Fogadás politikára

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#315 május 01, 2019, 19:24:42, Greipel
Idézetet írta: TiB Dátum május 01, 2019, 13:53:04
Elhiszem, hogy Soros hatalma és befolyása félelmetes, de egy 88 éves emberről beszélünk. Szerintem néha be is pisál, azért a prosztatája nem lehet a toppon ennyi idősen. Akárhogy próbálok félni tőle, marhára nem sikerül.

Az elvakultság sokkal ilyesztőbb, hogy tanult, tanulatlan embernél előrfordul. Ott a vallás, vagy ne menjünk messzire, a tippmixes lélek, ami már-már vallás szintű. De még a gyógyszeripar manipulációban is sokkal több veszélyt látok, mint Sorosban, aki jó eséllyel 88 évesen nincs mindig teljesen képben és az esze sem vág úgy mint 40 éve.

Nem tőle kell félni, hanem a világot behálózó szervezeteitől. Ő már csak rábólint a dolgokra.

Idézetet írta: Greipel Dátum május 01, 2019, 19:19:31
Nem tőle kell félni, hanem a világot behálózó szervezeteitől. Ő már csak rábólint a dolgokra.

Te sem sok mindent szoktál olvasni óriásplakátokon kívül, igaz?  ;)

Idézetet írta: Knapp Dátum május 01, 2019, 21:06:33
Te sem sok mindent szoktál olvasni óriásplakátokon kívül, igaz?  ;)

Te se sok mindent olvasol a balliberális propagandamédiumokon kívül, igaz?  ;)

EP-választások: Fogadj politikára!

Nemsokára voksol az ország, amire az Unibetnél pénzt is tehetünk fel! Olvasd tovább


Idézetet írta: Greipel Dátum május 01, 2019, 19:19:31
Nem tőle kell félni, hanem a világot behálózó szervezeteitől. Ő már csak rábólint a dolgokra.
Ha ennyire mindenható és egyszerre akar kibaszni Magyarországgal és Romániával, intézze már el, hogy Erdély legyen külön állam. Az szépen betenne mindkét országnak. Meg a disznók is repüljenek már.

Demokratikus Koalíció 16.26%

Számomra érthetetlen az unatkozó milliárdos politikai életben tartása a szavazók részéről. Ez a Feri kicsit olyan, mint Lenin hullája, ami már nem fog életre kelni, de még egész életszerűen néz ki.

Teljesen egyetértek.

Most fuggetlenitve attol ki Jobbikos, ki új Jobbikos(MHM), ki Fideszes, ki MSZPs, ki szavaz a Momentumra stb.. De hogy ezt a Gyurcsányt nem lehet elengedni. Számomra messze a legellenszevesebb párt akire soha soha nem szavaznék, 100szor inkább Fidesz mint ezek. Szeretnék egyszer eljutni az Usaba, de hogy egy európai Usaban éljek az nekem egy rossz vicc. Meg hogy europai minimálbér.. Olyan ígéret ami kurva jól hangzik, de aki egy kicsit konyít a közgazdaságtanhoz pontosan tudja hogy ennek a bevezetése nem politikai akarat kérdése.
Én egy olyan cégnél dolgozok vezető beosztásban, ami nem meglepően egy német autoiparhoz köthető ceg es nagyszeruen látszik hogy a cég hogy szervezi ki a munkát tőlünk sok száz kmre Ukrajnaba. (400km csak az ukrán magyar határ)inkabb utaztatja kamionokban az arut, inkább kenopenzt raknak az utlevelbe minden hataratlepesnel, inkabb fizeti a vámot, de meg igy is megeri mert kevesebb  a ber.. Minden egyes evben a minimalber emelesnel huzzak a fogukat, es evrol evre egyre kevesebb termek keszul nalunk es egyre tobb naluk. Csak ido kerdese mikor lepnek le teljesen es ez csak egy kulfoldi ceg a sok kozul a varosban..

Van egy sanda gyanúm, van az a pénz a kulfoldi multiknal amivel elerik a politikusoknal, hogy ezt soha ne szavazzak meg az EUban.. Mert ugye azt senki se hiszi hogy csak nalunk van korrupció.

Es a dk ezzek eteti a nepet. Eu nyugdij.. 😂
20ev mulva osszeomlik a nyugdijrendszer. Biztos az eu majd fizeti az allam helyett a 800euros nyugdijat 2millio nyugdijasnak havonta. Mert ugye az allam keptelen lesz ra..

