Fehér Miklós

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Fehér Miklós sírjánál tisztelgett a Benfica

A portugál labdarúgó-bajnok SL Benfica népes küldöttségének tagjai hétfőn Győrben tisztelegtek egykori társuk, Fehér Miklós emléke előtt. Előbb a Szabadi úti temetőben rótták le kegyeletüket a játékos sírjánál, majd az emlékmúzeumban a vezetők átadták az idei bajnokság aranyérmét.


A Benfica és a magyar válogatott csatára, Fehér Miklós 2004. január 25-én, a Vitoria Guimaraes elleni bajnoki mérkőzésen esett össze és hunyt el. Életét a gyorsan érkező orvosi segítség ellenére sem tudták megmenteni. Fehér Miklóst egész Portugália és Magyarország gyászolta, temetésére a portugál klub különrepülőgépe szállította haza a játékos hamvait tartalmazó koporsót.

A mostani megemlékezésre Győrbe érkezett a Benfica elnökségének több tagja, a teljes játékoskeret, Giovanni Trapattoni vezetőedző, szurkolók és a portugál média népes csapata. Itt volt a szlovén válogatott Zlatko Zahovic is, aki már nem a portugál klub játékosa, de annak idején Fehér jó barátja volt.



A temetőben a lisszaboni klub elnöke, Luis Felipe Vieira emlékeztetett rá: Fehér Miklós győri temetésén a gyászbeszédében ígéretet tett, amint lehet, elhozzák Győrbe a Benfica bajnoki aranyérmét. Erre idén nyílt lehetőség, és most nagy szívfájdalommal ennek a kötelességüknek tesznek eleget.

Portugál egyházi szertartást követően a csapat játékosai és vezetői egymást átkarolva közösen imádkoztak a sírnál, majd "Miki, Miki, Miki!" kiáltással búcsúztak társuktól. Ezt követően az elnök és Simao Sabrosa csapatkapitány Fehér Miklós szüleinek átadta a kupa kicsinyített mását és a bajnokcsapat mezét Fehér felirattal. A temetői tisztelgés után a csapat felkereste a Fehér Miklós-emlékmúzeumot, ahol zártkörű megemlékezésen adták át a bajnoki aranyérmet Fehér Miklós hozzátartozóinak. A Benfica küldöttsége az esti órákban repül el Budapestről.