Magyarország a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságon

Indította Chan, május 30, 2021, 14:50:27

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Mi lesz a Németország - Magyarország Eb-találkozó kimenetele?

Német siker
Döntetlen
Magyar siker

LFCfanBoti

**** Tősgyökeres
Idézetet írta: csacsi1899 Dátum június 24, 2021, 15:36:19
Gulácsi mondjuk sokat tett a kiesésért is. Izland ellen is óriási potyát kapott, meg a németek ellen is.
Annyira bizonytalan minden beadásnál, hogy rossz nézni. Van hogy másodpercekig van levegőben a labda, mégse lépne ki, hogy lehúzza.
ekkora baromságot, remekül mozdul ki a kapujából, jó ütemben húzza le a beadásokat. Német bajnokságból sem látni, hogy sokat lepkézne, most peches volt a két sorsdöntő mérkőzésen, rajta is hatalmas a teher, 90+ percen át olyan magas koncentrációt kell fenttartson, hogy jobban elfárad mentálisan, mint a 15 km-et futó Nagy Ádám fizikálisan. Az utóbbi meccsek után, aki bármit is valamit Gula nyakába probál varni, az vagy buta, vagy szimplán nem ért hozzá

Várda64

***** Régi motoros fő moderátor
Idézetet írta: LFCfanBoti Dátum június 24, 2021, 15:42:09
ekkora baromságot, remekül mozdul ki a kapujából, jó ütemben húzza le a beadásokat. Német bajnokságból sem látni, hogy sokat lepkézne, most peches volt a két sorsdöntő mérkőzésen, rajta is hatalmas a teher, 90+ percen át olyan magas koncentrációt kell fenttartson, hogy jobban elfárad mentálisan, mint a 15 km-et futó Nagy Ádám fizikálisan. Az utóbbi meccsek után, aki bármit is valamit Gula nyakába probál varni, az vagy buta, vagy szimplán nem ért hozzá
Igen hibázott, de én is hasonlóképpen gondolom, mint ahogyan leírtad. Egyébként én nagyon büszke vagyok az egész társulatra. Kihozták magukból a maximumot, ami ennyire volt elég. A franciák elleni mérkőzéssel, melyet volt szerencsém élőben megtekinteni, pedig egy olyan életre szóló élményt szereztek nekem, melyet soha nem lehet elfelejteni.

zbking

vendég
Idézetet írta: Assassin Dátum június 24, 2021, 11:44:45
Nem akarok politizálni, de most nagyon haragszom Orbánékra.

Miért pont mostanra kellett időzíteni ezt a baromságot?
Off/
Azért, hogy ne a Fudanról, meg a 35 év autopálya koncesszióról, meg az önkormànyzati lakások elbugázásáról beszéljenek, hanem erről.


És, sajnos ez is tökéletesen bevált nekik. Remélem megdöglik mindegyik reggelre.

csacsi1899

**** Tősgyökeres
@LFCfanBoti
Nem veszem magamra a sértegetéseidet, mert nem akarok semmit a nyakába varni.
Tényeket írtam az első mondatomban: Bepotyázott egyet Izland, meg egyet a németek ellen is. Emellett mutatott be bravúrokat is természetesen.
De ha nincs az Izland meccsen a végén Negonak a flipperes gólja, akkor egyértelműen Gulácsi lett volna a hibás a kiesésben, és ezt ő is elismerte.
Szerencsére nem így lett, mert akkor nagyon sok élménnyel lettünk volna szegényebbek.
A sors mondjuk a portugálok ellen rögtön visszavette a flipperes gólt, a 86. Percben hasonlót kaptunk.

Az meg hogy bizonytalan a beadásoknál, az az én személyes véleményem. Neked lehet más nyugodtan, attól még nem gondolom azt, hogy baromságot beszélsz.

szalist

**** Tősgyökeres
É viszonylag fiatal vagyok a magam 35 évével,de kiskorom óta rendszeresen figyelem a válogatott meccseket,és most először gondolom azt az elmúlt évekhez képest hogy jó helyre megy a prémium és az adóm.Nem az eredmények miatt ami igenis szép teljesítmény volt hanem hogy láttam rajtuk az akarást küzdöttek minden labdáért kitették a szívüket a pályára,és nem kóvályogtak meg sétálgattak ahogy 5-6 éve volt szokás....