Nyugi Messiás, nem kell hozzá 20 év, hogy összeomoljon a nyugdíjrendszer, Orbánék elősegítették, hogy hamarabban összejöjjön.  ;D

DK-ra szerintem sokan úgy tekintették még mindig, hogy Gyurcsány párjta, közben az hozott ekkora emelkedést náluk, hogy Dobrev Klára kilépett az árnyékból. Véleményem szerint itt sokan nem Feri miatt szavaztak (legalábbis ennyi új szavazó biztos, hogy nem), hanem Klára miatt. Értelmes nőt láttak benne, aki összefüggően és világosan tud beszélni, karakán, ez gondolom szimpatikus volt az embernek. Azon mondjuk meg sem lepődük, hogy az olaszoknál Berlusconi évtizedek óta talpon tud maradni (most már az Európai Parlamentbe is bekerült), addig itt is gyakorlatilag mindenki ott van a tűz közelében a "legendás" generációból. A fiatalok közben menekülnek az országból, így ez a körforgás lehet sosem ér véget és újból egy "tehetséges" generáció nő majd fel itthon, hála a sikeresnek felsőoktatásnak...

Idézetet írta: TiB Dátum május 27, 2019, 11:32:56
Demokratikus Koalíció 16.26%

Számomra érthetetlen az unatkozó milliárdos politikai életben tartása a szavazók részéről. Ez a Feri kicsit olyan, mint Lenin hullája, ami már nem fog életre kelni, de még egész életszerűen néz ki.

Talán ő az egyetlen, aki nem azért foglalkozik a politikával, mert a megélhetést is ettől reméli...
Ez szerintem alapvetően inkább jó, mint rossz dolog.
Látjuk, hogyan ragaszkodik a hatalomhoz az a generáció, amely az iskolapadból kezdett politizálni és azóta sem engedte el ezt egy pillanatra sem. Már nem is tehetik meg.

Ez a 16% komoly, de inkább csak az mszp kiábrándult szavazói voksoltak át a DK-ra, főleg Dobrev Klára miatt.
Mondjuk alapvetően a DK egy piacpárti, liberális párt, amely most viszont beígért pluszba demagóg, népszerű dolgokat is.
Mindenestre nekik volt egy normális listavezetőjük és legalább egy karakteres üzenetük (európai egyesült államok), ami a többieknél hiányzott.

Egyébként pont Orbán példája bizonyítja, hogy a magyar mennyire szomjazza A Vezetőt, aki gondolkodik helyette.
Gyurcsány elutasítottsága adott kb. 10 évet a többi ellenzéki formációnak arra, hogy felépítsenek komoly, karizmatikus politikusokat, de ez mégsem sikerült senkinek.
Schiffer duzzogva elvonult, Vona hibernálta magát, az mszp elnökeinek a nevét sem érdemes megjegyezni erre a rövid időre, Szélt és Hadházyt a saját pártja baszta ki, de még Bajnai is egyből lelépett az első pofon után.
Egy pártelnök sincs Gyurcsányon kívül, aki legalább egy éve lenne a saját pártja élén!
Ilyen közegben Ferenc állhatatossága önmagában is erény. Ő itt lesz jövőre is, őt nem fogja megvásárolni vagy kizsarolni a politikából Orbán.

Idézetet írta: MessiÁs Dátum május 27, 2019, 13:40:18
De hogy ezt a Gyurcsányt nem lehet elengedni. Számomra messze a legellenszevesebb párt akire soha soha nem szavaznék, 100szor inkább Fidesz mint ezek. Szeretnék egyszer eljutni az Usaba, de hogy egy európai Usaban éljek az nekem egy rossz vicc. Meg hogy europai minimálbér.. Olyan ígéret ami kurva jól hangzik, de aki egy kicsit konyít a közgazdaságtanhoz pontosan tudja hogy ennek a bevezetése nem politikai akarat kérdése.

Egy európai egyesült államokban mi lenne olyan rossz?
Az EU is ez felé tart. Nincsenek belső határok, keveredik a lakosság, közös a piac, a fejlettebb országokban közös a deviza, éppen tegnap szavaztunk a közös parlament összetételéről...
Nagyjából a hivatalos közös nyelv, ami nem reális pár évtizeden belül.

Mondjuk ha a közgazdaságtant említed, akkor légyszí Gyurcsányék és a Fidesz tényleges intézkedéseit a tényleges intézkedésekkel vesd  össze és az ígéreteket max. az ígéretekkel!  ;)
A szoci 13. havi nyugdíjra ráígérték Orbánék simán a 14. havit is, mikor az tűnt jó ötletnek... De aztán a 13. havit sem hozták vissza, mert jobban megéri 5-10,000 ft-okat osztogatni időnként a szavazóknak - azt legalább észreveszik -, mint egyszer megemelni.

Igen, ha olcsóbb, akkor máshol gyártat és dolgoztat egy cég, vagy keletről hoz munkaerőt. Ez alap. Mindig így lesz, ez a verseny lényege.
Vagy jobbat vagy olcsóbban kell adnod.
Ha ugyanannyiba kerül, akkor a jobb logisztikát választja és azt, ahol válogathat a képzett munkaerőből.
Sajnos, mi inkább ezekben vagyunk hátrányban.
Az oktatás leépítése (hittan és tesi informatika és nyelvtanulás helyett...) nem segít ezen, mi alapból arra rendezkedünk be, hogy olcsó munkaerőt adjunk a multiknak.


Az azért vicces, hogy egyikőtök sem azon akad ki, hogy az országból Európa segglyukát csináló, oroszbarát, folyamatosan gyűlölködő, tolvaj Orbán és sleppje kap 52%-ot, hanem Gyurcsányon... 

Idézetet írta: Knapp Dátum május 27, 2019, 21:02:59
Az azért vicces, hogy egyikőtök sem azon akad ki, hogy az országból Európa segglyukát csináló, oroszbarát, folyamatosan gyűlölködő, tolvaj Orbán és sleppje kap 52%-ot, hanem Gyurcsányon... 

Gyurcsány nyelve is volt orosz seggben mélyen, és mégsem említed. A befektető cége finoman szólva sem közgazdasági könyvbe illő módon futott fel, hanem pártkapcsolatok révén nyert el ezt-azt, amiből lett a sok lové. Orbán a családnak osztja vissza, Gyurcsánynak az anyós segített. Továbbra sem értem hogyan élhet a miFerink-kultusz, miközben egyszemélyben elcseszett egy komplett politikai oldalt, és olyan gólpasszt adott Orbánnak, amit nehéz volt kihagyni.

Ahogy a korrupciót, úgy az oroszozást is el kell sajnos engedni, ez a kelet-európai magyar génbe van kódolva, plusz nincs akkora pöcsünk, hogy kardozzunk vele az oroszokkal. Bár hülyébbek, mint mi, de jobban bejött nekik a területfoglalós sztori sajnos. Ha az amcsik közelebb lennének, akkor nekik nyalnánk be, puszta földrajz az egész. Ezt persze csak én látom így, nem feltétlenül látom jól, viszont attól hogy te máshogy látod, még nem lesz "vicces" a véleményed számomra.

Hogy visszatérjünk a fogadáshoz, sajnálom hogy az Unibet nem szívlelte a javaslataim a kínálat bővítésére. Mindenképp akartam párosításban fogadni a Kutyapártra, hogy lenyom valami parlamenti pártot, de sajnos nem adtak szorzót a dologra.


Egy kis segítséget/tippet kérek:
Lehet-e már fogadni arra, hogy az Európai Unióban ki lesz majd a leköszönő Jean-Claude Juncker helyett az Európai Bizottság elnöke?
Kizárólag csak Manfred Weber és Michel Barnier szorzói érdekelnek.


Idézetet írta: Pozzato Dátum május 29, 2019, 11:28:53
Unibet kínál szorzókat:
https://hu1.unibet.com/betting/sports/filter/politics/1005431823

Weber 2.25
Barnier 3.50


Köszi szépen!
Előfordul néha, hogy nézek, de mégsem látok.   ;)
:beerchug:

Idézetet írta: Knapp Dátum május 27, 2019, 21:02:59

Egy európai egyesült államokban mi lenne olyan rossz?
Az EU is ez felé tart. Nincsenek belső határok, keveredik a lakosság, közös a piac, a fejlettebb országokban közös a deviza, éppen tegnap szavaztunk a közös parlament összetételéről...
Nagyjából a hivatalos közös nyelv, ami nem reális pár évtizeden belül.


Én úgy gondolom, hogy soha nem lesz európai egyesült államok az usa mintájára. És szerintem nem a nyelv a legfőbb ok. Évszázados, évezredes ellentétek vannak az országok között, melyek teljesen esélytelenné teszik ezt a törekvést (magyar-román, magyar-szlovák, német-francia, stb). Plusz eltérő etnikum, eltérő vallás, eltérő gazdasági helyzet, eltérő politikai hatalom, etc.
Szerintem az eu élet(és döntés)képtelen, nem jósolok neki túl nagy jövőt, max az országok egy nagyon laza szövetsége lesz...

Elkészült a Sétáló Budapest program. :topbet_125:
(Ha jól tudom) 70 önkéntes mérnök az utóbbi évtizedek legkomolyabb munkáját tette össze 11 fejezetben arra vonatkozóan, hogy milyen úton lehetne Budapestet egy élhető, fenntartható és minden szempontból vonzó várossá alakítani. Még nem sikerült végig olvasnom, de úgy gondolom ez az a majd 150 oldalas dokumentum, ami irányt kellene mutassson, de attól tartok ez is hasonlóan végzi majd mint a Dárdai féle terv...
https://drive.google.com/file/d/0B1G3rGcXChq0SDQ2Sm5wQk56dWtoMUVJQ3FQbnJqeUhUTmJR/