Hírek a szerencsejáték világából

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában





Curaçao-based Foundation for the Representation of Victims of Online Gaming (Stichting Belangenbehartiging Gedupeerden Online Kansspelen) has filed a police report accusing master license holder Cyberluck of facilitating fraud committed by its sublicense holder 1xBet.

https://www.casinonieuws.nl/online/curacaose-licentieverstrekker-cyberluck-aangeklaagd-om-fraude-1xbet/

A holland nyelv nem az erősségünk, ezért egy kis Google Translate, a lényeg így is átjön:

Az Alapítvány az online szerencsejátékok áldozatainak érdekeinek védelmében feljelentést tett a Cyberluck ellen Curaçaón. Az alapítvány szerint a Cyberluck részben felelős a fő licenc alapján működő 1xBet online kaszinó által elkövetett csalásért. Az alapítvány panaszt nyújtott be a Curaçao -i Gaming Control Boardhoz is.

Sok országban van olyan szabályozó, amely engedélyeket ad ki, de Curaçaóban más. Curaçaóban vannak olyan fő licencelők, akik az online kaszinókhoz adnak allicenceket. Ezek közül a leghíresebb, a Cyberluck Curaçao e-Gaming (CEG) néven működik, és több száz kaszinónak adta pecsétjét. A világ egyik leghíresebb kaszinója, az 1xBet rendelkezik ilyen engedéllyel Curaçaóban a Cyberluck -on keresztül.

Az Alapítvány az online szerencsejáték áldozatainak védelméért (SBGOK) összegyűjti és kivizsgálja azon személyek követeléseit, akiket a Curaçao -engedéllyel rendelkező online kaszinók hátrányos helyzetbe hoztak. Nardy Cramm, az SBGOK igazgatója szerint számos követelés érkezett hozzájuk az 1xBet kapcsán.

1xBet, Cyberluck és az izraeli szerencsejátékos
Az alapítvány egy izraeli szerencsejátékost használ, aki azt állítja, hogy jelentésében lándzsahegyként az 1xBet becsapta 255 000 dollárból.

Ez az izraeli üzletember többször befizetett pénzt az 1xBet -en, és újra elvesztette, amíg egyszer el nem érte. Az izraeli 255 000 dollárt nyert, és ez év május 6 -án ki akarta váltani. A kifizetési kérelem után a férfit megkérték, hogy azonosítsa magát. Amikor fényképet küldött útleveléről, felkérték, hogy írja le a másik számlatulajdonoshoz fűződő kapcsolatát. A másik beszámoló az izraeli szerint barátja volt, akivel gyakran játszik, és aki éppen az 1xBetre mutatott.

Ez a motiváció nem ment bele az 1xBet -be, és a férfi számláját azonnal bezárták. A férfi visszakapta betéteit, de a megnyert 255 000 dollárt elkobozták.

A férfi ezután felhívta az ügyet a Cyberluck, az 1xBet számára engedélyt kibocsátó cég tudomására. Június végén a Cyberluck foglalkozott a panasszal, és augusztus 1 -jén döntést hozott. Cyberluck úgy ítélte meg, hogy az ügyet megfelelően kezelte az 1xBet, és ezért a férfi ellen döntött.

A Cyberluck eljárása veszélybe kerülhet, mondja Cramm. Például nem volt cáfolat.

Az izraeli férfi ezután csatlakozott az SBGOK -hoz, amely több olyan játékos érdekeit képviseli, akik azt állítják, hogy hátrányba kerültek a Curaçao -i székhelyű online kaszinók miatt. Az SBGOK az 1xBet anyavállalatának, az 1xCorpnak az adatait kérte a helyi Kereskedelmi Kamarától, de kiderült, hogy június 1 -je óta nem található Curaçaóban.

A cég új címe ismeretlen, a korábbi vezetés lemondott, és június 1 -jén megszűnt az iparkamarai regisztráció. Ennek ellenére az 1xBet új engedélyt kapott a Cyberlucktól - mondja az SBGOK. Az új engedély ez év szeptemberéig szól.

Az SBGOK feljelentést tesz a Cyberluck ellen
Mivel maga az 1xBet már nem Curaçao -ban található, és az SBGOK azt gyanítja, hogy az engedélyező csalási tevékenységekben együttműködött, az SBGOK most feljelentést tett a Cyberluck ellen.

Az SBGOK szerint a cég nem csak részben felelős az 1xBet csalásáért. Az alapítvány azt állítja, hogy a Cyberluck is aktívan együttműködik az 1xBet pénzmosás elleni szabályainak megsértésében. Ezenkívül - az SBGOK szerint - a Cyberluck együttműködik a játékosok megcélzásában azokban a joghatóságokban, ahol az 1xBet kifejezetten tiltja az online szerencsejátékot. Ezenkívül az SBGOK fellép a Cyberluck által megtévesztő és megalapozatlan panaszkezelési eljárások ellen.

Amellett, hogy jelentést tett a Curaçaói Ügyészségnek, az SBGOK panaszt nyújtott be a szigeten működő Gaming Control Boardhoz is.

Bírság Hollandiában 1xBetért
Az 1xBet anyavállalatát, az 1xCorp N.V. -t 200 000 eurós bírsággal sújtotta a holland szerencsejáték -felügyeleti hatóság 2019 -ben.

Az 1xBet mellett az eredetileg orosz cég olyan neveken is működik, mint 1xBit, 1xStavka, BookmakerPub, 22Bet, MelBet, BetWinner és AsproBet. Az SBGOK szerint az 1xBet anyavállalata, az 1xCorp naponta egymillió fogadást dolgoz fel. A Cipruson működő Exinvest, az 1xCorp online kaszinóiért ezeket a kifizetéseket végző céget a szerencsejáték-felügyeleti hatóság is 200 000 eurós bírsággal sújtotta 2019-ben.

Idén januárban a Ksa bejelentette, hogy eljár a 400 000 eurós bírság érvényesítésére, mert a cégek megtagadták a fizetést.

Az SBGOK tájékoztatta a holland szerencsejáték -hatóságot az 1xBet elleni nyilatkozatukról, véleményük szerint az egyenlő érdekek miatt.

A múlt hónapban az SBGOK is hírnevet szerzett magának, amikor bírósághoz fordult. A képviselő egy 15. cikk szerinti eljárást indított a Curaçao-i Bíróságon annak érdekében, hogy a szigeten működő ügyészséget kényszerítse az e-szerencsejáték-engedélyesek büntetőeljárás alá vonására. Az SBGOK kijelenti, hogy az allicencek kiadása jogellenes, ezért az allicencek jogilag nincsenek szabályozva. Augusztus 23 -án az ügyészségnek az ügyeket a Bíróság elé kell terjesztenie.

Curaçao már régóta dolgozik az online kaszinók rendszerének reformján, részben Hollandia nyomása miatt. E hónap elején a Curaçaói Szociális és Gazdasági Tanács elítélő ítéletet hozott a javasolt reformról, ami ismét veszélybe sodorja az egészet.

Az 1xBet nem érhető el Hollandiából
Az 1xBet nem érhető el közvetlenül Hollandiában. A webhely hibaüzenetet ad, amikor Hollandiából próbál hozzáférni. Lehetőség van a webhely meglátogatására VPN segítségével. Idén februárig elérhető volt az 1xBet alkalmazás. Új fiók létrehozása nem volt lehetséges, de a meglévő holland ügyfelek bejelentkezhettek az alkalmazáson keresztül.

Az 1xBet online kaszinó különféle szponzori szerződéseket kötött. Például egy ideig az olasz Serie A partnere volt, és nagykövetként vonzotta a korábbi nemzetközi Andrea Pirlo -t. Szintén szponzora az ESL e-gaming bajnokságnak, az Afrikai Labdarúgó Szövetség CAF-nak és a nigériai labdarúgó-bajnokság NPFL-nek.

Az 1XBet szponzorációs portfóliójának legfontosabb eredménye kétségtelenül az F.C. Barcelona. Július végén az online kaszinó és a futballklub öt évre szóló megállapodást írt alá.


Nem aprózták el, egyből 2056-ig kiadták a jogokat :D Lehet hogy akkor már repülő autók lesznek, meg a Holdra költözik Las Vegas, lényegében bármi megtörténhet, szóval racionális döntésnek tűnik. Nerkompatibilis.

Idézetet írta: TiB Dátum szeptember 08, 2021, 10:04:29
Nem aprózták el, egyből 2056-ig kiadták a jogokat :D Lehet hogy akkor már repülő autók lesznek, meg a Holdra költözik Las Vegas, lényegében bármi megtörténhet, szóval racionális döntésnek tűnik. Nerkompatibilis.
Ha lúd, legyen kövér!



Felfigyelt a nemzetközi sajtó is a magyar kaszinómutyira

Orbán új kaszinójogok kiadásával gondoskodik kaszinószövetségeseiről - írják. Olvasd tovább