Tour de France 2021

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Pozzato Dátum június 27, 2021, 13:25:09
Számomra ennek a Wout van Aert menésnek volt egy másik hozadéka is: ilyen felkészülés után is erősebb, mint a mezőny 99%. Valószínűleg a verseny második részére eléri az "üzemi hőfokot", akkor pedig simán nyerhet mezőnyhajrát is, ha már most így megy a sprinterek fárasztása.
Igazad lehet Roglic kapcsán, neki a fontos volt a korábbi GT-ken is, hogy az ilyen szakaszokon menjen a sprintekben, ha még van jóváírás (mondjuk utána ez mindig visszaütött a harmadik héten, de nem tanul belőle  ;D).

Van Aert egyértelműen erős igen, ezért mondom én is hogy a 2-3 hétre jó lehet szakaszgyőzelemre is.
Roglicra ez igaz amit írtál, de ha megfordítom tavaly utólag sokan felrótták neki, hogy voltak szakaszok ahol jó/jobb állapotban volt mint Pogacar, mégsem csinált mást mint védte az előnyét, nem kezdeményezett, nem támadott és végül az ITT-n elbukta a sárga trikót.
Meglehet most úgy jött ide hogy minden szakaszból ki kell hozni a maxot mikor úgy érzi jók a lábai, ha az 4 sec jóváírás akkor annyit. Arra gondolok hogy a tavalyi végjáték után a lehető legtöbb előnyt akarja felhalmozni, hogy ha van egy rossz napja ott ne veszítse el a Tourt feltétlenül.
De ez csak elmélkedés részemről, Roglic aztán vagy így gondolja vagy nem  ;D

Kettőből kétszer ilyen szakaszon nem lehet elverni Mathieu van der Poelt. Amit ment, előbb a jóváírás miatt, utána újból a szakaszért, kegyetlen. Esélye sem volt a többieknek, annyira robbanékony. Ahogyan Colbrelli nézi őt, majd visszaül a bringára, az  mindent elmondott a helyzetről.

Szép tipp volt a Roglic dobogó, megjöttek Pogacarral, megint kontrolláltak mindent, csak egymásra figyeltek. Quintana tréfás gyerek, nincsen formában, nem érzi, első pár szakasz 10-20 perc... Tegnap is leírtam, ma is, ráadásul ma még támadott is az utolsó 2 km-en.

Mas, Urán, Higiuta, Gaudu, Haig és Kelderman eddig hiba nélkül szépen hozták a kötelezőt, de például ma Geraint Thomas borult meg az Ineosból a végén.

Idézetet írta: Pozzato Dátum június 27, 2021, 17:49:36
Kettőből kétszer ilyen szakaszon nem lehet elverni Mathieu van der Poelt. Amit ment, előbb a jóváírás miatt, utána újból a szakaszért, kegyetlen. Esélye sem volt a többieknek, annyira robbanékony. Ahogyan Colbrelli nézi őt, majd visszaül a bringára, az  mindent elmondott a helyzetről.

Szép tipp volt a Roglic dobogó, megjöttek Pogacarral, megint kontrolláltak mindent, csak egymásra figyeltek. Quintana tréfás gyerek, nincsen formában, nem érzi, első pár szakasz 10-20 perc... Tegnap is leírtam, ma is, ráadásul ma még támadott is az utolsó 2 km-en.

Mas, Urán, Higiuta, Gaudu, Haig és Kelderman eddig hiba nélkül szépen hozták a kötelezőt, de például ma Geraint Thomas borult meg az Ineosból a végén.

Lényegében mindent leírtál. Mit lehet hozzátenni, jó ez a Tour már eddig is  ;) Tegnap Alaphilippe, ma van der Poel.
"É un altro pianeta" ahogy mondta Colbrelli, azaz kb. "egy másik bolygóról jött". Verhetetlen volt ma.
Ahogy ott ült MVDP és feltörtek belőle az érzései, remek képek voltak. Nyilván benne volt, hogy a tegnapi nap nagyon nem jött össze neki, meg végiggondolhatott mindent hirtelen, ahonnan indult anno és ahova jutott, a sárga trikóig a Touron.
Le a kalappal, remekül csinálta.
A két szlovén elképesztő amilyen erős és az is amit művelnek folyamatosan, ez az egymás figyelgetése, kontrollálása elég komoly miközben zajlik egy Tour egy rakat nagyon jó egyéb versenyzővel és így, egymást figyelgetve is bejönnek dobogóra lazán. Mi lenne ha mennének is ami a csövön kifér?
Pogacar is ha megy pár métert már azonnal megáll és néz hátra mit csinál Roglic  :)
De komoly meccs lesz ez még a hegyekben majd.
Idézetet írta: firgabácsi Dátum június 27, 2021, 12:02:21
Ha nem megy végig szökés, benne van persze, hogy végigmegy mert vannak páran a bukottak közül akik jók lehetnek ma potenciálisan és rögtön összeszedtek tegnap egy jelentős hátrányt ( pl. Woods ), szóval ha nem megy végig mert a Quickstep meg akarja csinálni mindenképpen a duplázást a franciának, akkor szerintem ez a tipp lejöhet:

Roglic top 3 2.75 tippmix

De aki bátor annak ugyanez Pogacarra 3.75 :D

Ezek lejöttek, szerencse is kell ezekhez a tippekhez nyilván, ma jól alakultak a dolgok  ;) Egyet sajnálok utólag, Haigot akartam Gaudu ellen tenni H2H, mert tanulmányoztam a tegnapi utolsó 2 km-t és azt láttam bár elvileg Haig amolyan "dízel" aki nagyon erős, de nem jó sprinter, iramot tud menni igazából csak és Gaudu meg jobban sprintel ( elvileg ), de tegnap Haig jobban ment mint Gaudu, Gaudu mindig csak zárkózni tudott késve végig az utolsó km-eken, igaz a célegyenesben sprintelt, de ott is elfogyott és Haig simán megverte.
Na de 1.70-ről felment Haig 2.30-ra ma és ez elrettentett, nem tettem. Gondoltam van valami info amit én nem tudok, sérült vagy akármi.
Hát simán jött volna, ma is erősebb volt. Haignak meglehet az amit beszéltünk a Tour előtt, a top10, ha így megy továbbra is.


#19 június 27, 2021, 23:37:05, firgabácsi
Papíron Ewannak áll a holnapi szakasz leginkább, de győztesnek tenni 2.30-ért, abban túl nagy érték nincs ahhoz képest mennyi bizonytalansági tényező van.
Az időjárásról azt olvastam végig pocsék lesz, bár az eső mellett oldalszelet, legalábbis olyat ami szétszakíthatja a mezőnyt nem várnak.
Hát nem tudom, elég necces lehet ez ezeken a szűk utakon majd a végén, lehetnek bukások, még nem szokott össze teljesen a mezőny meg első igazi sprintszakasz, sokan tolakodnak majd az elejében hogy hozzák az emberüket a végén.
Merlierről én úgy tudom bukott az 1. szakaszon, de azt nem tudom mennyire ütötte meg magát.
Esetleg Cavendish top3-ba 2.55-ért mert tényleg jól ment mostanában ( persze holnap látjuk meg igazából mennyire a régi ) vagy a főoldali elemzésben Bol top3 még értékesebb odds.
Még egy H2H bet ami jó lehet:
Bol H2H Sagan Bol 1.80
Sagan mindig ott van az első 6-7-ben ezeken a szakaszokon, de sima sprintben nyerni nem nagyon tud, nincs annyira gyors síkon. Bol viszont igen, a körülmények is kedvezhetnek neki holnap,így inkább őt várnám jobb helyre itt. Viszont Bolról meg azt olvastam beteg volt, nem volt tökéletes a felkészülése és mint Van Aertnak neki is lehet kell egy hét mire belerázódik.
Na szóval, én ennyit teszek csak aztán elég is, ha jön jön, ha nem nem :D :

Cavendish top3 2.55 tippmix

#20 június 28, 2021, 17:41:16, Pozzato
Megmondom őszintén, pont ilyen kaotikus szakaszra számítottam... Szerencse, hogy eső nem volt a végén, akkor még rosszabb lett volna a helyzet.

A keskeny utak és a szűk kanyarok ezt teszik, főleg, ha ideges a mezőny.
- Geraint Thomas kiírható az összetett favoritok sorából, hiába épül fel a bukásból, ezt érezni fogja a következő három hétben
- Primoz Roglic ezzel nagyon komoly hátrányba került. Hiába "csak" 1 perc Pogacarhoz képest, egész oldala sérült, mozgása rendkívül darabos és rossz volt (nem csodálom, ekkora bukás után), nem lennék meglepve, ha feladná a későbbiekben
- Caleb Ewannél szerintem az valami komoly sérülés (kulcscsont?)
- Jack Haig szintén komoly sérülés, valószínűleg fel is adja
- Peter Sagan ugyan együtt esett Ewannel, de szerintem nem adja fel, valószínűsítem, hogy innentől inkább segítő lesz
- Jumbo-Visma összetett esélyei minimálisra csökkentek: Gesink kiszállt, Martin sérüléssel bajlódik, Roglicról volt szó, Kruijswijk karja és lába vérzik, ő is bukott
- Pogacar ugyan nem bukott - hatalmasat mentett -, de azért az a hátrány és a feszkó nem tett jót

Nap nyertesei:
- Alpecin, igazi csapatmunka volt, sárga trikós beállt az élre, tempót ment, Philipsen önzetlenül felvezette, Merlier befejezte, ez igen!
- Alaphilippe, csak szépen csöndben mondom: nem bukott, jól helyezkedett és minimum fél perc az előnye a favoritokkal szemben
- Carapaz, visszajött a meccsbe, valószínűleg innentől ő vezeti az Ineost
- Kelderman - Mas - Quintana trió: mindig az elejében voltak, elkerülték a nagy bukásokat, érdemes lesz most már rájuk figyelni

Azt hiszem, így három szakasz után erősen megcsappant az összetett esélyesek sora:
Pogacar, Carapaz, Kelderman, Mas, Quintana, Gaudu és talán Alaphilippe (esetleg top10). Többiek vagy buktak és sérüléssel küzdenek, vagy komolyabb hátrányt szedtek össze. Sérüléssel ugyanis nagyon nehéz megnyerni egy háromhetest. Ide top forma kell végig és még akkor is elbukhatod az utolsó 1-2 etapon. Az nem fér bele, hogy már a verseny elejétől fáj a fél oldalad.


u.i.:
Merlier és az Alpecin helyében lehet ráfeküdnék a triplára, ugyanis a Giro és a Tour kipipálva, Vueltán is simán lehet esélye, ha ilyen formában van.

Hát, sajnálom ezt ami ma történt. Sejthető volt hogy baj lehet, mikor tegnap végignéztem egyik kerékpáros fórumon a képeket a végéről ( van egy srác aki mindig felteszi a fotókat utolsó kanyarokról stb. ) és hozzávettem azt hogy várhatóan tülekedni fognak az elején sokan, hiszen mindenki elől akar lenni + a sprinterek csapatai meg hoznák az emberüket akkor már kezdtem félni, hogy itt bukások lesznek.
Sajnos így is lett  :-\
Mondjuk úgy elég fontos embere buktak ma nagyot, persze ha fontos ha nem, mindenkit sajnál az ember, de rögtön elszállt Ewan aki akár zöld trikóra is esélyes volt meg kb. 3-4 szakaszgyőzelmet jósoltak neki sokan. Elszállt Haig, nagyon sajnálom őt mert nagyon jól ment eddig, sima top10 lehetett volna neki ez a tour.
Hogy Roglic elszállt-e vagy nem azt nem tudom, de nagyon nehéz lesz neki innen. Nyilván mindene fáj, kérdés mennyire ütötte meg magát, mennyire tudják összerakni. Holnapután időfutam, azt nehéz lesz jó eredménnyel abszolválni úgy ha minden tekerésnél nyilallik, ég valahol.

Még annyit tennék hozzá hogy nem értem miért kell feltétlenül a harmadik szakasz utolsó 5-10 km-én, ami első sprintszakasz és tudvalevő hogy a sprinterek csapatai is ott tülekednek majd elől, bevinni a mezőnyt sorozatosan ilyen szűk utakra, ilyen éles kanyarokba.
Mintha kihívták volna a sorsot maguk ellen a rendezők és meg is történt sorozatosan ma az amitől tartani lehetett.

Idézetet írta: firgabácsi Dátum június 28, 2021, 19:03:11
Mondjuk úgy elég fontos embere buktak ma nagyot, persze ha fontos ha nem, mindenkit sajnál az ember, de rögtön elszállt Ewan aki akár zöld trikóra is esélyes volt meg kb. 3-4 szakaszgyőzelmet jósoltak neki sokan. Elszállt Haig, nagyon sajnálom őt mert nagyon jól ment eddig, sima top10 lehetett volna neki ez a tour.
Hogy Roglic elszállt-e vagy nem azt nem tudom, de nagyon nehéz lesz neki innen. Nyilván mindene fáj, kérdés mennyire ütötte meg magát, mennyire tudják összerakni. Holnapután időfutam, azt nehéz lesz jó eredménnyel abszolválni úgy ha minden tekerésnél nyilallik, ég valahol.

Tudom, verseny és miegymás, de szerinted nem kéne inkább az ilyeneket kerülni a szervezőknek? Olyan, mintha szándékosan akarnának bukást okozni. Ahogyan írtad, lehetett látni a kanyarokon, hogy ebből baj lesz, az is lett...

