TiB fogadási naplója

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: TiB Dátum augusztus 20, 2015, 10:18:28
Ajax - Jablonec
Hazai csapat 1,5 gól felett (1.66) :noway:

Birmingham - Derby
AH 2 gól felett (1.50)

Oaknak köszönhetően nem lett teljes gyász ez a nap.

Idézetet írta: TiB Dátum augusztus 20, 2015, 22:15:53
Birmingham - Derby
AH 2 gól felett (1.50)

Malmö - Celtic  Live félidőben
Hazai csapat 1,5 gól felett (2.00)

Fel kell mennie a Celticnek, és ott lesz a hely. A Malmö támadói nagy kedvvel játszanak. Szívesen mennék piros lapra is, mert itt komoly sértettség van a fejekben mindkét oldalon.

Idézetet írta: TiB Dátum augusztus 25, 2015, 21:44:41
Malmö - Celtic  Live félidőben
Hazai csapat 1,5 gól felett (2.00)

Játszottam a lett gólt, Dzeko gólját, és a szelvényen volt még egy holland 2,5 over. Kiszálltam belőle időben? Nem. Ezért holnap kis téttel engedem a nagyszorzót, hadd menjen.

Gibraltár - Írország
Írország büntetőt értékesít (3.00)
Lesz öngól (7.00)


Feröer - Észak-Írország
Laferty szerzi az utolsó gólt (5.00)

Németország - Lengyelország
Német gólok pontos száma 2 (3.25)

Idézetet írta: TiB Dátum szeptember 04, 2015, 00:15:13
Gibraltár - Írország
Írország büntetőt értékesít (3.00) :ok:
Lesz öngól (7.00)
:noway:

Feröer - Észak-Írország
Laferty szerzi az utolsó gólt (5.00) :ok:

Németország - Lengyelország
Német gólok pontos száma 2 (3.25) :noway:

Ha Götze nem lövi be a harmadikat a 82. percben, akkor pénzeső. Azért fain volt így is.

Ausztria - Moldova
Hazai csapat 1,5 gól felett (1.36)

San Marino - Anglia
Betalálnak büntetőből (2.50)


Nem igazán jött az ihlet a mai napra. Az osztrák tippet a főoldalon megénekeltem, ami nem tetszik benne, hogy már napok óta bennem van ez a tipp. Ezek szoktak elmenni, vagy nagyon nehezen jönni, mert nem értékelem reálisan a helyzetet. De nagyon fontos 3 pont ez nekik, nem tudom elképzelni a kibekkelt 1-0-át, az nagy rizikó. A másik tipp hasonlít a tegnapi gibraltári helyzethez. A san marinói focisták nem vérprofik. Lassúak és amatőr hibákat vétenek. A legutóbbi angolok elleni meccsükön azért kaptak büntetőt, mert úgy próbált szabadítani az egyik, hogy ollózót egyet a saját 16-oson belül, a tömegben. Magasláb, veszélyes játék? A támadó megcsinálhatja, max kifele szabad, de egy védekező? Téves statisztika mindenhol: az összes oldal azt állítja, hogy San Marino nem lőtt még gólt. Ez nem igaz. Della Valle Ales már betalált egyszer. Az angolok ellen már kétszer is eredményes volt. Ahogy anno a megye3-as vezérszurkolók mondta: az öngól is gól, csak nem a jó kapuba. Az öngól 6.00-os szorzó, kell még pár sör, hogy megjátsszam.

Idézetet írta: TiB Dátum szeptember 05, 2015, 11:47:21
Ausztria - Moldova
Hazai csapat 1,5 gól felett (1.36) :noway:

San Marino - Anglia
Betalálnak büntetőből (2.50) :ok:

Milyen évtizedes büntetőt fogtam már :D Aztán pár percre rá jött az öngól is :D És persze, hogy a picsa szorzó megy el, aminél éreztem, hogy sántít, de nagyon betapadt az agyba. Mondanám hogy bevonzottam, de akkor már milliárdos is lennék, mert arra is sokat gondolok. Volt egy felfoghatatlan pillanat számomra a meccsen. Vezetnek 1-0-ra az osztrákok, a 80. percben járunk, és a moldáv kapus húzza az időt.

Izland - Kazahsztán
Sigurdsson gólt szerez (2.37)

Törökország - Hollandia
Késői gól 70:59 után (1.83)

Sigurdsson nagyon fontos találatokkal járult hozzá, hogy ma Izland történelmet írhasson. Mondhatnám úgy is, hogy az utolsó ütést is ő viheti be. A büntetőkhöz is ő áll oda, szóval ez némileg növeli az esélyeket. A másik meccs túlélési rangadó, a végletekig küzdeni kell, a védők elfogynak majd a végére.

Idézetet írta: TiB Dátum szeptember 06, 2015, 15:26:48
Izland - Kazahsztán
Sigurdsson gólt szerez (2.37) :noway:

Törökország - Hollandia
Késői gól 70:59 után (1.83) :ok:

Egy veszélyes lövése volt Sigurdssonnak, aztán kifújt. De nagyon nem húztam fel magam a dolgon, mert a kazahok eldöntötték, hogy megölik a meccset. Az osztrák meccshez hasonlóan itt sem értettem az időhúzást. A kazahoknak már teljesen mindegy, erre a 70. percben húzza a kapusuk az időt. Foghatják a kalapos helyezésre meg bármi, de ez szimplán a foci halála.

1980 - Space Invaders nemzeti bajnokság Atarin. Mekkora retro királyság már :)

A csatolt képen az eredmény is kiugró, mert ma hajnalban a Dinók elég csúnyán elintézték a Medvéket, de az éles szeműeknek feltűnhet a negyedik negyedben ott árválkodó egy pont. Lehetne egy pontos safety is, de nem. A kanadai foci egyik sajátossága a rouge (a Medvék például 59 yardos punt után kapták az egypontot a képen). Ez a remek kis szabály szülhet igazán szórakoztató végjátékot, mint lent a videóban. Viszont eredményezhet igazán nyomorúságos véget is, mint például ezen a meccsen itt, ahol meg sem próbálják a field gólt a végén egyenlő állásnál, hanem simán kirúgják az alapvonalon túlra, és nyernek.

! No longer available

Kazahsztán - Hollandia
AH Szögletek -3.5 Hollandia (1.90)

A hollandok ellen végzik el a legkevesebb szögletet (átlagosan közel kettőt), miközben ők meccsenként rúgnak átlag hetet. Emiatt tetszett meg részben a fogadás, illetve a meccs várható képe is talán jó lehet hozzá. Tömörülő kazahok, sokat próbálkozó hollandok, a labda kimehet szögletre. A kazah csapat ha kontárt vezet, célszerű lövéssel befejeznie (egy visszakontra veszélyét kizárva), ami könnyen landolhat a kapus kezében, vagy mellé is mehet.


Norvégia - Málta
Hazai csapat 1,5 gól felett (1.33)

Nem egy világmegváltó szorzó, és a máltai retesz egyre jobb, de a norvégok nem szokták elszórakozni a Málta elleni meccset. Hármat mindig vágnak nekik. Most így első körben csak a két gólra megyek, de a minimum három góljuk 2.00-es szorzóért is tetszik. Az Andorra - Belgium meccsen agyalok még, mert büntetőt is várok és azt is, hogy valaki (szerintem leginkább Lukaku vagy De Bruyne) duplázni fog. A büntetőt sajnos nem ők szokták elvégezni, hanem ha a pályán van, akkor Hazard.

Idézetet írta: TiB Dátum október 10, 2015, 13:32:27
Kazahsztán - Hollandia
AH Szögletek -3.5 Hollandia (1.90)  :noway:

Norvégia - Málta
Hazai csapat 1,5 gól felett (1.33) :ok:

A hollandra kb semmi esély nem volt, máshogy alakult a meccs, mint amire számítottam. A belga meccsen jött a büntető, de ha nem agyalom túl, akkor simán elég lett volna egy Hazard és De Bruyne gólt játszani. Na meg a Kalinic gólt, de azon meg annyit agyaltam, hogy inkább kihagytam. Ez van, új nap, új remények.


Lengyelország - Írország
A második félidőben több gól lesz (2.10)
Büntetőlapok 4.5 felett (1.75)


Hatalmas tétje van, és bár támadni kell az íreknek, azért nem hinném, hogy ajtóstul rontanak a házba. Az elején kicsit körbeudvarolják egymást, aztán a második félidőben lesz egy pont, ahol betolják az all-int. A büntetőlapok is tetszenek, mert annyira felfokozott lesz a meccs, hogy már reklamálásból is összehozhatnak néhány sárgát. Amúgy a bet365 vicceskedik kicsit a lapoknál, ugyanazt egy oldalon más értéken kínálja :D Ez a török pali fújja a sípot: http://worldreferee.com/referee/cakir

Gibraltár - Skócia
Skócia értékesít egy büntetőt (3.25)

Leigh Griffiths, James McArthur, James Morrison, Charlie Mulgrew és Jordan Rhodes sem utazott el, de ez a fogadás nálam már rutinszerű. Gibraltár ellen büntetőt lőnek. Nem jött minden meccsen, de mindig látok benne rációt, mert a gibraltáriak nem profik: egyrészt lassúak és elkéshetnek, másrészt fejben sem profik, például a kezüket sem szorítják le a 16-oson belül. Elég durván esik ott, az overekre rányomhatja a bélyegét.

Finnország - Észak-Írország
AH 2 gól felett (2.10)

Az északírek durván happy módba váltottak, szerintem csapnak egy örömfocit. Elég sok szurkolójuk követi őket, ami szintén jól jöhet az overnek. A finnek valószínűleg csalódottak, de baromi jól tették-vették a zsugát a románok ellen a második félidőben.

