Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Idézetet írta: peshark Dátum április 17, 2022, 17:11:43Es mennyire ertelmetlen bukas volt ismet...

Nem is értem ezeket az embereket, mit gondolnak. Ha az első eset lenne, akkor azt mondom, nem mérte fel ésszel (bár nem bonyolult), de gondolom láttak már hasonlókat, amikből óriási bukások lettek, mégis odaáll, tapsol, belép a bringás elé...


Laporte akkor ezért nem nyert.  ;D

Bas Tietema nem adta fel, söprögetős kocsi előtt, de megcsinálta a Roubaix-t, igaz, hogy OTL lett a vége, de végigment.  :beerchug:


Csúnya tömegbukás a Liege - Bastogne - Leige-en, pont nézem. Alaphilippe is benne volt ha igaz.   >:(

Idézetet írta: firgabácsi Dátum április 24, 2022, 15:19:22Csúnya tömegbukás a Liege - Bastogne - Leige-en, pont nézem. Alaphilippe is benne volt ha igaz.   >:(

Sajnos nem úszta meg, törött lapocka, bordák, traumás ptx... Ebből idő lesz felépülni..

Az elmúlt napokban minden eseményről lemaradtam, hazafelé úton néztem vissza az LBL-t is, Alaphilippe bukása brutális volt (Bardet respect, hogy vele maradt, ők haverok is), nem tudom, hogy ez mennyi kihagyás, de szerintem TdF is kérdéses lesz neki (lehet az őszi vb is?). Evenepoel megmentette a tavaszt a csapatának, de az elgondolkodtató, hogy a QS-ből mennyi bukás volt az elmúlt hetekben (Alaphilippe is többször, Lampaert stb.). Én Remco helyében rámennék az egynaposokra. Az összetettben vannak nála jobb hegyimenők, ha pedig indul valaki a Pogacar - Roglic - Yates - Carapaz - Vingegaard - Martínez hatosból, akkor hiába neki a jó kronó, hegyekben perceket kap majd.

Wout van Aert, ha csúcsformában lesz, akkor ilyen könnyített LBL-útvonalon be fogja húzni a versenyt idővel, de megkockázatom, hogy MVDP is simán hozhatja ezt az egynapost. Elvileg Remco is elgondolkodik, hogy pavékon is kipróbálja magát, így reálisan 4-5 személy pályázik a történelmi Monumentum ötösre (eddig hárman csinálták meg): Tadej Pogacar, Wout van Aert, Matej Mohoric, Mathieu van der Poel és Remco Evenepoel. Érdekes évek elé nézünk. A szűk keresztmetszet a Lombardia lesz Pogacaron kívül mindekinek, de ott is lehet esélyük a többieknek.

- Ilan Van Wildert megműtötték, összerakták az állkapcsát. Hazatért, otthon gyógyul. Nem indul a közelgő Giro d'Italián.
- Julian Alaphilippe: két bordatörés, lapockatörés, vérzéses pneumothorax (légmell). Nála további megfigyelésre van szükség, egyelőre még a herentalsi kórházban van.

https://www.quickstep-alphavinylteam.com/en/news/5499/medical-update

Rohan Dennis újra a legjobbak között

Az egykori BMC és Ineos versenyző, most a Jumbo-Vismánál talált vissza a csúcsformájához.  Olvasd tovább


#1553 május 12, 2022, 19:14:20, Pozzato
Mi volt a mai Tour de Hongrie szakaszon, hogy 48-as átlagot jöttek?  :o  Az oké, hogy sík, de ez nagyon komoly tempó. Végig hátszelük volt?

Közben megtaláltam mi volt, nem semmi: https://telex.hu/sport/2022/05/12/tour-de-hongrie-2-szakasz-karcag-hajduszoboszlo-kerekpar-kusztor-peter-karl-adam-hoseg-jakobsen

Elkezdődött az átigazolási szezon:
- Tim Merlier jövőre a Quick-Step sprintere lesz (Alpecinből igazol át), így valószínűleg Cavendish távozik (kizárt, hogy Jakobsen mellett két sprinter maradjon, plusz még ott van Vernon is). Továbbá Mike Teunissen az, akivel a csapat még tárgyal (felvezetőnek Jakobsen elé).
- Dylan van Baarle a Jumbo-Vismába igazolt, illetve Eddie Dunbar is hozzájuk szerződhet.
- Richard Carapaz és Dani Martinez a Movistar csapatába igazolhatnak.
- Thymen Arensman az Ineosba szerződik.
- Adam Yates visszatérhet a tesója mellé a BikeExchange-be.


Idézetet írta: Pozzato Dátum május 18, 2022, 22:09:43Továbbá Mike Teunissen az, akivel a csapat még tárgyal (felvezetőnek Jakobsen elé).
Örömteli, hogy eszükbe jutott Mike Teunissen. Hiszen szerintem éppen Mike Teunissen a Michael Mørkøv utáni nagyon jó felvezetők egyike.

Egan Bernal július-augusztus környékén visszatérhet a versenyzéshez. Nagyon jó és egyben megdöbbentő hír. Micsoda rehabilitáció.  :o

Norvég körverseny, 1. etap: 12-13 km van még vissza a szakaszból, helyezkedni kell, hiszen jön a dombos hajrá. Elől a Quick-Step, tempót mennek Evenepolért, de a belga mit csinál? Elvégzi a kisdolgát.  ;D  Pár ezer etapot láttam már életemben, de ilyet még sosem, hogy valaki 12-vel a vége előtt félreáll, kisdolog, majd fogja és a mezőnyt kettéválasztva (szó szerint, hiszen a zárkózásnál Evenepoel előtt a mezőny kettévált és középen, mint a királyok "bevonult" a mezőny elejére) ér fel, innen pedig már sima út a győzelemig...

"Dear cycling fans, dear all, I decided that 2022 will be my last year as a professional cyclist" Dumoulin wrote

Unbound Gravel
Gondoltam, ha már épp ma volt, akkor kicsit írok róla, hátha valakit érdekel. Egyre nagyobb népszerűségnek örvend az Unbound Gravel elnevezésű verseny (korábban Dirty Kanza néven futott). Ez nem olyan, mint a Paris-Roubaix, igaz, hogy "gravel" a beosztása, de nem egészen kockakő vagy ilyen Strade Bianche típusú földes út, mert itt van minden, ami az utat illeti (sima földút, "köves" rész, aszfalt stb.). A szintrajz is inkább dombos, mintsem sík, ha esik (ami Kansas környékén nem ritka ilyenkor), akkor sárban zajlik a verseny, de előfordul olyan is, mikor 35-40 fokban tekernek. Itt nincsenek csapatok, UG200-at (200 a mérföld, amit teljesítenek, de vannak különböző mérföldenkénti kategóriák, de ez a standard) gyakorlatilag magadba teljesíted, nincsen olyen, hogy összeállsz mondjuk Ineos szintű csapatként... Vannak ugyan "segítőzónák", ahol cserélnek neked kereket, ételt tudsz magadhoz venni, de ha mondjuk a zónákon kívül történik veled valami, akkor magadnak kell megoldani.


Ez a tavalyi év videója, ahol a 200-as besorolást egy korábbi Sky-versenyző, Ian Boswell nyerte, megelőzve a 2014-es Tour de France 9. helyezettjét, Laurens ten Dam-ot. Peter Stetina lett a harmadik, szóval a három országúti profi "hozta a kötelezőt". Korábban is voltak ismertebb indulók, mint például 2019-ben Alex Howes (3. hely) és Lachlan Morton (4. hely).

Idén még erősebb lett a mezőny, ha lehet így fogalmazni, mivel Peter Sagan is ott volt. A szlovák világbajnok UG100-ban indult (100 mérföld), ahol végül 62. helyen végzett (52. helyen a férfiak között, nőkkel együtt indulnak, ezért a kétféle eredmény). Laurens ten Dam, Ian Boswell és Peter Stetina megint indultak (mindannyian UG200-ban és top6-ban végeztek), de ott volt a mezőnyben Nathan Haas (korábbi Amstel Gold Race 4. helyezett, tavaly vonult vissza) és Thomas Dekker is. Utóbbi a 2000-es évek nagy tehetsége volt (én is azt gondoltam, hogy következő holland Tour de France-győztes lesz...), 22 évesen már Tirreno-Adriaticót nyert, 23 évesen Romandiát, olyan mezőnyökben, ahol Ivan Basso és Paolo Savoldelli voltak az ellenfelek, korosztályában pedig rendre verte Vincenzo Nibalit és Domenico Pozzovivót. Könyvet is írt róla, hogy hol mentek félre a dolgok. https://www.amazon.com/Descent-Epic-Cycling-Superstardom-Doping/dp/1937715809