Infó > SPF Szavazófülke

Baseball(ondok)?

(1/3) > >>

oakland23:
A Sport TV az évek során adott már LFL-t, slamball-t, bothúzást, mézbírkózást meg a fene sem tudja mit még, de én személy szerint még azokat is többször néztem, mint a baseball-t. Szerintem nekünk, magyaroknak ez egy full idegenben sport, amelyet unalmas tartunk. Legalábbis mi itt a szűkebb baráti körben erre jutottunk, pedig alapvetően sportkedvelőek vagyunk kivétel nélkül. Hétvégén egy alapvetően focibuzi társasággal azon töprengtünk, vajon hány háztartásban néznek végig egy baseball meccset mondjuk a foci vb ideje alatt, amikor megy egy jobb foci-Eb meccs. Én ilyen 200 környékét lőttem be, szerintem képtelenség, hogy 200-nál többen néznék úgy átlagban Magyarországon, amikor foci-Eb van, és brutál meleg.

Kitettem egy szavazást, de aki kommentel, hogy miért szereti, miért nem, vagy miért nézi, miért nem, azt megköszönöm. Mert alapvetően az NFL is idegen számunkra, aztán mégis mennyire népszerű. Öcsém azt mondta, hogy nézd meg, a Baseball is olyan lesz, mint a darts vagy a póker vagy az NFL, hogy a Sport Tv adja, így majd népszerűbb lesz.

Általában jól érzi a dolgokat, de szerintem ebben tévedett, mert aki kedvelte a baseball-t, valahogy eddig is követte és nézte, aki nem szerette, most sem szerette meg. Direkt megnéztem az MLB topicot itt a fórumon
https://www.sportfogadas.org/forum/index.php/topic,16066.0.html
finoman szólva a kutyát sem nagyon érdekli a baseball.

MessiÁs:
Kb 8-9éve kezdtem el nézni is baseballt, addig csak tabella alapján fogadtam..:D Ami a baseballban a legnagyobb butaság, hisz a liga utolsó simán verheti bármikor a liga elsőt. Persze ez általánosságban véve igaz minden major sportra, de a baseballra különösen.

Nincs még egy csapatsport ahol egyetlen játékos aktuális formája annyira befolyásolja a végeredményt mint a baseballban. Ő a kezdődobó. Ha elkapja a flowt akkor 7 8 inninget simán lehoznak néhány ütéssel max 1-2 kapott ponttal és ez út a győzelemhez, hisz nagyon ritka hogy 1-2 kapott ponttal kikap valaki.


Én mindenkinek azt mondom, egyáltalán nem olyan bonyolult sport mint az átlagember hiszi, ha az alapok megvannak, akkor könnyen rá lehet kapni az ízére. Az egész lényege hogy ütőként olyat kell hogy üss, hogy utána biztonságban elérj legalább az első bázisra mielőtt ki tudnának ejteni. Aztán a következő ütőnek ugyanez a célja, de ha már valaki előtted van valamelyik bázison, akkor részcél lehet az is hogy ha te magad ki is esel, legalább a másik haladhasson a következő bázisra, hogy közeledjen a hazai bázisra ami pontot jelent. Összetett sport, nem csak a dobó dobásáról (védők) és az ütőkről(támadók) szól a játék 3-4órán keresztül hanem igen keményen jelen van a taktika. Hogy mikor érdemes bázist lopni, mikor kell eltolni a védekezést(akik próbálják kiejteni az ütőt és a futót) vagy épp hogy a soron következő ütő rosszul üt mondjuk a balkezes dobók ellen, ezért érdemes lecserélni a jobbkezes dobót egy balosra.

A másik szépsége, amit én az elején megszerettem, az a statisztika. Szó szerint mindenre vezetnek statisztikát a baseballban. Az egész sport alapja gyakorlatilag a statisztika.

TiB:
Én pont azért próbáltam meg, amit MessiÁs ír, tehát a statisztika miatt. Nem fogadni akartam rá, egyszerűen tetszett a számok alapján történő stratégiai gondolkodás. Viszont meguntam nézni, nekem valahogy az amerikai sportok túl hosszúak, és ez így nagyon fotelszurkolós hozzáállás tudom :D de az időmennyiséghez képest nincs elegendő fordulat és izgalom. De ez személyes nézőpont, maga a sportág nagyon érdekes és teljesen értem, ha valaki rajong érte.

MessiÁs:
Igen, sajnos tenyleg hosszú. Neha vannak olyan meccsek ahol egy inning addig tart amig egy futball félidő. Es akkor ebbol meg 8at jatszanak.

Az sem mindegy milyen meccset fog ki a potenciális nező. Egy olyat ahol DeGrom dob es gyakorlatilag utni nem tudnak rola érvényeset, nem hogy pontot szerezni es a meccs 2-0 lesz, vagy mondjuk a tegnapi Yankees Angels elleni meccset, ahol a jelenkor egyik sztarja Ohtani (alapvetoen dobokent) utott 2HRt, de Yankees nyert siman 11 5re. Szal sok pont, sok érvényes ütés, sok HR. Ez lenne az amit a kezdő néző megszeret.

NBAben is kb csak a hozzaertok szeretik azokat a meccseket ahol 180pont sincs, mert ott tudjak szeretni es ertekelni a rendkivuli vedekezest. A kezdőket jobban lekot egy 130-128as meccs ahol nincs is vedekezes. Ugyanez a baseballban. Halal unalmas lehet nezni a 0-0t a 6.inningig, hisz semmi nem tortenik csak strikeout, groundout es flyout.

zbking:
Én egyre többet nézem. Most már faszán értem is a finomságokat is, így már élvezetesebb.
Mondjuk tényleg hosszú, szögizés mellé ideális.
Szívesen kipróbálnám, hogy mennyire nehéz, de ötletem sincs hol lehetne.
Off/Az amerikai focit azt jó pár éve próbáltam, 5-ből 3-at berúgtam 50-ről, nem is értettem, hogy miért olyan nagy cucc kint, szerintem egy jó rúgótechnikájú focista simán tudna rúgni NFL-ben.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése