Sorozatok

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: zsivany20 Dátum október 13, 2021, 15:37:12
The Chestnut Man

Egy jó kis Netflix-es sorozat, sorry, ha volt már róla szó korábban... Nekem gyengéim a skandináv krimik, ez pedig épp egy közülük... Könyv alapú a történet, amit egész korrekten vittek filmvászonra... persze lesz, akinek túl sötét a képi világa, no de akinek az, az amúgy sem szereti a skandináv krimiket. Korrekt kis egy szezonos (egyelőre) sorozat, amiből nem nagyon akarok spoilerezni... aki szereti a stílust, az úgyis ad neki egy esélyt...  :) Nálam 10/8.

Korrekt egy szezonos, az tény :ok: Viszont bennem maradt hiányérzet, szerintem nem volt elég skandináv, inkább mondnám olyan európainak (vagy vegyesnek) :laugh:

Netflix 3 skandináv (északi) krimi; nekem ezek sokkal jobban tetszettek:

Bordertown finn 3 évad 31 rész :topbet_125:
Deadwind finn  2 évad 20 rész
The Valhalla Murders izlandi 1 évad 8 rész

Idézetet írta: Latzka Dátum október 21, 2021, 12:59:57
Korrekt egy szezonos, az tény :ok: Viszont bennem maradt hiányérzet, szerintem nem volt elég skandináv, inkább mondnám olyan európainak (vagy vegyesnek) :laugh:

Netflix 3 skandináv (északi) krimi; nekem ezek sokkal jobban tetszettek:

Bordertown finn 3 évad 31 rész :topbet_125:
Deadwind finn  2 évad 20 rész
The Valhalla Murders izlandi 1 évad 8 rész

@Latzka  A Valhalla Murderst már láttam, az tetszett nekem is!

Most így hirtelen nincs meg, hogy melyik is a Deadwind... de majd pótolom, ha nem láttam.. bár ismerős nagyon a címe... A Bordertown pedig már a listámon van, de még nem kezdtem el!  :)

Viszont beugrik még egy skandináv, egy izlandi krimi, a Trapped. Nekem ez is bejött:

Illetve két, kicsit más stílusú skandináv sorozatot néztem már meg a Netflix-en. Az egyik a Quicksand, ami egy iskolai lövöldözésről szól... illetve a Young Wallender, ami egy kicsit lazább, populárisabb krimi/thriller. Mindkettő korrekt kis sorozat, és talán mindkettő svéd, de erre nem esküdnék most meg.  :)

A Trapped-et nézném, de nyetflixen nem látok se magyar szinkront, se magyar feliratot :-\

Megkérhetlek valamire @Latzka?

Leírnád az utóbbi mondjuk egy évből azt az 5-10 sorozatot, ami annyira tetszett, hogy folyamatosan nézni akartad, akár a másnapi ébredés kárára is? Zenében is olyanokat ajánlasz, amiket rongyosra hallgatok, szóval reménykedem Netflix terén is hasonló lehet a dolog.

Úgy tűnik a mentálhigiéném (ezt google segítségével írtam le helyesen, amúgy úgy írtam volna, hogy a mentálhigéniám :D) olyan javuláson ment át, hogy ilyesmi függőséget már nem tud kiváltani egy sorozat :) A nagy pénzrablás utolsó részéhez pl. már 2-3 napja hozzá sem nyúltam, elcsépelt az évad..
De azért vannak kellemes emlékek:

Átpörgetve Netflix "Watch it againt" részt, ezeket néztem tempósabban azaz egyértelműen tetszettek:
(ez nem 'erősorrend', csak random lista)

