Szerencsejáték fiatalon

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Szükségesnek tartod, hogy a fiatalokat (18-25 év) korlátozza egy iroda?

Igen
13 (33.3%)
Nem
26 (66.7%)

Összes szavazó: 37

Szavazás lezárva: szeptember 13, 2021, 10:48:45

szeptember 08, 2021, 10:51:15, Admin
A főoldalon megjelenő hír (A Betfair bekeményít, itt az új befizetési korlátozás) inspirált e téma, valamint a szavazás indításához.

Ti hány évesek voltatok amikor elkezdtetek fogadni, vagy akár más szerencsejátékon részt venni? Megbántátok? Szükségesnek látjátok pl. a Betfair által bevezett korlátozásokat? 

Szívesen olvasnánk véleményeiteket, meg természetesen szavazzatok!

7-8 évesen megboldogult Apám Totó szelvényt töltetett velem. Szerintetek elég korán kezdtem?  ;D

Jó történeteim vannak, este a laptopról majd tolom
:-)

Faterom alkesz volt, ezt akkor még nem tudtam, csak utólag vált világossá. (meg is halt gimis koromban, nem lehetett azt bírni, bár nem tudom soknak számít-e, heti 30 üveg sör és 2,5 liter tömény kb.)
7-8 éves koromban simán vitt magával a kocsmába, amíg tolta korsó söröket rövidel kísérve, addig én többnyire a biliárdot (rex) néztem. Aztán 8 évesen megtanított ultizni, utána már tudtam nézni az ultit is, rengeteg asztalnál ultiztak. Később 10 éves korom után simán beültem játszani, ha volt hely, elég komoly pénzben, ez az igazi élet iskolája bazzeg.
Olyan cigifüst volt, nem lehetett átlátni a termen, de azzal még akkor nem foglalkoztak.
Persze totózni is megtanultam már 7-8 évesen, apu a 7 kétesély+ 6 fix-es  egyhibapontos totókulkcsot játszotta, 16 oszlopon.3,30 Ft volt 2 hasáb, így 26,40 Ft-ba került egy heti játék. (havi átlagfizu 1978-80 táján 2000-2500 Ft között, ennek még később lesz jelentősége.)
Sportfogadás akkor még külön újság volt, bújtam egész héten, és apuval közösen megcsináltuk a heti játékot, 7 meccsre 2 esélyt lehetett tippelni, 6 meccsre csak egyet.
Toltuk minden héten, egyszer 13 éves koromban apu megcsinálta a totót, kitöltöttem, adott pénzt, hogy szombaton adjam fel. Elmentem délelőtt focizni, elfelejtettem, nem értem oda, így nem lett megjátszva a játék. Persze nem is az élet írná, ha pont nem ezen a héten húzta volna apu telibe, 13-at eltalált az alaptippen, hozta a hibapontot, 12-esünk lett volna (meg 3db 11-es és 4db 10-es), volt 3 meglepetés, így összesen 78 ezer forintot fizetett volna kb. (2500 Ft/hó fizetésnél, 2,5 évi fizetés, így számoljatok.)
Szarrá vert az öreg, pedig biztos, hogy én jobban sajnáltam, nehezen lehetett elfelejteni. Utána soha nem volt ekkora nyeremény, 15 ezer forint volt a legtöbb.

Csak hogy fater milyen csávó volt: május 1, majális, nagy happening, búcsú jelleggel. Én többnyire a kispályás focit néztem, fater meg ivott. Kora délután indultunk haza, megállított minket 3 cigány csávó, mondják faternak, hogy snóblizzanak pénzben. Fater csont részegen persze belement, de mondta, hogy én fogok játszani. 9 évesen. 1 parti 100 Ft volt (havi átlagfizu 1/25-e, mint most kb. 10.000 Ft)
(Snóbli: van 3 pénz mindkét embernél, hátul beleraksz a tenyeredbe 0,1,2 vagy 3 pénzt, azt kell megtippelni, hogy a kettőtök kezében hány pénz van össszesen, egyszer az egyik ember mond először, aztán a másik.)

Nyertem 1600 Ft-ot, meglepő módon a cigányok korrektek voltak, engedtek elmenni a pénzzel, anyunak elmondtam, veszekedett apuval vagy 2 órát, hogy milyen fasz az öreg, hogy a 9 éves gyereket ráengedi a cigányokra snóblizni.

De olyan is sokszor volt, hogy kocsma, fater már félig vagy teljesen részegen, és fogadásokat kötött 100 Ft-ban többnyire (mostani áron 10.000 Ft). Nagyfasz volt az öreg, általában rám építette, tudok-e dekázni váltott lábbal 100-at, almával 5-nél többet, ilyesmiket, sima volt általában :-)))

Ilyen közegből jöttem, nyilván elég központi szerepet játszik/játszott a szerencsejáték az életemben.

Én is korán kezdtem, írtam róla a naplómban egy hosszabbnak tűnő bejegyzés során, bokszmeccset is szerveztem a fogadás köré. Nekem sosem kellett a hivatalos körülmény, tehát nyerőgép, totó vagy tippmix, bármire lehet fogadni. A saját tesi tanárommal fogadtam, hogy az érettségin simán elmondok egy másik tételt, és senki nem fogja észrevenni. Összejött, ötöst kaptam rá, mert éreztem, hogy a tanárt sokkal inkább érdekli, hogy a puskázást figyelje, és ha valaki csak beszélt, beszélt, arra nem figyelt. A banketten aztán el is mondtam az adott tanárnak, hogy egy teljesen másik tételre adott ötöst, fogalma sem volt róla.

Próbáljátok ki tényleg, mindenkiben ott van a fogadás, vagy jobb szóval a tippelés iránti vágy. Holnap fog esni szerinted? Összejön szerinted Gyuri meg Julcsi? Mindenkinek van véleménye és jövőbeni tippje, szóval én hétköznapi élethelyzetekre történő fogadással kezdtem, és mindmáig szórakoztat a dolog. A kezdeményezés a Betfair részéről meg egy faszság, már elnézést.

Idézetet írta: TiB Dátum szeptember 08, 2021, 18:29:03
A kezdeményezés a Betfair részéről meg egy faszság, már elnézést.

@TiB

Kifejtenéd? Kíváncsiak vagyunk, hogy miért gondolod így.

Idézetet írta: Várda64 Dátum szeptember 08, 2021, 15:53:06
7-8 évesen megboldogult Apám Totó szelvényt töltetett velem. Szerintetek elég korán kezdtem?  ;D

Ez milyen érdekes. Hasonlóan kezdtem én is.

Apám mindig egy segédszelvényt lepakolt az asztalra, hogy töltsem szépen ki. Szerettem, mert szép színesek voltak azok a papírok.

Így képzeljétek el:

Idézetet írta: Admin Dátum szeptember 09, 2021, 10:18:29
@TiB

Kifejtenéd? Kíváncsiak vagyunk, hogy miért gondolod így.

Sztem is faszsag, mert akkor a tobbit nem  ide fizeti, hanem mashova, teljesen mindegy

Egyesek szerint az 500 font határ is nagyon nagy, a le kellene csökkenteni legalább 100-ra.

Yesterday's announcement comes as the Government prepares to introduce tougher gambling laws within weeks amid an ongoing review. But it was met with derision by critics who said the timing of the new policy had 'the whiff of self-preservation'.

And they added that the cap was still above the £450-a-month which the Gambling Commission estimates most gamblers can afford.

Henrietta Bowden-Jones, the NHS's top gambling addiction expert, said: 'Capping losses for under-25s at £500 a month should not be applauded.

'Even £100-a-month losses would be disastrous. Self-regulation by industry does not work and this is a clear example.'

Flutter said its decision to limit younger gamblers was supported by more than three-quarters of its 'regular' customers.

Company sources added that internal research found under-25s had not developed a full understanding, making more stringent protections necessary.

Conor Grant, chief executive of Flutter in the UK and Ireland, said: 'People under the age of 25 are likely to be experiencing a number of significant life changes such as gaining independence for the first time and learning how to manage their finances.


https://www.dailymail.co.uk/news/article-9961153/Paddy-Power-caps-losses-young-gamblers-500-month.html

Hubika jól írja!

Meg tegyük fel tippmixPrózik Mészáros Lőrincz is meg én is. Ő pár óra alatt többet keres, mint én egy évben,  ;D. Ha ő elkúr 100 ezret észre sem veszi, míg ha én mondjuk egy tippre felrakom a havi összes felét, aztán elmegy, akkor megérzem. Szóval 500 Font és 500 Font között is óriási lehet a különbség.

Kicsit olyan, mintha a Heineken azt mondaná, hogy 25 év alatt max 1 liter Heinekent ihatsz egy héten  ;D

(Mondjuk annyi, hogy Mészáros Lőri, meg én is 25+ vagyunk, de érted, lehetsz 25 évesen gyárigazgató, meg gyári munkás. Nem mindegy.)

Idézetet írta: oakland23 Dátum szeptember 09, 2021, 11:19:10
Hubika jól írja!

Meg tegyük fel tippmixPrózik Mészáros Lőrincz is meg én is. Ő pár óra alatt többet keres, mint én egy évben,  ;D. Ha ő elkúr 100 ezret észre sem veszi, míg ha én mondjuk egy tippre felrakom a havi összes felét, aztán elmegy, akkor megérzem. Szóval 500 Font és 500 Font között is óriási lehet a különbség.

Kicsit olyan, mintha a Heineken azt mondaná, hogy 25 év alatt max 1 liter Heinekent ihatsz egy héten  ;D

(Mondjuk annyi, hogy Mészáros Lőri, meg én is 25+ vagyunk, de érted, lehetsz 25 évesen gyárigazgató, meg gyári munkás. Nem mindegy.)

Nem szeretnék állást foglalni az ügyben, viszont ezeknek a szabályozóknak pont az a céljuk, hogy ne tedd fel a havi fizetésed felét szerencsejátékra.

Nyilván az alkoholtilalomnak is tudjuk, hogy mi lett a vége, s ugyebár drogok sincsenek a piacon...

Én igy látom: vagy teljes és egyforma jogú felnőtt lesz valaki 18 évesen, vagy akkor az állam találjon ki egy új kategóriát ami jogilag is megállja a helyét, és akkor 18 évesen nem felnőtt egy személy, mivel nem képes önálló döntésre. Szelektiven ez igy nem korrekt. Nem tudom UK-ban mi a helyzet, de sok helyen egy ilyen elbukna az alkotmánybiróságon szerintem. USA-ban valamivel más a helyzet, ott ugyebár sok államban 21 év a felnőtt korhatár, de ott sem tolhatnák el ezt 25 évig szerintem. Nyilván egy magáncég megteheti, de nem lehet rá állami szabályozás.