Pozzato

***** Régi motoros
Idézetet írta: Assassin Dátum június 24, 2021, 11:44:45
Nem akarok politizálni, de most nagyon haragszom Orbánékra.

Miért pont mostanra kellett időzíteni ezt a baromságot? Végre egyszer - siralmas évtizedek után - produkál valami szépet a válogatott - erre az egészre árnyékot vet, hogy lassan Európa minden országa kiakad ránk.

Sokan azt gondolják, hogy a pedofilok és melegek elleni törvénnyel valamit el akarnak fedni, illetve ki akarnak állni a kereszténység és a nemzeti értékek mellett, de teljesen más van a háttérben. Igen, ez is egy kisebb részét képezi (10-20%), de a nagyobbik részhez érdemes megvizsgálni Oroszország történelmét.

Vlagyimir Putyin úgy került hatalomra, hogy kreáltak mesterségesen pár "csecsenek" által végrehajtott terrortámadást (amit, mint utólag kiderült az FSZB csinálta, aminek vezetője Putyin volt akkoriban), majd elkezdődött a csecsenek elleni újabb háború, amitől meg kellett védeni az országot. Putyin egy senki volt kezdetben, viszont Jelcin a végét járta, kellett egy új személy. Jött Putyin és vele együtt az oroszok "háborús" időszaka. Mindenkivel is hadakoztak, mindenki ellenség volt, majd elérkezett a 2012-es választás.

A tét óriási volt, hiszen megváltoztatták az alkotmányt, hat évre választották meg az elnököt, ráadásul Putyin újból indulhatott a posztért (ezt is megváltoztatták, mert a régi törvények értelmében nem tehette volna). A gond az volt, hogy Putyin támogatottsága ekkor nem verdeste az eget, ellenzék is mozgolódott, olyanok is kezdtek összefogni, akik korábban nem. A 2008-as válság után az orosz növekedés megállt, az embereknek elegük lett a folyamatos "hamis ellenségképekből", elindult valami az országban. Az orosz állampolgárok úgy látták, ez az utolsó esély, hogy demokratikus választásokon új vezetőt válasszanak. Érezte ezt Putyin is, programjával csak egy minimális réteget tudott megfogni, pedig mindent ígért (kedvező hitelek, temérdek új munkahely stb.). A komplett szavazói köröket rajzoltak újra, ellenzéki pártok kampányát szinte megszüntették, de még ez sem volt elég.

A 2011 év végi parlamenti választáson ezért a csalás eszközéhez folyamodott, de ezt ne úgy képzeljük el, hogy beírt magának 70%-ot, hanem úgy, hogy csak a statisztikusoknak tűnjön fel évek múlva, komoly kutatómunkák eredményeként, hogy mi is történt valójában. A nép érezte, hogy valami nincsen rendben utcára is vonultak tüntetni, de bizonyítani nem lehetett a csalást. Kutatók megvizsgálták évekkel később azt a bizonyos választást: kiválasztottak találomra 156, az állam által felügyelt moszkvai szavazói körzetet, illetve olyanokat, amiket nemzetközi megfigyelők végezték a munkájukat. Az eltérés 11% volt Putyinék javára az állami fegyülelet alatt lévő körzetekben. Ez pont arra volt elég, hogy megszerezzék a többséget. Itt egy ábra erről:


Magyarázat: Az ábrákon minden egyes pont egy szavazókört jelöl. Minél inkább jobbra helyezkedik el a megfigyelés a térképen, annál többen mentek el szavazni az adott szavazókörben és minél magasabban van, annál nagyobb arányt kapott a nyertes párt. Ebből következően, ha egy pont a térképek jobb felső sarkában van, az azt jelenti, hogy a szavazókör minden tagja elment szavazni és mindenki a végén nyertesként kikerülő pártot támogatta. Ha egy helyen több adatpont van, ott az ábrán ezt sötétebb színnel jelzik, tehát a piros területek mutatják a leggyakoribb elhelyezkedést, vagyis az ország általános gondolkodását. Egy szabályos körülmények között lezajlott választás esetén az adatpontok egy helyre csoportosulnak és a csoportosulás közepén figyelhető meg a legtöbb érték.

Azért is fontos ez, mert Putyinék tudták: hogy a 2012. március 4-én tartandó elnökválasztáson önmagában ez kevés, ha ilyen módon akarnak csalni. Tudták, hogy több nemzetközi megfigyelő mellett, ezt nem lehet kivitelezni. Az sem volt elég, hogy szűk előnnyel nyer Putyin, ide erődemonstráció kellett. A gépezet még 2011. december 6-án beindult - a tüntetések és a parlamenti választások után 1-2 nappal -, mert az első tüntetési napot követően az akkori regnáló miniszter (Medvedev, aki Putyin jobbkeze volt) megszólalt Twitteren: "hülye fasszopó birka". Igen, ezt így leírta az ország akkori első embere az ellenzékről. Kire vonatkozott a tweet? Szerintem ki lehet találni: Alexey Navalnyra. Utólag azt mondták, hogy Konstantin Rykov írta Medvedev helyett, de ekkor beindult a gépezet.

A lényeg, amiért jöttél, ha nem vagy kíváncsi az előzményekre:
Vlagyimir Putyin számára Ivan Iljin volt a filózufos példakép (Iljin 1930 környékén érte reneszánszát, olyan embereket dicsőített, mint Sztálin, Hitler és Mussolini). Iljin volt a 2000-es évek legjelentősebb újból felfedezett fasiszta gondolkodója, aki szerint a homoszexuális megvetendő volt és a hanyatló Nyugatnak köszönhető. Putyinék ráeszméltek mit kell tenni: bele kell állni a témába. Pár héttel a 2011-es parlamenti választások után, Putyin hűséges külügyminisztere, Lavrov szorgalmazta, hogy kell egy törvény a gyermekek védelmében, a homoszexuálisok és a pedofilok ellen. A címszó: meg kell védeni az orosz nép ártatlanságát.

Az orosz parlamentnek nem is kellett több, megszavazták a többségnek köszönhetően a törvényt, ami tökéletesen előkészítette a terepet Putyin számára a 2012-es választásokon. Magabiztos fölénnyel nyert, folyamatosan a meleg-téma maradt terítéken, hiszen az akkori ellenzék is belesétált a csapdába. Elkezdtek kiállni a melegek mellett, miközben a nép felé azt propagálta a kormánypárt, hogy ez rendkívül rossz. A társadalom az egységes Putyin-utálatból felocsúdott, megosztottság soha nem látott méreteket öltött, most már volt egy újabb közös ellenség a csecsenek (és más egyéb "terroristák") után: meleg dekadens nyugatiak.

Mi volt az orosz törvény neve? A gyermekek védelméről a hagyományos családi értékek tagadását népszerűsítő információkkal szemben.

Putyin kiválóan alakította egy megfoghatatlan fenyegést a társadalom ellen, mert aki az ottani ellenzékre szavaz, az meleg nyugatimádó.

Mi történt 10 évvel később Magyarország? Meglátjuk, mi sül ki belőle, de nem lenne rossz, ha az ellenzéki politikusok ismernék a történelmet, vagy legalább kicsit tanulmányoznák.

"Az emberi szexualitás a félelemkeltés kifogyhatatlan nyersanyaga."

Miért mostanra kellett ezt időzíteni? Azért, mert ez egy kiváló csapda, amire fel lehet építeni egy kampányt: egy országot összefogó siker, amit megoszt a meleg-kérdés és a rohadt nyugatiak. Azt kell, hogy mondjam, zseniális időzítés, pazarul átemelték Putyinék ötletét. Ezzel tényleg meg lehet fordítani egy választást, de legalábbis 5-15%-ra szert tenni, ami jelen helyzetben már 40-50% körüli eredményt adna a Fidesz számára.

robmiller

***** Régi motoros
Szerintem egyébként most egy baromi nagy lélektani pillanat előtt áll a magyar válogatott labdarúgás! Nem tudom mi történt 1986-ban, hiszen nem éltem még, de ott valami megtört, amely sokk gyakorlatilag 2016-ig tartott. Az 5 évvel ezelőtti EB-szereplés aztán beindított valamit, hiszen kitört a futball-láz az országban, ám akkor nem sikerült ezt az eufóriát fenntartani, hiszen a csapatunk meghatározó játékosai, vezéregyéniségei közül - Gera, Juhász, Király - többen visszavonultak, míg a kispadon Bernd Storck személyében szerintem olyan edző ült, aki a kijutást Dárdainak köszönhette, s azt a sikert, amit a tornán elértek elég hamar sikerült porba rombolni pl. 2017-es andorrai vereséggel!

Most viszont itt az újabb sansz! Egy még nagyobb sansz! Rengeteg előjel pozítiv a 2016-os sikerhez képest! Egyrészről egy baromi kvalitásos edzőnk van Rossi személyében, aki nagyon bízom benne, hogy jó sokáig betölti a szövetségi kapitányi posztot! A keretben egyre több a tehetséges ígéret - Szoboszlai, Schäfer, Schön, Szalai Attila stb.
A harmadik tényező pedig az elért eredmény lehet! Ezen az EB-n bár csoportutolsók lettünk, de nyakamat a tuskóra, hogy egyetlen válogatott sem játszana szívesen ellenünk tétmérkőzést! Érzem a sajtó levegőjében, hogy olyan tiszteletet vívtunk ki ezzel a várokozáson felüli teljesítménnyel, hogy mindenki tart tőlünk! És a Fiúkkal pedig Rossi tényleg elhitette, hogy támadhat a kapura, egy Ronaldo, egy Mbappé vagy egy Müller, állni fogják a sarat, mert ők is emberek, ellenfelek. Semmivel sem többek, mint ők maguk!
Mindenezen mostani tényezők alapján azt tudom mondani, hogy hiszem, ha sikerül megtartanunk őszre, illetve tavaszra ezt a lendületet, elszántságot, attitűdöt, mint amit ezen a tornán a srácoktól láttunk, akkor akár tényleg reális esélyünk lehet kijutni Katarba! Biztos vagyok benne, hogy az angolok elég kényelmetlenül fogják magukat érezni, hogy szeptemberben a Puskásba kell jönniük, várhatóan egy olyan katlanba, mint amit Európa most megtapasztalt keményen!

Összefoglalva: sorsdöntő periódus előtt áll a válogatott! Vagy visszatalálunk arra az útra, amit "apáink jártak" '86 előtt, vagy marad a reménykedés továbbra, hogy egyszer talán megint visszajutunk a legnagyobbak közé! Én valahogy az előbbit érzem a levegőben!

csabax

****** Veterán
Hatalmasat "kaszált" a magyar fociválogatott!
Az EB-n való szereplésért 3,6 milliárd forintot kap a Magyar Labdarúgó Szóvetség.

Admin

***** Veterán senki
Idézetet írta: Szeleukosz Nikatór Dátum június 28, 2021, 13:40:47
Ilyen minősíthetetlen hozzászólások sokaságával szégyent hozol az oldalra. Ha ennyire gyűlölködni akarsz, keress megfelelő felületet rá!

Bagoly mondja verébnek.

hillandkimi

**** Tősgyökeres
Majd pár év múlva az NB1-et nem a tippmix fogja támogatni, hanem pár ázsiai mogul, mint például a Vwin... A fejlődés megkérdőjelezhetetlen lesz :D

csabax

****** Veterán
Némi segítség (persze, akiket érdekel):

Válogatott kulcsjátékosok, akiknek semmi közük nincsen a magyarországi fociakadémiákhoz:
- Szalai Ádám: a Real Madrid akadémiáján nevelkedett,
- Szalai Attila: a Rapid Wien akadémiáján nevelkedett,
- Nagy Ádám: kiselejtezte a Fradi,
- Kleinheisler László: a Puskás Akadémia FC és a MOL Fehérvár FC is eltanácsolta,
- Orban Willi: honosított játékos - nem tud magyarul,
- Nego Loic: honosított játékos - nem tud magyarul,
- Nikolics Nemanja: honosított játékos, 
- Fiola Attila: sem volt soha akadémista.

Négy játékos köszönhető (valamennyire) a magyar akadémiai rendszernek:
- Sallai Roland: Felcsút - nagyon fiatalon került külföldre,
- Gulácsi Péter: MTK - nagyon fiatalon került külföldre,
- Schäfer András: Haladás - nagyon fiatalon került külföldre,
- Botka Endre: Honvéd.

TiB

****** Veterán
Az akadémiai rendszer védelmére szeretnék mondani egy nagyon kontrasztos példát. Ha ma születik Grosics Gyula, simán el tudom képzelni, hogy az egyik magyar akadémián úgy döntött volna egy ponton, hogy ő inkább informatikus lesz. Kiugrási lehetőségből is több van manapság, mint a foci, és szakmából is, életutak is szélesebb perspektíván mehetnek. A resztliért meg globálisan megy a harc, mert mindenhol ez van, nem csak nálunk. Szerintem az akadémiai rendszer legnagyobb ellensége a globális világ, és el is nyomja, ahogy kell.

Kleinheisler László kapcsán is van egy kis véleményem, hogy azért nem ilyen egyszerű, hogy eltanácsolták Fehérváron. Nekem igazi tornajátékosnak és nem klubfocistának tűnik egyébként, ez a karrierjén is látszik.

NFCKR

*** Haladó
Közületek valaki fogadott mondjuk olyan speciális kimenetelre, hogy mondjuk 1,5 pontnál többet szerzünk, vagy ilyesmi?

csabax

****** Veterán
Ezek a vadbarmok nem bírnak "leszállni" a témáról.
Most már szerintem is tényleg olyanok, mint akik "belőtték" magukat valamilyen számukra ismeretlen kábszerrel és még akkor is "pörögnek", amikor már véget ért a dolog és már az ügyben egykoron érdekelt személyek sem foglalkoznak vele. Ezek a gyalázatos férgek, akik ellopták a kiválóan teljesítő magyar válogatott focisták elöl az ünneplést, a jövőbeni reménybeli szavazatok érdekében továbbra is úgy törnek-zúznak, mint akiknek soha nem érhet véget.
Ismét bemutatják, hogy a saját édesanyjukat is eladják egy szavazatért.

Az simán csak nevetséges, mi több, röhejes, hogy a fideszes politikus Budai Gyula 5 évre eltiltotta az UEFA-t az európai labdarúgó események szervezésétől.
Azaz: ha ezen a vadbarmon múlna, akkor néhány évig nem lenne Bajnokok Ligája, nem lenne Európa Liga, nem lenne UEFA Európa Konferencia Liga, és a következő labdarúgó Európa-bajnokságot sem rendeznék meg. Szerencsére az illetékeseknek nem jelezte senki, hogy "betépett" és félrebeszél valaki Magyarországon, senki illetékes nem tudta, hogy itten aztán ejnye-bejnye és tiltás van, ezért aztán már zavartalanul zajlanak az európai focikupák selejtezői.

Ami egyáltalán nem nevetséges, szerintem, az éppen az, hogy Csányi Sándor MLSZ-elnök és UEFA-alelnök továbbra is lapul, mint sz@r a fűben.

Nem elfelejteni, hogy:
- 1.) Csányi Sándor az MLSZ elnöke
és ugyanakkor
- 2.) Csányi Sándor az UEFA alelnöke.


Vajon hogyan történik a reklamálás?
Csányi Sándor a tükör elé áll, belenéz a tükörbe, és Csányi Sándor MLSZ-elnök elkezd veszekedni Csányi Sándor UEFA-alelnökkel?
Vagy esetleg Csányi Sándor az itthoni főnökeihez hasonlóan "nyomatja" a pávatáncot és személyes érdekei szerint mindenhol helyesel és bólogat?
Például Csányi Sándor Magyarországon hangoskodók és  kuruckodik, hogy mekkora szemétség a büntetés, majd pedig ugyanaz a Csányi Sándor külföldön már azt mondja, hogy milyen jó, hogy megbüntették a magyar focihuligánokat?

Csak kérdezem.

RedMunchen

****** Veterán
Talaltam egy oldalt, ahol emleksalat lehet venni. A portugaloshoz sikerult jo aron hozza jutni, de a francia mar elfogyott, s egy utangyartasa lehetseges, de koltsegesebb, ellenben 10 fonel mar 3600-ra  redukalodik a vetelar, ezert erdeklodom, hogy innen szeretne-e barki is ilyet?

Ha nem jon ossze a letszam, akkor legyartatok egyet, de egy probat meger, plane ha olcsobban is kijovok.