Addig az szerintem oké, hogy vannak kockázatos lejtmenetek, de azt a mezőny is tudja, úgy helyezkednek, de itt egy hajrához készülődnek, mindig 110%-os feszültségben. Megmondom őszintén, mikor volt a prezentáció, én akkor sem értettem ezt az etapot, hogy mi szükség van erre. Szerencsére az eső legalább nem esett, akkor mi lett volna.  ::)

Én is így gondolom, Jack Haigtől élete nagy lehetőségét vették el így. Azért emlékezhetünk rá, hogy Caruso is hasonló típusú versenyzőként mennyire jól ment a Girón, én beleláttam az ausztrálba is nagyon jó helyezést.

Ewannél az van, amit lehetett látni rögtön abból, ahogyan esett és utána viselkedik: kulcscsonttörés.

Amiket még összeszedtem a holland sajtóból:
- Roglic kórházba ment, ahol megvizsgálják őt, elvileg gond van a farokcsontjával, nehezen tud ülni
- Kruijswijk ujját össze kellett varrni
- G. Thomas vállait szintén megvizsgálják az orvosi szobában, elvileg nincsen jó állapotban
- Gesink is elvileg kulcscsonttöréssel van kórházban

Jack Haig az, akiről semmit sem tudunk, csak azt, hogy feladta a versenyt.

Idézetet írta: firgabácsi Dátum június 28, 2021, 19:19:23
Még annyit tennék hozzá hogy nem értem miért kell feltétlenül a harmadik szakasz utolsó 5-10 km-én, ami első sprintszakasz és tudvalevő hogy a sprinterek csapatai is ott tülekednek majd elől, bevinni a mezőnyt sorozatosan ilyen szűk utakra, ilyen éles kanyarokba.
Mintha kihívták volna a sorsot maguk ellen a rendezők és meg is történt sorozatosan ma az amitől tartani lehetett.

Közben meg is választoltad a kérdésem/felvetésem.   :ok:

Szerintem Sagan nem esett nagyott, legalabbis nem nagyon ütötte meg magát. Nézzétek meg, pont ráesett Ewan kerekére és azon csúszott végig. Szerintem a hátát/oldalát nem horzsolta le.

Szerencsére nem esett akkorát, azt hiszem utána rögtön be is tekert a célba, de lehet nem lesz 100%-os állapotban.

Azon is elgondolkoztam, hogy mi van akkor, ha Wout van Aert azért maradt elől, mert a Jumbo-Visma nem akart mindent feladni? Elvileg hátra kellett volna mennie (valószínűleg nagyobb tempóval jöttek volna vele), de felmérték, hogy ebből az ötödik etapon még sárga trikó is lehet. Aztán ott van az is, hogy Wout van Aert nem rossz az emelkedőkön, Tirrenón ilyen Landa és Bernal szinten jött meg a hegyekben. Bennem felmerült, hogy ameddig lehet, elől fogják tartani, nem veszthetnek vele.

Idézetet írta: csacsi1899 Dátum június 28, 2021, 20:19:54
Szerintem Sagan nem esett nagyott, legalabbis nem nagyon ütötte meg magát. Nézzétek meg, pont ráesett Ewan kerekére és azon csúszott végig. Szerintem a hátát/oldalát nem horzsolta le.

Igen én is néztem, meg nagyon ügyesen is esett, hatalmas lélekjelenléte volt. Érdekes lesz ez a holnapi sprintszakasz, több szempontból is.
Számba kell venni ki él és mozog úgymond a sprinterek közül, aki sérült annak milyen sérülése van, a vonatokból ki maradt meg ki nem.
A mai befutó csalóka, hogy Merlier ilyen simán nyert, az nem jelent majdnem semmit mert gyakorlatilag nem maradt más a végére csak az Alpecin emberei  :)
Cavendishről tudja valaki mi lett vele, benne volt valamelyik bukásban ő is vagy nem volt csak szimplán az egyik bukás miatt nem tudott menni az élmezőnnyel a végén?

#28 június 28, 2021, 21:22:43, Pozzato
Az irodáknál már Merlier a favorit, őket nem érdekli semmi.  ;D

Elvileg Cavendish szimplán beragadt, nem történt vele semmi, legalábbis ezt olvastam. Mindössze nagyon mérges volt a szervezőkre, mert érezte magában az erőt, hogy nyerjen.

Frissítve: kikerülte a bukást, de elvileg a bringája megsínylette az esetet, ezért maradt le, neki semmi baja.

Eljött Mark Cavendish ideje?

A kaotikus harmadik etap után, most kis nyugalomra vágyik a mezőny. Olvasd tovább