R.I.P.

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Elhunyt a legendás futballszakember, Illovszky Rudolf

Kedd hajnalban elhunyt Illovszky Rudolf, a labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

A 86 évet élt szakembert, aki két időszakban is irányította a nemzeti együttest, pénteken szállították a budapesti Szent Imre Kórházba, ahol tüdőgyulladással az intenzív osztályon kezelték.

Illovszky háromszor játszott a válogatottban, s még aktív futballistaként kezdett el edzősködni a Vasas serdülő csapatánál. Játékosként is az angyalföldi klubot erősítette, 270 bajnoki mérkőzésen 87 gólt szerzett.

Kétszer volt szövetségi kapitány – 1966 és 68 valamint 1971 és 74 között –, s az ő irányításával lett ezüstérmes a válogatott az 1972-es müncheni olimpián, illetve negyedik ugyanebben az évben a belgiumi Eb-n.

Az angyalföldiekkel edzőként kétszer nyert Közép-európai Kupát, négyszer pedig magyar bajnokságot. Érdemei elismeréseként 2002 óta az ő nevét viseli a Vasas Fáy utcai stadionja.

Illovszky Rudolfot az angyalföldi klub, a XIII. kerületi Önkormányzat és a Magyar Labdarúgó Szövetség saját halottjának tekinti. Temetéséről később történik intézkedés.

(forrás: NSO)

A magyar foci egyik legszimpatikusabb, legtiszteletreméltőbb egyénisége volt. A Vasas volt a mindene. Nyugodjon békében! :'(

Ezt most találtam:

"Megható ünnepségre került sor Antal Péter technikai vezető szervezésében a Vasas mai edzése előtt. Az összejövetelen Markovits László, a Vasas SC ügyvezetője bejelentette: Illovszky Rudolf végrendeletében kérte, hogy Vasas-mezben helyezzék örök nyugalomra."

A futball-szeretet csúcsa ez! Igazi legenda!

#3 szeptember 23, 2008, 18:18:44, Titti7
Nyugodjon békében Illovszky Rudi bácsi!  :crying:


Illovszky Rudolf 2007 márciusában magas rangú állami kitüntetést vehetett át, ennek az apropóján pedig a Sport Televízió Mai Helyzet című műsorában beszélt aktuális teendőiről. A legenda napjának nagy részét a Fáy utcában töltötte, az interjúból kiderül, hogyan segítette még 85 évesen is a piros-kékeket.

http://www.youtube.com/watch?v=Z2VRaCp0ddw&eurl=http://www.pepsifoci.hu/node/16695

http://www.youtube.com/watch?v=Xlzi9xUHlZ0&eurl=http://www.pepsifoci.hu/node/16695

Forrás: pepsifoci.hu
           youtube.com

Igen sajnos Ő is elment...
Nyugodj békében Rudi bá'!Emlékedet örökké megőrizzük!!  :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

A klubhűség mintaképe volt! A legtiszteletreméltóbb magyar labdarugó........ Volt egy olyan sztorija ,hogy bent akarták tartani a kórházba talpcsonttörés miatt, és így ki kellett volna hagynia a meccset. Odament a főorvoshoz háromszor odavágta a lábát a földre, megmondta hogy ez a talp nincs eltörve és eljött... Hihetetlen ember volt. 80 felett is ott volt a Vasas meccseken,  és nem csak a focin!.... az élete volt ez a klub, nagyon kevés ilyen ember volt, és mégkevesebb van....
Nyugodjon békében!




egy Videoton drukker

Elhunyt dr. Kalocsai Géza, a magyar válogatott labdarúgók doyenje

Életének 96. évében rövid szenvedés után elhunyt dr. Kalocsai (egyes források szerint Kalocsay) Géza, a legidősebb magyar válogatott futballista, egykori labdarúgó edző. A magyar és a csehszlovák válogatott mezében is pályára lépő, Beregszászon született egykori kiválóság a fővárosi nagycsapatok közül a Kispest, az Újpest és a Ferencváros színeit is viselte pályafutása alatt, majd sikeres volt az edzői pályán is. Itthon sokak a becenevén emlegették: Kacsa

Illovszky Rudolf halála után a magyar labdarúgás újabb nagy alakjától kell búcsúznunk: életének 96. évében elhunyt Kalocsay Géza, a magyar válogatottak doyenje.

1913. május 30-án született, Beregszászon, Bereg vármegyében, szülővárosa 1998-ban díszpolgárrá választotta.

A helyi labdarúgócsapatban kezdte pályafutását, majd 1932-ben a cseh nagycsapat, a Sparta Praha játékosa lett. Nagyon sikeres hat évet töltött a kontinens legjobbjai között számon tartott prágai gárdában, amellyel csehszlovák bajnok, háromszoros ezüstérmes és Közép-Európa Kupa-győztes lett.

A nemzeti csapat mezét is magára ölthette, sőt, tagja volt az 1934-es világbajnokságra utazó keretnek. A csehszlovák válogatott végül az ezüstérmet szerezte meg a tornán, így Kalocsai Géza lett az első magyar, aki világbajnoki medált nyert – igaz, nem a meggypiros-fehér mezben... A vb-n nem lépett pályára, hisz posztján konkurense a kor egyik legkiválóbb balszélsője, Antonín Puc volt.

1937-ben a francia Olympique Lille csapatában folytatta légiósként, kupadöntőbe jutott, ráadásul bekerült a ligaválogatottba is. 1939-ben igazolt Magyarországra, a Kispestbe, majd egy szezon után a Ferencvárosba szerződött, a fővárosi zöld-fehérekkel magyar bajnok lett. Még a kispestiek játékosaként került be a magyar nemzeti csapatba, 1940 március 31-én, az Üllői úton debütált, Svájc ellen. Első válogatottságán gólpasszt adott dr. Sárosi Györgynek, és 3–0-s győzelemhez segítette a nemzeti csapatot. Másodszor Németország ellen, egy 2–2-es döntetlennel végződött meccsen lépett pályára a válogatottban.

Pályafutását 30 évesen az Újpest játékosaként zárta le, majd jogi diplomát szerzett. Sebes Gusztáv ,,csábította el" edzőnek, hosszú tréneri munkássága alatt a Nyíregyházi Madisz, a Pápai Perutz, a Debreceni Dózsa, a Debreceni VSC, a Szegedi Honvéd, a Vasas Izzó, a Pécsi Dózsa, a jugoszláv FK Partizan, a belga Standard Liége, az Újpesti Dózsa, az algériai Husszein Dey, a lengyel Górnik Zabrze, a Ferencváros, a Videoton, az MTK és az egyiptomi National szakvezetője volt. Magyarul valódi világjáró...

Edzőként bajnoki címet nyert Belgiumban, Algériában, Egyiptomban és Lengyelországban is, kupagyőzelemig vezette a Partizan Beogradot, a Górnik Zabrzét és az al-Ahlit. Ő tette le 1966 és 69 között a Górnik Zabrze ,,aranycsapatának" alapjait, a lengyel gárda egy évvel távozása után KEK-döntőt is játszhatott.

Az egykori kiváló balszélső és tréner temetéséről később történik intézkedés.

Dr. Kalocsai Gézát a Magyar Labdarúgó Szövetség saját halottjának tekinti.

Forrás: nso.hu

Nem szívesen nyitom meg ezt a témát, de úgy gondolom erre is szükség van (bár csak ne lenne...).

Szülővárosában elhunyt Juan Antonio Samaranch

Szerdán kora délután, 89 éves korában elhunyt Juan Antonio Samaranch, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság korábbi elnöke, aki szívproblémákkal küszködött. Az egykori spanyol sportvezető szülővárosában, Barcelonában tért örök nyugalomra.

(forrás: NSO)

NEM FELEJTÜNK!

1920.06.04.

már 90 év ez bizony sok idő... :'(  :'(  :'(  :'(  :'(  :'(  :'(  :'(  :'(  :'(  :'(

Vesszen Trianon!!

Idézetet írta: toliga1986 Dátum június 04, 2010, 00:36:36
NEM FELEJTÜNK!

1920.06.04.

már 90 év ez bizony sok idő... :'(  :'(  :'(  :'(  :'(  :'(  :'(  :'(  :'(  :'(  :'(

Vesszen Trianon!!

Vesszen!!!

Néhány másodperccel azután, hogy győztesen haladt át a célvonalon, halálra gázolták a svájci Pascal Grosjeant a motoros Sportsbike bajnokság pénteki futamán, Dubajban.

A viadal szervezőinek szombati tájékoztatása szerint a címvédő 39 éves versenyző célba érését követően lelassított, hogy ünnepeljen, de a harmadik helyen érkező Tony Jordan 200 km/órás sebességgel elütötte őt. Az óriási ütközés következtében mindkét sportoló lerepült motorjáról, és nagy erővel az aszfaltnak csapódott.

A baleset után Grosjeant és Jordant is kórházba szállították, ám előbbin már nem tudtak segíteni, utóbbi pedig azóta is kritikus állapotban van. A Dubai Autodrome pályán ez már idén a második halálos baleset: áprilisban Christophe Hissette belga autóversenyző hunyt el, miután az időmérőedzésen autója kigyulladt.

(Forrás: hvg.hu)

22 esztendős korában elhunyt Karacs Gergely, a DVSC-TEVA utánpótláscsapatának korábbi játékosa – adta hírül a klub hivatalos honlapja. A játékos halálát tüdőembólia okozta.

Karacs óriási ígéretnek számított a Debrecen korosztályos csapatában, majd a fiókcsapat Létavértesben is, ám egy súlyos sérülés miatt abba kellett hagynia a profi labdarúgást, ezért visszatért otthonába, Püspökladányba és itt játszott egészen haláláig.

,,Tizenhat évesen került hozzám – emlékezett a játékosra Gyarmati András, a Létavértes vezetőedzője. – Többször említettem a DVSC vezetőinek, hogy hosszú időre megoldódik a védelem bal oldalának szerepe, ugyanis kiemelkedő képességű labdarúgó volt. Sajnos megsérült, emiatt a profi futballal fel kellett hagynia. Tisztelettudó, a labdarúgás iránt elhivatott, a csapatért minden áldozatot meghozó embert ismertem meg benne. Mindent megtett, hogy profi labdarúgó váljon belőle. Nagyon sajnálom, hogy már csak föntről figyelheti hőn szeretett sportágát."

forrás: nso

Nyugodj békében Geri! Jó volt veled játszani, ellened már annál nehezebb. Nagy játékos voltál!  :crying:

Rablótámadásban életét vesztette a Corinthians 19 éves tehetsége, William Morais.

A brazil ABC beszámolója szerint az América Mineirónál kölcsönben szereplő játékos egy partiról távozóban egy nővel beszélgetett az autója mellett, amikor három fegyveres a jármű átadására szólította fel.
Morais ellenállt, mire az egyik bűnöző hátba lőtte. A játékos azonnal meghalt.

Egyes források szerint a Belo Horizonte-i rendőrség már letartóztatta az elkövetőket, akik beismerték bűnüket.

William Moraisnak a Corinthiansben tíz meccs jutott, melyeken három gólt szerzett, idén került kölcsönbe az Américába. A Corinthians elnöke, Andres Sanchez szörnyű büntettnek nevezte az esetet, amely egy ígéretes karriert tört ketté.
Megszólaltatták a Corinthians sztárját, Ronaldót is, aki elmondása szerint óriási fájdalmat és dühöt érez William Morais elvesztése miatt.

(forrás: origo.hu)

Giro d'Italia: tragédia a 3. szakaszon, elhunyt Wouter Weylandt

Tragédiával ért véget a 2011-es Giro d'Italia 3. szakasza: Wouter Weylandt a befutó előtt nem sokkal egy bukás következtében súlyos fejsérülést szenvedett. Az orvosok hiába küzdöttek sokáig az életéért, nem tudták már megmenteni.

A 26 éves belga kerékpáros egyelőre ismeretlen körülmények között szenvedett balesetet, amely után a televíziós felvételek szerint eszméletlenül feküdt a földön, orrából ömlött a vér. Az orvosok egyből megkezdték az újraélesztését, amely azonban sikertelennek tűnt. Az esetről készült videót ide kattintva nézhetik meg. Csak erős idegzetűeknek!

A legfrissebb információ szerint adrenalin és atropin injekciót adtak a szívébe, hogy újraindítsák a keringést. A helikopter több száz méterre a helyszíntől tudott csak leszállni, de a korábbi hírekkel ellentétben még mindig nem sikerült felhelyezni rá Weylandtot.



A vezető olasz hírportálok már tényként közlik a hírt: Wouter Weylandt elhunyt.


Forrás: NSO

Charles Aaron "Bubba" Smith amerikai színész 67 éves korában hunyt el, holttestét Los Angeles-i otthonában találták meg. Halálának körülményeit még vizsgálják, de a rendőrség első körben kizárta az idegenkezűséget - írja a BBC Online.

Bubba Smith a Rendőrakadémia első részében - 1984-ben - kadétként tűnt fel, Moses Hightower szerepében, a hatodik részben viszont már századosként szerepelt. Sokan csak a nyolcvanas évek nagysikerű rendőrös vígjátékaiból ismerik, holott több filmben és tévésorozatban is szerepelt.

Az IMDb filmes adatbázisa szerint játszott többek között a Good Times című tévésorozatban 1978-ban, a Charlie angyalai egyik epizódjában (1979-ben). Később a Taxi, a Kék villám, a MacGyver, a Sabrina, a tiniboszorkány és a Rém rendes család című szériában is feltűnt egy-egy kisebb szerepben. A báránysültek hallgatnak című 1994-es vígjátékban ő alakította Olaf szerepét.

Kevesen tudják Smith-ről, hogy profi sportoló volt: amerikai futballozott, kilenc évig játszott az NFL-ben (National Futball League). 1970-ben a Baltimore Colts csapatával Super Bowlt is nyert. Utolsó csapata a Houston Oilers volt.

A Rendőrakadémia egyébként olyan színészek karrierjét alapozta meg, mint Steve Guttenberg (Három férfi és egy kis hölgy, Ebadta delfin, a Poszeidon katasztrófa) vagy Kim Cattral, aki a Szex és New York című sorozatban hat évig (1998-2004-ig) az öntudatos, ámde gyorsan öregedő férfifaló, Samantha Jones szerepét alakította.