Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


A norvég óriás végre vb-t nyerne

Továbbra sem tudják megállítani az északi ország kronóspecialistáit? Olvasd tovább


Ez milyen vb, nem semmi! Gondoltam, hogy itt lehetnek nagy meglepetések, tudtam, hogy Ganna nem a vb-re készül fejben, de hogy Küng megint másodpercekkel kapjon ki... ilyen szerencsétlen ember a világon nincsen. Az a Foss veri meg, aki soha életében nem nyert nagy kronót, most vb-győztes. Ez micsoda meglepetés!

Gyorsan megkerestem Küng nagy "betlijeit" időfutamokról:
2019 Tour de France: 2. hely (5 mp hátrány)
2019 Európa-bajnokság: 4. hely (századmásodperc hátrány a bronzhoz képest)
2019 Olimpia: 4. hely (századmásodperc hátrány a bronzhoz képest)
2022 Európa-bajnokság: 2. hely (1 másodperc hátrány)
2022 Világbajnokság: 2. hely (3 másodperc hátrány)

És ebbe nincsenek olyan vereségek, ahol 10-15 másodpercekkel bukta el a győzelmet... Ezekből is eléggé sok van. Küng is nyert két Eb-t, de ebben a pályafutásban simán ott lehetne még 1-2 vb-cím, TdF-szakaszgyőzelmek stb., de egyszerűen hiányoznak a másodpercek.


Világbajnokság: Alaphilippe harmadszorra is megcsinálja?

Elsőre talán nehéz megtippelni, kinek lehet esélye a wollongongi pályán.  Olvasd tovább


Viszonylag kevés szó esett mostanság az átigazolásokról, így jöjjön pár infó:
Adam Yates   Ineos >> UAE    Bizony, nem vicc, szóval létrejött a Pogacar - Ayuso - Almeida - Yates sor, olyan segítőkkel még, mint Großschartner (Vuelta 10. hely tavaly), Wellens, Soler, McNulty, Majka, Bennett és Covi. Elvileg még várható pár meglepetés.

És akkor UAE megint, ugyanis ez még nem hivatalos, de már "biztos", Jay Vine is az UAE versenyzője lesz. Ezzel párhuzamosan kezdik kisöpörni a sprintereket a csapatból, Gaviriával nem hosszabbítottak, elvileg a kolumbiai a Movistar versenyzője lehet... Molanóval sem akarnak hosszabbítani.

Rigoberto Urán még két évig az EF-nél marad (párizsi olimpián vonulna vissza), illetve elvileg Lampaert is a QS-sel. A legnagyobb még elérhető név: Mark Cavendish. Úgy volt, hogy a nagy álmokat dédelgető B&B Hotels versenyző lesz, de a csapat részéről nem történt megfelelő erősítés, így ez a vonal elhalni látszik. Felmerült az Israel is, de velük se lenne biztosított a World Tour mezőny... Az EF-nél még volt egy elgondolás Cav leigazolására, de jött inkább Carapaz és Amador, így most már látszik, hogy inkább az összetettre építene az amerikai csapat.

Ennyi, kell az UAE-nek a Tour de France visszahódítása :)

A jövő évi kimagaslóan jó versenynek ígérkezik, jó lenne, a Jonas, Tadej pároshoz még valaki felérne addig esetleg és nem csak a nagy duónak lenne esélye nyerni. Mondanám, hogy talán Evemnepoel, de oda már csapat is kellene mellé; hiába a zsenialitása.

Ilyen csapattal, mint ami Remcónak van, helyében inkább a Giróra mennék rá (elvileg Lefevere is erről beszélt, hogy először most azt kéne). Oké, jött Hirt, de ez nagyon kevés. Főleg, amikor 2000 méter felett Pogacar vagy Vingegaard támad majd. Remco még Roglic szintjét is nehezen tartotta ilyen magasságon, Pogacarék meg jobbak Roglicnál. Egyetlen esetben lehetne némi esélye: ha lenne 70-90 km egyéni időfutam. Ez meg a Prudhomme-korszakban kizárt, aki ellene van a kronóknak.

Én Evenepoel helyében még egy évig kerülném a találkozást Pogacarékkal, mert a Tirrenón láthattuk, ha megindulnak, annak nincsen jó vége a belga számára.

Vasárnap VB start time: 02:15  266 km

Vannak esetleg hivatalos itinerek? Egy gyors matek kapcsán 45-ös átlag esetén kb. 8:15-kor lenne a befutó.
Most úgy logikázok, hogy ha 6:30 felé bekapcsolódnék, akkor a lényeget biztosan látnám ???

Lehetséges a 45-ös átlag, mert elvileg egy gyors pálya. 40-es átlag volt hasonló távra (és körülményekre) az LBL-n és a tavalyi Lombardián, szóval bőven elég szerintem 6:30 környékén ébredni. Eurosport elvileg 9-ig tervezi a közvetítést, szóval van idő. Azért meglepődnék, ha itt 2,5 órával a vége előtt betámadnának mindenkit (mondjuk Remco vagy Pogi), de akkor meg is érdemeljük, hogy kihagytuk.  ;D

Idézetet írta: Pozzato Dátum szeptember 11, 2022, 16:44:11Annemiek van Vleuten 2022-es szezonja

Jövőre visszavonul a legenda, egy hónap múlva 40 éves lesz. A szezont kisebb spanyol többnapos sikerrel kezdte, majd jött egy pavés World Tour egynapos (Omloop Het Nieuwsblad), ahol első lett, majd négy darab top5-ös helyezés: Strade Bianche, Fléche és Flandria 2. hely egyaránt, illetve Amstel Gold Race 4. hely. A helyzet az, hogy ezek olyan versenyek voltak, ahol ugyan azonos idővel lett második (rendre ott tudott lenni a végső szökésben, ahonnét két fő hazaért), de az ellenfelek gyorsabbak. Lotte Kopecky sprinter (is), gyorsabb a hollandnál, kétszer legyőzte, Cavalli egyszer.

Biztos frusztrált volt, jött a Liège-Bastogne-Liège. Nem bízott most már semmit sem a véletlenre, 43 másodpercre verte a mezőnyt. Ezek után jött a történelmi tripla, amit mindössze azért nem lehet hivatalosan így nevezni, mert elszúrták a szervezők (szerintem).  ;D

Érdemes ezt megnézni, 39 évesen még mindig elképesztő. Ha megnézzük, ez nem volt klasszikus hegyi etap, viszont olyan tempót ment, nem bírták a többiek. Két hónap alatt megnyerte mindhárom háromhetest! Ha kicsivel jobban sprintelne, simán minden rangos versenyt megnyerhetett volna idén...


A nők nincsenek annyira előtérben, mint a férfiak, de ha ezt mondjuk Pogacar, Van Aert vagy Evenepoel csinálja, két hétig erről szólna a világsajtó. Annemiek van Vleuten a GT-triplázás után, LBL-győzelemmel a zsebében, 39 évesen törött könyökkel és egy óriási bukás után, megnyerte a női világbajnoki mezőnyversenyt. Ha megkérdeznek, All-Time, összes sportág, női és férfi legjobb éves teljesítmény, tuti ezt mondom. Megmondom őszintén eszembe se jut más, aki ennyi bukással egy éven belül, sérülésekkel, betegséggel, hasonlót csinált volna. Gyakorlatilag az öt legnagyobb női versenyt megnyerte. Mintha valaki labdarúásban vb-címet, BL-t, bajnoki címet nyerne, mellé gólkirály minden sorozatban, és mondjuk a vb-t török karral nyomja végig... ja, és igen, 39 évesen!

Érdemes megnézni a női mezőnyverseny végét!


Evenepoel mit ment ma is...  8) Négy évvel ezelútt írtam róla, mikor juniorok közt berobbant, nem hagyták elkallódni. Ha nem lett volna az a Lombardia bukás, lehet még előrébb járna, de meglesz az a karrier, amit jósoltak (jósoltunk) neki. Brutálisan érzi ezeket a távoli szövéseket. LBL, San Sebastian, Vuelta és Vb. Gyenge szezon.  ;D

Idézetet írta: Pozzato Dátum szeptember 25, 2018, 17:18:31És jövőre érkezik a Quick-Stephez Remco Evenepoel. Most megnyerte az ifi vb-t, laza másfél percet vert a másodikra. Nem tudom, hogy mit hoz majd ki első profi évében belőle Lefevere, de 19 évesen azért nagyot szólna egy WT szakaszsiker. Idei mérlege a saját korosztályában:
15 verseny, ebből 12 győzelem. 80%-os győzelmi arány. Alázza a korosztályát még mindig. Van, mikor perceket ver a másodikra. Remélem nem hagyják elkallódni, ritkán látni ilyen zsenit.


Még vatikáni versenyzò is volt ma a mezőnyben. Hiába az égi segítség😂

Pár forrás lehozta, Ineos bejelentkezett Evenepoelért. Talán még emlékszünk rá, hogy ez 2018-ban is megtörtént, akkor Remco és az apja élből visszautasították a csapat ajánlatát a Quick-Step miatt. A belgákkal élő szerződése van, elvileg 2023 nyarán akarja őt leigazolni az Ineos, de szerintem ebben nincsen ráció.

A Soudal most kezdi a közös munkát a Quick-Steppel, így létrehozva egy tőkeerős belga csapatot, akikkel GT-ket akarnak nyerni. Ezt ki is mondták, hogy igazán komoly sort akarnak összerakni, vezér pedig Evenepoel lenne. Elvileg a következő szezontól nem lesz gondja Lefevere papának a pénzzel (minden évben ezzel sakkozott), hosszú évekre biztosított a csapat jövője.