Filmek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Végre tényleg profitot lehet termelni abból, ki lesz a következő James Bond?

Megint terítéken a világhíresebb titkosügynöke, de vajon ki töltheti be a Daniel Craig után keletkezű űrt? Olvasd tovább


Nagykarácsony

Levezetvén a karácsonyt sorra került ez a magyar film és kellemesen csalódtam; pontosabban megkaptam, amit vártam, mert egy elég jó kritikát olvastam róla :)

Egy mozijegyet is megért volna, mert viszonylag ritka a jó magyar film.
Netflixen fent van.



Tőrbe ejtve - Az üveghagyma

Voltak benne nagyon jó ötletek és csavarok, DE szerintem két taktikai hibát elkövettek. Az egyik, mikor írták, nagyon erőltették arra a bizonyos egy dologra, amit kb 10 percenként kihangsúlyoztak. Minek? Oké, nem rossz így sem, de sokkal jobb lett volna mondjuk a finálé előtt befejezni - volt rá alkalom -, ráadásul akkor nem 2 óra 20 perc, hanem szimplán 1 óra 30-40 perc. Miért jobb? Mert rohadtul hosszú és van benne 40-50 perc üresjárat. Első rész szerintem mérföldekkel jobb volt, de legalább ebben is volt eyecandy, Madelyn Cline még mindig jó nő.

"Szerepet kapott továbbá a nyolcvannyolc éves Pierre Richard és a római légiók élén dekázgató Zlatan Ibrahimovic – utóbbi nem számít olyan meglepőnek, hiszen korábban több sztársportoló, köztük Zinedine Zidane és Michael Schumacher is tiszteletét tette a produkcióban."


Argentína, 1985

Párszor írtam már, szeretem Argentína történelmét, mert sokat lehet belőle tanulni (és eléggé sok dologban hasonlít a miénkre, elsősorban negatív értelemben...). Viszonylag sok argentin író könyvét olvastam, ha tehetem és van elérhető film, azt megnézem. Így volt ez az Argentína, 1985-tel is, mely pár hete jelent meg az Amazon Prime felületén. Nem akarom mélyelemzést írni, erre ez a cikk szerintem tökéletes:
https://www.filmtekercs.hu/kritikak/argentina-1985-kritika

Inkább arra hívnám fel a figyelmet, hogy ez a film Golden Globe-díjat nyert ma hajnalban. Eléggé meglepődtem rajta. Egy olyan témát dolgoztak fel, ami aktuális, viszont nem hypeolható (létezik ilyen szó?). Nem volt mögötte olyan brand, mint mondjuk az indiai RRR mögött, amely az országa legdrágább filmje volt, mindenhol promózták. Ez egy szimpla volt egy olyan korszak lezárásáról, amely nagyon is aktuális.

Az elnyomás megszüntetését szimbolizálja és maradjunk annyiban: míg mondjuk az RRR győzelme után kapott volna a zsebbe valószínűleg a bizottság, itt ilyenről szó sincs. Ebben az esetben szó szerint a jelenleg leginkább releváns film nyert. Ez viszont nem azt jelenti, hogy kiemelkedő alkotás, hanem inkább azt, hogy egy történelmi megemlékezés. Hangsúlyozom, ha nem vagy oda a politikai dolgokért, esetleg nem kedveled Argentínát, bele se kezdjél, felesleges.

