Sorozatok

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Mit nézzünk 25-én és 26-án este?

Ez lesz a legfontosabb cikkünk a karácsonyi penzumból? Olvasd tovább


Idézetet írta: TiB Dátum október 29, 2021, 09:08:59Tigrisvilág 2

Érezni, hogy csak az első évad hatalmas sikere miatt húzzák a bőrt a tigrisekről (oohh..poén), de érdekes lesz látni, hogy él az amcsi trash világ a hirtelen jött pénzből és sikerből. November 17-től a tévékben, mobilokon, tableteken.

https://m.youtube.com/watch?v=SyWHhQUlXjw&feature=emb_logo

Erre a hozzászólásra korábban úgy reagáltam, hogy várom, hiszen jól szórakoztam az első évadon.

DE ezt a 2. évadot mindenki messzire kerülje, a legrosszabb tartalom, amit valaha láttam.. Egy dologban volt csak hasznos, amit már lehet illett volna tudnom: Amerikában hihetetlenül sok az idióta, tökkelütött, sutyerák és nem is tudom milyen szavakat használjak még ;D Ebben az éváadban gyakorlatilag nem volt egy épelméjű ember :laugh: Talán így volt az első évadban is, de ott voltak legalább jószándékú emberek és úgy már a butaságot is máshogyan fogadja az ember.

Teljesen megdöbbentem, mikor pár perce olvastam, hogy meghalt Jean-Marc Vallée (58 évesen). Zseniális rendező volt, többször ajánlottam én is a sorozatait: Big Little Lies első évadát köszönhetjük neki, illetve a Sharp Objects (Éles tárgyak) c. szintén HBO-s sorozatot. Mindkét alkotás 100k szavazó után 8.0 értékelés fölött van.

Mindezek mellett jó pár ismert filmet rendezett, köztük az egyik kedvencemet a Demolitiont, de valószínűleg a Reese Witherspoon általm fémjelezett Vadon (Wild) többek számára ismerős lehet.

Dexter: New Blood
Lassan kezdtek, szépen alapoztak, de az utóbbi részekre nagyon belendültek, ez már szinte jobb, mint az eredeti sorozat volt. A legutóbb rész 9.7-nél jár (előtte is zsinórban hozták a 9.0+-os részeket az IMDB-n, eléggé sok szavazat után, így nagy a minta), remélem jó zárást kapunk, akkor nálam top3 sorozat lesz az évben (ha nem a legjobb, mondom ezt úgy, hogy január harmadik napja van...). Michael C. Hall sorozatgyilkosnak született, zseniális a pali, valószínűleg kap majd 8. Emmy-díjra való jelölést és megint nem nyer, de nem is ez a lényeg. Tényleg kiemelkedik minőségben a mezőnyből a Dexter, megérte visszatérni.  :beerchug:

Idézetet írta: Pozzato Dátum december 27, 2021, 11:31:32Teljesen megdöbbentem, mikor pár perce olvastam, hogy meghalt Jean-Marc Vallée (58 évesen). Zseniális rendező volt, többször ajánlottam én is a sorozatait: Big Little Lies első évadát köszönhetjük neki, illetve a Sharp Objects (Éles tárgyak) c. szintén HBO-s sorozatot. Mindkét alkotás 100k szavazó után 8.0 értékelés fölött van.

Mindezek mellett jó pár ismert filmet rendezett, köztük az egyik kedvencemet a Demolitiont, de valószínűleg a Reese Witherspoon általm fémjelezett Vadon (Wild) többek számára ismerős lehet.

A Big Little Lies és a Sharp Objects is király volt! Nem is tudtam, hogy egy rendezőhöz köthetőek... kár érte...  :(

Ez csak ilyen ajánlás: nézzétek meg, melyik sorozatokat kedveltétek, van-e köztük rendezői/készítői átfedés (esetleg forgatókönyv szempontjából, lehet épp egy írót kedveltek, akinek a könyvei elérhetőek a boltban és még nem filmesítették meg mindet). Én az elmúlt években már így válogattam, tudtam kik a számomra megfelelő rendezők, illetve azokat szórtam ki, akik többségében pocsék alkotásokat csináltak, náluk általában nincsen változás.

