Hiszel a babonákban?

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Hiszel a babonákban?

Igen
9 (50%)
Nem
9 (50%)

Összes szavazó: 17

Rituálé nélkül nem jön a fogadásod?

Mindig ugyanazzal a tollal kell kitölteni a tippmixet, csak kerek egész lehet a tét összege...

Vannak babonáid? Vagy nem hiszel bennük?


Általános iskolás koromban volt egy babona. A pálya mellett volt egy ilyen A alakú villanyoszlop, két ilyen benga beton egymásnak döntve, pontosan nem tudom, mi a megnevezése, de az volt a babona, hogy ha átmegyünk alatta, akkor aznap szarul fogunk játszani. Pont úgy állt, hogy félig belógott a járdára  ::)
(Mondjuk még mindig jobb volt alatta átmenni, mint nekimenni)

Főiskolás koromban pedig egy fekete macska volt az ellenfelünk. Az egyik haverom akkor középsulis volt, szintén nagy mixes, és ha reggel suliba menet megláttuk a fekete macskát, hát megfogadtuk, hogy aznap nem húzunk mixet, mert úgyis elmegy. Persze húztunk, másnap reggel pedig suliba menet már tárgyaltuk is meg, kinek min ment el a mixe, és persze imádkoztunk, hogy a fekete macska aznap ne arra járjon abban a 2-3 percben, amikor ott a garázsok közt átmegyünk a lakótelepen  ;D

Azóta azért megbarátkoztam a fekete macskával, mint jelenséggel, mivel a szomszédban is van egy, így kb. napi szinten látom.

Ami még ilyen babona-jelleg, bár inkább szokás nálam, hogy ha mondjuk 122,034 Ft-om van az egyenlegen, aztán 2000-rel akarok behúzni valamit, akkor mindig nullára kerekítek. Kivéve persze amikor live fogadok és minden tizedmásodperc számít, akkor nincs idő kerekíteni.

Véletlen a nemre szavaztam, de van, illetve volt. Az egyik, hogy itthon nem szabad kimondani azt, hogy bukó. Az erkélyajtót ezért csak ferdén nyitjuk ki, nem pedig bukóra. Másik ilyen még, ha valamiért vissza kell jöjjek, akkor tuti szarul fog menni a fogadás. Ilyen mondjuk még a negatívitás is, nem szeretem.

Régen volt még, hogy a wc-n jöttek a fogadások, aztán egyszer az asszony megjegyezte, azóta sajnos ennek oda.