Női Euroliga Fogadások 2017/18

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Női kosárlabda Euroliga - Sopronban lesz a négyes döntő

Mégis a Sopron Basket rendezi a női kosárlabda Euroliga négyes döntőjét április 20. és 22. között.


A magyar szövetség (MKOSZ) honlapjának szerdai tájékoztatása szerint az erről szóló megállapodást Kamil Novak, a FIBA európai szekciójának igazgatója, Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára, valamint Török Zoltán, a Sopron Basket ügyvezetője írta alá.
Bár szombaton a soproni klub még arról adott tájékoztatást az egyesület honlapján, hogy erőfeszítéseik ellenére sem sikerült teljesíteni a pályázati feltételeket, mégis ők rendezhetik meg az Euroliga négyes döntőjét. Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke kiemelte: a soproni klub sikere az elmúlt évtized legnagyobb eredménye a magyar klubkosárlabdában.
"Köszönet a kormánynak, hogy - felismerve a négyes döntő jelentőségét, a klub sportsikerét - a rendezvény mellé állt" - nyilatkozta az elnök. Kiemelte: Sopron sokszorosan bizonyított házigazdaként, hiszen rendezett már felnőtt női Eb-t, utánpótlás kontinenstornát, és minden bizonnyal "kiváló házigazdája lesz a női Euroliga négyes döntőjének is", amelyben a házigazda Sopronon kívül az orosz Jekatyerinburg, a szintén orosz, címvédő Kurszk és a török Yakin Dogu Üniversitesi szerepel.
A negyeddöntőben a tavaly döntős török Fenerbahcét 2-1-es összesítéssel búcsúztató magyar bajnok 18. Euroliga-szezonjában másodszor jutott be a Final Fourba, 2009-ben Salamancában előbb a spanyol házigazdáktól, majd a bronzmeccsen az orosz Jekatyerinburgtól is kikapott, és negyedik lett.
Magyarországon eddig egyszer került sor Euroliga Final Fourra: a MiZo Pécs 2004-ben házigazdaként bronzérmes lett a szezonzáró tornán.

forrás: MTI

Final Four





Április 20., péntek:

2018.04.20 18:00   Kursk Dynamo - Ekaterinburg UMMC   2.30   14.00   1.55

2018.04.20 20:00   MKB Sopron - Yakin Dogu   3.90   14.00   1.22


Tippek, vélemények?

#17 április 20, 2018, 22:13:34, petercrouch
A Sopron jól hazavágta a török bajnokságot  :D. A Fener ellen nem hittem abban, hogy sikerülhet, de összejött szerencsére. Most optimistább voltam, hiába hangoztatta azt az ellen edzője, hogy Európa legjobb csapata van az irányítása alatt. Nagy nap volt ez a csajoknak. Grat hozzá!
Mondjátok légyszi, hogy tévedek, de nagyon úgy érzem, hogy a döntő viszont sima lesz. És nem nekünk. Ez az Eka nagyon egyben van, a Griner - Moore kettős a WNBA-ben is jól működik, egy európai meccs nem lehet megterhelő számukra. Szerintem alsó hangon is közé tesznek majd egy 10-est, de rohadtul tudnám díjazni, ha akár szűken is, de nyernének Fegyvernekyék.

Final Four






Április 22., vasárnap:

Döntő:

20:00   Ekaterinburg UMMC - MKB Sopron   1.09    9.80

A 3. helyért:

17:00   Kursk Dynamo - Yakin Dogu   1.71     2.30




Tippek, vélemények?