Khedron naplója

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Bevezetésként csak annyit, már egy ideje gondolkodom rajta, hogy jó lenne egy hely, ahol néhány - sportfogadással kapcsolatos - gondolatot lejegyzek, idő hiányában eddig nem került rá sor. Néha így is úgy érzem, több időt töltök sportfogadással, mint illene :)
A hűségprogramot jó dolognak tartom, ennek ellenére azt nem tudom ígérni, hogy a bejegyzéseim rendszeresek lesznek, de azért igyekszem. Na, majd meglátjuk...

Csapjunk bele: a mai napra alapból négy meccset hoztam.

1. Copiapo - Deportes Temuco (Chile B)
A hazai csapat feltűnően jó formában van, hazai pályán augusztus veretlenek, sőt az utóbbi hetekben idegenenben is hozták a meccseket. A Temuco idegenben gyenge. Elvileg sima hazainak kellene lennie.
Copiapo 1,90

2.Union Comercio - Santa Rosa (Peru 2)
A Comercio ugyan kiesett az első osztályból, de itt egész jól teljesít, ők az esélyesek.
Union Comercio 1,80

3.Deportivo Tachira - Zamora (Venezuela)
Nagyon meglepődnék, ha a csúcsformában játszó hazaiak nem nyernének ma.
Deportivo Tachira 2,00

4.Cerro Porteno - Sol De America (Paraguay)
Ez egy kötelező a hazaiak számára, ebben az évadban mélyen formán alul játszik a Sol De America.
Cerro Porteno 1,80

Egyelőre ennyi, estig lehet, hogy az EL meccsekhez is hozzá tudok szólni.




Az Európa – liga meccseket illetően hármat tartok fogadási szempontból is érdekesnek.

1.Lille - AC Milan

A Lille a bajnokságban is jól szerepel, kiváló formában játszik, nem lepne meg, ha megismétlődne a Milan elleni legutóbbi eredmény.
Lille 2,70

2. AZ Alkmaar - Real Sociedad
Az előző mérkőzésen egyetlen góllal nyert a Real, szerintem ebben a meccsben erősen benne van a döntetlen, sőt talán a hazai siker is.
1X  1,96

3. Glasgow Rangers – Benfica
A Benfica nem fogja megúszni két gólnál kevesebbel Glasgow-ban.
Rangers góljai 1,5 felett  1,96

Egy rövid elemzés a tegnapi mérkőzésekhez:

A legérdekesebb számomra a chilei meccs eredménye volt. Vannak csapatok,  amelyek formától, eredményektől, statisztikától függetlenül ugyanazt vagy hasonló eredményt játszanak egymással minden körülmények között. Erre volt ez egy példa – a Copiapo öt éve nem képes döntetlennél jobb eredményt elérni a Temuco ellen. Reméltem, hogy az aktuális forma alapján történelmet írunk, de nem így történt. Intő példa a jövőre nézve.

Az Union Commercio hozta, amit kellett, Paraguayban viszont még nagyon az elején járnak a bajnokságnak, valószínűleg ezért nem volt annyira fontos a Cerro Porteno - nak a három pont; így is veretlenek, jelenleg a második helyen.

Ami a venezuelai meccset illeti, Velasquez kiállítása megpecsételte Tachira sorsát, sajnos az ilyesmit nem lehet előre kalkulálni.

Európa - liga
A Lille és a Milan ezzel a taktikai döntetlennel is tartják az első két pozíciót  a csoportban, valószínűleg a csehekkel és a skótokkal nem számolnak komoly ellenfélként. Majd  meglátjuk.
Az Almaar és a Rangers mesterien hozták a koreográfiát, ezzel nem volt probléma.

Ma első nekifutásra három meccs.

1. Brentford - Queens Park Rangers
A Brentford lassan, de biztosan halad felfelé, szerintem ezt mai feladatot is megoldja a QPR ellen és nem egy gólos meccs lesz.
Brentord és 1,5 gól felett  1,93

2. Deportes Valdivia – Ñublense
Kitartok chileiek mellet a tegnapi ,,Copiapo fiaskó" ellenére is. A jelenlegi erőviszonyok és forma alapján a feljutásra aspiráló vendégek az esélyesei ennek az összecsapásnak. A Valdivia pedig, eddig legalábbis, nem mutatta jelét annak, hogy ebben akadályozni tudná.
Nublense 2,04

3. Randers FC - Odense BK
Első ránézésre döntetlennek tűnik, viszont figyelembe véve azt a tényt, hogy az utolsó két meccsét a Randers idegenben nyerte a Köbenhaven illetve az Aarhus ellen, nálam a hazai csapat irányába billen a mérleg nyelve.
Randers  2,33

Talán estig még lesz valami.

