Kosárlabda hírek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


január 31, 2022, 18:00:50, Admin
Hírek, információk, érdekességek a kosárlabda világából

Ebben a fórumtémában gyűjtjük a kosárlabdával kapcsolatos híreket, olyan infókat melyek hasznosak lehetnek a sportfogadók számára.

Bárki megoszthat egy hasznos infót, viszont arra kérünk benneteket, hogy amennyiben bemásoltok egy hírt/cikket akkor jelöljétek meg annak forrását is. Köszönjük.  :topbet_125:

Női Euroliga - A legjobb igazolások között a Sopron új kosarasa

Bekerült a női Euroliga legjobb átigazolásai közé Gabby Williams, aki ősztől a Sopron Basket csapatában kosarazik.


A wbasket.hu szaklap pénteki tájékoztatása szerint Paul Nielsen, a nemzetközi szövetség (FIBA) szakírója összegyűjtötte, hogy kik lehetnek véleménye szerint a 2020-as nyár legjobb igazolásai az Euroligában. A 11 játékos listáján szerepel Williams is, aki a Lattes Montpellier együttesétől érkezik Magyarországra, és bekerült a francia bajnokság legjobb ötösébe. A FIBA szakírója elsősorban a francia-amerikai kettős állampolgárságú erőcsatár energikus játékát és sokoldalúságát méltatta, dicsérve "nagy dobásait" és "gyilkos védekezését".
   
A 23 éves játékos - aki tavaly spanyol bajnok lett a Gironával - a francia ligában 16 találkozón 15,9 pontot átlagolt, az Euroligában pedig szintén 16 összecsapáson 14,6 pontot jegyzett. A tengerentúli bajnokságban (WNBA) a Chicago Sky gárdájában 15 lejátszott mérkőzés után 6,9 pont szerepel a statisztikai lapján.

forrás: MTI

#2 augusztus 29, 2020, 12:54:47, Powell
Elég hosszú interjú Hanga Ádámmal szerintem érdemes elolvasni aki szereti egy kicsit is a kosárlabdát.

https://24.hu/sport/2020/08/29/hanga-adam-kosarlabda-nba-abc-liga-euroleague/

Hanga Ádám a Barcelona csapatkapitány-helyettese lett

Hanga Ádám csapatkapitány-helyettes lett kosárlabdaklubjában, a spanyol bajnoki ezüstérmes Barcelonában.


Hanga az M1 aktuális csatornának elmondta: óriási megtiszteltetés ez számára, és reményét fejezte ki, hogy fel tud majd nőni az ezzel járó feladathoz és felelősséghez.
   
A kosaras kifejtette: két hónapja ért véget az előző szezon, amely után egyhetes pihenőt tartott. Azt követően már egyéni edzéseket végzett, így megfelelő fizikai állapotban kezdte meg augusztus közepén a csapattal a felkészülést.
   
"Egy hetet Andorrában edzőtáboroztunk és túl vagyunk három felkészülési mérkőzésen. Az első napok, de inkább hetek leginkább az új edzővel, Sarunas Jasikeviciussal való megismerkedésünkkel teltek, mert támadásban és védekezésben is teljesen más filozófiában, felfogásban kell játszanunk, mint eddig. A három meccsünket megnyertük, és bár ilyenkor nem elsősorban a győzelem a fontos, nagyon pozitívnak értékelem, amit a csapat mutatott" - nyilatkozta.
   
Hanga hozzátette: a szezon jövő hét végén a spanyol Szuperkupával kezdődik számukra, a tenerifei négyes döntőben először a Baskoniával találkoznak - amelytől kikaptak a bajnoki döntőben -, míg a másik párban a Real Madrid játszik a házigazda Tenerifével. Két héttel később indul az élet a spanyol bajnokságban, valamint az Euroligában is.

forrás: MTI

A női kosárlabda Euroliga októberben, a férfi és női EK januárban rajtol

A női kosárlabda Euroliga főtáblás küzdelmei a korábbi terveknek megfelelően októberben kezdődnek, a női és férfi Európa Kupa azonban ősz helyett csak januárban rajtol.


A nemzetközi szövetség (FIBA) szerdai tájékoztatása szerint a kontinentális elitet felvonultató Euroliga klubjai - benne a Sopron Basket - a nemzeti szövetségekkel együtt, a kormányok aktuális rendelkezései alapján szervezik meg az utazásokat és meccseket. A tervek szerint a selejtezők - köztük az Aluinvent-DVTK Miskolc és a török Izmit Belediyespor párharca - szeptember végén kezdődnek el. A kvalifikáció vesztesei az Európa Kupában folytatják a szezont. Az első főtáblás csoportmeccsekre október végén kerül sor.
   
A magyar bajnok Sopronra a címvédő orosz Jekatyerinburg mellett a francia Bourges és Basket Landes, az olasz Schio, a lett Riga, a török Galatasaray és egy selejtezős ellenfél vár az alapszakaszban.
   
Az Euroliga küzdelmei márciusban félbeszakadtak a koronavírus-járvány miatt, és a FIBA júniusban úgy döntött, hogy a 2019/20-as idényben nem hirdet győztest.
   
A női és férfi Európa Kupa főtáblás mérkőzései ugyanakkor október helyett csak január 7-én, illetve 6-án kezdődnek meg. Magyar részről előbbiben az Atomerőmű-KSC Szekszárd, az UNI Győr, és a VBW CEKK Cegléd lesz érdekelt, a férfiaknál pedig az Egis Körmend és a Szolnoki Olajbányász lép majd pályára.
   
A tavalyi magyar bajnok Falco KC Szombathely férfi együttese egy osztállyal feljebb, a Bajnokok Ligája főtábláján szerepel, és a FIBA korábban közzé tett menetrendje szerint október 14-én kezdi meg az idényt.

forrás: MTI

Minden mérkőzésüket megnéztem és tátottam a számat.

A csapat az első meccsét Kuba ellen játszotta, de a találkozó késve kezdődött, ugyanis az ellenfél játékosai a kezdőkörben fotózkodtak a legendákkal. Számukra ez volt a nap csúcspontja, végül 79 ponttal kikaptak (136-57).

Dream Team: ilyen csapat soha többet nem lesz a világon

https://24.hu/sport/2020/09/13/1992-barcelona-olimpia-dream-team-kosarlabda/

A Barcelona a Rátgéber Kosárlabda Akadémiáról szerződtetett játékost.

A Barcelonához igazol a Rátgéber Kosárlabda Akadémia 16 éves játékosa, James Ugochukwu Nnaji.
A nigériai tehetségre két éve hívta fel a pécsi akadémia szakmai és stratégiai igazgatójának, Rátgéber Lászlónak a figyelmét egy játékosügynök - derült ki az akadémia közleményéből. James Ugochukwu Nnaji remek adottságokkal rendelkezik, a 2004-es születésű játékos 208 centiméter magas, 110 kilogramm, a karfesztávolsága pedig 227 cm.

A kosárlabdázással 12 évesen ismerkedett meg, de a Rátgéber Akadémián eltöltött két év alatt rengeteget fejlődött, több egyéni és csapatsikernek is részese lehetett: a 2018/2019-es szezonban kadett bajnoki címet ünnepelhetett, a European Youth Basketball League törökországi döntőjében pedig a torna legjobbjának választották.

"Magam is meglepődtem azon, hogy itt tartok, hogy az utóbbi két évben ennyit tudtam fejlődni - mondta James Ugochukwu Nnaji. - Mindez a Rátgéber Kosárlabda Akadémiának köszönhető, ahol nagyon sokat foglalkoztak velem, a mindennapjaim csak a kosárlabdáról, az edzésekről szóltak. Technikailag és fizikálisan is rengeteget léptem előre, ugyanakkor érzem, hogy a következő években még többet tudok kihozni magamból."
"James a legjobb példa arra, hogy ha jó +biológia+ érkezik hozzánk, az edzéstechnológiánknak köszönhetően el tudjuk repíteni akár a Barcelonáig is" - fogalmazott Rátgéber László, a pécsi akadémia szakmai és stratégiai igazgatója. "Mindössze a harmadik szezonját kezdte volna nálunk. James nem csak a fizikumával segített nagyon sokat, a hozzáállásával, a mentalitásával, a munkamoráljával is gazdagította akadémiánkat, s általa a többiek is jobbak lettek. Sok szerencsét kívánunk neki a továbbiakban, reméljük, hogy az Euroligában vagy akár az NBA-ben is bemutatkozhat."
forrás:hosszabbitas.hu

Biztos ügyes, de azért ahogyan Rátgéber is írta: biológia.

Ez nagyon jó kép!Enyhén szólva kilóg a csapatból.Egy fél fejjel magasabb a társainál az egy dolog,de neki milyen karja van a többi sráchoz képest. :o

Egy kérdés: Kosárlabdában ha egy csapat nem tud 5 játékost pályára küldeni, le kell fújni a meccset, vagy mehet mondjuk 5 a 4 ellen? Sosem kosaraztam semmilyen szinten, ezért kérdem.

Idézetet írta: oakland23 Dátum november 11, 2020, 15:55:09
Egy kérdés: Kosárlabdában ha egy csapat nem tud 5 játékost pályára küldeni, le kell fújni a meccset, vagy mehet mondjuk 5 a 4 ellen? Sosem kosaraztam semmilyen szinten, ezért kérdem.

Amiket találtam itt-ott:

- Ha meccs előtt nincs meg az 5 ember, akkor el sem kezdik.

- Ha pedig meccs közben megsérül egy játékos, akkor visszatérhet a pályára az a játékos, aki utoljára kipontozódott.

- És egy ifjúsági liga szabályzatában olyat is olvastam, hogy addig megy a játék, míg az egyik csapat létszáma 2 alá nem esik; magyarul 1 vs 5 az már tuti nincsen, de olyan lehet, hogy az egyik csapatban kevesebb a player ;D

Idézetet írta: Latzka Dátum november 11, 2020, 17:29:37
Amiket találtam itt-ott:

- Ha meccs előtt nincs meg az 5 ember, akkor el sem kezdik.

- Ha pedig meccs közben megsérül egy játékos, akkor visszatérhet a pályára az a játékos, aki utoljára kipontozódott.

- És egy ifjúsági liga szabályzatában olyat is olvastam, hogy addig megy a játék, míg az egyik csapat létszáma 2 alá nem esik; magyarul 1 vs 5 az már tuti nincsen, de olyan lehet, hogy az egyik csapatban kevesebb a player ;D

Olyan meccset én is láttam, ahol nem volt 5-5 ellen a pályán, mivel az egyik csapatból kipontozodtak.

Nem épp hír, csak érdekesség, hogy épp megy a Chicaco State - DePaul női NCAA meccs, ahol a DePaul játékosai maszkban játszanak  :) Mondjuk csúszkál össze-vissza, de nem nagyon akadályozta őket, hogy 67-et dobjanak félidőig. Kegyetlen agresszív a játékuk, letámadnak egész pályán, a Chicaco alig tudja áthozni, vagy foult van, vagy labdaszerzés. Jó kis meccs amúgy, 22beten van rá stream, akit izgat. Sajnos már érték nincs benne, mondjuk a bet365 a DePaul 2. negyedben dob 25-öt adott rá 3.85-öt, miközben az elsőben dobott 40-et a csapat  ;D Ehhez képest a 27 erős visszaesés.
Berámolt 10 triplát is a DePaul, mindezt maszkban, nagyon kemény tempót diktálva, és szerintem ezt a 10 triplát kb úgy érzésre 18-20 kísérletből hozta össze.

Most épp a Buffalo Bullst árazzák alá, 33 pontos jó játékot hozó első negyed után 7.00-es ods volt, hogy dobnak min. 20 pontot. Dobtak 24-et, de cash outtal már 14-4-nél hatalmasat lehetett kaszálni. Most a 3. negyedre 4.40, hogy dobnak 20-at. Garancia nincs rá, de a játékuk alapján ez kb 1,85 lenne reálisan

Nálam is elméletileg sima vendég győzelem a mai Szlovák-Magyar összecsapás. Oak főoldali cikke ezt csak megerősítette bennem.

Remélem 15 pontot közé tudunk tenni, nem csak a győzelem, de a különbség is fontos. Hajrá Csajok!!!