Foci vb 2018 tippek, fogadások, vodka

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: LosGabos Dátum július 12, 2018, 14:42:33
Egy (volt) újságíró ismerősöm (szombathelyi) jegyzete a Facén:

Török Tibor
3 órája ·
Volt szerencsém (hacsak amatőr szinten) horvátokkal futballozni, ezért néhány alapvetést ismerek.
Nem adjuk fel. Soha. Addig megyünk, amíg bírjuk. És utána is. Ha kicseleztek, utána eredünk. Ha csúszva, ha a kézen járva, akkor is. Amúgy alapon nem cseleznek ki. Ha mégis, jön az első pont, vagy egyszerűen rákapaszkodunk az ellenfélre. A vizes, sáros pályát különösen szeretjük, mert akkor egészen messziről lehet becsúszni. Minden ellenfél, akiért nem jön mentő, egyszerű, mezei szimuláns. Az erő velünk van. Ha mégsem lenne, akkor megkeressük, és elmagyarázzuk neki, neki is jobb, ha velünk tart.
Az ellenfelet sohasem hagyjuk magára. Ott vagyunk a meze alatt, a gatyájában, ha kimegy vizet inni, beleülünk a palackba addig is, és szúrós szemmel nézzük.
Minden labdáért küzdünk, bárhol is legyen. Ha véletlenül a partvonalon kívülre kerülne, akkor is, mert nem bízzuk a véletlenre, a bíróra, az ugyanis lehet, szenilis vagy vak is. Minden labda, ami nem nálunk van (tartózkodjon földön vagy levegőben) szabad labda, egyetlen cél, hogy megszerezzük. Ebben minden eszköz megengedett, amit a játékvezető nem fúj le. Ha az élet úgy hozza, azok is bevethetőek, amiket amúgy lehet, hogy le kéne fújnia (lásd egyenlítő gól szerdán). Soha nem rúgunk magasra, vagy az ellenfél alacsony és stöpszli, vagy túlságosan mélyre hajolt. (A mély fogalma olyan 180 centi körül kezdődik.) Ha fejelünk, eleve magasra ugrunk és a kezünkkel előre jelezzük személyes auránkat. Ha az ellenfél mégis úgy látja jónak, hogy bemerészkedik ebbe, az leginkább az ő egyéni, szoc. problémája, mi szóltunk előre. Mindezzel a játékvezetőnek is illik tisztában lennie, mert különben össze-vissza fújdogál minden baromságot, amit természetesen kedvesen szóvá teszünk neki.
A futball nem élet-halál kérdése, jóval több annál - na jó, ezt nem ők találták ki, de az biztos, hogy tökéletesen megvalósítják. Végül pedig: ünnepre eső meccs után először az esti misére megyünk, csak utána a kocsmába.


Amikor az angolok azt mondták, hogy a futball több mint élet-halál kérdése, még nem létezett Horvátország. Durván lájkvadász cucc az egész, bár remélem nem lájkolták sokan, mert az akkor kérdéseket vet fel. Szerintem Luis Suarez, vagy Diego Costa egy igazi köcsög, de az itt vázolt horvát mentalitás alapján nem csak hogy akceptálható a viselkedésük, hanem követendő, hiszen "ott vagyunk az ellenfél gatyájában", nem hagyjuk "hogy az auránkba jöjjön" és "minden eszköz megengedett, amit nem fúj le a bíró". Inkább játsszák a labdarúgást az emberek, ha meg nem akarják, ott a boksz, judo, kick-box stb. Szerencsére a horvát válogatottnak, például Modricnak, közel sem ez a hitvallása, mint ami itt szerepel, különben nem lenne a világ egyik legjobb játékosa.

