Foci Eb 2020/2021

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Igazi Zlatanos bejelentés ;D

"The return of the God"

#31 június 25, 2021, 14:32:32, Chan
Zlatan Ibrahimovic bekerült a svéd válogatott keretébe, a Grúzia és Koszovó elleni világbajnoki selejtezőkön.

Ezzel az 1.80-as opció valósult meg!

Íme egy példa arra, hogy miként tévesztik meg a tájékozatlan embereket.

Azt írják az M4Sport internetes portálon "A budapesti Eb-meccseken már lehetnek beoltott szurkolók" című anyag elején, hogy - idézem - "A dánok biztosan engednek be nézőket az Eb-re, Magyarországon a tervek szerint ez csak akkor lehet, ha május végéig mindenki kapott oltást."
Újabb idézet a cikkből: "Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön online sajtótájékoztatón azt mondta: a labdarúgó Európa-bajnokság magyarországi mérkőzésein azok vehetnek részt, akiket beoltottak és mivel az a terv, hogy május végéig mindenki kaphat oltást, aki kéri, remélhetőleg júniusra már magunk mögött hagyjuk ezt az időszakot."

Ebből a cikkből azt értheti és gondolhatja az ember, hogy Magyarországon foci EB-re csak azok mehetnek majd, akiket beoltottak. És mivel Magyarországon az a terv, hogy május végéig mindenkit beoltanak, várhatóan nem lesznek meccslátogatási problémák júniusban, amikor a foci EB lesz.

Nos, a fentiekkel szemben az az igazság, hogy Gulyás Gergely miniszter, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, vagyis Orbán Viktor magyarországi miniszterelnök kabinetjét irányító miniszter, aki ebben a pozícióban hivatalosan Orbán Viktor magyarországi miniszterelnök legközvetlenebb munkatársa, azt mondaná, nos, talán célszerűbb lenne, ha Orbán Viktor magyarországi miniszterelnök legközvetlenebb munkatársa nem beszélne össze-vissza mindenféléket, hanem azt mondaná, ami a valóság.

Vagyis Gulyás Gergely miniszter akár a következőt is mondhatná:

Az UEFA hivatalosan azt kérte Magyarországtól, hogy 2021. április 7-ig mondjuk meg az európai szövetségnek, hogy lesznek nézők vagy nem lesznek nézők a labdarúgó Európa-bajnokság magyarországi mérkőzésein.
Két válaszadási lehetőség van:
- 1.) azt mondjuk 2021. április 7-én, hogy LESZNEK NÉZŐK a labdarúgó Európa-bajnokság magyarországi mérkőzésein;
- 2.) azt mondjuk 2021. április 7-én, hogy NEM LESZNEK NÉZŐK a labdarúgó Európa-bajnokság magyarországi mérkőzésein.
Amennyiben azt mondjuk 2021. április 7-én, hogy lesznek nézők a labdarúgó Európa-bajnokság magyarországi mérkőzésein, akkor rendezni fogunk meccseket Budapesten.
Amennyiben azt mondjuk 2021. április 7-én, hogy nem lesznek nézők a labdarúgó Európa-bajnokság magyarországi mérkőzésein, akkor nem fogunk meccseket rendezni Budapesten. Elveszik Magyarországtól az EB-meccseket, s azokat Magyarország helyett - például - Anglia fogja megrendezni. Budapesten nem lesznek foci EB-meccsek, hanem Londonban lesznek foci EB-meccsek.
Ezért aztán mi, Magyarország kormánya, 2021. április 7-én azt fogjuk hivatalosan jelezni az UEFA számára, hogy lesznek nézők a labdarúgó Európa-bajnokság magyarországi mérkőzésein. És azon fogunk dolgozni, hogy tényleg így is legyen, s ezért azt tervezzük, hogy május végéig mindenki kaphat oltást, aki kéri.

Ám Orbán Viktor magyarországi miniszterelnök kabinetjét irányító miniszter egy szót sem szól arról, hogy 2021. április 7-én "igent" vagy "nemet" kell mondani hivatalosan az UEFA számára, hanem elhallgatja az április eleji - EB-rendezési szempontból létfontosságú dátumot - és ehelyett hablatyol valamit a magyar focikedvelőknek.

Vajon mit gondolhat lenézően a fociszurkolókról? Talán ezt? "Azoknak a szolgalelkűeknek legyen elég amit mondtam, nem kell nekik mindenről tudniuk!"

https://m4sport.hu/magyar-foci/cikk/2021/03/25/a-budapesti-eb-meccseken-ott-lehetnek-a-mar-beoltott-szurkolok
ftp://

Nekünk minden magyarországi meccsre van jegyünk, de szerintem addig be se oltanának, még akkor sem ha regisztrálnék. De pfizer biztos nem jutna.

Egyébként az uefa se tudja mi lesz a jegyekkel. Még az is lehetséges, hogy törölnek minden jegyet, és újraosztják. Már vagy háromszor ajánlottak fel, hogy ha akarom visszautalják a pénzt.

Szurkolás, hangulat nélkül amúgy is jelentősen csökken az élmény. Lehet nem is éri meg a befektetett pénzt és energiát.


Én csodaszám-kategóriának tartanám, ha itt júniusban lehetne meccsre menni úgy, hogy arra a járványügyis szakemberek is tényleg áldásukat adnák...
Az meg ha korlátozott nézőszám lesz - ami reálisabb -, nem fog olyan hangulatot teremteni sajnos, mint mondjuk ami a 2016-os tornán tapasztalható volt a franciáknál! Akárhogy nézem ez az EB talán az életünk legszomorúbb nagytornája lesz hangulat szempontjából....de ne legyen igazam!

Kizárt dolognak tartom, hogy Orbán Viktor elengedi az Eb-rendezést. Miközben a baszkoknál azért tüntettek, hogy ők nem akarnak Eb-t, addig itt Viktorék mindent megtesznek érte, hogy legyen nálunk meccs. Óriási bukás lenne a Giro és a tenisztornák után ezt is elbukni. Nem fér bele a választások előtt egy évvel. Majd úgy alakítják a dolgokat, hogy megfelelően tudják közölni Orbán döntését április 7-én: megrendezzük az Eb-t (azt is megkockáztatom, ha úgy adódik, még meccseket is átveszünk). Addig az esetszámok is csökkenek, ha kell, azt mondják, hogy 3-4 millió embert beoltottak, minden rendben van.

A pandémia közepén vívó versenyt rendeztek Budapesten (lett is 30+ fertőzött...), Viktor idegállapotba kerülne, ha azt kéne néznie, hogy Dániában nézők előtt rendezik a MI versenyünket. Egyrészt ezért sem kér segítséget külföldről, hiába mi állunk már a legrosszabbul a világon, nem szabad gyengeség jelét mutatni. Nem hagyunk senkit az út szélén, csak azt, aki nem tud feltápászkodni.

Gondoljuk végig: Orbán tavaly is focikát akart nézni, amikor minden zárva volt a világon, akkor nálunk és a belarusz haveroknál lehetett meccsre menni, mert ott szerencsére nem volt vírus.

Összesítsük egy picit a jelenlegi helyzetet.

Az UEFA arra kérte a társrendező szövetségeket, hogy április 7-ig jelentsék, hogy mennyi nézőt képesek fogadni a meccseken, az európai szövetség pedig április 19-én tart egy gyűlést, hogy akkor mi, hogyan fog zajlani, és valószínű, hogy a végső döntésre április 20-án kerül sor.

A 12 helyszín:
- Amszterdam
- Baku
- Bilbao
- Bukarest
- Budapest
- Koppenhága
- Dublin
- Glasgow
- London
- München
- Róma
- Szentpétervár

Bilbaoban cirkusz van, ahogy Pozzato is írta.
A dán labdarúgó szövetség aktuális hozzáállása, hogy 11-12 ezer nézőt engednének be (a stadion kapacitása 38 ezer - szóval ez közel egyharmada).
Az oroszok is már jelezték, hogy ők engednének nézőket, a jelenlegi infók szerint minimum 50%-os kapacitással (ami 34 ezer nézőt jelent).
A brit kormány elmondása szerint 10 ezer néző látogathat ki a meccsekre május közepe után, illetve június 21-től megtörténhet, hogy több.
Jelenleg a legnagyobb gondok az ír, illetve a skót helyszínnel vannak, de az angolok jelezték, hogy probléma esetén át tudnának vállalni bizonyos meccseket.

Szóval jelenleg a legoptimálisabb forgatókönyv az oroszoké, az 50%-os kapacitással. Ha ezt vesszük kiindulópontnak, akkor ez sacc per kb. 34 ezer nézőt jelentene Budapesten.

Egy személy maximálisan 4 jegyet vásárolhatott a mérkőzésekre, így ha csupán a számokat nézzük, akkor abból 2 otthon marad, 2 meg mehetne a meccsre (ha be van oltva??).

Sok kérdés, kevés válasz még egyelőre, de személyes véleményem is az, hogy ezt a mieink nem fogják olyan egyszerűen elengedni. A hangulat viszont szerintem se lesz olyan, mint 5 éve, Franciaországban, vagy akár Pesten (a meccsek után).

Szavazz és írd le a véleményed!

Jelenleg a hivatalos álláspont, hogy csak beoltott szurkolók lehetnek ott a budapesti meccseken. Szerinted hogy legyen?

Facebook-oldalunkon, de akár itt is várjuk a meglátásaid a témában!


Én engedném a nézőket max számom, hadd szóljon. Fodrász ismerősök továbbra is hajat vágnak, maszkot elvétve hordják az emberek, rendőr kell szóljon érte, a kormánynak fogalma sincs milyen stratégiával lépjen fel a vírus ellen, a védekezés a járvány ellen elbukott minden szinten szerintem, szóval akkor már legyen egy jó kis foci Eb-rendezés, hangulattal.

Nagyon szeretném az EB-t, viszont társadalmi szinten olaj lenne a tűzre, hogy több százan halnak meg naponta, rengeteg a beteg, a kórházakban apokaliptikus helyzet uralkodik, és megint a foci az mehet... Ezrek munkája szűnt meg, és vannak anyagi létbizonytalanságban, közben meg itt EB-t rendezgetünk stb. Mondom nagyon szeretném személy szerint, de nem minden áron...ki akartam jutni megmondom őszintén, de tudom ha elmennék, nem tudnék ott felhőtlenül örülni...sőt...

Idézetet írta: Pozzato Dátum március 25, 2021, 16:58:32
Kizárt dolognak tartom, hogy Orbán Viktor elengedi az Eb-rendezést.
Egyetértek! Én is kizárt dolognak tartom, hogy Orbán Viktor elengedi az Eb-rendezést.
Ilyesmi egészen egyszerűen nem történhet meg. Orbán Viktornak nem férne bele egy ennyire nagyon jelentős bukta a jövő évi választások előtt.
Egyáltalán nem kell tartani attól, hogy nem lesznek labdarúgó EB-meccsek Magyarországon. Lesznek!

Megnyugtatásképpen íme a sokadik bizonyíték arra, hogy Magyarország miniszterelnökének sokkal fontosabb a sport, mint több ezer magyar ember élete-halála:

Hiába a válság, egy év alatt 289 milliárd forintot költött sportra az Orbán-kormány
https://24.hu/fn/gazdasag/2021/03/22/koronavirus-koltsegvetes-sport-orban-kormany-atcsoportositas-egeszsegugy/?fbclid=IwAR1RksZIQFPscnE9rzdfQhtNqBYUzs_fS2_N5HkVtbGX3IpGVVujRfhqVa0

Vagyis az utóbbi 1 évben az Orbán Viktor miniszterelnök által irányított magyarországi kormány körülbelül 5-ször többet költött sportra, mint egészségügyre. És tette ezt egy olyan időszakban, amikor magyar emberek ezrei kerülnek kórházba és halnak meg.
Szóval amikor valaki azon sápítozik, hogy ha beteg lesz, akkor nem lesz hely számára a kórházban, és hagyják majd meghalni, akkor azzal "nyugtatom", hogy ne méltatlankodjon, mert várhatóan Miskolcról-Nagykőrösről-Baktalórántházáról-Kisvárdáról Szombathelyre fogja szállítani a mentő, hiszen az ottani vadiúj stadion kezdőkörében még van hely számára.

A tornan 5 cserevel toljak. UEFA has agreed to allow the use of up to five substitutions at EURO 2020.

Ez lehet aprilis elsejeii trefa?

Válogatott: júniusban Ciprussal és Írországgal mérkőzünk meg – hivatalos


Idézetet írta: RedMunchen Dátum április 01, 2021, 13:10:08
Ez lehet aprilis elsejeii trefa?

Válogatott: júniusban Ciprussal és Írországgal mérkőzünk meg – hivatalos

Nem igen látom értelmét, hogy június 4-én és 8-án lejátszunk egy-egy mérkőzést, majd egy hétre rá már Portugáliával játsszunk Eb mérkőzést. Biztos mindenki odateszi majd magát...