A ma esti meccsekkel kapcsolatban végül is egy hármas kombi mellett döntöttem. A helyzet az, hogy egyenként fixre megjátszani ezeket mérkőzéseket -  véleményem szerint - túl kockázatos lenne, viszont itt van helyette egy ütős kombi, ami nagy valószínűséggel jönni is fog.

1. Paços Ferreira – Famalicão
A Pacos újabban nagyon magára talált, 3:2-re verte a Porto-t, hogy csak egy meccset emeljek ki, de hazai pályán egyébként is ők az esélyesebbek a Famalicão ellen, viszont a döntetelen is benne van.
Paços Ferreira  +0,5   1,28

2. LDU Quito - CD Olmedo
Az nem kérdés, hogy otthon az LDU az esélyesebb és számomra az sem, hogy nem 1:0 lesz a vége.
LDU Quito és LDU Quito által szerzett összes gól 1,5 felett  1,90

3. Chievo Verona – Lecce
Igaz, hogy a Lecce 5 illetve 7 gólt lőtt az előző két meccsén, de az a Reggiana és az Entella volt. Na, nem mintha annyira acélos csapatnak tartanám a Chievo -t, de hazai pályán nem fognak kikapni ma este.
Chievo Verona +0,5  1,50

A három meccs kombiban: 3,65  (Unibet)   
Szerintem egy patront megér. Mára ennyi.

A tegnapi meccsekről annyit, hogy nem sok minden van a sportfogadásban, amit annyira utálok, mint a hosszabbítás utolsó másodperceiben lőtt olyan  gól, ami megváltoztatja a mérkőzés kimenetelét – talán csak a piros lapok tartoznak még ebbe a kategóriába. Ez előbbi történt két alkalommal is; a Valdivia-n kitört a kiesési pánik, a  91.-ben kiegyentettek. Ezt legalább értem és valamennyire számítottam is rá, de amit a Lecce csinált - szerintem még ők maguk sem hitték el - hogy a 93. percben megnyerik a meccset. Már több, mint 16 éve nem történt ilyen Chievo - ban. A többi meccs hibátlan volt, nem szorulnak különösebb magyarázatra.

Ma délután lesz három olyan meccs, amire véleményem szerint, érdemes fogadni.

1. FC Midtjylland - AaB Aalborg
Túl sok mindent nem érdemes hozzáfűzni  a meccshez, a  Midtjylland otthon életveszélyes, még az Aalborg ellen is.
Midtjylland 1,97

2. Everton - Leeds United
Az Everton hazai pályán erős - ha csak a Liverpool elleni döntetlenre gondolunk - , a Leeds otthon is bizonytalan, nem nagyon megy nekik mostanában, ilyen odds mellett kár lenne kihagyni ezt a menetet.
Everton 2,18

3. Altrincham - Maidenhead United
A Maidenhead nagy formában van, 3 - 4 csapatot tudnék megnevezni a Ligából, akik veszélyesek lehetnek rájuk, az Altrincham nincs közötttük. Egyébként a két csapat nem játszott még egymással, már csak ezért is érdekes lesz. Na, és az odds...
Maidenhead United 2,70

Estére - éjszakára is láttam pár ígéretes csatát, de ezeket még át kell nézni.

Éjszakára a Liga MX mellett döntöttem, de bekerült a menübe két reggeli Japán 2-es mérkőzés is.

1. Club León - Puebla FC
2. Club América - Chivas Guadalajara

Ugyanaz vonatkozik mindkét meccsre; alapból nem gondolom, hogy a két vendégcsapat a rendes játékidőben, büntetők nélkül továbbjutna. Ha ez így van – az előző meccs eredményének ismeretében – minimum egy góllal a hazai csapatoknak kell nyerni. Szerintem mindkét hazai csapat képes két góllal nyerni és továbbjutni rendes játékidőben, persze ez nem biztos, hogy sikerül nekik. Viszont a -1-et érdemes megpróbálni, túl nagy kockázata nincs, maximum push lesz és mehetnek 11-eseket rúgni.
Club León  -1   1,58
Club América  -1   2,70

3. Zweigen Kanazawa - Tokushima Vortis
Lassan a végéhez közeledik a J2-ben a szezon, még néhány meccs és eldőlnek a dolgok. Stabilan vezet a Tokushima, a Kanazawa-t meg közvetlenül nem fenyegeti a kiesés veszélye, viszont a meccseknek egyre nagyobb nagyobb súlya van.
Tokushima Vortis  1,85