Idézetet írta: TiB Dátum október 11, 2015, 11:06:27
Lengyelország - Írország
A második félidőben több gól lesz (2.10) :noway:
Büntetőlapok 4.5 felett (1.75)
:ok:

Gibraltár - Skócia
Skócia értékesít egy büntetőt (3.25) :noway:

Finnország - Észak-Írország
AH 2 gól felett (2.10)


Spanyolország

Arra gondoltam, hogy visszanézem mit csináltak az utóbbi négy-négy selejtezés alatt a spanyolok a végén. 8 utolsó körös meccsből 8 győzelem, összesen 25 lőtt és 3 kapott gól.

2002-es vb-selejtező (nem volt tétje): az utolsó körre már kijutottak és megverték (a szintén tét nélküli) Liechtensteint idegenben 2:0-ra.
2006-os vb-selejtező (volt tétje): fontos volt nyerniük a végén (a tét nélkül játszó) San Marino ellen, lőttek is 6-ot.
2010-es vb-selejtező (nem volt tétje): az utolsó körben is nyertek (a szintén tét nélküli) Bosznia ellen 5:2-re.
2014-es vb-selejtező (volt tétje): az első hely megtartása érdekében verniük kellett (a tét nélkül játszó) Grúziát. Nyertek 2:0-ra.

2000-es Eb-selejtező (nem volt tétje): minden meccset nyertek, még az utolsót is, (a szintén tét nélküli) Izraelt fogadva 3:0-ra.
2004-es Eb-selejtező (volt tétje): szerencsés esetben lehettek volna elsők, nyertek is a (tét nélkül játszó) Örményországban 4:0-ra.
2008-as Eb-selejtező (volt tétje): az első hely megtartása érdekében nyertek (a tét nélkül játszó) észak-íreket fogadva 1:0-ra.
2012-es Eb-selejtező (nem volt tétje): a végén a 2. helyen álló (komoly téttel játszó) skótokat legyőzték 3:1-re, akiket így beelőzhettek a csehek. Ez a legjobb példa, nem ajándékoztak 3 pontot.


Ukrajna

Náluk kicsit máshogy nézzük a dolgokat, zárójelben a végső csoporthelyezés. Az utolsó körökben: négy döntetlen, két győzelem és egy vereség (pont a spanyolok ellen).

2002-es vb-selejtező (2. hely): a fehéroroszok beérhették volna őket, de kikaptak Walesben. Eközben Lengyelországban az ukránok csak döntetlent játszottak. Szerencséjük volt.
2006-os vb-selejtező (1. hely): az utolsó tét nélküli körben 2:2-es döntetlen az albánokat fogadva.
2010-es vb-selejtező (2. hely): az utolsó két körben hatalmasat finiselve előbb Angliát, majd Andorrát verve megelőzték a horvátokat.
2014-es vb-selejtező (2. hely): az utolsó körben még előzhették volna az angolokat, ha azok buknak a lengyelek ellen. Nem buktak. Az ukránok azért nyerték a meccsüket.

2000-es Eb-selejtező (2. hely): a végén Oroszországban döntetlent játszottak. Ha nyertek volna az oroszok, ők lettek volna a másodikok, viszont ha az ukránok nyertek volna, megelőzték volna a franciákat.
2004-es Eb-selejtező (4. hely): a spanyolokkal játszottak, akiknek nyerni kellett. Nyertek is, az ukránoknak már mindegy volt.
2008-as Eb-selejtező (4. hely): újabb döntetlen a végén a hozzájuk hasonlóan tét nélkül játszó franciákkal.
2012-es Eb-selejtező: rendezőként selejtezés nélkül ott voltak az Eb-n.


Ebből az egészből nekem teljesen egyértelműen következik: nyerni fognak a spanyolok. :D

Idézetet írta: TiB Dátum október 12, 2015, 01:31:00
Ebből az egészből nekem teljesen egyértelműen következik: nyerni fognak a spanyolok. :D

A történelem nem hazudik  :pimp:


Málta - Horvátország
Lesz horvát gól 28:00 előtt (1.83)

Vannak még ötleteim, de egyelőre ezt a lutrit lőttem be, mert a horvátok nem szórakoztak pár napja, az első percben nekimentek Bulgáriának. A máltaiak nem szokták meg ezt három naponta meccselni kell témát, kell a kondi az ilyenhez. Az utazás része sem lehetett kellemes (6000 km oda-vissza úttal együtt). 2013 óta nyolcszor fordult elő, hogy pár nap alatt két meccset kellett játszaniuk. Ebből a nyolc második meccsből ötön már lőtt gólt nekik az ellenfél a 28. perc előtt. Ha nem korlátozzuk le a korai gólt csak a horvátra, akkor négy percet vesztünk, a szorzó viszont ugyanekkora.

Idézetet írta: TiB Dátum október 13, 2015, 11:50:50
Málta - Horvátország
Lesz horvát gól 28:00 előtt (1.83) :ok:

Ült az elmélet, a 25. percben lőtték a horvátok. Az eddig kijutottak térképe csatolva. A főoldalon azt írtam, hogy fél Európa kijut. Területileg nézve ez nem túlzás :)