Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában




A kevésnek is örülni kell! ;)

Idézetet írta: csabax Dátum december 03, 2021, 17:04:40
Nem, nem és nem!
Egyáltalán nem kell korrupcióra gondolni akkor, amikor kiderül, hogy a magyar tévé pár milliárd forinttal többet fizet a magyar NB1 közvetítési jogaiért, mint amennyit fizet a Bajnokok Ligája focimérkőzéseinek közvetítési jogaiért.
És akkor sem kell korrupcióra gondolni akkor, amikor kiderül, hogy a magyar tévé sok-sok milliárd forinttal többet fizet a magyar NB1 közvetítési jogaiért, mint amennyit fizet együttvéve és összesen az Európa Liga és az Európa Konferencia Liga közvetítési jogaiért.
Szerintem bőven elegendő csakis és kizárólag arra gondolni, hogy a magyar NB1 focimeccsei sokkal-sokkal-sokkal izgalmasabbak és látványosabbak, mint a Bajnokok Ligája, az Európa Liga és az Európa Konferencia Liga mérkőzései.
Éljen a mennyei bajnokság, azaz a magyar NB1!

https://444.hu/2021/12/03/dragabban-veszi-az-mtva-a-magyar-nb1-kozvetitesi-jogait-mint-a-bajnokok-ligajaet?fbclid=IwAR0kjL2c-pdQL_u6a696tUpNdfZq0JEls2dVhE4D9_XDLiXYhJwAGxe_c6Q


Azt azerd szamold bele hogy sokkal sokkal tobb nb1es meccset adnak. Blbol adnak fordulonkent kettot, ami osszesen kb 30meccs. Az nb1bol egy negyed szezon alatt adnak ennyit.

Felreertes ne essek, jogos a felvetesed.

Ha 30 BL meccset adnak egy szezonban, akkor mérkőzésenként 228 millió Ft.

Ha 150 NBI meccset adnak (198 van a szezonban) akkor mérkőzésenként 65 millió Ft.

Azon nem kell vitatkozni, hogy ér-e 65 milkát egy MTK-Gyirmót (én 5 Ft-ot nem adnék érte  ;D ) , azon viszont lehet vitatkozni, hogy ér-e egyáltalán bármelyik NBI-es meccs ennyit.

Szerintetek mennyit ér egy meccs?


@LosGabos
A BL közvetítés 3 évre kerül 6,85 milliárdba.

Szerintem nem egyszerű meghatározni, mennyit ér egy meccs. Például lemegy egy BL meccs sokkal nagyobb nézettséggel, mint egy Fradi bajnoki meccs, de a Fradi-szurkolók révén van mondjuk egy 20-30 ezres fizetőképes kereslet, ami BL meccs esetén nincs, hiába nagyobb a nézettség. Fáradtan nem kellene okoskodnom :D szóval nem mindegy hogy mekkora az aktív közösség egy dolog mögött. Ezzel most nem ezt a mutyinak tűnő dolgot akarok védeni, csak ha van mondjuk 1 millió ateista, és 100 ezer hívő, én a hívőkre mennék rá üzletileg, mert nekik eladhatsz bármit, az ateisták meg hiába vannak tízszer annyian, nem költenek.

Idézetet írta: curpy82 Dátum december 04, 2021, 10:27:04
Remélhetőleg így kevesebb szavazat kerül az Orbán-pártra. :great:
https://nyugatifeny.hu/2021/12/03/varatlan-pofon-orbannak-ukrajna-betiltja-a-kettos-szavazast-az-allampolgarainak
Idézetet írta: Wonder68 Dátum december 04, 2021, 11:56:58
Ez ok, de jönnek még románok, szerbek, de még szlovéniából is.
Továbbra is az a véleményem, hogy ennek a dolognak nagyobb a füstje, mint a lángja.
Ám, persze, megértem, hogy a tények ellenére még továbbra is nagyon-nagyon sokan "beszopják" a dumát, hiszen egészen kiváló és hatékony a marketingje.

A sokat emlegetett határon túli szavazatokról:
- a 2018-as magyarországi országgyűlési választáson 5 731 821 szavazat volt,
- a 2018-as magyarországi országgyűlési választáson 224 564 levélben leadott listás szavazat volt,
- ez utóbbi szám 3,92%-os arányt jelent (vagyis a választók 4 százaléka sem szavazott levélben),
- ugyan tényleg igaz, hogy 20 határon túliból 19 a Fideszre szavazott, ám a határon túli szavazatok EGYETLEN EGY MANDÁTUMOT SEM EREDMÉNYEZTEK a Fidesznek.

Elhiszem amit az utolsó bekezdésben írtál. Azonban azt is figyelembe kell venni, hogy sok ukrán-magyar lakcímkártyát igényel Magyarországon és akkor már itteni szavazata van(volt), nem levélszavazat. Egyébként meg jelen állás szerint full egál a helyzet, ezért írtam, hogy a kevésnek is örülni kell, hogy a mérleg esetlegesen jó irányba libbenjen a végén. :)

Az ukrán-magyarok akkor majd inkább itt szavaznak. Innen kapják a lóvét.

Idézetet írta: csacsi1899 Dátum december 04, 2021, 21:30:03
@LosGabos
A BL közvetítés 3 évre kerül 6,85 milliárdba.
Jogos, felületesen olvastam.
Akkor 76 millió egy BL meccs. Azért kicsit nagyobb a különbség a két Liga között mint 11 millió.

Tovább gondolva, a BL reklámokból nem kap semmit az MTVA, de a hazai meccsek reklámbevétele teljesen(?) az övé. Jó lenne tudni, ez mennyi lehet.

Idézetet írta: Wonder68 Dátum december 04, 2021, 11:56:58
Ez ok, de jönnek még románok, szerbek, de még szlovéniából is.

A románok nem mennek es nem szavaznak Mo-n , valami hiba van megnevezésben.  ;)


2014. március 7.: ,,A felszabadulás ideológiája megérkezett Európába. Ez a teljes eurázsianizmus célja: Egyetlen Európa Lisszabontól Vlagyivosztokig" – mondta Alexander Dugin, miután Oroszország megtámadta Ukrajnát és annektálta Krímet és Szevasztopolt.
Dugin az egyik fő ideológiai tanácsadója volt Vlagyimir Putyinnak, korábban több cikk is foglalkozott vele:
https://www.nationalreview.com/2014/06/dugins-evil-theology-robert-zubrin/
https://index.hu/belfold/2016/09/13/orban_es_az_orosz_foideologus_egymasra_talalt/

Szovjetunió geopolitikai tragédiája
Vlagyimir Putyin az elmúlt két évtizedben több alkalommal is beszélt róla, hogy a Szovjetunió összeomlása a térség geopolitikai tragédiája volt. Ezt szinte csak ő és a hívei látták így, de a fejében már rég körvonalazódott egy terv, hogyan lehetne ezt az egészet megoldani, hogyan térhetne vissza a régi Szovjetunió. Tisztában volt az akkori Oroszország (2000-es évek eleje) hiányosságaival, így ki kellett várnia a megfelelő pillanatot, illetve szövetségeseket keresni és építkezni. Az első áldozat Grúzia volt, de Moldova sem maradhatott ki Putyin tervéből, ezekben az országokban az orosz békefenntartók mára megszállók lettek.

A fehérorosz Lukasenka kezdetben jól megvolt az oroszok nélkül, majd a belviszályok után (elcsalt választás, népfelkelés stb.), úgy látta jónak, ha Putyin vigyázó kezei megvédik őt és távol tartják a nyugati erőktől is. Fehéroroszország ,,gazdasági egyezséget" kötött Oroszország, de gyakorlatilag ez már jóval több szimpla ,,kapcsolati elmélyítésnél", majd az egyezséget követően - alig pár héttel -, elkezdődött a fehérorosz-lengyel határkonfliktus. Olyan országokból érkeztek menekültek, ahol az oroszoknak különböző érdekeltségei vannak, segítettek Minszkbe vinni a migránsokat (az első törlesztés így megvolt Lukasenkától).

A 2010-es évek elején megtörtént Krím és Szevasztopol annektálása, majd az elmúlt egy év során Ukrajna újabb megfélemlítése. Az ukrán határnál már év elején is ott voltak nagy létszamban az orosz csapatok, ezt most tovább növelték, előkészítve egy lehetséges háborút. Mindeközben a Baltikum elkezdte a mozgósítást és a felkészülést, Észtország, Litvánia és Lettország is kerítést épített, eléggé komoly fegyverkezésbe kezdtek (európai szinten is az élmezőnyben voltak a fegyverfelvásárlást tekintve).