4. Avispa Fukuoka - Omiya Ardija
Az Avispa Fukuoka egy meccsel kevesebbet játszott, mint a vele azonos pontszámmal 2 - 3. helyen álló Nagasaki. A vendégeknek már nincs esélye a feljutásra, a kiesési zónától pedig szintén messze állnak. A hazaiak motiváltabbak, hozni fogják a meccset.
Avispa Fukuoka 2,10

A tegnapi meccsek felemásra sikerültek, mindig kockázatos olyan csapatok meccsére fogadni, akik még nem játszottak egymással, de fenntartom, hogy az eddigi eredmények alapján a Maidenhead volt az esélyesebb. Az eredmény viszont megmutatta, az Altrincham nagyobb játékerőt képvisel, minz feltételezhető volt.

A PL mérkőzésekre ritkán fogadok a rapszódikus forma ingadozások miatt. Ez történt most is az Everton esetében.

A dánok még nagyon az elején járnak a bajnokságnak, Midtjylland-nek, úgy tűnik, nem sűrgős, az Aalborg meg elégedett lehet az egy ponttal (0:0).

Talán a legnagyobb meglepetést az America ,,produkciója" okozta - ez Mexico.

A Leon és a Japánok viszont hozták az eredményt, így végül is – még ha nem is sokkal – de nyereséggel zártam, a kombinációnak hála. (2 japán párban, 2 mexikói pában és a három vesztes is kombiban).

A tippekkel később, még nem tiszta teljesen.

Ma délutánra illetve estére négy mérkőzést néztem ki.

1. Bodø/Glimt – Rosenborg
A Rosenborg ahhoz viszonyítva, milyen nehézkesen kezdte ezt a szezont, egész jól feljött, viszont az elég egyértelműen látszik, hogy ennek az évadnak nem ők a ,,sztárjai", sokkal inkább a listavezető hazai csapat. A tippem is ennek megfelelő.
Bodø/Glimt  2,10

2. Molde – Haugesund
A Molde egyedül is képes három gólt lőni, ha meg mégsem, akkor besegít a Haugesund.
Molde és 2,5 gól felett   1,98

3. Llaneros F.C. - Deportes Quindío
A Quindio eddig 100%-os teljesítménnyel - 6 ponttal - áll a Quadrangular élén, a 3 pontos Magdi és az 1 ponttal (egy vereség - egy döntetelen) szerénykedő Llaneros előtt. ezek után nem hinném, hogy a hazaiak gondot okoznának a Quindio-nak, amit egyébként az eddigi eredmények is alátámasztanak.
Deportes Quindío  2,25

4. Defensa y Justicia - Central Córdoba de Santiago del Estero
A csoportban az első illetve második hely sorsa eldőlt, így a továbbjutás is. Egy tét nélküli kupamecsről van szó, kiegyensúlyozott erőviszonyok mellett.
Döntetlen  3,00

A norvég meccsekhez nincs mit hozzáfűzni, jött mind a kettő. Az argentin összecsapáson a szokásos koreográfia, hosszabbítás, utolsó perc, 2:2-nél a vendégcsapat még rúg egy gólt a biztonság kedvéért, csak, hogy ne legyen döntetlen. A Quindio esetében a döntetlen is egy lehetséges forgatókönyv volt, ha hozzák a két hazait, nyerik a csoportot.

Viszont most két új tipp az éjszakára:

1. Deportes Tolima - Junior Barranquilla
A statisztikák szerint elvileg a döntetlen lenne valószínű, de szerintem a Tolima van annyira jó csapat, hogy legalább a 11-eseket kiharcolja, ehhez viszont  minimum egy góllal győzni kell.
Deportes Tolima  2,43

2. Columbus Crew - Nashville SC
A Nashville okozott már meglepetéseket MLS pályafutása során, de ennek a meccsnek most komoly tétje van, nehezen tudom elképzelni, hogy kiejti a hazaiakat.
Columbus Crew  2,23

A Tolima - val is  pechem volt, az első félidő 30. percétől emberhátrányban játszottak, 2 piros lappal nehéz meccset nyerni...
Az MLS meccset illetően abban igazam volt, hogy a Columbus továbbjut, de hogy a 2:0-hoz miért kellett kivárni a hosszabbítást? Mindegy, inkább folytatom egy kombival, azért kombi, mert egyesével nem érik meg a tétet.

1. Sol de América - Nacional Asunción (PAR)
Nem roszz formában van Nacional, de a feljövőben lévő Sol ellen idegenben nem tudnak nyerni.
Sol de América +0,5   1,44

2. Deportes Copiapó - Deportes Santa Cruz
A Copiapo-nak most már tényleg nyerni kell, ha osztályozót akarnak. Egyébként nagyságrendi különbség van a két csapat formája között.
Deportes Copiapó  1,41

3. Brøndby IF – Lyngby
Jó formában van a  Brøndby, sima hazait várok.
Brøndby IF  1,50

4. Leicester City – Fulham
A kérdés inkább az lenne, hogy lőnek-e a vendégek gólt, vagy hogy milyen arányban győz a Leicester, de most erre inkább nem fogadnék – tekintettel a kombira.
Leicester City 1,52

Eredő odds:  4,63

Következzen három ,,erős" meccs estére.

1. Atlético Tucumán - Arsenal de Sarandi
Igaz, hogy a Tucuman már biztosan csoport első, de minden (forma, statisztikák, hazai pálya) amellett szól, hogy ezt a mai meccset is hozzák.
Atlético Tucumán   2,12

2. Virtus Entella – Spal
Az Entella- t hazai pályán verte már a Venezia, a Lecce és a Reggiana is. Miért pont a Spal lenne kivétel? Elvégre kis híján egy osztálynyi különbség van közöttük, arról nem is beszélve, hogy a vendég csapat – az Empoli elleni mérkőzéstől eltekintve – veretlen a Serie B-ben.
Spal  2,30

3. EM Deportivo Binacional - Universitario de Deportes
Valószínűleg a múltkori, Grau elleni vereség az oka, hogy ilyen oddsot adnak a Binacional-ra, ettől függetlenül a hazaiak az esélyesek, a Deportes nincs túl jó formában.
EM Deportivo Binacional  +0,5   2,06   

Eredetileg nem akartam BL-re fogadni, de olyan oddsokkal találkoztam reális kimenetelekre, hogy nem tudtam ellenállni. Három meccset néztem ki a kínálatból.

1. Shakhtar Donetsk - Real Madrid
Az oroszoknak nyerni kell, ha tovább akarnak jutni, ami nem biztos, hogy sikerül a Real ellen,de egy döntetlen vastagon benne van és nem kizárt a hazai siker sem.
Shakhtar Donetsk +0,5   3,20

2. Borussia Mönchengladbach – Inter
A vendégeknek ez lenne az utolsó esélyük a felzárkózásra, viszont a Borussia számára sem fejeződött be a csoportkör, minimum egy pontot otthon tartanak.
Borussia Mönchengladbach +0,5   1,70

3. Lokomotiv Moszkva - Red Bull Salzburg
A Salzburgnak már nem túl sok esélye van a második helyre - a Moszkán kívül az Atletico-t is vernie kellene ehhez. A hazaiaknak viszont még van némi esélye a továbbjutásra, de akkor nyerni kell. Nehéz lenne megmondani, hogy pontosan mi lesz a vége, de, szerintem  minimum 1 pont otthon marad.
Lokomotiv Moszkva +0,5  2.50

Az elmúlt nap rövid összegzése – 4 nyertes és 3 vesztes tipp eredményeként: 0

A perui meccsre hiba volt fogadni, nem azért, mert a Deportes nyert, hanem azért, mert két hullámzó formát mutató csapat mérkőzése kimeríti a ,,no bet" meccs fogaimát, ennyi erővel nyerhetett volna a Binacional is.

A Sol de America piros lapot kapott, ehhez nincs mit hozzáfűzni.

Az igazi meglepetést a Fulham okozta (6-szoros odds-ot fizetett), 16 éve fordult elő utoljára, hogy idegenben nyertek a Leicester ellen. Szép teljesítmény volt amúgy, csak kár, hogy a kombit elrontotta.

A mai napon BL, de lehet, hogy lesz még más is.

A nem túl bőséges kínálatból három meccset választottam még a BL mellé.

1. Wrexham – Altrincham
Az utóbbi hetekben hazai pályán magabiztosan játszik a Wrexham és a statisztikák is mellettük szólnak.
Wrexham  1,75

2. Connah's Quay FC - Flint Town United
A hazaiak támadó játékában benne van a 3 gól,  legalábbis a Flint ellen.
Connah's Quay FC góljai 2,5 felett  1,98

3. Maidenhead United - Dover Athletic
A Dover nagyon gyengén játszik mostanában, a hazaiak hozni fogják ezt a meccset, már, ha megtartják - állítólag nem biztos.
Maidenhead United  2,05