SPF - Csapatok Harca

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


március 05, 2020, 14:06:02, SPF Admin
SPF - Csapatok Harca

A játék bemutatása

Kezdetben közösen dolgoztok a sikerért, majd ahogy az életben lenni szokott, fordul a kocka (ismerős?). A csapattársból ellenfél lesz és kőkemény harc folyik a végső győzelemért.

Hogyan lehet részt venni a játékban?

Négy (4) fős csapatok indulhatnak a versenyen. Abban az esetben ha nem sikerül kialakítani a négy fős csapatot, akkor mi segítünk (kiegészítjük a csapatot egy egyéni jelentkezővel).
Egyénileg is lehet jelentkezni, s ilyenkor sorsolás alapján segítünk összehozni egy 4 fős brigádot, akivel együtt dolgozhattok a játék során.

Megvan a csapat?

Nyissatok meg egy fórumtémát az SPF - Csapatok Harca fórumrészlegen, és indulhat is a móka.
Az adott fórumtémában kell megbeszélnetek, hogy mire fogtok tippelni, annak tudatában, hogy a sikeres fogadások által a játék második felvonásába kerülhettek.

Mettől meddig tart a verseny (1 forduló)?

A játékot 2 hetes ciklusokban rendezzük. Az első héten zajlik a csapatmunka, a második héten pedig jön a csapaton belüli harc a győzelemért.

Mit kell tennetek?

1. hét: Csapatmunka

A csapat minden egyes tagjának be kell küldenie egy tippet! Összesen 4 tippet szükséges beküldenetek közösen (az alábbi odds-intervallumokban):
1.01 - 1.50: 1 tipp
1.51 - 2.00: 1 tipp
2.01 - 3.00: 1 tipp
3.01 - 4.00 : 1 tipp

Program/Teendők:
- legkésőbb kedd estig el kell indítani az adott fordulóra szánt fórumtémát (bemutatván a csapattagokat, csapatnevet - pl. Egri bikák tippjei)
- hétfőtől csütörtök estig elmélkedés, hogy a hétvége (péntek-szombat-vasárnap) eseményeiből válogatván mire tippeljetek (érvek/ellenérvek stb. - mindezt a csapat fórumtémáján belül kell megvitatni)
- csütörtök 20:00CET-ig közölni kell a csapat által kiválasztott 4 tippet amit versenybe küldtök (szigorúan egyetlen egy hozzászólásként, megjelölvén, hogy ez a csapatotok tippsora a hétvégére)
- a tippsorban szereplő események lezajlása után egy személy a csapatból ki kell értékelje a beküldött tippet (nyertes tippek száma érdekel bennünket, illetve a nyertes tippek nyereményszorzóinak a szorzata)

A tippet ilyen formátumban javasolt írni:

Sportág, időpont:
Esemény:
Tipp:
Odds:
Iroda:


Ki jut tovább a második felvonásba?

Annak érdekében, hogy eldöntsük ki jut tovább egy adott forduló második felvonásába, a következő kritériumokat vesszük figyelembe:
1. Nyertes tippek száma
2. Nyertes nyereményszorzók összege (összeszorozzuk a nyertes nyereményszorzókat)
3. Legnagyobb nyertes nyereményszorzóval rendelkező csapat
4. Sorsolás

2. hét: Harc a győzelemért

A második héten a győztes csapat tagjai egymás ellen küzdenek az alábbiak szerint:
- minden egyes csapattag csütörtök 20:00CET-ig be kell küldjön 4 tippet (minden egyes fent említett odds-intervallumban 1 tippet) az elkövetkezendő hétvége (péntek-szombat-vasárnap) sporteseményeiből válogatván
- a tippsorban szereplő események lezajlása után a játékos ki kell értékelje a beküldött tippsorát (nyertes tippek száma érdekel bennünket, illetve a nyertes tippek nyereményszorzóinak a szorzata)

Ki nyeri meg a versenyt?

Annak érdekében, hogy eldöntsük ki nyeri meg a versenyt, a következő kritériumokat vesszük figyelembe:
1. Nyertes tippek száma
2. Nyertes nyereményszorzók összege (összeszorozzuk a nyertes nyereményszorzókat)
3. Legnagyobb nyertes nyereményszorzóval rendelkező játékos
4. Sorsolás

Mindeközben a vesztes csapatok tagjai készülődhetnek a következő fordulóra. Ők is beküldhetnek tippeket a Tipp-bödön fórumtémába, ugyanúgy betartván a második hét követelményeit (csütörtök estig 4 tipp különböző odds-intervallumokban, egyetlen egy hozzászólásként, péntek-szombat-vasárnapi sporteseményekre).

A Tipp-bödön nyertesének meghatározásánál ugyancsak a fenti kritériumokat vetjük be.

Csavar a játékban

A forduló győztese és a Tipp-bödön győztese a következő fordulóban (szigorúan) egy csapatban szerepelhet. Ha ezt nem szeretnék, akkor ki kell hagyniuk egy fordulót.

Nyeremények

   5.000 Forint jár minden egyes csapattagnak mely kvalifikált a második hétre és aktív volt

   5.000 Forint jár annak a játékosnak aki a második héten a Tipp-bödönbe a legtöbb nyertes tippel rendelkezik (második kritérium: termelt profit)

   20.000 Forint jár a verseny (forduló) győztesének

A nyereményeket Skrillen keresztül utaljuk, az eredményhirdetést követő 5 munkanapon belül.

Részvételi feltételek:

1. Bárki részt vehet a játékban, teljesen ingyen, amennyiben regisztrálva van a fórumon.
2. Egy csapat 4 főből áll. Amennyiben ez nem jön össze, akkor az egyéni jelentkezőkből töltjük fel a csapatokat.
3. Abban az esetben ha kevesebb, mint 4 egyéni jelentkező van, s ők nem kerültek egy csapatba se, akkor az adott fordulóból kimaradnak, viszont az elkövetkezendő fordulóban az egyéni jelentkezők listáján elsőként szerepelnek.
4. Minden egyes csapattag be kell küldjön egy-egy tippet. Csapaton belül lehet megvitatni, hogy ki milyen odds-intervallumban szeretne tippelni.
5. Inaktív csapattagok nem részesülhetnek a nyereményben. Mindkét héten aktívnak kell lenni.
6. A beküldött tippeket mindenki egyénileg kell feldolgozza idézvén a tippsorát (első héten a csoport által beküldött tippsort, második héten az egyénileg beküldött tippeket). Erre 24 órátok van a tippsoron szereplő utolsó sportesemény kezdetétől számítva.
7. Bármilyen eseményre tippelhettek ami megtalálható a következő fogadóirodák ajánlatában: Bet365, Betclic, Betfair Sportfogadás, Pinnacle, Tippmix, Tippmixpro, Unibet, WilliamHill.
8. Csak a péntek-szombat-vasárnap zajló sporteseményekből lehet válogatni. A napok magyar időszámítás szerint számítanak (0:00-23:59).
9. Opcionálisan meg is indokolhatjátok a tippet.
10. Tippek beküldési határideje (mindkét hét esetén): Csütörtök, 20:00CET
11. Egyenlő teljesítmény esetén az alábbiak döntenek (első hét):
   a. Nyertes tippek száma
   b. Nyertes nyereményszorzók összege (összeszorozzuk a nyertes nyereményszorzókat)
   c. Legnagyobb nyertes nyereményszorzóval rendelkező játékos
   d. Sorsolás
12. Módosítani a hozzászólásokat tilos! Törölt/módosított hozzászólásért 0 pont jár.
13. Törölt sportesemény, vagy pl. teniszben feladás/visszalépés esetén a beküldött tipp 0 ponttal lesz kiértékelve, viszont van újratippelési lehetőség amennyiben az időkeretbe (Csütörtök, 20:00CET) még belefér. Aki ezzel próbál visszaélni, azt végleg kizárjuk a versenyből.
14. DNB (draw no bet - tétvisszafizetés), illetve ázsiai handicapes tippek érvényesek, viszont  tétvisszafizetés (pl. 1.00) esetén a tipp érvénytelen (0 pont jár érte).
15. A játékban tilos a folyamatos tippmásolás (csapattól/személytől). Amennyiben ezt tapasztaljuk, az adott játékost/csapatot kizárhatjuk a versenyből.
16. A tippsor beküldésekor érvényes oddsok a mérvadóak.
17. Az adatok (esemény, odds stb.) pontosságáért a játékosok felelnek, s ajánlott egy képernyőfotót készíteni ezekről, mivel eredményhirdetéskor igényelhetjük. Ugyanúgy igényelhetünk egy eredményforrást (hivatkozást), ahol az adott esemény eredménye megtekinthető. Ezeknek hiányában a nyeremény kifizetése megtagadható.
18. Egy adott sportesemény (pl. tenisz) félbeszakítása/halasztása esetén megvárjuk az adott esemény végét (amennyiben ezt lebonyolítják 24 órán belül). Máskülönben a tipp érvénytelen és 0 pont jár érte.
19. A játékban a fogadásépítő tippsorok nem érvényesek.
20. Csapaton belül, illetve a forduló második felvonásában (2. hét) tilos ugyanazon sporteseményre tippelni.
21. Abban az esetben ha egy csapattag nem járul hozzá a csapat tippsorához, akkor az adott fordulóból a csapat kiesett. Hozzájárulni azt jelenti, hogy tippet küld be, mely része a csapat tippsorának!
22. Abban az esetben ha a tippsor beküldésének határideje után egy mérkőzést elhalasztanak/törölnek stb., mely a tippsorban szerepel, akkor az illető sporteseményt cserélni lehet viszont az alábbi pontokat figyelembe kell venni:
   a. Csak az a játékos küldheti be a tippet, aki a törölt sporteseményre vonatkozó tippet küldte be eredetileg.
   b. Az új tipp nyereményszorzója az eredeti tipp nyereményszorzójával kell megegyezzen, vagy annál kisebb lehet (betartván az odds-intervallumokat).
   c. Szigorúan minimum 2 órával a helyettesítő sportesemény kezdete előtt lehet cserélni.
   d. Egyetlen egy cserelehetőség létezik tippenként.

Általános részvételi feltételek:

1. A nyeremény átvételéhez Skrilles számlára van szükségetek.
2. A nyereményeket az eredményhirdetést követő 5 munkanapon belül utaljuk.
3. A játékban egy fórumtag csak egy felhasználóval szerepelhet (követjük az IP címeket, s azonos IP címmel rendelkező játékosokat azonnal kizárunk a játékból)
4. A játékban való szerepléshez szükséges a magyar nyelv ismerete!
5. Bármilyen vitás kérdésben a Sportfogadas.org üzemeltetőinek a döntése az irányadó és végleges. Ellenvetésnek helye nincs.

Az első verseny február 24-én indulna. Addig is lehet véleményt/javaslatot írni a játékkal kapcsolatban.  :beerchug:

Ha találtok hibát, vagy vannak megválaszolatlan kérdések, akkor azt mindenképp jelezzétek, hogy tudjuk mielőbb kiküszöbölni.  :ok:

Kezdésnek csak egy kérdés: ebben az esetben mennyi lenne a csapat végső pontszáma?
7 vagy 12?

1.01 - 1.50: választott szorzó: 1.23 helytelen tipp
1.51 - 2.00: választott szorzó: 2.00 jó tipp
2.01 - 3.00: választott szorzó: 2.38 helytelen tipp
3.01 < : választott szorzó: 7.00 jó tipp


Idézetet írta: RedMunchen Dátum február 17, 2020, 19:42:05
Kezdésnek csak egy kérdés: ebben az esetben mennyi lenne a csapat végső pontszáma?
7 vagy 12?

1.01 - 1.50: választott szorzó: 1.23 helytelen tipp
1.51 - 2.00: választott szorzó: 2.00 jó tipp
2.01 - 3.00: választott szorzó: 2.38 helytelen tipp
3.01 < : választott szorzó: 7.00 jó tipp

7 (hét).

Lehet, hogy maximalizálni kellene az oddsot. Sōt! Elōször a nyertes tippek száma kellene mérvadó legyen, majd ezek után a profit.

Jő ötlet a korlátozás, 4.00 legyen a felső határ. Nekem mintha ismerősek lennének az oddshatárok. 8)

Jól értem, hogy csütörtökig vitatkozunk és aznap mind a 4 csapattag egy tippet küld be az egymás között felosztott kategóriában. Ezeket a csapatból valaki összesítve írja le és ez lesz a csapat tippje.

Idézetet írta: LosGabos Dátum február 17, 2020, 21:44:39
Jő ötlet a korlátozás, 4.00 legyen a felső határ. Nekem mintha ismerősek lennének az oddshatárok. 8)

Jól értem, hogy csütörtökig vitatkozunk és aznap mind a 4 csapattag egy tippet küld be az egymás között felosztott kategóriában. Ezeket a csapatból valaki összesítve írja le és ez lesz a csapat tippje.

Nem titok, hogy a Tipster Liga is inspirációként szolgált. Köszönjük.  :beerchug:

Hétfőtől csütörtökig lehet elmélkedni, hogy milyen tippsort küldjön be a csapat, de ha döntés született, akkor azt már akár kedden be lehet küldeni. Valaki a csapatból ezt be kell vállalja, hogy egyetlen egy hozzászólásban beírja a kiválasztott 4 tippet, melyet a versenyben indítanak az adott hét keretén belül.

Izgalmas játék! :)

Nem majomkodásból, de az első csapat nagyon szimpatikus, szóval ők a kedvenceim.

https://www.youtube.com/watch?v=q0hyYWKXF0Q

Módosítások a játékban:

A csapat minden egyes tagjának be kell küldenie egy tippet! Összesen 4 tippet szükséges beküldenetek (az alábbi odds-intervallumokban):
1.01 - 1.50: 1 tipp
1.51 - 2.00: 1 tipp
2.01 - 3.00: 1 tipp
3.01 - 4.00 : 1 tipp

1.hét:

A legtöbb nyertes tippel rendelkező csapat tagjai bekerülnek a forduló második felvonásába. Egyenlő teljesítmény esetén a második kritérium a termelt profit (1-es téttel számolva)

2.hét:

Az a játékos nyer, aki a legtöbb nyertes tippel rendelkezik. Második kritérium: profit.

Tipp-bödön nyertese:

5.000 Forint jár annak a játékosnak aki a második héten a Tipp-bödönbe a legtöbb nyertes tippel rendelkezik (második kritérium: termelt profit)


A szabályzatban jelenleg szerepel egy ilyesmi:

"Csavar a játékban

A forduló győztese és a Tipp-bödön győztese a következő fordulóban egy csapatban szerepelhet (szigorúan)."

Látjuk, hogy már szépen alakulnak a csapatok, és szeretnénk tudatni veletek, hogy a fenti dolog a második fordulótól egy picit be fog kavarni.
A cél az vele, hogy ne alakuljon ki egy bomba-erős csapat, mely mindig viszi a nyereményt, vagy legalábbis legtöbbször.

Ha van esetleg erre javaslatotok. Mármint, hogy ezt ennél jobban is meg lehetne oldani, akkor nyugodtan írjátok le.

Köszönjük.  :cya:

Közben frissítettem a szabályzatot:

21. Csapaton belül, illetve a forduló második felvonásában (2. hét) tilos ugyanazon sporteseményre tippelni.

Idézetet írta: SPF Admin Dátum február 20, 2020, 15:53:06
A szabályzatban jelenleg szerepel egy ilyesmi:

"Csavar a játékban

A forduló győztese és a Tipp-bödön győztese a következő fordulóban egy csapatban szerepelhet (szigorúan)."

Látjuk, hogy már szépen alakulnak a csapatok, és szeretnénk tudatni veletek, hogy a fenti dolog a második fordulótól egy picit be fog kavarni.
A cél az vele, hogy ne alakuljon ki egy bomba-erős csapat, mely mindig viszi a nyereményt, vagy legalábbis legtöbbször.

Ha van esetleg erre javaslatotok. Mármint, hogy ezt ennél jobban is meg lehetne oldani, akkor nyugodtan írjátok le.

Köszönjük.  :cya:

Szerintem az, hogy egy csapatnak össz-vissza négy tippet kell küldeni egy hétre, az annyira lutrivá teszi a dolgot, hogy itt épp ezért sokkal nagyobb a szerencsefaktor, mintha mondjuk csapatonként 30 tippet kéne beküldeni. Ha itt összeraknánk az utolsó 5 év legjobb tippjátékosait, és egy csapatban lennének, ők sem nyernének többször, mint bármelyik másik csapat, mert egyszerűen nagyon-nagyon, de nagyon kevés az az négy tipp. Mondjuk egy-két kiskapu van még, vagy inkább taktika, amire nincs szabály, de nehogy már felfedjem a lapjainkat  :D

Szeretnék csatlakozni vkihez

Idézetet írta: SPF Admin Dátum február 20, 2020, 15:53:06
A szabályzatban jelenleg szerepel egy ilyesmi:

"Csavar a játékban

A forduló győztese és a Tipp-bödön győztese a következő fordulóban egy csapatban szerepelhet (szigorúan)."

Ha van esetleg erre javaslatotok. Mármint, hogy ezt ennél jobban is meg lehetne oldani, akkor nyugodtan írjátok le.

Köszönjük.  :cya:

Nem akarom túljogászkodni, de a "szerepelhet" azt jelenti, "lehetőség". Ha kötelező, akkor a "szerepel" lenne a jó szó. :ok:

Nos, a viccben szereplő apróhirdetés ugye úgy szól, hogy "Világhírű vonósnégyes keres első hegedűst, második hegedűst és csellistát."
Nálam is hasonló a helyzet.
Szuper csapatomba keresek három embert!