Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában


Alaphillippe előtt le a kalappal, gyönyörűen csinálta ma.
Az viszont, hogy Bernal adott egy kis időt az összes többi összetett menőnek nekem jelzésértékű kicsit, mármint hogy egy ilyen rövid emelkedőn is adott 5 sec-et mindenkinek.

Pletyka(?):
- Ilnur Zakarin > CCC, ez most már biztosnak tűnik. Annak ellenére, hogy a Katusha megkezdte a tárgyalásokat az Israel Cycling Academy csapatával.
- Az Alpecin biztosan kiszáll az oroszok mögül, míg az említett két csapat egyesülését elsősorban az Israel erőlteti. Sylvan Adams feltett szándéka, hogy WT csapatot faragjon belőlük, nem hiába ölte bele a pénzt a kanadai milliárdos. Giro és Tour indulásokat akar látni, ezért is szeretettek volna év végén World Tour szintre kerülni. A bővítés kapóra jött, de nem ők kapták meg a két licenszet, hanem a franciák. Így marad az egyesülés egy WT csapattal.
A Katushánál közben megkezdődött a kiárusítás, szabadon tárgyalhatnak a versenyzőik. Dowsett elvileg megy az Ineosba, Debusschere vissza a belgákhoz (Lotto). Az ügyben komolyabb fejlemény jövő kedden várható, Tour de France első pihenőnapján.

Egy kicsit hazai vizekre evezve...
Szombaton és vasárnap is Vásárosnaményból indul a V4 series két eseménye, szombaton egy Namény - Nyíregyháza etap van betervezve, amely egy beregi körrel indul, majd Kisvárda, Kemecse, Sóstó felől támadják be Nyíregyet a bringások, így 163,8 km-re növelve a szombati tekerést.. Még szimuláció is készült az etaphoz, hogy merre mennek, én biztos, hogy kint leszek a kezdésnél, kb. 100 méterre mennek el a házunktól, nem lesz nehéz kisétálni, kíváncsi leszek milyen tempó lesz az elején, milyen is egy UCI 1.2-es verseny. Összesen 3 kört mennek a városban, majd kanyarodnak el a beregi körre...

https://v4kerekparverseny.hu/v4-special-series-vasarosnameny-nyiregyhaza-1638-km-var-a-mezonyre/

Vasárnap pedig Namény - Ibrány szakasz következik, itt csak a bemelegítő körnél mennek a városban egy karikát, aztán egyből elindulnak Kisvárda felé, rendesen bejárják ezt a szabolcsi vidéket, legalább itt is lát az ember valamit.. :)

https://v4kerekparverseny.hu/v4-special-series-vasarosnameny-ibrany-1714-km-var-a-versenyzokre/

Próbálok pár fotót is csinálni majd, meg hátha @BaXee is kinéz az elejére... ::) ;D

Nem sokára showtime :D



V4 Series Vásárosnamény-Nyíregyháza & Vásárosnamény-Ibrány

Hú nem is tudom, hogyan kezdjem, annyi élményben volt részem a két nap alatt.. :D

Első napon ugye 3 kört mentek a városban a srácok, majd elindultak a Bereg felé, nem kis útvonaltervezésekkel a három kört három különböző helyen sikerült megnéznem, az elején a rajt környékén, majd volt egy viszonylag éles kanyar amire kíváncsi voltam, hát montival nem volt egyszerű eljutni kerülőutakon oda, ahova ők 50-es tempóval tekertek.. ;D Sajnos már a legelső körben volt egy borulás, nem tudom pontosan mi történt, csak láttam a nagy kavarodást, a kocsik is megálltak, utána pedig láttam a bringást, akinek a jobb oldalán szét volt szakadva a ruha... Egyébként hihetetlen élmény az, amikor 90 félprofi-profi bringás megindul előtted, a váltók recsegésétől csúnyább hang nincsen amikor nyomod a töltésen a tempót, itt viszont zene volt füleimnek, ahogy mindenki egyszerre kente-vágta-ütötte a gépet és már a legelejétől kezdve nagyon keményen tolta mindenki. Aztán ugye a beregi kör után még visszakanyarodtak Naményba egy sprint részhajrá erejéig, három versenyző küzdött igazán a pontokért, mi meg csapkodtuk a kordont ahogy a tv-ben láttuk.. :) Már az első 60 km alatt volt 4 versenyző aki feladni kényszerült valamilyen okból kifolyólag... A szombati napon sok fotót nem tudtam csinálni, a vasárnapi szakaszra már vittem magammal egy "segítőt", hogy nyomkodja a telefont. :D

Vasárnap ugye csak egy kört mentek a városban és indultak el Kisvárda felé, a város szívében volt egy lassú rajt, de az igazi rajt a vasúti átjáró után volt, nem akarták, hogy bárki pirosat kapjon és már az elején lemaradjon. Telibe a rajt vonalnál álltunk ma, egészen érdekes volt, ahogy teljesen természetesen a bringások már az éles rajt előtt kb 2 perccel csak úgy elővették, és könnyítettek magukon az út szélén...  ;D

Aztán az igazi élményt itt jött, én inkább nézelődtem, stíröltem a technikákat, voltak olyan gépek, amiről egy átlag bringás csak álmodni mer, a CCC-nek is volt pl. csapata, na ők olyan felszereltségű Giant bringákkal mentek, hogy még a kapualjban ülő nénik is bólogattak, hogy ez igen, hát még én aki tudta, hogy mennyit ér az a bringa..
Történt ekkor, hogy az éles rajt előtt még álldogálva, egy általam eddig nem ismert, a 2015-ös Tour de Hongrie-t megnyerő Tom Thill kidobta nekünk a kulacsát, én először fel sem fogtam igazából, de aztán szorgosan begyűjtöttem a zsákmányt :D (A legközelebb álló Trek-es bringás 29-es rajtszámú volt ő.)


Aztán ahogy itthon megnéztem a videót, kiderült, hogy először berakta a -majdnem- üres kulacsot hátulra a mez alá, aztán oldalra nézett és inkább kidobta nekünk.. ::) Ezután itt is megvolt az igazi rajt, a váltók csak úgy kattogtak, óriási élmény volt az egész.
Egy pár kép még a végére... Érdemes megemlíteni a 7-es rajtszámú román versenyzőt, a képeken jobb oldalon áll és látszik miért mondom, le a kalappal előtte.


A végére beszúrok még egy képet a Pannon Cycling Team-ről, ahonnan a mai győztes is érkezett, a tegnap 2. helyen záró Pelikán János ma 2 perces előnyt kidolgozva, az utolsó Ibrány körben még a fő mezőnyt is lekörözve nyerte meg a mai szakaszt, gyönyörű teljesítmény volt ez is. (Bal szélen a mai győztes :great:)


World Tour: Megszokott esélyesek

Jöhet a szokásos baszk egynapos a Tour de France után.  Olvasd tovább



Evenepoel és Skujins szökésben 14 km-rel a vége előtt. Az előnyük 35 másodperc. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy bírják-e, mert 2 km-es 10%-os emelkedő nem vicc, ha mondjuk Valverde megindul. Jó látni azonban, hogy ilyen komoly versenyen is már 19 évesen kulacsok összeszedése után már szökésben Evenepoel.

Egészen elképesztő Remco Evenepoel. Élete első World Tour egynaposán nyert egy olyan mezőnyben, ahol ott volt Egan Bernal, Julian Alaphilippe, Bauke Molleme, Greg van Avermaet, Mikel Landa és Alejandro Valverde. Lehetne napestig sorolni, de a nagyok is megtanulják, hogy erre a gyerekre figyelni kell. Ugyanúgy szivatja a népet, mint az ifik között, megszökik és képtelenek utólérni. A jövő egyik, ha nem a legnagyobbjának a szárnybontogatásait látjuk. Mindössze 19 évesen szivatja szét a felnőtteket. Ha nem lesz valami botrány körülötte, akkor belőle óriási sztár lehet, remélem így is lesz. Régóta követem már az életét, rengeteg interjút olvastam vele, egészen elképesztő, amire képes. És alig pár éve kezdett el kerózni..


u.i.: Az a Marc Hirschi lett harmadik, aki amúgy 20 éves és u23-as volt világbajnok tavaly.

Ez tenyleg brutal volt, az is ahogy fakepnel hagytak a mezonyt, majd utana az is, ahogy Skujinst lazan leszakitotta es utana vegigtolta es kb 40 masodperces elonnyel szetverte a mezonyt, le a kalappal..