Idézetet írta: TiB Dátum május 31, 2017, 14:22:49Fargo S03E04

Egészen egyedi a sorozat összességében is, egy Blöffbe oltott, norvég dráma a négyzeten. A negyedik rész elején viszont olyasmi történik, amit még filmes produktumban nem nagyon láttam. Minden szereplőhöz hangszert párosít a narrátor, majd jön a sorozat főcímzenéje. Nemsemmi volt, persze szubjektív élmény.

Eltelt majd 4 év, most darálom újra a sorozat, de ez a rész még azóta is páratlan. Nem emlékszem máshol ilyen megoldásra. Jön egy szereplő, egyből a hozzá köthető hangszer. VM Varga pedig az egyik legjobb sorozatkarakter volt. Kéne egy jó 5. évad a Fargóból...

Valahol érezhető volt, hogy a dél-koreai bandwagonra most mindenki fel akar ülni. Egyre több és több sorozat és film érkezik majd az országból, aminek egyfelől örülük, másfelől nem. Mindig kacérkodtam ezen régió filmjeivel, elmúlt 1-2 évben viszonylag sok dél-koreai alkotást láttam:
https://www.sportfogadas.org/forum/index.php?topic=9351.msg838986;topicseen#msg838986

Ezen felül említhetném még a Law School, Bad Guys: Vile City, The Raincoat Killer, My Name, Vincenzo, Chief of Staff, Mine vagy a D.S., utóbbi dezertőrvadászokról szól. Van minimum 10-15 jó dél-koreai sorozat a Netflixen, amit bátran lehet nézni, de mi lett a felkapott és amiről beszélnek a médiában? Squid Game és a The Silent Sea.
https://index.hu/kultur/cinematrix/2022/01/08/a-nyugalom-tengere-netflix-del-korea-horror-sci-fi-sorozat-tv-ajanlo/?utm_campaign=googlenews&utm_medium=link&utm_source=editors

No komment. Index kultur... kedvenc részem a cikkből:
"Amennyiben minőségi, dél-koreai sorozatra vágyik valaki, akkor inkább a zombis Kingdomra, a pszichoterrorba hajló Squid Game-re, vagy a túlvilági Hellboundra érdemes kapcsolnia."

Kingdommal egyetértek, az jó volt, de a Hellbound? Squid Game? Ne már, kapásból lehet akár ebből az évből 2-3 minőségi sorozatot hozni tőlük, amik nem ezek. Van egy téma, cikk írójának meg gondolom fingja sincsen a Netflixen megtalálható sorozatokról. Kár érte, mert lehetett volna ez egy jó kritika a The Silent Sea irányába, illetve utána egy minőségi bemutató arról, milyen kiváló sorozatokat gyártottak az elmúlt év(ek)ben a koreaiak, ehelyett ez egy félkész valami lett.

Miután öregesen "kimorogtam" magam, jöjjön pár sorozat, amihez majd a hónap folyamán hozzálátok.
- Mare of Easttown (HBO Go / IMDB: 8.5 / 125 ezer szavazó): még mindig tart a hype körülötte
- 1883 (Paramount+ / IMDB: 9.1 / 13 ezer szavazó): Yellowstone spinoff
- Four Lives (BBC / IMDB: 7.8 / 1 ezer szavazó): Valós események, nem vidám téma
- Only Murders in the Building (Hulu / IMDB: 8.1 / 53 ezer szavazó): Vígjáték sem árt ezek után
- The Journalist (Netflix / Január közepén rajtol): Japán korrupciós ügy egy agilis újságíróval

Méltatás volt a 9. rész után, most egyetlen kérdésem van: ezt hogy a francba tudták így elszúrni? Ez még rosszabb, mint az eredeti sorozat vége, katasztrofális. Kritikán aluli, gyakorlatilag két alkalommal felépítenek egy-egy remekművet, hivatkozási alapot, majd az utolsó részben telibe hugyozzák azt. Nagyon nehéz itt szofisztikáltan erről a foshalmazról írni, okkal 4.9 a pontszám, de szerintem lesz meg 2.9 környéke is...

Idézetet írta: Pozzato Dátum január 03, 2022, 20:22:33Dexter: New Blood
Lassan kezdtek, szépen alapoztak, de az utóbbi részekre nagyon belendültek, ez már szinte jobb, mint az eredeti sorozat volt. A legutóbb rész 9.7-nél jár (előtte is zsinórban hozták a 9.0+-os részeket az IMDB-n, eléggé sok szavazat után, így nagy a minta), remélem jó zárást kapunk, akkor nálam top3 sorozat lesz az évben (ha nem a legjobb, mondom ezt úgy, hogy január harmadik napja van...). Michael C. Hall sorozatgyilkosnak született, zseniális a pali, valószínűleg kap majd 8. Emmy-díjra való jelölést és megint nem nyer, de nem is ez a lényeg. Tényleg kiemelkedik minőségben a mezőnyből a Dexter, megérte visszatérni.  :beerchug:

Golden Globe: Succession tarolás szerintem nem meglepetés, amit lehetett, azt nagyjából behúzták. Tényleg kiemelkedő a sorozat, szóval ez így rendben is van. Két díjat nem értek: Hacks és The Underground Railroad? Én már a jelölésükön is meglepődtem, de még meg is nyerték... A The Underground Railroadnál kapásból tud az ember 3-4 jobb tavalyi minisorozatot, ami megérdemli a díjat: Time, The Serpant, Mare of Easttown, Maid, de még simán lehetne sorolni, szóval lehet van az több is, mint négy. Amit el tudok képzelni: kellett egy díj az Amazonnak, illetve a frissen robbantó HBO Max sem maradhatott ki, különben nem lenne előfizető.

IdézetThe Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst
www.youtube.com/watch?v=tEPG9z9rHsc

Megtörtént eseményeket dolgoz fel, és ha HBO, akkor általában minőségi sorozatot láthatunk. Most is ez történt. Hat részes minisorozat kiváló alkotás. Három bűnesetet egy valós személy Robert Durst köt össze. Nagyon különleges alkotás és megéri a ráfordított időt.
9/10

Az öreg meghalt: https://index.hu/kulfold/2022/01/10/robert-durst-milliomos-gyilkos-halal-egyesult-allamok-netflix-dokumentumfilm/

Lehet újra is nézem.

The Righteous Gemstones
Elérkezett a második évad, csak a szokásos alpáriság.  ;D  Magángépek, néhány ranch, kurvák, melegek, kokain, luxusautók és miegymás, nem valamelyik politikai pártról szól ez a sorozat, hanem a "keresztény szabadságról". Hogyan szerezz egy halom pénzt azokból, akik hisznek ebben az egészben. Szóval, ha mélyen vallásos vagy, messziről kerüld el ezt a sorozatot, mert minden egyes percben fel leszel háborodva.  ;D Görbe tükröt mutat a társadalomnak, erősek az utalások, nincsen finomkodás. Nem kell mindegyik minutumban poént várni, de vannak nagyon elborult megoldások és beszólások. Nekem anno az első évad is tetszett, de a második jobban rajtolt (a hites streaming szolgáltató zseniális ötlet, meg a név is: GODD).

Valamikor a mai nap folyamán jön majd az Eufória második évadának első része, elvileg ütős epizóddal rajtolt az is.

#927 január 13, 2022, 07:46:42, TiB
Gomorra

Értem hogy maffiózók meg kemény csávók meg minden, de ez a Maestrale folyton be van feszülve :D még a járása is annyira darabos, hogy legszívesebben megkínálnád egy korsó sörrel.


Eufória
A második évad kezdése tényleg erős volt, szóval felmerül a kérdés, innen hova tovább? Lehet rögtön ellőtték a legerősebb részt az évad elején? Ha meg ennél is jobb lesz, akkor ilyen Succession szintre ér majd a sorozat. Érdekes amúgy, hogy mindenki Zendayát említi (Emmy-t is kapott), mint kiemelkedő szereplőt, de igazából Sydney Sweeney mellei emelkedik ki a sorozatból. Ez talán a 4. sorozat amiben látom, semmi extra a játéka, mégis őt nézem folyton.  ;D

Az agyturkász a szomszédból - néhány rész után

Szerintem érdekes a történet, jó színészeket is választottak, de valahogy nem áll össze nálam az egész. Nem tudom miért, de nem igazán jó ez a sorozat, azért most már végignézem.