Szerintem az hogy nem adjuk fel a pályán, az nem egyenlő az ellenfél pofán rúgásával. A horvát focistákat a lábuk már nem vitte előre, csak a szívük, amihez hasonló sportteljesítményt ritkán látni a pályán. Ha már éltetjük őket egy írással, akkor úgy gondolom, hogy érdemes a mindent elsöprő akaraterőre kihegyezni a dolgot, aminek semmi köze a sunyisághoz, a bíró háta mögött.

Most olvasom, hogy Rakitic az utsó meccset megelőző estén faszán lázas volt, itt valami 39 fokost írnak, de még akár el is hiszem. Amikor a meccs eléjén közelít mutattak róla, olyan táskák voltak szegénynek a szeme alatt, hogy szerintem nem sokat aludhatott. Kegyetlen szarul nézett ki, ehhez képest tényleg csoda, hogy mit kibír.
Kicsit előre gondolkodva nem lennék meglepve, ha majd az előttünk álló idényben a bajnokságok korai szakaszában egymás után botladoznának a nagyok.


Idézetet írta: oakland23 Dátum július 13, 2018, 09:28:24
Kegyetlen szarul nézett ki, ehhez képest tényleg csoda, hogy mit kibír.
dopping?  ???

szerintetek a horvátoknak van bármi esélye ez ellen a francia hadigépezet ellen? :help:
az előzményeket elnézve már jó, ha a horvátok egy félidőt bírnak majd szusszal.. a franciák valószínűleg erre is játszanak majd

Idézetet írta: butyi Dátum július 13, 2018, 12:42:11
dopping?  ???

szerintetek a horvátoknak van bármi esélye ez ellen a francia hadigépezet ellen? :help:
az előzményeket elnézve már jó, ha a horvátok egy félidőt bírnak majd szusszal.. a franciák valószínűleg erre is játszanak majd
Természetesen doppingol, Modric és ő tolják a cuccot szünetben, amit Mandzukictól kapnak. Angolok ellen is azt gondolta a többség, hogy ezt már nem lehet bírni, aztán mégis. Franciák meg két éve már elbalfaszoskodtak egy döntőt hazai pályán esélyesként. Most megtehetik ezt oroszban is.

Egy aprócska segítség a közelgő vb-döntő kapcsán a francia focisták afrikai kapcsolatait "kutatók" számára.  ;)


Egy halom pénz sorsa dől el a hétvégén

Ha az izlandiak szétosztják a FIFA-tól kapott pénzdíjat a népnek, minden izlandi lakosnak juthatna kb 24 dollár. Fél kiló bálnahúsra elég lenne. Tovább


Nem a mai meccsre reflektálnék, hanem Infantino újabb infantilis nyilatkozatára.

Szóval az Indexről az írás:
A tervezettnél négy évvel korábban, akár már a 2022-es katari világbajnokságon kibővítheti a vb mezőnyét a FIFA, mondta a nemzetközi szervezet elnöke, Gianni Infantino pénteken a vb helyszínén. A szervezet jelenleg is vizsgálja, milyen feltételek mellett növelhetnék 32 csapatosról 48-asra a mezőnyt.

Infantino szerint a 2018-as világbajnokság alapján biztosan állíthatja, hogy van elég jó csapat a 48-as tornához. A mezőny másfélszeres bővítésével a mostani 64 helyett 80 mérkőzés lenne, amit nehéz lenne beszorítani a FIFA által pénteken megerősített november 21. és december 18. közötti idősávban, de a rendező ország mérete is gondot okozhat 48 induló csapattal.


Tudom, több mérkőzés még több pénzt szül, még nagyobb nézettség és jóval többet is tehet zsebre Don Infantino. Talán Csabax írt már erről a témáról ebben a topicban. Én nem igazán értek egyet az olasz felvetésével, miszerint van 48 jó csapat a tornához. Még 32 is szűkösen, láthattuk, hogy azért páran nagyon lefelé lógnak ki ebből a mezőnyből. A marketing óriási tényező lett a sportban (láthattunk, hogy Ronaldo átigazolási összegének több mint a felét kitermelte pár nap alatt a Juventus a mezeladásokból), de ez akár vissza is üthet. A foci taktikai része kezd elmenni a célfutball irányába, amivel egyre kevesebb lesz a nézhető meccs. Gondolom nem igazán akarnak majd az emberek két végletekig kidolgozott védekező csapatot nézni 90 percen át, ahol maximum egy gól esik. Ebből, ha nem is lesz 80 egy vb-n, de olyan 50-60 meccs simán összejöhet.

