, nehéz döntés volt, de nem ítélem el azokat sem, akik 25 évesen azt mondják, hogy 2 gyerek és család kell. Különböző prioritás, lényeg, ha döntöttünk valami mellet, akkor 100%-ot kell hozni. Az pedig csak akkor megy, ha ott az a bizonyos lelkesedés.

Ahogy irtad is, meghoztad ezt a dontest, jelenleg inkabb ezen az uton haladsz, vannak mas celjaid. Ez oke, ez sem egyszeru valasztas nyilvan. Akikre en celoztam foleg, naluk semmi ilyen mas egyeb cel nincs, mint nalad. Legyen rengeteg penz, aztan benyomjuk az hbo maxot otthon es kesz. Amikor lehetoseguk lenne, sem keresik a tovabblepes, csaladalapitas stb iranyt. Ezt nem fogom sosem megerteni. Mert bar elmondasuk szerint nekik ez igy most tokeletes, de nem vagyok azert teljesen hulye. :D

A recesszios - mi lesz 25 ev mulva reszedet nem ertem egyedul, szerintem nem szabad amiatt nem belevagni valamibe amit most szeretnel, hogy mi lesz sokara. Nem szabad azert nem csaladot alapitani/gyereket vallalni mert vajon milyen lesz 25 evesen az elete. Igazabol ha szar lesz, az eljon igyis-ugyis, aztan addig legalabb elvezitek egyutt az eletet. :)

Idézetet írta: peshark Dátum július 03, 2022, 13:53:32Akikre en celoztam foleg, naluk semmi ilyen mas egyeb cel nincs, mint nalad. Legyen rengeteg penz, aztan benyomjuk az hbo maxot otthon es kesz. Amikor lehetoseguk lenne, sem keresik a tovabblepes, csaladalapitas stb iranyt. Ezt nem fogom sosem megerteni. Mert bar elmondasuk szerint nekik ez igy most tokeletes, de nem vagyok azert teljesen hulye. :D

Ja, hát azoknak, akiknek semmilyen célja nincsen, nekik már mindegy.  ;D  Lehet nekik Steven Kotler könyvet is olvasni, hogyan találják meg a céljaikat, nem fogják (nekem is voltak ilyen ismerőseim, elengedtem őket). Ők valószínűleg megrekedtek egy szinten. Ilyeneken nem lehet segíteni.

Rosszul fogalmaztam, klíma miatti cuccot várom 5-10-20 év múlva, recessziót 1-2 éven belül, de utóbbira szinte minden gazdasági elemző azt mondta, ez biztosan bekövetkezik. Ezért írtam, kockázatos ilyen körülmények között pályakezdőként, nagy hitelekkel terhelve családot vállalni. Ha viszont van fiatalon egy jó állásod (valahonnét megtakarítás, örökség, befektetés, esetleg vállalkozásod), minden adott anyagilag, ráadásul még ez a következő cél, akkor más a helyzet.  :ok:

Tényleg, ahogyan fejtegettük, cél (vagy Sound alapján terv) a legfontosabb. Ha csak van az ember, akkor az időpocsékolás, szerintem (ezeket az emberek a pénz sem boldogítja). Nem használja ki a lehetőségeit, pedig szerintem minden embernek van tehetsége valamihez. Van, akinek egy dologhoz, van akinek többhöz.

Camila Giorgi olasz teniszező:


Segítségeteket szeretném kérni. Volt egy fórumtársunk aki szöglet fogadásban utazott naplója is volt itt írni szerettem volna neki privátot de nem tudok rámenni a nevére. Nagy valószínűség szerint törölve lett. zbking a neve a srácnak és szeretném felvenni vele a kapcsolatot. szívesen venném ha itt vagy privátban valaki tudna segíteni hogy tundám elérni valahogyan. "zbking" ha esetleg itt vagy más néven és nem zavarnálak írj légyszives privátot lenne pár kérdésem hozzád. Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni!


Idézetet írta: saviola8321 Dátum július 12, 2022, 13:05:30Segítségeteket szeretném kérni. Volt egy fórumtársunk aki szöglet fogadásban utazott naplója is volt itt írni szerettem volna neki privátot de nem tudok rámenni a nevére. Nagy valószínűség szerint törölve lett. zbking a neve a srácnak és szeretném felvenni vele a kapcsolatot.
Töröltette magát a fórumról az adataival együtt, igy elérhetőséget max valaki aki ismeri közelebbről tudna adni.

Ő volt A gammer a Bomba-ról. (akinek ez mond valamit az nem ma kezdte az ipart..) Itt vagy tucatnyi néven futott(dagadt,georgesboyd, stb.). Stílusa kissé karcos, már-már horzsol(ami a szívén az a száján típus), de nekem speciel többnyire bejött. Ami a lényeg: szakmailag TOP spieler volt.  (Vagy meghalt vagy megtalálta a Szent Grál-t, különben itt lenne.) 

Azt nem tudom, hogy a Szent Grált megtalálta-e, de szerencsére él (igaz, nem hatalmazott fel, hogy többet írjak). Korrekt ember.   

Kár hogy el lett üldözve.
Nagy tudása volt a sportfogadásban.

Ilyen ingyenes tippadó oldalakon én láttam régebben. Megpróbálom megkeresni.

Idézetet írta: csacsi1899 Dátum július 15, 2022, 19:42:16Kár hogy el lett üldözve.
Nagy tudása volt a sportfogadásban.

Ki üldözte el?