Argentína amúgy az elmúlt két évtizedben jó pár minőségi filmet készíett:
- Szemekbe zárt titkok (IMDB: 8.2 / 210 ezer szavazó): Ez szerintem a legnépszerűbb és a legjobb, Eduardo Sacheri kiemelkedő író, könyvéből készített film pedig zseniális, nem hiába dolgozták fel. Benne van az IMDB top250-es listájában (163. hely).
- Eszeveszett mesék (IMDB: 8.1 / 200 ezer szavazó): Ez egy spanyolokkal közös alkotás, kiemelkedő alkotás, ebben is a korszak legendás argentin színésze, Ricardo Darín kap főszerepet (mint az előbbi kettőben is). Én szerintem ezt sokan ismerik is itthon, mint ahogyan a Szemekbe zárt titkokat is.
- Balekok a pácban (IMDB: 7.2 / 11 ezer szavazó): Megint egy Ricardo Darín film, megint egy Eduardo Sacheri könyvből, bár szerintem itt maga a könyv jobb, mint a film (Moly: 86%). Argentína, válság, átvert kisemberek és az összefogás története, hogyan állnak bosszút az elnyomókon.
- A kilenc királynő (IMDB: 7.9 / 54 ezer szavazó): Igen, ebben is Ricardo Darín a főszereplő, ez is egy rablásról szól, ebben is menekülnek, itt is vannak szegények és elnyomottak. Szeretik ezeket a témákat, de nem kell aggódni, nálunk is jönnek majd az ilyen filmek, első a Whiskys volt.

Dolph Lundgren ütéseitől intenzívre került Sylvester Stallone

A negyedik Rocky film forgatásán Sly azt szerette volna, ha igazi ütéseket kap az Ivan Dragot alakító Lundgrentől. Ha lehetett volna kiütésre fogadni, akkor lett volna egy nyertes tippünk! Olvasd tovább

#591 január 16, 2023, 15:00:46, BetTitán
A napokban sikerült megnéznem az "I Came By" (2022) filmet.
Gyakorlatilag az Élősködők (2019) óta nem láttam ilyen jót. Viszont le kell szögezzem, hogy nem családi film, 18+ kategória leginkább, de nem horror. Ez egy olyan thriller ami végig annyira izgalmas, egy-két jelenetnél pedig annyira váratlan a cselekmény, a végére átizzadtam a pólót. :o

Szerintem úgy lesz jó egy film, ha nem spoilerezzük el magunknak, előzetest nem tanácsolok nézni róla, aki bizonytalan hogy a leírtak után megnézze inkább véleményeket olvasson a filmről.

A másik film ami sokszor eszembe jut és kevésbé ismert az a "Fekete Pillangó", ebben elég jó fordulatok vannak, nem kifejezetten szuper film, de nagyon jól felépített, egyeseknek kiszámítható lehet, de a legjobb hogy minden részletre odafigyeltek és ez teszi emlékezetessé.

Én alapvetően azokat a filmeket szeretem amiben van valamilyen fordulat és mellette izgalmas, na most összegyűjtöttem pár ilyen filmet. Ezeket mostanában néztem meg és bárkinek szívesen ajánlanám (16+ kategória, nincsenek gyomorforgató jelenetek, végig izgalmas, érdekes):
Szökés Pretoriából (2020), Keresés (2018), Collini nem beszél (2019), Nyugaton a helyzet változatlan (2022),

Ezek azok a filmek amik szerintem az elmúlt 4 év alatt nem kaptak kellő figyelmet, annak ellenére hogy sokkal jobb filmek mint például az Uncharted (2022), Bullet train (2022) és hasonló túl hypeolt mozik.

Aki pedig még nem látta annak az Élősködők (2019) filmet tudom ajánlani, gyakorlatilag az elmúlt 5-6 év legjobb filmje.

Továbbá szeretnék még két japán rajzfilmet is ajánlani: "The Silent Voice", és a "Your name" című filmeket, ezek olyan mesterművek, hogy nem csak Hayao Miyazaki munkásságát sikerült túlszárnyalniuk, hanem élőszereplős filmek között sem lehet ennyire érzelem dús filmekkel találkozni.

Köszönöm ha végigolvastad, tényleg ezek közül bármelyik film minőségi kikapcsolódást nyújt ebből a mókuskerékből.

#592 március 13, 2023, 11:52:43, Pozzato
Hugh Grant van középpontban a tegnapi eset után, szerintem ez tökéletesen megmutatja világunk jelenlegi helyzetét. Ezek a cikkek jelentek meg róla Magyarországon:

Hugh Grant elképesztően gorombán viselkedett az Oscar-gála vörös szőnyegén: ezért akadtak ki rá a rajongók - forrás: https://femina.hu/vilagsztar/hugh-grant-oscar-gala-voros-szonyeg/

Hugh Grant összehozta az idei Oscar-gála legnagyobb tahóságát - forrás: https://www.blikk.hu/sztarvilag/nemzetkozi-sztarok/hugh-grant-ashley-graham-interju-oscar/nl9n406


Ha elolvasod a cikkeket, akkor úgy vagy vele, igen, ezek alapján Grant egy bunkó, de amikor megnézed az interjút, akkor rádöbbensz, hogy ezek az újságírók is ugyanolyan szinten vannak, mint a riporter. A riporter, aki 11-12 évesen kezdett modellkedni, aki abból élt, hogy sajnáltatta magát, hogy mekkora hendikeppel indult (ADD, diszlexiás még dundi is), majd ebből épített karriert. A riporter, aki kvázi amúgy egy influenszer, látszik az instáján, hogy imád figyelem középpontjában lenni, megmutatni, hogy plus-size modellként is vonzó, vágyik az elismerésre.

Ezek után, ezt a "riportert" odatették az Oscar-gálára, hogy nulla tudással kérdezzen már meg sztárokat, mi a helyzet. A sztárokról pedig szinte köztudott, hogy nem igazán szeretik az ilyen gálákat, érdemes megfigyelni, hogy például az A-listás színészek többsége sokkal inkább megy oda Guillermóhoz, mint egy szokásos interjúra valami betuszkolt influenszerrel, aki elhiszi magáról, hogy sztár. És akkor az interjút a magyar médiában úgy harangozzák be, mint Grant bunkósága, pedig a valóságot épp Szily írta meg:

https://444.hu/2023/03/13/hugh-grant-hulye-kerdesekre-vicces-valaszokat-adott-az-oscar-galan-egy-muveletlen-ripoternek-erre-most-ot-bunkozza-az-amerikai-media

Az egész azzal kezdődött, hogy Grantet láthatólag meglepetésként érte, hogy a bundabugyiba és neccharisnyába öltözött Graham, aki ezért nyilván jó sok pénzt kapott, azt volt képes tőle kérdezni nyitásnak, hogy

Mit szeret a legjobban az Oscar-díjátadóban?Hosszan kereste a szót, nagyon hosszan, aztán azt válaszolta, hogy
"Lenyűgöző ... itt van az egész emberiség... tiszta Hiúság Vására."
Az oxfordi egyetemen angol irodalomból diplomázó Grant ironikus, vagyis inkább önironikus megjegyzésével az angol irodalom egyik legismertebb művére, John Bunyan vallásos allegóriájára, a Zarándok útjára (The Pilgrim's Progress) utalt. Ebben az alapműben szerepel az allegórikus Vanity Fair (Hiúság Vására) település, ami az alantas, csillogó, felszínes anyagi világ jelképe.

Csakhogy Ashley Graham azt hitte, hogy Hugh Grant a Vanity Fair című amerikai nyomtatott magazinra, illetve annak legendás, díjátadó utáni Oscar-bulijára gondolt, ezért azzal reagált Grant szavaira, hogy

"Ó igen, itt minden a Vanity Fairről szól, itt engedhetjük el magunkat és mulathatunk egy kicsit."Grant innentől kezdve végképp csak a faarccal előadott mulattatásra ment rá, de végül is színész, és egy tisztán szórakoztató eseményen interjúvolták meg. Graham következő - közepesen értelmetlen - kérdése az volt, hogy
mit látna legszívesebben ma este?Grant visszakérdezett, hogy
mit látnék??mivel tényleg nem volt egészen világos, hogy mire gondol a kérdező. Graham erre elmagyarázta, hogy Grant valószínűleg többet is látott már a filmek közül, és hogy van-e olyan jelölt, akinek a győzelmét izgatottan várja.



Szily pedig ezzel bizonyította, hogy a honi újságírói szakma mennyire felszínes és sajnos a többsége nem üti meg még a minimális mércét sem, nulla tudásuk van. Érdemes nézni a videó közben Hugh Grant arcjátékát, ahogyana  Vanity Fair-utalást csinálja, de sajnos sem a riporter, sem az újságírók és még sokan nem értették. A YouTube kommentszekcióban a kiemelt hozzászólások (legtöbb like stb.) között vágják, miről van szó, nem ekézik Grantet.

A humorhoz eléggé sok esetben intelligencia is kell, jó humorhoz pedig szinte csak az. Az pedig elkeserítő, hogy egy olyan korban élünk, ahol szinte mindenki számára adott a tanulás és fejlődés lehetősége, de beérik képek és rövid videók posztolásával, majd utána, ha valaki egy görbe tükröt mutat, akkor megsértődnek. Ha pedig minőségi interjúk az Oscarról, akkor egyértelműen Guillermo:


Ez pedig egy tökéletes idézet:
"Lassan olyan szintet ér el az érzékenység, hogy az okosoknak vissza kell fogni magukat, nehogy megsértsék a butákat...."

Régi hiányosságomat pótoltam, megnéztem végre a Becstelen brigantykat. Csalódtam, nem hiszem, hogy újranézném. A cselekmény szempontjából nem igazán fontos, olyan 30 perces alagsori, kártyázós kocsmajelenet viszont nagyon tetszett.
Azért még 1-2 kritikát elolvasok, hogy mire is kellett volna esetleg jobban figyelmem, de ettől még élményt nem adott a film. Amúgy Tarantino filmjeit szeretni szoktam, talán nagyon elhúztam és túl nagy volt az elvárásom ???

Egy másik szintén kb. 15 éves film fog következni most a listámon; kétszer-háromszor már láttam, de egy nagyon tartalmas, érzelmekre ható; szóval jó kis filmnek gondolom a Gettómilliomost.


Film készült az amerikai szamoai fociválogatottról

Amerikai Szamoa történelmi csapat, kikaptak 31:0-ra az ausztráloktól. Olvasd tovább

A sziget szellemei

Kifejezetten érdekes filmélmény volt nekem, időnként vicces és jó poénokkal, ugyanakkor időnként nyomasztó és bugyuta volt. Mint egy 1920-as években írt regény! A feszegetett kérdéskörök is nagyon jók, elengedés, élet értelme és így tovább. Egész biztos például, hogy az emberek többsége nem tudta volna simán, levágott ujjak nélkül elengedni a barátságot egyik napról, a másikra. És a filmben is felmerül, hogy nem azért, mert az jó barátság volt vagy sem, hanem egyből önmagunkra reflektálunk. Velünk van baj? Nem vagyunk elég jók? És ez nem hagyta nyugodni az egyik főhőst sem a filmben.


Super Mario elhagyja Flasht, Pókembert és Ethan Huntot is?

A Betfair-bukmékerek oddsai szerint, a videojáték-karakter ihlette animációs kalandfilm lehet a 2023-as év legjövedelmezőbb produkciója. Olvasd tovább!

Októberben mutatják be ::)


Idézetet írta: TiB Dátum május 19, 2023, 09:13:10Októberben mutatják be ::)


Ez jobb, mert ezt már bemutatták, meg többrészes, meg a vindízel és brümm-brümm, meg család, és még család, csakaFidesz!


Emlékszem eleinte magyarra úgy fordították, hogy melléknév fokozást alkalmaztak, tehát Halálos Iramban után jött a Halálosabb Iramban. Ezt nagyon gyorsan megbánhatták, mert visszatértek a számozáshoz, és mostanra meg már teljesen jó döntésnek bizonyult. Mert a 10. részre már elfogytak volna a ragokból :D

Legesleghalálosabb Iramban!