Elvek, Gondolatok és fogadási szokások + TIPPEK SOUND-tól

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Sziasztok!

Réges-régen egy távoli galaxisban naplóztam anno...
Nem tagadom, hogy az új SP-hűségprogram is inspirálta, hogy új felületet nyissak. Ez azonban nem a szokásos tippelős topic lesz! Nem mondom, hogy nem lesznek benne egyáltalán fogadási ajánlatok, de nekem ITT nem ez a lényeg. Kaptam pont eleget ettől az oldaltól/közösségtől ahhoz, hogy "visszacsöpögtessek" olyan információkat, amelyek döntően sikeres - hosszútávon plusszos fogadóvá tettek.
Talán a GURU - ban látszik, hogy utoljára egy éve zártam mínuszos hónapot igaz bejátszott a vírus is...de így is volt vagy 8 plusszos hónap zsinórban, ami sztem már nem véletlen - kialakultak olyan szokások amelyek mögött adottak az elvek és a vezérgondolatok.

Mindezen elvek/szokások gondolatok bemutatása a célom a "naplóval". S ha itt posztolok mindig lesz egy vezérgondolat. Íme a mai:

SOHA NE JÁTSZ SAJÁT PÉNZZEL!

Hogy ezt hogyan lehet elérni, mit jelent, s mi az elv mögötte, azt majd később... - gyakorlai modellezésben is megmutatom.

Üdv, béke:
Sound

Sziasztok!

Aki elkezd fogadni rááll a ,,szopópályára"! Mindenki veszít, és természetesen mindenki az elején lúzer! Én is így kezdtem '97-től tippmix, aztán 2006-tól bwin, ahol egy Dortmund-Stuttgarton elbuktam 20.000-et...akkor volt kb. a teljes veszteségem 40.000 ft körül akkor mondtam azt, hogy ELÉG! Szerintem olcsón megúsztam.

Akkoriban találtam rá a sportfogadas.org-ra. S rájöttem, hogy az itteni játékok ugyanúgy adják az adrenalint. Bosszant, ha veszít a tippem, bukom a játékot, de a pénztárcámnak nem fáj. Eldöntöttem, hogy itt játszok, s ha tudok nyerni tőkét képezek. Csináltam skrillt – és mivel sok játék nyereménye irodáknál jóváírt bónusz volt elkezdtem regisztrálgatni egy csomó helyre, most is vagy egy tucat irodánál van kinn tőkém. Ez a tőke nem az én pénzem, hanem nyeremény – nem én dolgoztam meg érte a munkahelyemen!

Néha csinálok ,,meglepi" pénzt a felhalmozott tőkéből. Csajommal elmegyünk wellnessezni, míg a bébisziszterek vigyáznak a gyerekekere ez pl. már 70.000 körül simán megoldható. vagy volt, hogy hó végén már nem sok pénzünk volt, s az egyik gyerekem kinőte a cipőjét. Átdobtam a csajom számlájára 30.000-et, hogy menjen vásárolni, de magának is vegyen valamit! – címszóval.

Sztem értitek – NEM JÁTSZOM SAJÁT PÉNZZEL – csak a nyereménnyel, ami felhalmozott tőke.
Megszünt a stressz, nincs félelem érzetem egy-egy tippért, ha elmegy, elmegy ez benne van a játékszisztémámban. Mielőtt tippek és szisztéma, egy fontos kérdés, amit mindenkinek magának kell megválaszolnia:

SAJÁT TIPPEL, VAGY MÁS TIPPJEIVEL JÁTSZOL? – ÉS MIÉRT?

Ciao, üdv, béke:
Sound

Sziasztok

Úgy gondolom, hogy hosszú távon nem érdemes más tippjeivel játszani! Ha játékosként a saját tőkédet építed, és kialakítod a saját fogadói stílusodat akkor nem érdemes függővé tenned magad más gondolataitól. Érdemes azonban figyelni fogadókat, amire az org felülete kiváló! Sok esetben a felhasználók profiljai teljesen jól használhatóak, mert monitorozza – mutatja a játékstílusokat. Érdemes másokat figyelni, de nem egy-egy adott tippet, hanem a viselkedést: mikor játssza vki a stílusát, mikor vállal túl, mikor dobja el az agyát stb – a viselkedésnek mind előzményei vannak, és ebből érdemes következtetéseket levonni: ki miben jó, milyen a fogadói stílusa. Ebből aztán az következik, hogy a saját stílusunk is alakul/fejlődik.

Itt megint érdemes feltennünk egy kérdést magunknak, amit meg is kell válaszolni:

JÁTSZUNK, SZÓRAKOZUNK, VAGY PÉNZT KERESÜNK?

Csak a saját dolgaimat tudom itt is írni:
- családapaként a gyerekeimmel játszom, nem PS-ezünk, nem rakom bele a virtuális térbe a gyerekeimet, hiszen a szilícium-völgyi fejlesztők sem engedik rá az online térre saját gyerekeiket. Felnőttként az, hogy egy személyben játszak...háááát...
- a szórakozás számomra egészen mást jelent annál, hogy üljek a meccsek előtt, s vizionáljam a forgatókönyvet. A szórakozás nálam: kirándulás, színház, koncert, baráti ivászat stb...

Ki kellett mondjam: PÉNZ KERESETI LEHETŐSÉG!

Ezen a ponton viszont már súlyos elvek állnak össze:
Tőkét képezek
Saját tippekkel játszom
Pénzt akarok keresni


Ebből következett, hogy meg kellett alkotnom a saját fogadási stílusomat, ami megint egy hosszabb bejegyzés lesz!

Üdv, béke:
Sound



Sziasztok

Aszem gyorsítok egy kicsit, hogy mielőbb eljussunk a gyakorlathoz-tippekhez-visszacsatolásokhoz.

Válasszunk sportágat! Nálam a FOCI – kb évi 4-500 meccset nézek nagyjából 10 éve – előtte hobbistaként is megvolt simán az évi ötven, tehát úgy gondolom, hogy kb 6-7000 mérkőzést láttam életemben....

Válasszunk kimenetelt: IGEN KIMENETELT!
Nem az a kérdés, hogy fel tudom-e mérni a valós esélyeket, mert az sok esetben borul, hanem az, hogy van-e olyan standard kimenetel, amit eredményesen tudunk játszani!
Az én esetemben az alábbi kimenetelek vannak előtérben, a lista sorrend is:
1. 1,5 over  - alacsony szorzók 1.20-1.50 között
2. Kétesély-1x;x2 – 1.20-as szorzótól felfelé 2.00 fölé nem igazán lövök!
3. DNB – 1 vagy 2 . 1.50-es szorzó alatt
4. 2,5 over – 1.30-1.60 között

Látható, hogy ez egy kockázat kerülő stílus, ami nagyon nagy fegyelmet, és figyelmet kíván, mert akkor lesz tartós a profit, ha folyamatosan 70-80 % között van a találati arány! Mondanom sem kell, hogy kizárólag single tippekkel! Azért ezek a kimenetelek, mert azt figyeltem meg, hogy ezekben vagyok jó!

Itt jön egy nagyon fontos feladat:
MEG KELL TANULNI MECCSET NÉZNI A KIMENETELEK FÜGGVÉNYÉBEN!
[/b]
Úgy gondolom, hogy a pénzkereset az élő fogadásokkal valósítható meg legjobb eséllyel. A bukmékerek itt foghatók meg leginkább. Ezért, ha ,,dolgozom" mindig felkészülök azokra a mérkőzésekre, amelyekben látom a lehetőséget! (erről a gyakorlati – tippadós részben részletesebben írok!).

A mérkőzések között is erősen szelektálni kell! A módszerem annyi, hogy konkrét ligákra ,,szakosodom" – egy hétre előre fókuszálok a mérkőzésekre, figyelek, infókat gyűjtök, sok foci elemzéssel foglalkozó oldalt követek – egy szóval:
KÉSZÜLÖK!
[/b]

Jelenlegi ligáim:
- a négy nagy
- horvát bajnokság
- osztrák bajnokság
- svájci bajnokság
- skót bajnokság
- nb1
- európai kupák
- válogatott meccsek

Van mikor bekerül újabb bajnokság, van, hogy kikerül, jelenleg ezekkel dolgozom!
Most viszont megyek, mert készülnöm kell a mai, holnapi, holnaputáni eseményekre, s ígérem, hogy a következő posztom már gyakorlati lesz – azaz tippel, gondolatokkal felvértezett!

Üdv, béke:
Sound



Sziasztok

Akkor a mai nap. Döntően nem szeretem azt, amikor sok esemény van egy adott játéknapon, mert szétosztja a figyelmemet, és könnyen belel lehet hibázni. Ma délután kb 16:00 körül el is megyek egy családi sétára, ezért kb 19:00-ig elengedem a fogadást.
Mégis tudok ajánlani pár meccset élőben, ahol lehet pénzt csinálni:

16:00
Servette Genf-St, Gallen
Első tipp:x2 1.60
Második szándékú tipp: 1,5 over 1.12


Erről terveztem Gurut írni, de végül nem született meg...nem érzem erősnek, és ki is futottam az időből 10:30-kor keltem. Tegnap egy hektikus meccsen kikapott a Young Boys, így már egy ponttal is élre állhatnak a vendégek. A genfiek viszont nem a bajnoki címért, hanem a negyedik hely tartásáért hajhatnak. A St. Gallen nagy overes csapat, a hazaiak viszont nem! Oda kell ülni, nézni kell, hogy a Servette 4-4-2-jét szét tudja-e szedni a vendégcsapat! Jó ritmusban lehet fogni egy 1,5 overt is, egy félidei 0:0 után, ha megvan a csatárokban az élénk-agresszivitás rá kell menni.

17:15
Slaven Belupo – Lokomotív Zagreb
Első tipp: 1,5 over 1.22
Második tipp: x2 1.18


Tegnap győzött az Eszék két pontra megugrott a vasutas csapattól, és második Bl-selejtezős helyen áll. A hazaiaknak mindegy a meccs! Nézni kell, lehet sokáig 0:0 lesz, és akkor érdemes 0,5 overt is fogni a 60. perc után. Ha korán vezetést szereznek a vendégek el kell engedni a meccset...illetve rá-rá lehet pillantani, hátha változik valami, Slaven egyenlít stb...

17:30
Tottenham-Arsenal
Első tipp:1x 1.45

Nézni kell...rangadókon mindig a jobban védekező csapat győz, ha be lehet szállni a fogadásba meg kell próbálni. Ha alvós a meccs el kell engedni.

21:05
Dinamo Zagreb-Hajduk
Első tipp: 1,5 over 1.28


Tulajdonképpen a hazaiaknak mindegy...persze egy Fradi-Újpesten melyik csapat mondja tabellától függetlenül, hogy mindegy? Szerintem a Dinamo fogja irányítani a meccset, de a vendégeknek kell a pont. Nézni kell, és alkalom adtán beszállni.

21:45
Napoli-Milan
Első tipp: x2 1.61
Második tipp: 1,5 over 1.25


Kupagyőzelmével könnyen van a Napoli. Beindult a véghajrára a Milan. A mai nap fő meccse, amit szerintem elejétől végéig figyelemmel kell kísérni. Lehet, hogy menet közben írok megrakott fogadást a naplóba—telón leszek...lassú leszek! Nem is akarok túl sokat írni: Gattuso volt csapata ellen, Ibra motiváltan, ráadásul a vendégek az El-ért hajtanak...nagyon-nagy meccs lesz!

+ a Sevilla meccsén is lehet 22:00-tól gólokra menni...én általában addigra kifáradok, de a 1,5 over fixnek tűni 1.22-ről indul, s ha nincs korai gól, vagy a 60. perc környékén csak 1:0; esetleg a Mallorca szerez vezetést - érdemes résen lenni a Milan meccsének szünetében átnézni ide – érték lesz az 1x-ben és a 2,5 overben is!

Üdv, béke:
Sound

Sziasztok

Lokomotív meccsén 1,5 over 1.50

Most!

mire beírtam jött is...
holnap leírom a tipp élezését 3-4 mondatban...

Sziasztok!

Adok egy visszacsatolást a tegnapi napra. Döntően jól sikerült a kiválasztás és a tippek meghatározása, hiszen a nyolcból, mind a nyolc jött, más kérdés, hogy összesen kettőt játszottam meg...

Sajnálom, hogy a St. Gallen meccsét (x2), nem írtam meg a Guruban...ugyan nem tudtam nézni a találkozót, de a megjósolt forgatókönyv jött!
Ugyanígy voltam a Tottenham meccsével is – oda nem terveztem Guru-s írást, de mivel nem voltam itthon utólag láttam csak a hazai győzelmet.

Így utólag látom, hogy elírtam a Slaven Belupo meccsének kezdési időpontját...18:55-kor indult a találkozó..kb 20:00 körül értem haza. A telefonom rögtön csipogni kezdett a délutáni meccsek kapcsán (nem állítok családi kiránduláshoz netet, az itthoni wifi meg alap kapcsol, és jöttek az infók...). Kipakolás közben is jött a meglepetés, hogy vezet a hazai csapat. Gyorsan rámentem a bet365 élő streamjére a meccs 63. percében!
Azt láttam, hogy a zágrábi lokomotív (akinek 3 pont kellett volna) roppant körülményes. Eljut a kaproncai térfél közepéig, ott viszont becsődöl. Semmi aktivitás nem volt a csatárokban, beálltak a védőfalba, s várták a csodát – gól előtt rendszerint a csatárok mozgását figyelem vannak-e elmozgások, harcolnak-e fizikálisan a védőjükkel, akarnak-e, tudnak-e elég aktívak lenni. Nos a pályán lévők csak álltak és nézték, ahogy a szélső védők és a középpályások töketlenkednek, sőt az elveszített labdák után, inkább a második hazai gól lógott a levegőben. Aztán Tomic a 67-70. perc közt hármat cserélt, és szempillantás alatt felpörgött a fővárosi együttes, a 1,5 over 1.50-re ment fel, majd visszazuhant 1.44-re, gyorsan raktam, de mire fogadtam, újra 1.50 volt, így lett meg! Mire beírtam a tippet, már meg is volt az egyenlítés.
Ilyenkor mindig maradok még kicsit a meccsben, de az esetek nagy részében 70-80 százalékban nem teszek újabb fogadást így volt ez most is!

A Dinamo meccse élvezetes volt a korai hazai gól behatárolta a fogadói kreativitásomat, aztán a Hajduk 11-est rontott, pont az egyenlítésük előtt kezdődött a nápolyi mérkőzés, így arról lemaradtam, de a szünet előtti hazai kiállítás, megint egy olyan tényező 1:1-nél ami ledobott a meccsről. Azért a fő műsor (Napoli-Milan) szünetében visszanéztem Zágrábba, és meglepődtem a Orsic vezetőgólján. Azt gondoltam, hogy ezt biztosan kibekkeli majd a Dinamo, mert a Hajduk nem bírt 10 ember ellen sem tiszta gólhelyzeteket kialakítani ..a vége 2:3 lett, de 2:1-nél elengedtem a meccset.

Nápolyban sokkal rosszabb volt a második 45 perc, mint az első. Azon gondolkodtam, hogy Gattuso a szünetben lepacsizta az x-et korábbi csapatával...aztán a semmiből 5 védő között megfordította a találkozót Mertens. Tovább nézve a találkozót (lehet, hogy már nagyon fáradt voltam...), nem találtam benne sok örömöt, de Ibra lecserélése után jött a vendég 11-es, s 2:2 – úgy éreztem, hogy ezt a gólt sem előzte meg semmi olyan esemény amiből következtetnem kellett volna bármire is – vagy tényleg olyan fáradt voltam, hogy már nem tudtam olvasni a játékot...ekkor láttam, hogy Sevillában még mindig csak 1:0 (ezt vártam előzetesen is!)...

Egy teljesen fogalmatlan Mallorcát láttam, aki kínlódik, de semmire sem jó Sevillában, pedig egy újabb vereség megpecsételheti a sorsát. Ha az Alaves ma győz akkor gyakorlatilag leves.. – annyira kínlódva ment előre a vendégcsapat feladva már mindent, és annyira könnyedén ment át az egész pályán a hazai gárda, hogy úgy döntöttem egy életem, egy halálom 1,5 over 1.63-ért (itt már annyira fáradt voltam, hogy be sem írtam....), és jött En Nesyri bohózatba illő gólja...

Röviden ennyi a tegnapról, hamarosan feldobom a mai meccseket is!
Üdv.:
Sound

Sziasztok!

Egyszerűbb ez a mai nap...

Úgy gondolom, hogy a nagyok ma behúzzák:

MU – becélozhatja a 3. helyet egy győzelemmel!

Inter – nem mindegy, hogy második, vagy negyedik a csapat. Őket valószínűleg nézem majd, mert tetszik a játékstílusuk, s fordulatos-szórakoztató meccseik vannak, de a 1,5 over lentről indul 1.16...

Real – meg akartam írni a Guruban győzelmüket 1.44. Aztán úgy voltam vele, hogy az egy esélyes fogadás nem az én stílusom, úgyhogy maradok inkább következetes.

Sokat gondolkodtam, kutakodtam az Alves-Getafe meccs kapcsán. A számok kockázatosak a 1,5 over tekintetében 1.65, itt ugye az 1.50 alattiak illenek a játékomba! Ha a Gatefe nem erőlteti, esetleg leadja a kiesés ellen menekülő hazaiaknak a meccset: 1x – 1.50 – akkor bukó lehet a 1,5 over egy sima 1:0, 0:0 esetén.

Mai tervem a figyelés, azaz nézem a meccseket:
19:30 Alaves-Getafe 1x, 1,5 over ?
21:45 Inter – Torino a meccs forgatókönyve sokféle lehet, jó lenne egy félidei 0:1!!!
22:00 Granada – Real Szokásos játékával présel, büntetőzik egy gólt a Real, s győz?


Események előtti fogadást, a mai napra jó szívvel nem ajánlok!!!
Üdv, béke:
Sound

Sziasztok

Inter meccsén 2,5 over 1.55 ért most!

Drága Fogadótársak

Imádtam a tegnapi napot is....
A Mu beégése nem várt meglepi, grat Botinak, de azért a 95. percben két pontot bukni olyan magyaros...
s, most arról amit néztem:

Az Alaves meccse egy kínszenvedés volt...a Getafe hajrában szerzett gólját visszavonta a VAR. Hát nem tudom, végig úgy éreztem, hogy legalább egy pontot be akarnak írni a hazaiak mellé, vége 0:0

A Realt nem is néztem, mert annyira jól alakult az Inter meccse! már a Parma ellen is hasonló félidő/végeredmény = vereség/győzelem elven tolta a Nerazzurri csatarid írta is a naplójában a hazai győzelmet 2.40-ért. Magam csak azon izgultam a szünet előtti pillanatokban, hogy ne egyenlítsen az Inter, de még jó ritmusban kaptam el a 2,5 overt.
Amikor a kijöttek a csapatok a második szettre, a Bikák vagy 2 perccel később álltak fel mint Godinék...és többen lesütött szemmel bóklásztak fel a 2. félidőre. Aztán pillanatok alatt 2:1 lett. A második találat előtt Sanchez lesgyanús helyzetben kapta a labdát, a VAR vissza sem nézte, én kockázgatom, de nem tudom eldönteni...mindegy sima milánói győzelem lett...mosolyogva aludtam!

A mai napról!

Nagyon sajnálom, hogy a Basel – Zürich meccs elmarad. Az eredmenyek.com még nem írta ki, de nincsenek szorzók a meccsre, viszont a vendégek honlapján olvastam, s ugye nekik a hétvégi találkozójuk is elmaradt...sajnálom, mert nagyon overes mindkét csapat, hegyeztem rá magam a Guruban is!!

Maradt azonban két baromira overes meccs mára!
Chelsea-Norwich
Atalanta-Brescia


Tök ugyanaz a két meccs, két kieső, két BL-indulóval csap össze, annyi, hogy Lampardéknak még kaparniuk kell. A bajom csak az, hogy nem történik semmi sem, ha mindkét meccs 2:0, csak elviszi a 2,5 overt, az 1,5 over meg igen alacsonyan áll. Nézem az Atalantát, mert őket jobban csippázom, de nem hiszem, hogy lesz ziccerem fogadni!

Energiáimat a holnapi, sokkal erősebb napra csoportosítom át!

Üdv, béke:
Sound

Sziasztok

Eszem megáll..
Tegnap olvastam az FC Zürich honlapján hogy elmarad a báseli meccs...
Lejátsszák másfél órával ezelőtt szorzók sem voltak!!!!

Idézetet írta: Sound Dátum július 14, 2020, 21:03:25
Sziasztok

Eszem megáll..
Tegnap olvastam az FC Zürich honlapján hogy elmarad a báseli meccs...
Lejátsszák másfél órával ezelőtt szorzók sem voltak!!!!


Amint híre ment, hogy megrendezik a mérkőzést, de a Zürich II játszik, elkezdtek esni a szorzók (6.5 gól lett a határ), majd le is vették a kínálatból. Egyelőre örülhetünk neki, mert félidőben 'csak' 2-0-ra vezet a Basel.

Drága Fogadótársaim

Összefoglalva a tegnapot:
Hagytam a p....ba

A Chelsea hozta a minimált és mindenkit megszivatott, az Atalanta meccsébe nem tudtam értelmes időben beszállni...bármikor akár a 4:1-es szünet után is megcsinálhatják, hogy nem lőnek többet, úgy éreztem hogy nem tudnám uralni a játékot, hát elengedtem...olyan ez mikor a horgász kimegy a tóra aztán 2-3 óra múlva hazamegy üres kézzel.

A mai nap erős programot ígér, ezért résen kell lenni élőben:

19:30 Bologna – Napoli
Első számú tipp: 1,5 over 1.20
Második tipp: DNB Napoli 1.33


Gólerős mindkét csapat a hazaiak 46:51-e 3-as átlag! Gattuso motivált a kupagyőzelem után se állt le a Napoli, ötödik még lehet.
párhuzamosan érdemes nézni a Milan-Parma találkozót, mert annak is over szaga van: 2,5 fölött.

20:30 Hartberg-Austria
Első számú tipp: 2,5 fölött


lsd.: a GURU-ban

20:30 Young Boys-Servette
nincs tipp!!! nézni kell!


Nem tudott győzni a St Gallen és csak döntetlenre végzett Genfben a Servette ellen, de így is pontelőnnyel áll a tabella élén. Kötelező a hazaiaknak a győzelem, de a vendégek az El-helyet akarják megtartani. A berniek brutál overesek 104 gól a szezonban, míg a Servette inkább védekező – lehet egy elszabadult őrül meccs is, de lehet, hogy 1:0-ra győz a Young Boys – NÉZNI KELL, előre nem lehet tudni, hogy melyik csapat akarata érvényesül majd a pályán.

21:45
Sassuolo-Juventus
Első számú tipp: 1,5 over 1,16-ról indul


Figyelni kell, hogy mikor érdemes beszállni. Jók a hazaiak, a Juve pedig már inkább csak várja, hogy mikor lesz vége a szezonnak. Nehéz 3 esélyt tippelni, mert úgy érzem, hogy a külső erők is a Juve bajnoki címe mellett vannak. Azt hiszem, hogy a DNB vendég 1.25 körül van, ezt is kockázatosnak találom. Nézni-figyelni kell.

Jó kis este elé nézünk – higgadtan nem eldobni az agyat!!!
[/size]

Üdv, béke:
Sound

Sziasztok

Rá akarja rúgni a 2-kat a Napoli!
1,5 1.34 most!