Ismerősöm egy népszerű sportpubban dolgozik és azt mondta, hogy náluk kevesebben voltak, mint négy évvel ezelőtt (pedig a hely nem romlott az évek alatt). A vb előtt óriási foglalások voltak, aztán ahogyan haladt előre a torna, azt vették észre, hogy mondják vissza a dolgokat. Mikor elődöntő volt, bazilikánál ültünk és azért közelében nem volt a telt háznak egyik hely sem. Pedig mégis egy angol-horvát volt. Én csak a saját szemszögemből tudom megítélni a dolgokat, de annyira nem vonzó, hogy alig van gól. Emlékszem rá, hogy négy, de akár nyolc évvel ezelőtt is alig volt hely a kocsmákban, most meg lazán betudtál ülni meccsidőben is a körútra bárhová. Sőt, több volt az olyan fiatal, aki csak inni ment és bulizni, mintsem meccset nézni.

Nekem az az érzésem, hogy ez a változás a visszájára fog elsülni. Összességében nőni fog a nézettség, mivel több meccs lesz, de egy találkozóra lebontva az átlag vissza fog esni. Majd mikor ilyen csapatok kerülni ki, mint Szíria, Üzbegisztán vagy Emirátusok Ázsiából, illetve Új-Zéland, Burkina Faso, Trinidad és Tobago, akkor majd elszörnyülködünk. Oké, ott lehet USA, Olasz vagy épp Holland, de nincsen semmi garancia rá, hogy Európából nagy nemzetek kerülnek csak ki, mivel a célfutballt játszó kisebb országok őket is meglephetik.

Foci-vb döntő: Franciaország (1.42) - Horvátország (3.00)

Ki mit vár az idei foci-vb döntőjétől? Röviden, tömören + egy-egy tipp is jól jön.

Egyetértek a Pozzato által írtakkal! Sajnos ez van! A pénz beszél, a kutya ugat, a karaván pedig halad!
Nyilvánvaló, hogy az az infantilis Gianni Infantino és a FIFA elementáris érdeke az, hogy 32 csapatosról 48-asra növeljék a világbajnoki mezőnyt. Persze, hogy elsősorban és szinte KIZÁRÓLAG az irgalmatlanul hatalmas pénzbevétel miatt történik majd mindez, hiszen még egyszer nem fordulhat elő, hogy ebben a világban, ahol a PÉNZ diktál, olyan hatalmas felvevőpiac, mint az USA ne legyen érdekelt a VB-n, hanem helyette egy pénzügyi szempontból olyan totálisan jelentéktelen ország, mint Panama vegyen részt a labdarúgó világbajnokságon!
Vagyis - és érdemes ezzel nagyon tisztában lenni! - a pénzügyi szempontból a világ egyik leg-leg-legjelentősebb sportrendezvényén!
És ha már a nemzetközi fociszövetségnél (FIFA) úgyis ott vannak, hogy a pénzbevétel miatt kénytelenek teljesen leplezetlenül és teljesen kendőzetlenül olyasmit meglépni, ami gyakorlatilag 100 százalékos mértékben fogja garantálni azt, hogy az USA fociválogatottja ezután MINDEGYIK labdarúgó-világbajnokságon legyen jelen, akkor már úgy vannak ezzel a bővítéssel, hogy "ha már lúd, legyen kövér", s így egyúttal azt is meglépik, hogy a jövőben az USA melletti másik pénzes észak-amerikai ország, Kanada is nagyon-nagyon-nagyon nagy eséllyel pályázzon a VB-részvételre. De mindezek mellett még a közeljövő ázsiai pénzügyi nagyhatalma, azaz Kína ezutáni mindegyik következő VB-n való részvétele majdnem garantált legyen!
Sajnos eljutottunk oda, hogy a FIFA számára már teljesen nyíltan totálisan lényegtelen dolog a labdarúgás!

