Infó > Közösség

SPF Összefogás: Segítsünk Csabán (csabax)!

(1/4) > >>

Admin:
Fórumtársunknak @csabax -nek szüksége van segítségünkre , ezért úgy döntöttünk, hogy lehetőséget biztosítunk a sportfogadó közösség számára, hogy amennyiben tud, segítsen bajba jutott barátunkon.

Minden hónapban meg van rá a lehetőség, hogy adományazzatok, és a következő hó elején pedig mi átutaljuk az összegyűlt összeget csabax-nek.

Ha te is úgy gondolod, hogy segítenél rajta akkor adományod Skrillen utalhatod át a következő címre: ezittegybuli@gmail.com

Megjegyzésként kérlek írjátok azt, hogy: "csabax"

Köszönjük.  :ok:

Admin:
Az egészségügyi állapotáról ő személyesen számolt be:


--- Idézetet írta: csabax - December 08, 2020, 16:06:18 pm CET ---Az történt néhány évvel ezelőtt, hogy az egyik nap még teljesen egészségesen feküdtem le aludni, majd pedig másnap már gyógyíthatatlan betegként ébredtem. Persze, ez nem akkor, ott, helyben, derült ki azonnal, hiszen az orvosok több hónapnyi "nyomozás" után sem derítették ki a betegségem és végül csak a Semmelweis Egyetem Genomika Medicina és Ritka Betegségek Intézetében tudták megállapítani, hogy nagyon ritka genetikai betegségben szenvedek. Azaz: amíg mások pénzt, lakást és/vagy egyéb értékjavakat örökölnek, én genetikai betegséget örököltem. Mivel a szüleim nem szenvedtek ilyen betegségekben, az orvosok azt mondták nekem, hogy valamelyik nagyszülőtől vagy dédnagyszülőtől örököltem ezt a betegséget.

A diagnózis kiderülte után pár hónapon belül betegnyugdíjaztak. Néhány évvel ezelőtt még aktívan sportoltam (fociztam, teniszeztem, hegyet másztam, stb.), mostanra viszont már ott tartok, hogy a jobb napjaimon már csak lassan és botladozva és segédeszközökkel bírok járkálni. Mivel még nem vagyok annyira idős, hogy öregek otthonába kerüljek, teljesen magamra hagytak, hogy oldjam meg saját magam, amit még tudok.

A betegnyugdíj, amit kapok, havi 37 ezer forint. Ebből a rendkívül alacsony összegből még le kell vonni a közüzemi számlák díját, hiszen azokat nem árt minden hónapban kifizetni, mert különben kilakoltatnak és hajléktalanná válok. Tehát minden hónapban kb. 23-25 ezer forintból kell megélnem, vagyis napi 1000 forintnál kevesebb pénzösszegből kell megpróbálnom nem éhenhalni. Szerencsére még van néhány rokon és barát, akik megsegítenek étellel és használt ruhákkal. Amikor a Sportfogadas.org-tól érkezik pénz, akkor ünnepnap van számomra, mert vásárolhatok magamnak E-vitamint, D-vitamint vagy B-vitamint, májkrémet és egyéb olcsó élelmiszert. Nem sokat, persze, ám azért annyit szerencsére igen, hogy abban a hónapban ne haljak éhen.

--- Idézet vége ---


--- Idézetet írta: csabax - Március 10, 2021, 18:00:09 pm CET ---Említetted a kispályás focit. Egyetértek veled nagyon, hiszen én is azok közé tartoztam, akik éveken keresztül fociztak kispályán. Első helyezett sohasem lett a csapatunk, viszont előfordult párszor, hogy a 16-18 csapatos bajnokságban a 2. helyen vagy a 3. helyen végeztünk. Természetesen fiatalabb korunkban történt mindez, hiszen, értelemszerűen, ahogyan egyre idősebbek lettünk (30 év felett), úgy romlott az erőnlétünk is és egyre gyengébbé vált a focipályán nyújtott teljesítményünk. Egy idő után már nem a dobogó elérése, hanem a kiesés elkerülése lett a célunk. Végül már csak az maradt, hogy tök jó érzés kötényt vagy 0-7-nél szépíteni vagy csak szimplán JÁTSZANI. Mindig a labdarúgás iránti szeretetből játszottunk, ám 35-40 évesen már nem akartunk és már nem is voltunk képesek a korábbiakhoz hasonló gyakorisággal nyerni, hanem csak szimplán elmentünk és fociztunk egy jót.

Aztán velem az történt, hogy kezdett egyre bizonytalanabbá válni a járásom és a megszokottnál sokkal hamarabb elfáradtam. Mivel ez egyre inkább akadályozott abban, hogy focizzak, elmentem vizsgálatra a helyi kórházba. Sok-sok egyéb másik orvosi vizsgálat következett Pécsen, Szegeden és Budapesten, majd pedig végül az orvosok diagnózist mondtak. Szerintem érthető módon rosszul fogadtam azt a hírt, hogy gyógyíthatatlan genetikai betegségben szenvedek és nem csak arról szól a dolog, hogy már soha többé nem fogok focizni vagy egyebet sportolni, de némi idő eltelte után már járni sem leszek képes.

A budapesti Semmelweis Egyetem Genomika Medicina és Ritka Betegségek Intézetben elvégzett orvosi vizsgálatok után azt mondták a dokik, hogy annyira nagyon ritka genetikai betegségben szenvedek, hogy még ők sem tudják pontosan megmondani a betegséget, hanem csak gyanítják, hogy milyen betegségem van. Vagyis igazából az a helyzet, hogy megvan a szakértelem, viszont a magyar kormánytól nem kapnak pár tízmillió forintot, hogy beszerezzék azokat az orvosi műszereket, amelyek révén teljesen pontos diagnózist tudnának mondani. Ezért aztán az maradt, tárták szét a karjaikat, hogy teljesen pontos diagnózis hiányában csak hozzávetőlegesen tudnak diagnosztizálni és emiatt gyógyszereket sem kaphatok. Vagyis, más szóval: ők nem tehetnek semmit és nekem végig kell járnom azt az utat, amelyben látni és érezni fogom, egyre inkább rosszabb lesz az egészségi állapotom és a végén pedig meg fogok halni.

Szerintem érthető, hogy mérges vagyok, amikor azt hallom vagy olvasom, hogy már megint sok-sok milliárd forintot adott a magyar kormány a felcsúti focira és közben ugyanez a magyar kormány nem képes néhány millió forintot adni Magyarország egyik legfontosabb kutatólaborjának orvosi műszerek beszerzésére. Nekem pedig ettől függ az életem, egészen konkrétan az függ ettől, hogy élni fogok vagy nemsokára idő előtt meg fogok halni.

Sportnyelvhez hasonlítva így magyarázták el nekem is érthetően a dolgot: az biztos, hogy SPORT a betegségem, viszont a megfelelő orvosi műszerek hiányában nem tudják pontosan megmondani, hogy a SPORTON belül milyen sportágról van szó. Sikerült kizárni néhányat: biztosan nem KOSÁRLABDA, biztosan nem KÉZILABDA, biztosan nem TENISZ, biztosan nem KERÉKPÁROZÁS, biztosan nem DARTS, de a kizártak kivételével lehet súlyemelés, lehet evezés, lehet torna, lehet műkorcsolya, lehet birkózás, lehet úszás vagy lehet akár bármilyen egyéb másik sportág.

Hozzád hasonlóan én sem akarok érzelgősbe átmenni, ezért a jelenlegi egészségi állapotomról csak annyit írok, hogy már minden megváltozott teljesen és már abszolút semmi sem olyan, mint amilyen néhány évvel ezelőtt volt. Akkoriban arra figyeltem, hogy minél jobban focizzak, ám most már arra kell figyelnem, hogy milyen időpontban megyek mozogni és mennyire messze leszek a WC-től, mert ha szükséges, akkor nem bírok sem gyorsabban menni, sem pedig futni nem bírok, s bizony nem szeretném sem összepisilni, sem pedig összesz@rni magam. :-)

Azzal a mentális dologgal is igazad van. Ugyanis az orvosok azt ajánlották, hogy az agyam megfelelő szinten tartása érdekében - természetesen a pillanatnyi egészségi állapotomtól függően - lehetőleg minél többet olvassak és minél gyakrabban foglalkoztassam az agyamat. És mivel a szövés és a horgolás nem érdekelnek, hanem inkább érdekel a sport és a sportfogadás, teljesen természetes, hogy nem szövéssel vagy horgolással, hanem sporttal és sportfogadással kapcsolatos weboldalakat olvasok. Az egyik kedvencem éppen a www.sportfogadas.org portál. Az utóbbi években láttam, hogyan fejlődik és egyre jobb és jobb lesz a weblap. Sportfogadási téren az egyik kedvencemmé vált, s tapasztalom, hogy mennyit dolgoznak rajta a tulajdonosok és remélem, hogy egyre látogatottabb portált fognak csinálni a Sportfogadás.org-ból.

Ennek kapcsán jutott eszembe a következő, s ezért most egy másik fórumtárs hozzászólására is válaszolok. Szóval tippelésnél nálam azért van a 101-től 115-ig való dolog, mert ez számomra számozást jelent, s ez nekem - természetesen nagyon sok egyéb másik dolog mellett - a mentális egészségi állapoton szinten tartásához szükséges. És, őszintén szólva, mindig meglep AZ, hogy még továbbra is akadnak olyan látogatók, akik egy sportfogadási weblapon, a sportfogadás elősegítésére létrehozott és a sportfogadással kapcsolatos ingyenes tippek közzétételére szakosodott portálon azon sopánkodnak, hogy másvalaki náluk gyakrabban használja ki az ingyenes tippelési lehetőségeket és nem olyan szorzón tippel és nem azzal az összeggel tippel, amelyet ők megfelelőnek gondolnak. Ám azt is tudom, hogy a Sportfogadás.org tulajdonosai nem annyira korlátozottak, mint amilyenek ezek az illetők.

--- Idézet vége ---

oakland23:
Na, sikeresen el is rontottam rögtön az elején. Átküldtem egy jelképes 10 Eurót, hogy induljon meg a dolog, csak a megjegyzést hagytam le. Kérlek intézzétek jól, ha ez segít, akkor a tranzakciója ID-je ez:

Transaction ID
3601747931

köszönöm

Admin:

--- Idézetet írta: oakland23 - Március 12, 2021, 18:54:19 pm CET ---Na, sikeresen el is rontottam rögtön az elején. Átküldtem egy jelképes 10 Eurót, hogy induljon meg a dolog, csak a megjegyzést hagytam le. Kérlek intézzétek jól, ha ez segít, akkor a tranzakciója ID-je ez:

Transaction ID
3601747931

köszönöm

--- Idézet vége ---

Ez a legkisebb gond, oak! Köszi.  :beerchug:

MessiÁs:
Én is küldtem az imént netellerről 2500ftot. Igyekszem majd minél gyakrabban küldeni valamennyit.(ott volt pénzem)


Nem lehetett semmit sem írni a közleménybe. (withdrawal opció volt). Kérlek benneteket admin, számoljátok ezt az összeget csabaxnak.


Ha a beazonosításhoz kell még infó írjatok..

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése