Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#1635 március 02, 2023, 11:05:25, Pozzato
Amikor bohózat lesz a katonaságból, kiváló bemutató


Mindeközben az orosz sajtóban:
"Itt a tavasz első napja (...) és azok a rohadékok nem fagytak meg Európában. És valójában az ukrán katonák sem. Meg kell hogy mondjam, Tél tábornok nem végezte a munkáját. De a legfontosabb az, hogy ő az egyik olyan tábornok - sőt jelenleg az egyetlen - akit felelősségre lehet vonni."

forrás: https://444.hu/2023/03/02/orosz-kepviselo-itt-a-tavasz-es-azok-a-rohadekok-nem-fagytak-meg-europaban

Mondjuk szerencse, hogy a hithű fideszes, Bencsik András - aki szintén nem fagyott halálra, pedig az oroszok is ezt kívánták neki -, eközben továbbra is Putyinnak szurkol:  ,,azért drukkolunk az oroszoknak, hogy ennek a pokoli hazugsággépezetnek legyen már vége"

forrás: https://hang.hu/magyar-hang-plusz/oroszorszagnak-drukkolunk-152353

orbán nem csak miniszterelnök, ő már a köztársasági elnök is 8)

Idézetet írta: Pozzato Dátum február 25, 2023, 18:29:18Így van, viszont reménykedjünk benne, hogy korrektek lesznek az éves elszámolásnál (így lenne helyes), így nem az akkori aktuális világpiaci áron kapjuk meg (ami elvileg csökkentett lesz), hanem azon, amit az év közben kifizettünk. Ez csak az én véleményem, de ha tényleg ezt így meglépnék, hogy megtartanának mondjuk felhasználónként teszem azt 100 ezer forint profitot, az finoman szólva sem lenne helyes. Azonban láttunk már furcsaságokat, ez amit leírtam, létező legrosszabb forgatókönyv a felhasználók részéről, hiszen így a pénzükért se fűtést nem kaptak, se semmit, szimplán elvették tőlük a fizetésüket.


u.i.:
700-as árral könnyebb volt számolni, de igen, annál kicsivel több az aktuális magyar "világpiaci" ár.
Két dolgot látok annak, aki arra spekulál hogy nyáron az akkori áron fizetik vissza az egész túlfizetést.

Tél végén diktálni kell, és akkor a felgyülemlett túlfizetést nem visszakapja, hanem a következő hónapokban felhasználja.

Nem vagyok benne biztos, hogy egy éven belül lehet kétszer módosítani átalányt (de szerintem lehet), így ha most alacsonyabbra módosítja mint a tényleges fogyasztása, és mikor majd éves leolvasáskor -mikor kiderül hogy többet fogyasztott- akkor az alacsonyabb áron számlázzák ki nekik a különbözetet.

Mennyire lehet sok 5000 orvos, aki első nap visszalépett az Orvosi Kamarába?

https://telex.hu/belfold/2023/03/03/mok-otezer-orvos-jelezte-hogy-kamarai-tag-marad

A Portfolio 4-5 évvel ezelőtt 33 ezer környékére tette az orvosok számát, mostanra pedig tudjuk és érezzük: csökkent ez a szám. A neten azt írják a szélsőjobbos érzelmű emberek, hogy a MOK maga a fertő, jobb is, hogy elvették a jogköreit. Tételezzük fel, hogy ez igaz, akkor miért lépne vissza a 15% rögtön az első adandó alkalommal?

Teszem hozzá, szépen mindenkihez hozzá fognak nyúlni a következő hónapokban, már a Postáról leépítettek 1200 embert, miközben azt mondták, nem lesz leépítés (mindezt azután, hogy Pintérék átvették). A tanárokkal szintén elkezdtek szórakozni, most az orvosok és majd az ápolók jönnek (tűzoltók és rendőrök már kiüresítve, rendőr ismerősöm szerint halálra vannak dolgoztatva). Átalakították a katonaságot, "fiatalítanak", utána várom a közalkalmazottakat, bár tudomáson szerint, már akad olyan megye, ahol az elmúlt hónapokban jelentősen megnövekedett a felmondások száma (és a felmondók külföldre mentek át vagy egy multihoz árufeltöltőnek, mert még ott is jobban keresnek, mint az állami szektorban csinovnyikként).

Nincs pénz és nem is lesz az EU-tól, ellenkezőjében nem értem, miért reménykedik a Fidesz. Amíg ilyen döntéseket hoznak, mint ez a MOK vagy a Nemzeti Tüzép, amik abszolút szembemennek a demokratikus elvekkel, addig mit remélnek? Hogy pár látszatintézkedés majd segít? Korábban azért működött ez, mert olyan támogatói voltak Orbánnak, mint Angel Merkel. Megszűnt a védőháló, megváltozott a helyzet.

A 24.hu "több mint 40 ezer aktív orvos tagság"-áról ír, szóval nem csökkent a szám, hanem nőtt. Persze a fene sem érti, hogyan. Szerintem azok is benne vannak a rendszerben, akik külföldön dolgoznak, de fenntartják a hazai kamarai tagságukat, hátha...

https://24.hu/belfold/2023/03/01/orvosi-kamara-mok-kotelezo-tagsag-eltorlese-eger-istvan-pinter-sandor/

#1640 március 03, 2023, 12:03:53, Pozzato
Köszi, lehet, hogy az van, amit írsz, esetleg az, amit a Portfolio írt, hogy beleszámolták a fogorvosokat is.

Hurrá juniustól megszünnek a MÉH telepek, illetve átveszi öket a MOL... :D
Ezentúl vashulladékot rezet, ólomakukat stb, csak úgy vesznek át ha te fizetsz érte :redchug:

Most reagálok egy régebbire, mert az utóbbi időben "magam alatt voltam", összezuhantam, s emiatt kerültem azt, hogy hosszabban írjak. Pár hét alatt 3-ból 3 elutasító határozatot kaptam. Álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyire nehéz és időigényes bekerülni egy ápolást-gondozást nyújtó rehabilitációs intézménybe.

Idézetet írta: Pozzato Dátum február 22, 2023, 13:43:49Ez egy olyan rendszer, amit nem 10-12 éve, hanem jóval korábban megalkottak, többször kipróbáltak, ha pedig egyszer egy társadalomba beférkőzik, onnan nincsen visszaút. Annyi érdek fűződik a rendszer megtartásához, hogy önmagában még 4-5 kulcsfontosságú személy egyszerre történő kilépésétől sem omlana össze.
... A rendszer ugyanis az emberi gyarlóságot használja ki, hogy mesterségesen szegénységbe tartja az országot, majd kivételezett embereknek ad hatalmat, pozíciót és vagyont. Ha megszólalna a lelkiismeret, akkor rögtön lehet mondani, hogy menni fogsz a börtönbe kisapám, a nép pedig rohadtul nem fog sajnálni. Ezért inkább csöndben teszed a dolgod, mert Magyarország mindig így működött, mindig. Várja a megváltást, várja a megtisztulást, kollektívan tenni érte viszont nem szeretnénk. 

Igaz. Találóan írod.
Azok közül, akik utálják a jelenleg hatalmon levőket, sokan és jobbára tehetetlenségükben azt szeretik mondani-hinni, hogy mennyire nagyon hülyék "ezek", mennyire tévedésben vannak "ezek", mennyire nem tudnak "ezek". Satöbbi.
Ilyenkor mosolygok, hiszen ha "ezek" nem okosan csinálnák azt, amit csinálnak, és nem lennének szervezettek, akkor nem uralkodhatnának immár bő évtizede több millió magyar emberen. Ám mivel "ezek" bő évtizede uralkodnak és azt tesznek a magyar emberekkel (vagyis az alattvalóikkal), amit akarnak és amikor akarnak, szerintem egyáltalán nem illik rájuk az, hogy "nagyon hülyék", "tévedésben vannak", "nem tudják, mit csinálnak".
Igenis tudják, hogy mit és miért csinálnak. Szervezettek. A bűnszervezetek éppen azért működnek-működhetnek sokáig, mert szervezettek. Lásd: a szicíliai maffia (Cosa Nostra), a nápolyi Camorra, a calabriai 'Ndrangheta, az orosz maffia, a kínai triádok, a japán Yakuza, az albán maffia, stb.
Magyarországon is az van, hogy amikor kiesik egy-két paraszt, akkor helyettesítik őket másik parasztokkal. És minden úgy megy tovább a legkisebb probléma nélkül, mintha semmi sem történt volna.

#1643 március 08, 2023, 11:13:40, csabax
Idézetet írta: Wonder68 Dátum március 03, 2023, 12:33:19Hurrá juniustól megszünnek a MÉH telepek, illetve átveszi öket a MOL... :D
Ezentúl vashulladékot rezet, ólomakukat stb, csak úgy vesznek át ha te fizetsz érte :redchug:

Ez igaz, hogy a Fidesz feudális szemétkirályságot hoz létre Magyarországon?
Vagyis nemsokára már a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. fogja eldönteni, hogy Magyarországon hol és mikor viszik el a szemetet és egyéb hulladékokat?

Ha igen, akkor semmi újdonság nincsen, hiszen csakis annyi fog történni hogy a Fidesz ezt a nyereséges szektort is "megvédi".
Itt is megoldja, hogy ezután fideszes kiskirályok kapirgáljanak a rengeteg pénzt fialó szemétdombokon.


Hogyan terjeszkedjünk?


A Waberer-sztori kapcsán írtam róla, hogy lehet átvenni úgy egy céget, hogy a vezető "önként és dalolva" adja át, mert nincs más lehetősége. Véletlenül egy újabb ikonikus és jól prosperáló brand kerül új kézbe, ahol a főnök - aki kitalálta az egészet -, úgy döntött, önként lemond a sikerek csúcsán, mert gátja a fejlődésnek. Valahonnan ismerős ez a szöveg.  ::)

Erről a Hotel Eger & Park története jut eszembe, ahol az igazgató lelkesen irányította a céget, majd kapott egy visszautasíthatatlan ajánlatot egy titokzatos kérőtől. Jó kis szálloda volt, mióta új vezetése van, inkább nem megyek. A Cserpes is jól ment, de a legérdekesebb mondat ez a cikkből:
"Cserpes István, aki 1992-ben alapította a sajt- és tejtermékeket forgalmazó céget, azt is mondta, hogy egyelőre úgy gondolja, nem fog megtartani részesedést az eladás után."

Pontosan ugyanúgy, ahogyan a Waberer esetében is, kiteszik az egykori vezetőt, tokkal-vonóval. Információm szerint nem övék és Wabereré az egyetlen ismertebb brand, amely hirtelen a sikerek csúcsán gyorsan cégvezetőt vált, de én is inkább titkolózom, megvárom, még az is kiderül. Szép fokozatosan vesznek át mindent, mesterségesen elszegényítik az embereket és a cégeket, eladásra kényszerítik őket, majd utána szépen az egész ország nekik fog dolgozni alamizsnáért.

Ezek után pedig nem is kell semmi extrát tenni a választásokon, mert az emberek többsége tudjuk kinek fog dolgozni, ha pedig nem rájuk szavaz, akkor drága bátyám, többet nem kell jönni. Gyönyörűen átveszik - ki nem találjátok... - az orosz rendszert, ott is ugyanígy semmizték ki az embereket. És aki azt hiszi, hogy nem fog sorra kerülni, az vagy naiv, vagy ostoba, esetleg olyan rosszul megy a vállalkozása, hogy az senkinek se kell. 

Esélylatolgatás, avagy mi van veled Jucó?


Mekkora annak az esélye, hogy van egy miniszter, aki elvileg boldog házasságban él, házakat vettek a férjével, majd az elmúlt egy év során több botrányban is felmerült a neve, aztán hirtelen válás következik a házasságában? Általában, ilyenkor kitartanak egymás mellett, mert mindkettő érintett az ügyekben (legalábbis tudnak róla), de milyen ügyekben?


Ha jobban belegondolunk, akkor a Völner-ügyben felmerült Rogán, Kubatov és Pintér neve is, ahogyan Pegasusnál szintén felmerült Rogán és Pintér neve, de ők mozdíthatatlanok. Annyi titkot tudnak, hogy Orbán nem engedi el a kezüket, főleg Rogán új szerepköre miatt sem. Kubatov szintén érinthetetlen, hiszen ő tartja kézben az erősembereket. Judit elviheti a balhékat, ezzel beáldoznának egy nagyhalat, mutatnának valamit az EU felé is, mert az EU-s pénzek egyre inkább távolodnak. Jelenleg ott tartunk, hogy óriási csoda lenne, ha megkapnánk a milliárdokat. Ezzel viszont egy elsőre fontos, de másodikra bőven buktatható emberét áldozná be Orbán, aki most egy válással okosba menti a vagyont. Elhúznák utána a dolgokat, majd hasonlóan elsimítanák az egészet, mint Szájer Józsinál. Azt is megkockáztatom, hogy tudatosan tette Orbán erre a posztra Vargát, mert gondolt erre az eshetőségre.

Az utóbbi évek legviccesebb politikai cikke, mondjuk sajnos ez a magyar valóság
https://hvg.hu/360/20230309_Hende_Csaba_Nemeth_Zsolt_Svedorszag_Finnorszag_NATO_csatlakozas_velemeny

"Finkelstein meghalt és Sacha Baron Cohen ad tanácsokat Orbán Viktornak.

"Más épeszű magyarázatot lehetetlen adni arra, hogy a retardált és gonosz fideszesektől az evil geniusig terjedő grafikonról (nevezzük Kósa–Lázár-skálának) sikerült a görbe alatti területről választani egy elvetemültet, akit magunk sem tudjuk, pontosan milyen céllal, de kiküldtünk ,,vitát rendezni" Svédországba és Finnországba."

Csakhogy még ez sem sikerült, mert a Magyar nép nagy fehér gyermekei menni okítani Európa jeligéjű terv meg sem született. A mai napig nem tudta megmondani Hende Csaba, de jó eséllyel a velük ,,tárgyaló" svédek és finnek sem, hogy pontosan mi volt az a Nagy Vizsgálat és Vitarendezés, ami a kétoldalú tárgyalásokat szükségessé tette.
"

"A nagy keménykedésben végül semmilyen feltételt nem támasztottak a svéd–finn csatlakozáshoz, cserébe Hende részt vett a Roast of Hungary kétnapos eseménysorozatán, ahol a színpadra kiállva bármelyik északi újságíró kedvére szívathatta a találkozók után."

"Erre senki nem készítette fel, miután a valóságról nem szokása nemhogy nehéz, de akármilyen kérdést feltenni a kormányhű sajtónak, ezt pedig az M1 helyszíni alákérdezője tökéletesen aláhúzta utolsó mondatával, amikor arról faggatta Hendét, hogy nem zavarja-e az időjárás, a hóesés Helsinkiben. (Bárcsak viccelnék, de a köztévé tényleg erre használta fel idejének egy részét.)"

Jucó szerintem nem nagy hal. Ha kell, simán feláldozható lesz és nyilván nem beszélhet...
rogán, don pintér nagy hal, de ők érinthetetlenek...
Ki van ez találva diktátor módra.

https://ezalenyeg.hu/bulvar/nem-hiszed-el-mi-epul-rogan-szomszedjaban-309559


A luxusimádó, luxusfüggő rogán.
Ő is lecserélte a Ferrarit egy Fiatra.  :)