Idézetet írta: Pozzato Dátum július 14, 2018, 12:01:57
Nem a mai meccsre reflektálnék, hanem Infantino újabb infantilis nyilatkozatára.

Szóval az Indexről az írás:
A tervezettnél négy évvel korábban, akár már a 2022-es katari világbajnokságon kibővítheti a vb mezőnyét a FIFA, mondta a nemzetközi szervezet elnöke, Gianni Infantino pénteken a vb helyszínén. A szervezet jelenleg is vizsgálja, milyen feltételek mellett növelhetnék 32 csapatosról 48-asra a mezőnyt.

Infantino szerint a 2018-as világbajnokság alapján biztosan állíthatja, hogy van elég jó csapat a 48-as tornához. A mezőny másfélszeres bővítésével a mostani 64 helyett 80 mérkőzés lenne, amit nehéz lenne beszorítani a FIFA által pénteken megerősített november 21. és december 18. közötti idősávban, de a rendező ország mérete is gondot okozhat 48 induló csapattal.


Tudom, több mérkőzés még több pénzt szül, még nagyobb nézettség és jóval többet is tehet zsebre Don Infantino. Talán Csabax írt már erről a témáról ebben a topicban. Én nem igazán értek egyet az olasz felvetésével, miszerint van 48 jó csapat a tornához. Még 32 is szűkösen, láthattuk, hogy azért páran nagyon lefelé lógnak ki ebből a mezőnyből. A marketing óriási tényező lett a sportban (láthattunk, hogy Ronaldo átigazolási összegének több mint a felét kitermelte pár nap alatt a Juventus a mezeladásokból), de ez akár vissza is üthet. A foci taktikai része kezd elmenni a célfutball irányába, amivel egyre kevesebb lesz a nézhető meccs. Gondolom nem igazán akarnak majd az emberek két végletekig kidolgozott védekező csapatot nézni 90 percen át, ahol maximum egy gól esik. Ebből, ha nem is lesz 80 egy vb-n, de olyan 50-60 meccs simán összejöhet.

Ismerősöm egy népszerű sportpubban dolgozik és azt mondta, hogy náluk kevesebben voltak, mint négy évvel ezelőtt (pedig a hely nem romlott az évek alatt). A vb előtt óriási foglalások voltak, aztán ahogyan haladt előre a torna, azt vették észre, hogy mondják vissza a dolgokat. Mikor elődöntő volt, bazilikánál ültünk és azért közelében nem volt a telt háznak egyik hely sem. Pedig mégis egy angol-horvát volt. Én csak a saját szemszögemből tudom megítélni a dolgokat, de annyira nem vonzó, hogy alig van gól. Emlékszem rá, hogy négy, de akár nyolc évvel ezelőtt is alig volt hely a kocsmákban, most meg lazán betudtál ülni meccsidőben is a körútra bárhová. Sőt, több volt az olyan fiatal, aki csak inni ment és bulizni, mintsem meccset nézni.

Nekem az az érzésem, hogy ez a változás a visszájára fog elsülni. Összességében nőni fog a nézettség, mivel több meccs lesz, de egy találkozóra lebontva az átlag vissza fog esni. Majd mikor ilyen csapatok kerülni ki, mint Szíria, Üzbegisztán vagy Emirátusok Ázsiából, illetve Új-Zéland, Burkina Faso, Trinidad és Tobago, akkor majd elszörnyülködünk. Oké, ott lehet USA, Olasz vagy épp Holland, de nincsen semmi garancia rá, hogy Európából nagy nemzetek kerülnek csak ki, mivel a célfutballt játszó kisebb országok őket is meglephetik.

Láttunk már dögunalom EB-t 16 csapattal, aztán megemelték 24-re és végre már olyanok is kijutottak, akik képesek gólt kapni.  :)
A szinvonal nem esett drasztikusan.

Egyébként az "elit" is képes egymás ellen gyenge és gólszegény meccseket játszani, ha "nagy a tét".
A kocsmák meg talán azért is üresebbek, mert a nép olasz, spanyol, holland, német, Messi és Ronaldo szurkoló része nem volt érintett a rájátszásban.  Mondjuk ha 48. csapatként mi magyarok is ott lettünk volna a vb-n, akkor a vendéglátósok sem panaszkodnának.    :P

A 48 csapatos vb-n egy csapat ugyanúgy max. 7 meccset játszana, így a torna hosszát annyira nem befolyásolná a mérkőzések száma, csak valószínűleg a csoportkörben napi fix 4 meccsel kéne számolni.

Az európai és az afrikai selejtezőrendszer elég szar, ezekről a kontinensekről sokszor előfordul majd a továbbiakban is, hogy nem a legerősebbek jutnak ki, hanem a sorsoláskor szerencsésebbek. Ezt a megemelt kvóta sem fogja kompenzálni, főleg, hogy Európa alig kap helyet a 16 újból, csak +3 kijutó lesz, 13-ról 16-ra nőhet a "kvótánk".

Az ázsiai 4,5 helyrőll 8-ra ugrás hatalmas piac, képbe kerülhet pl. Kína kijutása. Ahogyan  Concacaf zóna 6 helye is azt jelentené, hogy az USA és Kanada is stabilan a mezőny része lenne, eztek után nem is nagyon érdemes elemezgetni, hogy mi lesz a nézettséggel.

Szakmailag én egy foci vb-től sosem várok semmit, a különböző focikultúrák találkozására viszont kíváncsi vagyok, így engem nem ráz majd meg, ha 64 helyett 80 meccsből választhatok.

A 2026-os vb-t USA, Kanada, Mexikó közösen rendezi - ilyen szempontból a megemelt Concacaf létszám indokolt -  másrészt aligha az USA miatt emelnek, mert ezt a mostani esetet leszámítva nem volt gondjuk a kijutással és az erősviszonyok sem változtak úgy, hogy ne lennének minden 4 évben  legalább a 2. kijutó helyre esélyesek.

úgy érzem, a bronzmeccsen jön majd egy-két piros lap, azt pedig csak remélem, hogy büntetővel megspékelve  ;)
Ja, és természetesen az öngólt sem hagyom ki  ;D

Idézetet írta: Knapp Dátum július 14, 2018, 15:13:28
Láttunk már dögunalom EB-t 16 csapattal, aztán megemelték 24-re és végre már olyanok is kijutottak, akik képesek gólt kapni.  :)
A szinvonal nem esett drasztikusan.

Egyébként az "elit" is képes egymás ellen gyenge és gólszegény meccseket játszani, ha "nagy a tét".
A kocsmák meg talán azért is üresebbek, mert a nép olasz, spanyol, holland, német, Messi és Ronaldo szurkoló része nem volt érintett a rájátszásban.  Mondjuk ha 48. csapatként mi magyarok is ott lettünk volna a vb-n, akkor a vendéglátósok sem panaszkodnának.    :P

A 48 csapatos vb-n egy csapat ugyanúgy max. 7 meccset játszana, így a torna hosszát annyira nem befolyásolná a mérkőzések száma, csak valószínűleg a csoportkörben napi fix 4 meccsel kéne számolni.

Az európai és az afrikai selejtezőrendszer elég szar, ezekről a kontinensekről sokszor előfordul majd a továbbiakban is, hogy nem a legerősebbek jutnak ki, hanem a sorsoláskor szerencsésebbek. Ezt a megemelt kvóta sem fogja kompenzálni, főleg, hogy Európa alig kap helyet a 16 újból, csak +3 kijutó lesz, 13-ról 16-ra nőhet a "kvótánk".

Az ázsiai 4,5 helyrőll 8-ra ugrás hatalmas piac, képbe kerülhet pl. Kína kijutása. Ahogyan  Concacaf zóna 6 helye is azt jelentené, hogy az USA és Kanada is stabilan a mezőny része lenne, eztek után nem is nagyon érdemes elemezgetni, hogy mi lesz a nézettséggel.

Szakmailag én egy foci vb-től sosem várok semmit, a különböző focikultúrák találkozására viszont kíváncsi vagyok, így engem nem ráz majd meg, ha 64 helyett 80 meccsből választhatok.

Természetesen nőne a hossza, azért az eléggé merész elgondolás, hogy nem nőne. Így is azon agyalnak, hogyan férne bele a november-decemberi időszakba a 80 mérkőzés az eredeti 1 hónapos tervet tartva (leginkább sehogy).

Persze, lehet dögunalmas 16 csapatos Eb-t csinálni, de azért lássuk be, egy Burkina Faso - Szíria meccs nem sok embert hozna lázba, ahol jó eséllyel nem látnánk minőségi focit, ellentétben egy spanyol-portugál mérkőzéssel, ahol szintén lehet 0-0, de azért nem csak a családtagok kíváncsiak a mérkőzésre. Így is csökken a színvonal, egy drasztikus csökkenés nem is tudom, hogy hová vezetne.

Honnan vesszed például biztosra Kína kijutását? Elnézve a labdarúgásuk helyzetét, vannak páran előttük az ázsiai régióban, ahogyan például Kanada előtt is a másik régióban. Oké, ők rendezik 2026-ban, de nem biztos, hogy utána bármikor is kijutnának. Concacaf zónából pedig olyan csapatok kerülhetnek ki stabilan, mint Panama vagy épp Honduras, mert annyira felhígulna a mezőny. Lássuk be, hogy egyik sem egy olyan nemzet, aki nézőcsalogató lenne. Sőt, jó eséllyel leparkoltatják a buszt.

Persze, vannak akiknek ez is megfelel, mivel teljesen mindegy, hogy Portugália - Spanyolország vagy Honduras - Üzbegisztán meccset néz világbajnoki mérkőzés címén.  ;D Ismerősöm meg azt mondta, hogy már a csoportkör utolsó körében érezhető volt a csökkenés, de persze ez leginkább legyen a kocsmák baja, ne a miénk.

Át kellene szervezni ezt az egész foci-vb-nek nevezett cirkuszt. 2018-ban ki látott olyant, hogy tv-ben nézel meccseket? Instagram-foci-vb-re van szükség, az kell a népnek. Az nyer aki a legtöbb like-ot szerzi. Focisták tollják a szelfiket, meg hasonlókat és kész.

De lehet ezt nyomni Twitteren is, vagy akár Faszbukon.  ;D

Idézetet írta: SPF Admin Dátum július 14, 2018, 15:06:13
Foci-vb döntő: Franciaország (1.42) - Horvátország (3.00)

Ki mit vár az idei foci-vb döntőjétől? Röviden, tömören + egy-egy tipp is jól jön.

Eseménydús, gólokban gazdag mérkőzés lenne szerintem mindenki vágya, de ez szerintem elmarad. Favoritok a franciák, meg fáradtak a horvátok, de azért remélem, hogy össze jön ez Modricéknak.

Óriási teljesítmény a döntő is számukra, a győzelem Magyarországon is hallatszana.  ;D

Tippem: horvátok gólt lőnek, 1.76-ért + horvát vb-győzelem, 3.00-ért.