Az ifik között ezt úgy csinálta meg, hogy 5-10 percet tett közé, nem bírtak vele, de látható, ez a taktika a felnőtt szinten is működik. Nagyon remélem, hogy nem tévedek vele kapcsolatban és tényleg befutja azt a karriert, amit neki jósoltak. Belgiumban már tényleg az új Merckx-ként kezelik, de ahogy látszik, tényleg a legendás Kannibál szintjén tolja. Nem meglepő ezek után, hogy Lefevere az Alaphilippe - Evenepoel - Jakobsen trióra akar építeni a jövőben.

A 19 éves Remco Evenepoel páros lábbal rúgta be az ajtót a profiknál.

Épp egy évvel ezt írtam róla:
Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 05, 2018, 12:15:50
Jövőre érkezik a Quick-Step csapatához az elmúlt 5 év, de lehet az elmúlt évtizedek legnagyobb tehetségének kikiáltott, Remco Evenepoel.

A srác még csak 18 éves, de profi szerződést kapott a belga sztárcsapattól, két évre hozták. A srácról azt kell tudni, hogy ő amúgy focista akart lenni, bekerült az Anderlecht ificsapatába is, illetve korosztályos válogatott volt. Aztán a bringa felé orientálódott, 17 évesen már két egynapos versenyt nyert. Jött az első "teljes" éve, ahol megállíthatatlannak tűnik a korosztályában. Hozzá fogható talentumot nem nagyon láttak még. Sokan már a következő Eddy Merckx-et látják benne, de addig még nagyon hosszú az út. Az mindenesetre biztató, hogy milyen eredményeket tesz le az asztalra.

Mindössze 170 centiméter és 62-64 kiló, de minden szakágban otthonosan mozog. Ritka az ilyen. Elvileg magassága és testsúlya miatt nem kéne jó kronósban lennie, de bizony megnyerte a junior Eb-t. 23 kilométeren adott a másodiknak 24 másodpercet, ami eléggé durva különbség (a 9. helyezett már 2 percen kívül volt..).

És akkor most jöjjön a lényeg: megnyerte a mezőnyversenyt is közel 10 perc előnnyel! Nem elírás, a srác rommá verte a többieket. Mindezt 120 kilométer alatt. Embertelen. A mezőny kétharmad részét időlimiten kívülre tette egymaga.  ;D

Megnéztem a többi eredményét, utánaolvasgattam még. Gyakorta előfordul, hogy megindul 40-50 km-el a vége előtt és ad 3-4 percet a többieknek, csak hogy érezzék a törődést. Idén három összetett első helye van, nyert emellett még pár etapot is, illetve két egynapost is. Ha nem szúrják el a felkészítését, akkor bizony a kerékpározás jövőjét láthatjuk. Ő lehet az, aki egymaga felszámolhatja a Sky-féle vonatozós taktikát.

Óriási versenyt volt tehát a Quick-Step és a Sky között, hogy ki igazolja le, de a srác a belgákat választotta. Azt mondta Lefevere, hogy ilyen tehetséget még életében nem látott (pedig azért ő nevelte ki például Boonen-t, de látott már jó pár világklasszist). Egyelőre még senkinek sincsen fogalma arról, hogy pontosan mire is lehet képes.

A fentieket másfél év bringázás után tudja. Mentálisan nagyon erős, sosem pánikol, kiváló taktikai érzékkel rendelkezik. Amin most kezdtek el dolgozni, az a sprinter képessége, mert az kicsit háttérbe szorult eddig. Korosztálya magasan legjobb hegyimenője, de kronón is elit.

Nagyot szólt az a WT siker, amit tavaly vizionáltam.

Idézetet írta: Pozzato Dátum szeptember 25, 2018, 17:18:31
És jövőre érkezik a Quick-Stephez Remco Evenepoel. Most megnyerte az ifi vb-t, laza másfél percet vert a másodikra. Nem tudom, hogy mit hoz majd ki első profi évében belőle Lefevere, de 19 évesen azért nagyot szólna egy WT szakaszsiker.

World Tour: Londoni kirándulás

Egy londoni mezőnyhajrá augusztus elejére az alábbi résztvevőkkel: Ewan, Viviani, Bennett, Kristoff és Démare! Olvasd tovább