Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


IdézetA franciák bevezették a kötelező oltást a versenyeken (ausztrálok szintén, araboknál szintén), aminek nem mindenki örül. Összességében magas az átoltottság a World Tour mezőnyben (79%), de páran már jelezték, hogy hiába vannak beoltva, nem akarják felvenni a harmadik oltást. Talán Van Avermaet volt a legismertebb felszólaló, aki ősszel rosszabb állapotban volt, elmondása szerint az oltástól, majd télen covidos is lett. Ő elvileg a tavaszi klasszikusok végéig nem akarta felvenni a harmadik dózist, mert teljesítménybeli visszaesést eredményezhet. Kiderül a következő hetekben, hogyan változik ez a helyzet, ki indulhat és ki nem a tavaszi versenyeken.
Én is éppen ilyen jellegű híreket olvastam tegnap.  :)
Pluszban pedig még talán az is van, hogy - sejtésem szerint - Olaszországban is hasonló a helyzet, mint Franciaországban és egyéb helyeken. Azon gondolkozok, hogy vajon lesznek-e olyanok, akik a magyarországi szakaszok után már nem mennek Olaszországba, hanem feladják majd a Girót. Vajon lesznek olyan sportolók, akiknek ez megéri?

Valószínűleg Egan Bernal karrierja véget ért, reménykedjünk, hogy egyáltalán képes lesz felépülni ebből a súlyos balesetből: https://www.eurosport.hu/kerekpar/sulyosak-egan-bernal-serulesei-gerincmutetre-volt-szukseg_sto8735875/story.shtml

Hétfőn súlyosan megsérült egy edzés során Bernal, amikor egy álló busznak ütközött nagy sebességgel. Combcsont és térdkalács műtét, gerincműtét, összeomlott tüdejét is rendbe kellett tenni. Szoktak lenni csodák, de Froome vagy Beloki baleseteiből tudjuk, hogy ennyire súlyos sérülésekből nem tudnak már úgy visszatérni, hogy a korábbi szintjüket elérjék. 

Fotó az nso-ról. Azért nem gyenge  :'(

Vas Kata Blanka világbajnoki érmes lehet?

A férfi cyclocross verseny idén érdektelenségbe fulladhat? Olvasd tovább


Idézetet írta: Pozzato Dátum január 25, 2022, 10:58:20Valószínűleg Egan Bernal karrierja véget ért, reménykedjünk, hogy egyáltalán képes lesz felépülni ebből a súlyos balesetből: https://www.eurosport.hu/kerekpar/sulyosak-egan-bernal-serulesei-gerincmutetre-volt-szukseg_sto8735875/story.shtml

Hétfőn súlyosan megsérült egy edzés során Bernal, amikor egy álló busznak ütközött nagy sebességgel. Combcsont és térdkalács műtét, gerincműtét, összeomlott tüdejét is rendbe kellett tenni. Szoktak lenni csodák, de Froome vagy Beloki baleseteiből tudjuk, hogy ennyire súlyos sérülésekből nem tudnak már úgy visszatérni, hogy a korábbi szintjüket elérjék. 
Sajnos.
Beloki, Froome és a többiek megmutatták, hogy ezen a téren nincsenek csodák.

Azt írta maga Bernal a twitteren hogy 95%hogy lebenul.

Tragédia.

Egan Bernalnak 95% esélye volt, hogy lebénul, de hála az égnek, hogy a maradék 5% győzedelmeskedett. Műtétek várnak még rá, de azt írta a közösségi médiában, hogy szeretné minden orvosnak és ápolónak megköszönni, csodát tettek.

Contador, Pogacar, Urán, Jungels és a többiek a posztja alatt küldtek jókívánságokat.

#1477 január 28, 2022, 22:27:17, MessiÁs
Bar nem a twitteren neztem, azt hittem ez a friss hír.

Oromteli,hogy a gyogyulas utjara lepett. Vannak csodak. Nalam az 5% boven az.

*Olvasni nem tudok. Az volt irva hogy 95% esely VOLT a benulasra.  Ha mar estleg visszaterni nem is fog tudni, a teljes elet elotte all.

Idézetet írta: Pozzato Dátum január 28, 2022, 21:17:40Egan Bernalnak 95% esélye volt, hogy lebénul, de hála az égnek, hogy a maradék 5% győzedelmeskedett. Műtétek várnak még rá, de azt írta a közösségi médiában, hogy szeretné minden orvosnak és ápolónak megköszönni, csodát tettek.

Contador, Pogacar, Urán, Jungels és a többiek a posztja alatt küldtek jókívánságokat.

Csak most látom, hiába, mostanában nincs időm kerékpárról olvasni :(
Nagyon rossz hír, de nézzük a jó oldalát, életben van, sőt, elvileg nem szenved maradandó károsodást. 
Versenyezni ha fog is valószínűleg már nem a korábbi szinten, de ez most a legkevesebb talán.
Jobbulást neki.


FELEJTHETETLEN!


Idézetet írta: csabax Dátum február 04, 2022, 16:14:09FELEJTHETETLEN!


Ritkán nézek kerékpár versenyt de ez a feltöltés amit tettél csabax felkeltette az érdeklődésemet. Nagyon izgalmas vége volt.

Covid-fogékonyság
Fernando Gaviria két éven belül harmadája covidos. Valószínű, hogy fogékonyabb erre a vírusra, mint a többi versenyző. Ahol felüti a fejét a járvány, illetve a kolumbiai versenyző ott tartózkodik, szinte biztos, hogy elkapja. Érdekes, hogy ő az egyik véglet, míg a másik, akik be sem oltatják magukat, de el sem kapják a vírust. Erős a kontraszt. Nem tudom, mi alapján "válogat" a vírus, ha lehet így fogalmazni.

Elkezdődik a World Tour szezon

A szokásos januári ausztrál versenyek helyett, idén is az Egyesült Arab Emírségekből rajtol a World Tour mezőnye.  Olvasd tovább


Érdemes komolyan venni a Déniában lévő hipoxiás szobát. Kolobnevék kitaláltak valamit, amely befolyásolhatja a sportágat. Philipsen elutazott Déniába, használta a szobát, első etap, legyőzte a világ legjobb sprintereit. Elvileg a komplett UAE ott edzőtáborozott, Campenaerts rekordot döntött hegyeken, szóval megvan az új "csodacucc". Aki elment oda "pihenni", azok következő időszakban kirobbanó formában tértek vissza. Egyelőre még a különböző szervezetek (WADA, UCI stb.) sem tudják, hogyan viszonyuljanak ehhez.