A Szabad Európa egyik cikkéből egy idézet:
"Az elmúlt években Vlagyimir Putyin elnök olyan vezetőként pozicionálta magát, aki rendet teremtett a Szovjetunió összeomlását követő, nélkülözésekkel teli kemény évek után. Az állami média és az orosz állami propaganda úgy próbálja beállítani, hogy Putyin képes a korábban Moszkva ellenőrzése alatt álló volt szovjet köztársaságokat visszahozni. Ezt sugallták a szovjet időkben Ukrajnához került, majd tőle elcsatolt Krím félszigetről, a kelet-ukrajnai orosz ajkú lázadókról és a szakadár grúziai és moldovai régiókról szóló kommentárok."
Forrás: https://www.szabadeuropa.hu/a/gorbacsov-meg-mindig-tanulsagos-mit-mond-a-hatalom-bitorlasarol-az-1991-es-puccskiserlet/31418113.html

Belső konfliktusok kipipálva
Annak ellenére, hogy nekünk innen a távolból nem tűnik úgy, de azért Putyin hatalma párszor megingott az elmúlt két évtizedben. A gazdaság fejlődés a 2000-es évek végéhez közeledve megállt, egyre több volt az elégedetlenkedő. Az emberek egyre rosszabbul éltek, egyre több dolog derült ki Putyinékról, hogyan élnek ők fényűzően, miközben az emberek szegények. Mit lehet tenni? Az aduász: az emberi szexualitás kell bevonni. Forrás: Timothy Snyder - A szabadság felszámolása
"Az emberi szexualitás a félelemkeltés kifogyhatatlan nyersanyaga. Az a kísérlet, hogy a heteroszexualitást Oroszországon belülre, a homoszexualitást pedig Oroszországon kívülre helyezzék, tényszerűen tarthatatlan, de nem is ez volt a lényeg. A homoszexualitásellenes kampány célja, hogy a demokrácia követelését egy az orosz ártatlanságot támadó megfoghatatlan fenyegetéssé alakítsák: szavazás = Nyugat = szodómia. Oroszországnak ártatlannak kell maradnia, és minden problémáért másnak kell felelősnek lennie."

Működött a dolog? Természetesen. Putyin nyert, kiválóan el tudták fedni ezzel a szexualitásra és az "orosz emberek védelemére" vonatkozó propagandával a valós problémákat. Az újabb probléma évekkel később kezdődött, amikor egyre mélyebben volt az orosz gazdaság, tovább nőtt a szakadék a vagyoni helyzetet illetően. Ha ez nem lett volna elég, érkezett egy jól szituált, intelligens ellenfél, Alekszej Navalnij. Mit lehet tenni, ha egyre nagyobb a népszerűsége? Koholt vádak, üldözés, majd letartóztatás, kínzás. Eközben Putyin meghosszabbítja hatalmát 2036-ig, gyakorlatilag ezzel minden belső veszély elhárítva, jöhet a külpolitika.

Meg kell szerezni Ukrajnát
Az többször is elmondták orosz ideológusok, hogy Ukrajna Oroszországhoz tartozik (és Putyin is párszor kifejetette). Ha megtámadják őket, akkor azzal nem érnek el semmit. Egyfelől, kirobbanhat egy újabb világháború, másfelől ország nagyobb része nem fog behódolni. Okosan kell ezt játszani, területeket kell elszakítani, illetve menedzselni kell a rendelkezésre álló erőket. Az egyik ilyen, hogy év eleje óta az ukrán határ közelében "gyakorlatozik" az orosz hadsereg, mostanra már emelt létszámban. Ki van építve egy lánc, ami segíti az élelmezést, orvosi és hadászati utánpótlást. Ez az erőfitogtatás része, ugyanis az 1994-es orosz-ukrán budapesti megállapodás értelmében, Oroszország garantálja Ukrajna határait, ha Ukrajna lemond interkontinentális ballisztikus rakétáiról (és természetesen a nukleáris fegyvereiről). Ukrajna tisztában van vele, hogy legfeljebb szárazföldön képes pár nap erejéig felvenni a versenyt az oroszokkal, légtérben nem. Gyakorlatilag védtelen az ország. Az erőfitogtatás mellett a másik opció, hogy elzárjuk a gázt. Erre sor is került, ezzel sikerül "kifagyasztani" az ukránokat. A másik, hogy mutatni a Krím-i térségben, hogy sokkal jobban élnek, mint a nem elcsatolt ukrán régiókban, így érdemes az oroszokhoz csatlakozni. Az oroszok viszont azzal nem számoltak, mennyire szívósak az ukránok.

Tudatos partnerkeresés
Ha azt nézzük, hogy hol tartott kezdetben Putyin megítélése - barátok és haverok nélkül -, illetve hol tart most, akkor azt kell látnunk, hogy jól felépített rendszer ez. Putyin rendkívül jól ráérzett, hogy melyik országban, kiket kell keresni. Ebben mondjuk olyan embereknek, mint Szemjon "Szeva bácsi" Mogiljevics is nagy szerepe volt - nem hiába nem adja ki senkinek a top10-es körözött bűnözőt -, hiszen alvilági kapcsolatai sokat segítettek az útkeresés során. A Brexitnél megtalálta a gyenge láncszemeket, akiket manipulálva és egy kis pénzzel megtámogatva, gyengítheti az EU-t. Trump is nyerni tudott egy választást - köszönhetően Paul Manafortnak, aki a tanácsadója volt, egyben a Kreml egyik embere is -, de lehetne még sorolni a vezetőket. Az, hogy Európában egyre inkább terjednek a nézetek, amiket Putyin is vall (lehet ezt radikális jobboldali, vagy szélsőjobbos vagy hasonló jelzőkkel illetni), az is a sikerét mutatja. A végére pár érdekesség, csak abból, hol tartanak az EU-szkeptikus, Putyin (vagy haverjai) által támogatott pártok:
- Olaszország: Matteo Salvini mindenkinek megvan (emlékszem, volt egy ilyen utca embere kérdezősködés, ott azt gondolták a magyarok közül páran, hogy Salvini az olasz miniszterelnök), de most már nem ő a térség ,,erős embere", hanem egy nő, Giorgia Meloni. Olaszországban a Meloni vezette Fratelli d'Italia a második erő lett (mindössze egy év alatt erősödtek ennyit), ráadásul ő vezeti az Európai Konzervatívok és Reformisták szövetségét is, akik 63 fővel képviseltetik magukat az EU-ban. Elsők között volt Meloni 2018-ban, amikor gratulált Putyin megválasztásához, illetve elmondta, hogy Putyin a keresztény értékeket védi, nem kell "bántani".
- Franciaország: Marine Le Pen neve ismert lehet, mint a szélsőjobb ismert arca, aki Emmanuel Macron egyik nagy kihívója, mellette a szintén szélsőjobbos Éric Zemmour a semmiből érkezett és már 14-16%-on mérik (Macron 24%). Az önmagát ,,kis berber zsidónak" hívó jelölt, aki azért nem lehet fasiszta, mert zsidó, de összességében mégis a szélsőjobbos gondolatok és erők felé húz (nem hiába az egyik kedvence Putyin).
- Spanyolország: A Vox a radikális párt, mely 2013-ban jött létre és akinek vezetőjével Orbán Viktor többször is találkozott idén. A 2019-es választásokon már 15%-kal zártak, mostanra megszilárdítottak a helyüket, 16-17%-kal harmadik erő a spanyoloknál. Fő csapásvonal a migráció, abortusz, EU (és Nyugat) és a melegházasság ellenzése, illetve központosított államhatalom preferálása.

És akkor még olyanokról nem is beszéltem, ha éppenséggel senki sem vevő a Putyin által felvázolt ötletekre az adott országban, akkor jön a Wagner Group, ami nem zeneszerzőkből álló csoportosulás...

Összességében viszont azt mondom, hogy Putyin módszeresen felépítette ezt az egészet, évekre előre tervezve, rendszerint tudatos döntéseket hoz, "okosan" hergel, gyakorlatilag a másik oldal fényévekkel le van maradva. Mire rájönnek egy húzására, addigra már a következőt csinálja. Valószínűleg azzal az orosz nép is tisztában van, hogy az országuk elveszett, ez a hajó elment. Visszakanyarodva az ukrán-kérdésre, úgy fogalmaznék, hogy az Orosz Medve nem alszik téli álmot, így mindig ébernek kell lenni.

Na de én lépek is, mert jött értem a fekete Volga.