- Brooklyn 99 sitcom, sok évad ~25-30 perces részek
- *Paradise PD animációs 'komédia' kajak mint a Brickleberry, az azért ismertebb, mert az ment a tévében is; ez annak az ikertesó sorozata.
- Sunderland 'til I die A Sunderland csapatának szívszorító hanyatlását mutatja be, imádom.
- The Last Kingdom Történelmi, karddal kaszabolós sorozat, 9. század angolszászok vs. angolszászok/dánok; olyasmi mint a híresebb Vikingek.  4 évad összesen 36 rész ~55-60 perces részek
- *Snowpiercer Apokaliptikus sorozat, a Föld szétfagyott és már csak egy örökmozgó vonaton van élet. És dráma és harc. 2 szezon 20 rész
- *Lá Révolution A francia forradalom újragondolása 8 részben; az első 5-6 rész nagyon tetszett. 1 évad 8 rész
- Bordertown skandináv krimi, Szerethető, kissé defektes, csodaeszű főszereplővel (Monk-effektus)
- The Queen's Gambit Nagyot futott, nem nagyon kell bemutatni. Sakk+nő  1 évad 7 rész
- Behind her eyes Sorozatban talán a legnagyobb "Mi van, ezt nem hiszem el" élményem mindenképpen itt történt
1 évad 6 rész
- The English game Mindössze 6 rész, a foci kialakulása Angliában.

* Paradise PD, Snowpiercer, Lá Révolution: ez a trió vagy bejön vagy nem (nekem előbbi); ízlésfüggő; a többi esetében nincsenek kétségeim, kiváló sorozatok :ok:

A végére egy külön ajánlat a számodra, mert úgy ismertelek meg, hogy hozzám hasonlóan te is nagy érdeklődéssel vagy az ember belső folyamatai, az ember lelkivilága iránt.

After Life

"A történet középpontjában egy férfi áll, aki nemrég vesztette el a feleségét rákban. Az első két rész után bizony ez a talpraállás elég messze van tőle, sokkal inkább elmerül a gyásza miatt kialakult depressziójában. Igazán jó felütés egy többnyire azért mégis komédiának számító sorozatnak? Mondjuk az érzései azt is elhozták, hogy mindennapi helyzetben is sokkal szókimondóbb, ami tényleg szül pár sötét komikus pillanatot, de a depresszió ezeket is átjárja. És ezeket nem negatívumnak soroltam amúgy, mert iszonyat erős az After Life, csak épp nagyon szomorú is."

Szomorú, néha  komikus; nagyon emberi sorozat :ok:

(Már nem emlékszem ki hozta fel ezt a sorozatot, úgy dereng vagy Pozzato vagy te; ha utóbbi akkor neked már nem kell ajánlanom :))

Tigrisvilág 2

Érezni, hogy csak az első évad hatalmas sikere miatt húzzák a bőrt a tigrisekről (oohh..poén), de érdekes lesz látni, hogy él az amcsi trash világ a hirtelen jött pénzből és sikerből. November 17-től a tévékben, mobilokon, tableteken.

https://m.youtube.com/watch?v=SyWHhQUlXjw&feature=emb_logo

Abszurd: Zavaróan értelmetlen (helyzet, körülmény), amely annyira ellenkezik az észszerűen elvárhatóval, hogy ez már nevetséges.

A fenti szó jól leírja, hogy milyen is a Tigrisvilág :) Értelmetlen, trash, de jól szórakoztat; nekem nagyon várós :redchug: ;D

A Vezércsel című 7 részes sorozatot látta valaki? Kérhetnék róla véleményt? Köszi!

Aki rendszeresen nez sorozatokat az biztos nem hagyta ki a Vezercselt.

Nem veletlenek azok az ertekelesek. Szerintem megeri megnezni.


De majd Latzka es Pozzato ir melyenszantobb dolgokat. Esetleg par oldalt visszakeresel, biztos talalsz rola infokat itt.


Idézetet írta: curpy82 Dátum november 01, 2021, 23:48:07
A Vezércsel című 7 részes sorozatot látta valaki? Kérhetnék róla véleményt? Köszi!

Nagyon jó sorozatnak gondolom; kezdj bele bátran! :ok: (továbbra is mindenap sakkozok amióta láttam, pedig már elég sok hónap eltelt azóta :))

Idézetet írta: curpy82 Dátum november 01, 2021, 23:48:07
A Vezércsel című 7 részes sorozatot látta valaki? Kérhetnék róla véleményt? Köszi!
Fasza nagyon

Korábbi vélemények a Vezércselről.

Idézetet írta: Latzka Dátum november 23, 2020, 17:44:51
The Queen's Gambit / A vezércsel (Netflix)

Nekem nagyon-nagyon tetszett; mindenkinek ajánlom :ok: Mostanában három ilyen 1 évados, 10 rész körüli sorozatot néztem meg; mindegyik jó választás volt. Majd jövök a mási kettővel is pár szóban, azoknál van negatív észrevételem; itt viszont azt kaptam, amit vártam.

@sunik29 érdekes, hogy ezt a meleg dolgot felhoztad, hiszen annyira apró szeletet kapott; és azt is csak finoman érintették, nem valami 'durvasággal' :)

Idézetet írta: Pozzato Dátum október 25, 2020, 20:09:36
The Queen's Gambit / A vezércsel (Netflix)
Ezt nem láttam jönni, de szerintem sokan felülnek majd a hypevonatra (joggal). Éjszaka elkezdtem nézegetni, milyen sorozatba fogjak, ez nem is volt az esélyesek között. Feldobta valamiért a Netflix, eltelt két óra, már vége a második résznek. Akkor 1000 szavazó után 8,8-nál járt IMDB-n, mostanra megháromszorozódott a szavazatokat száma, de a pontszám már 8,9. A főszereplő kislány édesanyja meghal, árvaházba kerül, ahol hamar kiderül róla, hogy zseni. Elkezd érdeklődni a sakk iránt, amiben ott a kiugrás esélye, hála a pénzes versenyeknek. Egy a gond: alig múlt 10 éves és egy olyan sportágban kéne helytállnia, ahol szinte csak férfiak vannak és mindezt az 1960-as években (nem igazán volt még kanyarba sem a feminizmus). És akkor még szó sem volt arról a különleges piruláról, amit az intézetbe kapott és ami függőséget okoz számára (és egyben segít a sikereiben is). Van egy sanda gyanúm, be fog húzni egy Emmy-t ez a sorozat.

Idézetet írta: TiB Dátum december 18, 2020, 09:21:49
A vezércsel

Jó sorozat volt, ami remekül mutatja, hogy még a sakkról is lehet igazán érdekes, feszültséggel és drámával teli dolgot összehozni. Pedig ugye aki valójában végignézett már néhány sakkmeccset, vagy akár indult versenyen, az tudja hogy azért nem feltétlenül a világ legpörgősebb dolga.

Nekem azt mutatta meg a sorozat, amit eddig is gondoltam, hogy bármilyen sportban ha valaki világsztár akar lenni, akkor annak teljesen megszállottnak kell lenni, és a magánéletet teljesen minimálisra kell csökkenteni, mert egyrészt időt és figyelmet vesz el. Folyamatosan fejlődni kell, és rengeteget kell dolgozni, edzeni, a tehetség vagy hívjuk kvalitásnak, önmagában nem elég.

Robert Durst halálos élete

Mostanában talán túl sok crime dokot néztem, egy időre be is sokalltam azt hiszem a témából. Ez is jól összerakott, ügyesen építkezik, és igazán érdekes figura ez a Robert Durst. Összehasonlítva az HBO rivális Netflix húzó crime dokjával, a Making a Murdererrel, szerintem egyértelműen látszik, hogy Amerika se a legtökéletesebb ország.

Az egyik szériában Robert Durst megöl, feldabarol valakit, ezt be is vallja, és mégis szabadlábon távozik, mert gazdag. Volt pénze olyan ügyvédekre, akik el is mondják, hogy nem a tett számít az esküdtszéknek, hanem hogy milyen mesét adnak elő nekik. Viszket az ember tenyere, hogy eközben a csóró Steven Avery évtizedeket ül ártatlanul, majd kiszabadul, és amiért túl sok kártérítést igényel, nyakába varnak egy gyilkosságot, így újra börtönben van.

Egy gondom van ezekkel a szériákkal, hogy az áldozatok újabb áldozata, hogy ezek elkészülnek. Alig esik szó róluk, mert a show, a szórakoztatás szempontjából nem fontos, hogy egy átlagember meghalt, és milyen átlagos élete volt. A tettes érdekes, miatta működik minden ilyen sorozat. Konkrétan elhangzik a Making a Murdererben egy ilyen mondat, hogy a gyilkosság a médiában manapság szexi, felkapott. Döbbenetes azért valahol, hogy ez igaz lehet, plusz hogy mindezt mosolyogva mondta a szakértő.

#883 november 06, 2021, 17:04:35, Pozzato
Narcos: Mexico 3. évad (féltáv) SPOILER
Az első két rész építkezés és felzárkózás volt. Megismerkedünk politikusokkal (nagyon örülök, hogy Hank nem maradt ki), drogcsempészekkel, gyilkosokkal és "civilekkel". Az egyik "aggodalmam" Ismael "El Mayo" Zambada ábrázolása volt, ezek miatt:
Idézetet írta: Pozzato Dátum március 09, 2021, 11:19:20
Narcos: Mexico
A drogbárók közül Ismael "El Mayo" Zambada is bekerül a sorozatba. A helyzet az, hogy fogalmam sincsen, hogyan fogják őt ábrázolni. El Mayo ugyanis egy olyan személy, akiről még mindig egymástól eltérő információk jellenek meg a sajtóban. Egyfelől neki tulajdonítsák a Sinaloa kartell vezetését (nem El Chapónak), másfelől azzal vádolták, hogy politikusokat kent meg, megint mások meg azt mondják, hogy függetlenként tevékenykedett a drogpiacon, csak a szállítással foglalkozott.

Végül a készítők az utóbbi opció mellett döntöttek, egyelőre azonban még kibontakozóban a karaktere. Egy biztos, hogy a casting nála jól sikerült, remélem sokat fog szerepelni, mert a mai napig egy misztikus karaktere Mexikónak, akiről senki sem tud semmi biztosat, nincsenek olyan "egzakt" infóink, mint mondjuk Escobarról (az is igaz, hogy a mai napig nem tudták elkapni El Mayót). Ahogyan várni lehetett: Amado Carillo Fuentes és El Chapo Guzmán került főszerepbe, illetve az Arellano-testvérek (és Pacho Herrera). Az első két rész tehát az alapozás, harmadik és negyedik epizódban megérkezik az erőszak. Lesz itt minden, kíváncsi vagyok, hogy azt a temérdek eseményt, ami innentől (1993) egészen 2002-ig következett, képesek-e 5-6 részben belesűríteni.

Őszintén szólva, ahogyan korábban is írtam, ezt csak elszúrni lehet. Olyan mély anyag, hogy ez önmagában 2 évad lehetne, de ők megpróbálták 10 részben összefoglalni. Vagy csapongani fog a sorozat, vagy annyira pörgős lesz, hogy kimarad jó pár jelenet, esetleg csak egy-egy szálra koncentrálnak, így érthetetlen lesz az egész. A Narcos: Mexico jóval több lehetne a kolumbiai részeknél, mert itt a politikai is bőven benne van, illetve ennek hatását a mai napig érezzük.

Idézetet írta: zbking Dátum október 23, 2021, 16:25:03
https://www.youtube.com/watch?v=cx21aSsAeiY

Aki szereti az utazós dokufilmeket, ezt ajánlom. Az évek alatt a srác olyan profi cuccot rakott össze, hogy akármelyik tv-stáb megirigyelhetné a felvételeket.

A csatorna elején az ő kamionozását látjuk hónapokon át, abban is vannak csodásak, mikor megy Svájcban, és felküldi a drónt, beszarás, milyen szép.

***Most egy faszival visznek 33 tehenet Kazahsztánba, beszarás, sose gondoltam volna, hogy ez ekkora meló.  (Ugye előírás, hogy a teheneket néha le kell hajtani pihenni a platóról, vannak mindenütt ilyen "tehénszállodák", istállók.)

Lengyel, fehérorosz, orosz, kazah útvonal, hát beszarás, milyen gárgyé helyeken mennek, becsüljük meg magunkat itthon...

Normális a srác, egészséges értékrenddel és világképpel, nagyon kedvelem.

Annyira okosan , ésszel csinálta, hogy már saját embere is van.

Áthozom ide ezt a hozzászólást, itt több emberhez fog eljutni.

Ebból a kazahos sztoriból eddig 5 rész van, amiből 3-t megnéztem és csak megerősíteni tudom, hogy kurva jó! :) A harmadik rész végén olyan monológot tol le az élet értékéről, s megbecsüléséről, hogy az nagyon meg tudja érinteni az embert.

Nézzétek! :topbet_125: :topbet_125: :topbet_125: