Infó > SPF Szavazófülke

Szerencsejáték fiatalon

(1/3) > >>

Admin:
A főoldalon megjelenő hír (A Betfair bekeményít, itt az új befizetési korlátozás) inspirált e téma, valamint a szavazás indításához.

Ti hány évesek voltatok amikor elkezdtetek fogadni, vagy akár más szerencsejátékon részt venni? Megbántátok? Szükségesnek látjátok pl. a Betfair által bevezett korlátozásokat? 

Szívesen olvasnánk véleményeiteket, meg természetesen szavazzatok!

Várda64:
7-8 évesen megboldogult Apám Totó szelvényt töltetett velem. Szerintetek elég korán kezdtem?  ;D

zbking:
Jó történeteim vannak, este a laptopról majd tolom
:-)

zbking:
Faterom alkesz volt, ezt akkor még nem tudtam, csak utólag vált világossá. (meg is halt gimis koromban, nem lehetett azt bírni, bár nem tudom soknak számít-e, heti 30 üveg sör és 2,5 liter tömény kb.)
7-8 éves koromban simán vitt magával a kocsmába, amíg tolta korsó söröket rövidel kísérve, addig én többnyire a biliárdot (rex) néztem. Aztán 8 évesen megtanított ultizni, utána már tudtam nézni az ultit is, rengeteg asztalnál ultiztak. Később 10 éves korom után simán beültem játszani, ha volt hely, elég komoly pénzben, ez az igazi élet iskolája bazzeg.
Olyan cigifüst volt, nem lehetett átlátni a termen, de azzal még akkor nem foglalkoztak.
Persze totózni is megtanultam már 7-8 évesen, apu a 7 kétesély+ 6 fix-es  egyhibapontos totókulkcsot játszotta, 16 oszlopon.3,30 Ft volt 2 hasáb, így 26,40 Ft-ba került egy heti játék. (havi átlagfizu 1978-80 táján 2000-2500 Ft között, ennek még később lesz jelentősége.)
Sportfogadás akkor még külön újság volt, bújtam egész héten, és apuval közösen megcsináltuk a heti játékot, 7 meccsre 2 esélyt lehetett tippelni, 6 meccsre csak egyet.
Toltuk minden héten, egyszer 13 éves koromban apu megcsinálta a totót, kitöltöttem, adott pénzt, hogy szombaton adjam fel. Elmentem délelőtt focizni, elfelejtettem, nem értem oda, így nem lett megjátszva a játék. Persze nem is az élet írná, ha pont nem ezen a héten húzta volna apu telibe, 13-at eltalált az alaptippen, hozta a hibapontot, 12-esünk lett volna (meg 3db 11-es és 4db 10-es), volt 3 meglepetés, így összesen 78 ezer forintot fizetett volna kb. (2500 Ft/hó fizetésnél, 2,5 évi fizetés, így számoljatok.)
Szarrá vert az öreg, pedig biztos, hogy én jobban sajnáltam, nehezen lehetett elfelejteni. Utána soha nem volt ekkora nyeremény, 15 ezer forint volt a legtöbb.

Csak hogy fater milyen csávó volt: május 1, majális, nagy happening, búcsú jelleggel. Én többnyire a kispályás focit néztem, fater meg ivott. Kora délután indultunk haza, megállított minket 3 cigány csávó, mondják faternak, hogy snóblizzanak pénzben. Fater csont részegen persze belement, de mondta, hogy én fogok játszani. 9 évesen. 1 parti 100 Ft volt (havi átlagfizu 1/25-e, mint most kb. 10.000 Ft)
(Snóbli: van 3 pénz mindkét embernél, hátul beleraksz a tenyeredbe 0,1,2 vagy 3 pénzt, azt kell megtippelni, hogy a kettőtök kezében hány pénz van össszesen, egyszer az egyik ember mond először, aztán a másik.)

Nyertem 1600 Ft-ot, meglepő módon a cigányok korrektek voltak, engedtek elmenni a pénzzel, anyunak elmondtam, veszekedett apuval vagy 2 órát, hogy milyen fasz az öreg, hogy a 9 éves gyereket ráengedi a cigányokra snóblizni.

De olyan is sokszor volt, hogy kocsma, fater már félig vagy teljesen részegen, és fogadásokat kötött 100 Ft-ban többnyire (mostani áron 10.000 Ft). Nagyfasz volt az öreg, általában rám építette, tudok-e dekázni váltott lábbal 100-at, almával 5-nél többet, ilyesmiket, sima volt általában :-)))

Ilyen közegből jöttem, nyilván elég központi szerepet játszik/játszott a szerencsejáték az életemben.

TiB:
Én is korán kezdtem, írtam róla a naplómban egy hosszabbnak tűnő bejegyzés során, bokszmeccset is szerveztem a fogadás köré. Nekem sosem kellett a hivatalos körülmény, tehát nyerőgép, totó vagy tippmix, bármire lehet fogadni. A saját tesi tanárommal fogadtam, hogy az érettségin simán elmondok egy másik tételt, és senki nem fogja észrevenni. Összejött, ötöst kaptam rá, mert éreztem, hogy a tanárt sokkal inkább érdekli, hogy a puskázást figyelje, és ha valaki csak beszélt, beszélt, arra nem figyelt. A banketten aztán el is mondtam az adott tanárnak, hogy egy teljesen másik tételre adott ötöst, fogalma sem volt róla.

Próbáljátok ki tényleg, mindenkiben ott van a fogadás, vagy jobb szóval a tippelés iránti vágy. Holnap fog esni szerinted? Összejön szerinted Gyuri meg Julcsi? Mindenkinek van véleménye és jövőbeni tippje, szóval én hétköznapi élethelyzetekre történő fogadással kezdtem, és mindmáig szórakoztat a dolog. A kezdeményezés a Betfair részéről meg egy faszság, már elnézést.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése