Mindenféle "zagyvaság" > Koronavírus (COVID-19)

Befektetés ilyenkor de mibe?

(1/8) > >>

Lancer:
Sziasztok!

Banán időszak van vírus a téma én meg azon gondolkozom mibe kéne tenni a pénzt. Bitcoin elég nagyot esett kérdés esik e még és megéri e venni. Ránéztem az aranyra is az is esett kicsit de elég stabil. Illetve ugye van az EUR amiben már alapból is van a pénzem.

Szerintetek mibe lenne érdemes tenni?

Csevegjünk róla necsak a Corinita legyen a téma.

Knapp:
Nem kell kapkodni!
Ez még nem az alja.
Én reménykedem még tőzsdei esésben és ingatlanár zuhanásban is.
Normális házat nem tudnék most venni, de egy kisebb üzlethelyiséget igen.

Most "sajnáljuk" a világ leggazdagabbjait, hogy papíron mennyit veszítettek az értékükből a tulajdonrészeik, de ők lesznek azok, akik a likvid eszközeikből még majd vásárolhatnak a válság legmélyén azoktól, akik az utolsó tartalékaikat teszik pénzzé...

Az is tanulságos megközelítés, hogy ha egy részvény ára esik 30%-ot, majd visszakúszik az eredeti értékre, akkor az a mélyponthoz képest több, mint 40%-os emelkedést jelent.

Alk:
BTC esetében most már simán el tudok képzelni egy 3K-s aljat/konszolidációs zónát, bár hosszútávon nálam még mindig nagyon jó risk/reward arányt mutat. Hagyományos piacok is no bet kategória, lehet jövő ilyenkor sem leszünk feljebb, sőt.

Arany - bár drágának tűnhet - egyrészt ez kevésbé számít válsághelyzetekben, másrészt viszont csak FIAT pénzekben számolva kerül sokba. Tőzsdei részvényekhez, indexekhez viszonyítva kifejezetten olcsó. Ha az arany alulértékelt ezekhez az eszközökhöz, akkor az ezüst szinte ingyen van, kiváltképp az elmút hetek zuhanását követően. Ezüst fizikai formában történő vásárlásának hátránya a prémium megfizetésén túl az ÁFA is. Észtországban - egyedüli EU-s tagállamként - viszont ezt legálisan ÁFA mentesen is megtehetjük. Én 4 hónapja kezdtem ezüst felhalmozásba, ahonnan én rendelem, ott ráadásul 6 hónapig ingyen tárolják, így több rendelést is össsze tudsz várni, spórolva a postaköltségen. 6 hónapot meghaladóan pedig évi 0,5% tárolási költséggel kell számolni. Persze mind az arany, mind pedig az ezüst halmozást a helyén kell kezelni, inkább biztosításként tekinteni rá, ami diverzifikálja a portfóliónkat. Hosszútávon infláció elleni védelmet nyújt, hiperinfláció ellen pedig lehet egyfajta életbiztosítás. Spekulációra, és/vagy rövidtávra nem kifizetődő fizikai formában nemesfémet tartani.

Ha EUR-ban gondolkodsz, nézz rá NEXO-ra, ami kripto letét fejében nyújt hiteleket. Ha a kölcsönadó oldalon vagy érdekelt, a náluk tartott euróra évi fix 8% kamatot adnak. Napi kamatozású, továbbá az össszeg bármikor hozzáférhető felmerülő költségek nélkül.

Én egyelőre nem tervezek vásárolni semmilyen eszközt. Szomorú, de jelenleg a "cash is king" időszakot éljük.

Alk:
Nagyon érdekes történések zajlanak az ezüst piacán. Tőzsdén ugyebár eddig lekövette a nagy indexeket (elmúlt 30 napban bő 30% mínusz), miközben a fizikai piac felrobbant, és mára már hiány van ezüstből. Jelenleg ott tartunk, hogy a legnagyobb online ezüst forgalmazók raktárkészletei vagy kifogytak, vagy a spot ár akár duplájáért kínálják a befektetési érméket. A Goldsilver.com (Mike Maloney vállalkozása) például jelenleg 24,5 dollárért árulja az American Silver Eagle-t, miközben az ezüst világpiaci ára 12 dollár körül mozog unciánként. A minimum rendelési összeget pedig felemelték 2000 dollárra. A felár nyugalmi helyzetben olyan 2 USD környékén szokott lenni. Az észt cégnél sincsenek raktáron a legnépszerűbb befektetési érmék, jobb esetben előrendelhetők 4-8 hetes várakozási idővel. Holnap még megejtek egy kisebb vásárlást, de nincs könnyű dolga annak, aki most szeretne venni. Magasan a spot ár fölött kapni csak, és nagyon gyér lett a kínálat. Egyébként eddig teljesen a 2008-as válságkor mutatott árváltozást követi (akkor 20 usd-ről csökkent 10 alá), onnan pedig meg sem állt 50 dollárig. Egy hasonló forgatókönyv igencsak elképzelhető most is.

Mivel a világpiaci ártól úgyis fényévnyi távolságra tanyáznak az árak, ezért nyugodtan beszerezhetek egy 2020-as kínai ezüst panda érmét is (magasabb felárral kapható alapból), ami már most megannyi történetnek szolgálhat majd alapul idősebb korunkban. Nem mellesleg egy gyönyörű érméről van szó.

TiB:
“Akkor vásárolj, amikor vér folyik az utcákon" - Nathan Rotschild

Minner. hu írása: https://minner.hu/mibe-erdemes-fektetni-a-2020-as-tozsdekrach-utan-kozben/

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése